Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 8
ilenutza spune:
Si mie mi-a dat dr. ovule cu betadina prin luna a 5-a si tot aceleasi simptome le-am avut.Nu am folosit decat unul.
Nici o veste de la Anda!Ca de la mine nimik!
Ilenutza, 39+
alexandrina spune:
Salisa, ai rupt plutonul, ne dai emotii si mai mari...
Multa bucurie s-aveti in familie si asteptam ceva relatare directa de la evenimentele cele noi...
Draga Tania, eu nu vazui nici dop, nici sangerari, nici dureri iesite din comun, dar tot m-astept ca pana saptamana viitoare la sfarsit sa fiu cam gata...
Desi as avea eu un fix cu ziua de luni. Asta de peste 3 zile...
Atata stiu ca marti era cica fixat capul lui bebe doar nu era coborat suficient.
Anda, totusi de azi noapte nu ne-ai mai zis nimic, asa bine ai adormit? Zau ca ne tii in suspans.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
joy04 spune:
BUNA burtici si mamici
Nu am avut deloc timp sa intru sa va citesc, ieri mi-a plecat si socrella. Acum imi dau seama si ce dezastru am in casa si nu ma pot apuca sa fac deloc curat.....
Dar cel mai naspa este ca Vladutu meu e miorlait. De ieri dupa amiaza, de la 14.30 pana aseara la 11.00 a stat numai intr-o miorlaiala......care nu trecea decat pus la san si tinut inbrate pe urma. Aseara au mai venit si niste prietene la mine si m=au pus sa ma trag cu pompa si au concluzionat ca am canalele infundate, ca nu am lapte destul si sa i-au lapte praf. Am fost terminata, am plans de numai puteam...
Dar eu sunt si obosita, mai bine am amncat in spital decat acasa, soacramea a facut alaltaieri mancare si iei dimineata mi-am dar seama ca de fapt pt mine nu era mai nimic de mancare.
Adica ciorba nu-mi placea, spaghetele la fel, nici ciulamaua....nici nu stiu ce sa-mi fac de mancare si nici nu am cand. Si deja m-am constipat.
Dar ma ingrijoreaza Vlad. Voi ati mai patit asa ceva??? Sa stea la san si numai la san? Si cum naiba in spital aveam lapte si canaele desfundate si acum nu le mai am?
AAA... soacramea nu zicea zilele astea decat "mama da ce copil cuminte ai". La 10 minute inra peste noi in dormitor si se minuna ca cum? tot doarme? - bineinteles ca eu vroiam sa dorm in timpul asta, dar nu se putea. Zice ca nu se deoache bb-i nebotezati, dar atata se mira de el ca "doarme si mananca si atat"....Si-mi povestea ce mai tragea ea cu barbatimiu cand era asa mic, ca nu dormea nici 10 minute...si ieri cand m-a suant sa vada ce facem si i-am zis ca a plans toata ziua si ca nu ma inteleg cu el, imi zice "eee....vezi ca seamana si cu taticutul lui?" de parca s-ar fi bucurat...
HELP HELP HELP ce are si ce sa-i fac??? Si nici nu vrea cu biberonul, cu lingurita abia i-am dat laptele care l-am muls.
Pentru cele care ati devenit mamici intre timp sa ba traiasca bb-i sa fiti sanatoase si sa va bucurati de ei.
Promit sa citesc din urma...
joy + bocanila 39+
poze
lavi02 spune:
Tania eu te suspectez ca esti cam novice in treaba cu ovulele. Dr nu ti-a explicat dr cum sa le pui? Nu la intrarea in vagin, ca asa n-ai facut nimic. Trebuie sa le impingi cu degetul cat poti de mult. Mie imi intra degetul cu ovul cu tot cel putin pana la incheietura degetului (cea mare). Si trebuie sa faci operatiunea la culcare, cand nu te mai misti din pat. Adica dupa ce l-ai pus sa stai o perioada buna la orizontala.
Atena dar de ce ii scoti mucii cu ceai si nu cu ser fiz?
Felicitari pt tonaj si kilometraj!!! Buna idee cu iesitul, chiar ca e prea frumos afara! Acum alaptez si apoi plecam si noi 2.
mandyksch spune:
Fetelor n-am apucat sa va citesc de vreo 2 zile ca n-am prea avut timp si dispozitie.
Eu sunt f. suparata si incerc sa ma calmez ca nu as vrea sa raman fara lapte. Am avut o surpriza foarte neplacuta la controlul meu de 6 saptamani. Se pare ca dupa stafilococus aureus Ginecologie I Cluj m-a mai cadorisit cu un parazit mic si dat al dracului. Doctorita mea a zis ca au fost 7 cazuri de stafilococ in spital in perioada in care am nascut, si eu am avut noroc sa fiu a opta , si apoi m-am ales si cu parazitul asta (nu-mi aduc aminte cum se numeste) si sunt pe tratament cu ovule. . Doctorita mea mi-a confirmat ca cei care m-au "cadorisit" sunt cei de la ATI. Pana cand alaptez nu pot lua nimic altceva si sanse sunt mici sa ma vindec numai cu ovule.
Si uite asa daca pana acum n-am avut in viata mea probleme "femeiesti" le am acuma garla. Sunt atat de suparata de nici nu mai stiu ce sa fac..Partea proasta e ca am o senzatie de arsura de la ovulele astea si nu stiu daca e normal.
Mandy
lavi02 spune:
Joy scuza-ma dar e o prostie aia cu canalele infundate. Tin sa te anunt ca exact asa a facut si Nati, ieri de la 7.30 pana la 16 m-a frecat non-stop: titi, tinut in brate, plans, atipit 5 minute - trezit si tot asa. Iar lapte am destul, ca tot cate 300g a luat pe sapt.
Deci: cat a luat in greutate pe saptamana? Daca ia peste 150-180g inseamna ca n-ai probleme cu lactatia. Si punct. Nu-i nevoie de lapte praf. Iar sa te mulgi tu si sa-i dai cu lingurita iar n-are sens.
Pur si simplu asa sunt bebicii in primele luni: ca-i zici colici, ca-i agitatie, ca sunt obositi si nu stiu ei ce sa faca sa se linisteasca... asa sunt si in timp le trece.
Uita-te ca mai toata lumea pe aici se plange de bebei agitati si plangaciosi. Tot ce trebuie e sa fim calme si sa incercam sa-i linistim cat putem. Cat nu - asta e!
Cu mancarea - sa-ti dau sugestii de meniu: eu mananc de regula carnita facuta pe gratar (super rapida) cu pireu sau pilaf sau legume sotate pe teflon. Cioprba/supa fac o data pe saptamana, sambata sau duminica. Cand se termina - fara. Mi-am mai facut mancare de ciuperci... imi fac de regula cam pe 2 zile ca sa nu-mi bat capul toata ziua. Si gratarelul il fac pe 2 zile si a 2-a zi il incalzesc un pic pe teflon sau il mananc rece. Ca sa nu stau sa spal toata ziua gratarul.
Reteta de legume:iei legume congelate din Carrefour. Gata combinate sau le combini tu cum vrei. Asa congelate le pui in apa clocotita cu sare pt cateva minute. Putina apa. Apoi scurgi apa si ori le amesteci cu uun pic de smantana si/sau maioneza, ori pui o bucatica de unt in teflon si apoi legumele peste si le lasi un pic la rumenit.
In teflon cu unt poti pune si ciuperci proaspete taiate felii, sare si la urma, cand sunt fierte, alte legume fierte (morcovi, broccoli, etc). Amesteci si mai lasi putin.
lavi02 spune:
Mandy nasol! Dar vezi ca tocmai de usturimi de la ovule se discuta.
Joy alta sugestie de meniu:
cartofi copti speli niste cartofi nu prea mari si asa cu coaja ii pui in tava la cuptor, la foc iute. Dupa vreo jumatate de ora sau depinde, cand arata rumeniti ii scoti, ii cureti, sarezi si ii mananci ori cu unt, ori cu un amestec de smantana,iaurt si marar. Merg si cu ceapa dar nu cat alaptam. Mleam!
alexandrina spune:
quote:Mai ce m-ai inspirat, acum astept sa se rumeneasca. Mmm... De unde n-aveam nici-un chef sa pun ceva azi pe foc...
Originally posted by lavi02
cartofi copti [...]
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
cristinamh spune:
comentariu...noi nu scoatem mucisori in fiecare zi, numai daca se cere facuta neaparat operatiunea. ne-a zis ca excesul de zel la curatat sau abuzul de ser fiziologic(nu mai zic de alte variante) afecteaza mucoasa interna din nasuc.
deci, daca o vad ca fornaie, aplicam operatiunea pompita (sa vedeti ce-a zbughit-o andrei cand a vazut pe ce pun mana). pana aucm... cred ca de vreo 4 ori, si o singura data am scos niste melci si alta data niste scamutze.
lavi... uite ca partea cu capul copilului nu m-a tentat. desi pe travaliu as fi avut timp suficient...[:-)))}
noi fuseram afara. si cald, si frumos... si s-a facut ora de masa, iris nu da nici un semn ca are pofta de ceva. doarme bustean. poate da domnul si incepem sa mancam la 4 ore... ce bine ar fi... aseara am facut baita la 11,30. a tras 5 min la san si a dormit pana la 4,30, de nu-mi venea sa cred! rabd orice ziua, numai sa doarma noaptea!!!
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
ionikka spune:
Mandy!
In sfarsit am si eu pe cine sa intreb de Ginecologie 1, Cluj.Sunt f. Happy!
Nasc in jurul Craciunului, Anului Nou (?) acolo.Si asa sunt de curioasa cum arata spitalul ala, ma rog, cum e lumea, personalul...Ce conditii sunt?...Pai sper sa nu ma trezesc cu vreo surpriza ca a ta...pentru care imi pare sincer foarte rau. E nasoala treaba!Sper sa scapi repede!
Cu cine ai nascut?
Eu nasc cu dr. Muresan.
ah, tu cand ai platit lumea? inainte sau dupa nastere?
Ionikka, BB cu putza, 37 sapt(maine)