Pentru fetele care au facut cezariana

Pentru fetele care au facut cezariana | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

La cat timp dupa cezariana vine laptele si ce se poate face sa vina mai repede si mult? Se poate intampla sa nu apara lactatia?

Dati-mi ceva informatii pentru cumnata mea care tocmai a nascut. As vrea s-o ajut pentru ca nu stie ce sa faca sa aiba lapte pt bebe.

POZE
Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Sa puna copilul cat mai des la san. Asta e solutia. Nici eu nu am avut de la inceput lapte. Bebe era mare, manca mult si eu nu aveam destul. Asa ca il puneam pe el la san si dupa aceea ii dadeam bibe. In timp am constatat ca nu mai bea din bibe. Cat lapte praf am aruncat pana m-am prins ca nu mai era nevoie de el!

Succes cumnatei tale si multa rabdare!

Andreea, mamica lui Tudor - 10.08.2005
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ce coincidenta, Andreea, asa il cheama si pe baietelul cumnatei mele, Tudor. Sa fie sanatos flacaul tau! Deci asta e secretul, chiar daca i se pare ca nu are lapte sa-l puna cat mai des la san. Ea a zis ca l-a pus pana acum de cateva ori, dar ca nu prea stie sa-l apuce si sa traga din el...Trebuie sa-l invete cineva si pe el E mare, 4.200 kg, dar nu prea poate sa suga , are doar o zi.

POZE
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

La mine a venit laptele a doua zi. Bebele pus la san la cateva ore dupa nastere.
Asistentele ar trebui sa fie perseverente si sa duca bebele la supt cam din 2 in 2 ore si totul va fi ok.
Multa sanatate mamicii si puiutului.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Am nascut acu 3 luni si ceva prin cezariana. Bebe a avut glicemia mica si a stat in perfuzii, deci nu mi l-au putut aduce la sin, dar o asistenta de treaba mi-a zis sa ma mulg. Asa ca in a 3-a zi mi-am putut hrani copilul cu lapte de la sin (i-l dadeau cu seringa); in ziua a 2-a am avut colostru (am folosit pompa Isis de la Avent, foarte buna).

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby-boom spune:

Ioana, depinde de femeie...ca sa zic asa...
...eu am alaptat-o prima oara la 6 ore dupa ce s-a nascut, aveam atat de mult lapte incat cu pompitza scoteau fro' 500 ml/zi....am avut si "febra laptelui" a doua zi dupa nastere...de fapt atunci a inceput....
...poate faptul ca am nascut destul de tanara(22 ani) a fost motivul coborarii lactatiei asa repede...a ajutat mult ca asistentele imi aduceau mandra la alaptat de cate ori dorea ea...
...un sfat ar fi sa te mulgi, daca nu exista posibilitatea ca bebe sa fie adus la cerere la san...asta cu siguranta stimuleaza in oarecare masura lactatia!

....succes!


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank">Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!

poze cu noi


VINE CRACIUNUL, FRATILOR!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Si la noi a fost delicat. Am nascut duminica, iar marti dimineata am fost mutata la lauze, iar bebe a fost pus la san. Laptele inca nu venise, dar si cand a venit... cam in a 4 a zi... Am avut parte de furia laptelui si de o semidepresie pe fondul acesta. O infirmiera a avut rabdare si m-a ajutat cu mulsul, ca eu habar n-aveam cum sa fac.
Pana la 2 luni jumatate, am avut senzatia ca puiutul nu se satura, pentru ca era mereu in cautarea sanului, dar am perseverat si am pus-o la san de cate ori cerea si a fost bine in final. Functioneaza principiul "cerere si oferta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Nu stiu daca de la ceaiul de chimen, dar stand doua zile la reanimare am baut 4 litri de ceai. Din pacate asa era politica spitalului si m-au tinut atata fara bebe, dar a treia zi mi-a pornit lactatia, bebe si mami fericiti si linistiti, incat noaptea intrau asistentele sa vada de ce doarme asa bine. Eu mai putin ca nu se stingea neonul din salon si nu prea puteam dormi. Alta politica tembela a spitalului!
Pana azi tot alaptez.

mami de dani (26.iulie.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Si eu dupa cezariana am baut multe lichide.Nu ceai de chimen,dar au fost lichide.A doua zi nu venise inca si o doamna mai invarsta,infirmiera la nou nascuti mi-a facut un masaj la sani cu ulei de bblusi..de in urmatoarea zi imi curgea laptele pe genunchi

Cred ca si asta a ajutat mult.Dar binenteles cel mai important este sa fie pus bebele cat mai des la san.

Pupici si sper sa vina repede laptele pentru bb


Giana de Dani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">POVESTEA NASTERII
POZELE NOASTRE


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baicualina spune:

saluare mamici si burtici!

n-am mai scris de 4 luni aici!intre timp s-a nascut comoara mea Alexandra-Diana

asa cum am vazut si mai sus in alte mesaje nici eu nu am avut lapte din prima zi!insa am pus-o de fiecare data la san cand cerea si ii dadeam si bibe.Colostru a fost din prima zi si am baut si lichide si totul a fost bine!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu am avut aceasta problema si stiu ca pusul la san nu e o solutie pentru toata lumea. Eu am tot pus-o pana cand mi-a facut rani. Laptele mi-a venit dupa aproape o saptamana. Cea mai buna solutie este sa se mulga cu pompa (si sa il puna la san daca poate, daca are rani sa dea cu Bepanthen si sa nu-l puna pe bb pana nu se vindeca!)
Nu conteaza daca nu curge lapte, trebuie sa se mulga cam la 2 ore, foarte repede (o zi, doua) ii va veni si laptele. E important sa nu renunte. Daca are prea putin lapte, intre supturi sa se mulga.Asta va creste productia. Laptele colectat sa i-l dea cu biberonul. Sa nu-i fie teama sa-i dea completare la bibe pana ii vine laptele sau daca are prea putin si bebe plange de foame( laptele praf Humana e cel mai bun) dar orice picatura de lapte matern colectat trebuie data intai si apoi cel praf. Bebele va prefera oricum sanul...

Eu am nascut prin cezariana, n-am avut lapte o saptamana, am procedat ca mai sus si am alaptat 1 an si 5 luni . Si as mai fi putut dar am ramas din nou insarcinata si am intrerupt.

Muult succes! Si sa stii ca nu exista mame care nu pot alapta ci mame care nu stiu sau nu vor! Alaptatul e foarte important, sa nu renuntze!!!


Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput