ref la indemnizatia de crestere a copilului
Raspunsuri - Pagina 2
laura radulescu spune:
Gen esti sigura de chestia asta :"Deci indemnizatia nu e conditionata neaparata de contractul de munca, ci de veniturile impozabile, daca esti salariat atunci o sa ai contract, dar daca devii liber profesionist n-o sa ai, dar impozitul exista, ca PFA/AF sau SRL la fel nu exista contract de munca dar se castiga venituri independente supuse impozitarii asa cum prevede OU 148/2005 in art. 1 (1) si (3)." ca si Marius zicea ca poti avea contract de munca sau poti fi PFA.
marius spune:
Cu riscul de a starni polemica ceea ce se doreste prin modificarile legislative a beneficiului de asigurari sunt doua aspecte:
1. Persoana beneficiara sa presteze activitati economice legale, producatoare de bunuri si/sau servicii economice reflectate prin jurisdictia fiscala (venituri impozabile (fiscale), si aici ma asteptam mai degraba la exceptiile in vigoare ( a se vedea veniturile obtinute din dezvoltarea de programe informatice (software) scutite fiscal) care sunt o exceptie aflata in vigoare si care in conformitate cu noua legislatie daca nu este amendata pot deveni o problema reala.
2. Persoanele care obtin aceste venituri fiscale sa contribuie la asigurari.
Sensul politic social si economic este cert. Au dreptul acele persoane care lucreaza - fie ele salariate fie liber profesioniste fie cu contracte de administratie sau management ce isi platesc taxele si impozitele aferente si care isi platesc asigurarile.
Un aspect important este cel demografic prin descurajarea unei natalitati peste 3 copii. Deci 1-2-3 copii e ok ceea ce depaseste ramane la latitudinea si libertatea deplina si singulara a persoanelor care decid astfel, statul neasumandu-si sprijinul mai mult de 3 copii.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
laura radulescu spune:
Statul sustine si mai multi copii decat trei daca ai "norocul" sa nasti gemeni sau...tripleti la primele 3 nasteri. Ca acum plateste copiii rezultati din nastere, nu mama.
floarea_soarelui spune:
Laura...nu-mi da mama cu nici o lege in cap:)))...nu de alta dar 'jeaba ar face-o...ca-i "usurica"...nici macar lege nu-i..:P. Ledisor...PFA...este si asta o solutie...mergem mama si ne interesam. Sau mai bine zis...megi tu cu Mihaiu ca el de mult viseaza la asta...si depanari...si calculatoare....si...si...si...
Acum, no bun mai copii..s'aveti un timp de bine si multa, multa sanatate:).
PS la postare...Ledishor...las' ca gasim noi metoda sa ai bebelu' ala mai iute...nu la pensie
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui
laura radulescu spune:
No comment! Ajuti omul, ii dai solutii, glumesti cu el sa se mai destinda si el ..........
.
Multumesc ca mi-ai zis ca nu e lege ca, saraca de mine, ma faceam de ras ca-i ziceam asa in loc de OU.
floarea_soarelui spune:
quote:
Originally posted by laura radulescuDa-i cu legea-n cap, Leditia!
Ce ma enerveaza si pe mine astia care se contrazic, incearca sa te convinga ca e ca ei, dar cand ii intrebi de unde stiu zic ca le-a zis o prietena, care stie de la mama altei prietene si tot asa!
Laura si bebe Cristina
( 20.06.2005 )
Laura..chiar am glumit, iertare daca te-am suparat.
Si un sfat cu adevarat prietenesc: nu-i bine sa te grabesti sa faci scenarii referitoare la o situatie din care ai primit numai o "felie" din realitate
. Se poate intampla sa "lovesti" fie si virtual oameni fara vina.Si mi-ar placea sa cred ca ma iertai si daca nu eram prietena Leditiei. Pe cuvant ca nu mi-a zis o prietena care stia de la mama altei prietene...:))). Pur si simplu eu ii platesc doamnei care sta cu fetita mea asigurarile de sanatate si somaj...si am banuit ca se poate si in cazul Leditiei...Mea culpa daca am gresit. Parol ca aia cu PFA merge:)))..Sau nu:D?
Numai bine sa va fie si sanatate sa aveti:)
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui
mamica gen spune:
Ce se intampla cu un contract de prestari servicii? Raspunsul Casei de Pensii a fost ca acele venituri sunt impozabile dar nu constituie vechime in munca...
Descurajarea natalitatii ce depaseste 3 copii o privesc ca o masura de prevenire a bebeilor pe banda pentru acea alocatie din 2007...de catre un anumit segment al societatii...Dar luand un exemplu: un cuplu doreste o familie cu 4 copii (fiecare cu dezideratul lui), parinti salariati si asigurati, mi se pare o discriminare a celui de-al patrulea copil..."Cel din urma va fi cel dintai" nu se mai adevereste, va ramane cel de-al 4 lea si probabil nu o sa aiba favoarea de a avea mama in preajma macar o perioada (atat cat alege mama, in cazul asta dupa cele 42 zile, va reveni la munca).
Laura cu privire la gemeni...eu legea am inteles-o asa: concediul se prelungeste corespunzator, indemnizatia ramane unica...Desi e cam ceata in capul meu... am citit si rascitit art. 6, asa exprimare...!!
Mai ridic o problema. Tot Casa de Pensii: cele 42 zile postnatal sunt obligatorii si dupa 1 ianuarie 2006:
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
Cine sa-i mai inteleaga?
Fetelor haideti sa ne lamurim si dumirim constructiv.
Va
pe toate si pe toti
Gen si Robert
2 noiembrie 2001