Mamici de iulie - august 2006 (5)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Kehleyr, saru'mana de amanunte...si eu tind spre cezariana, sa vedem ce si cum va fi...cat ai stat in spital? Ai putut sa il ridici pe bebe dupa? Adica daca esti capabila si reusesti, ai voie sa te ridici si dupa cateva ore?
Iarta-ma ca te bombardez cu intrebari, sunt curioasa si vreau sa stiu ce am de facut...pup!
Cat te-a costat cezariana?
Dupa cezariana mi se pare ca 2 ani nu poti face alt bebe, nu?

Bine ai venit Anka, sa fii sanatoasa si sa ai o sarcina fara probleme!

Cristina + bb 9 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka77 spune:

Multumesc frumos Cristina.
in legatura cu cezariana,si eu tot prin cezariana am nascut.
L-am intrebat pe dr meu la cit timp de la operatie pot face alt bebe.
Mi-a spus ca cel putin un an nu se poate ,ideal 2.Eu am ramas insarcinata dupa Luca la 1 an si 3 luni.Doamne ajuta sa fie bine.

Ancutza cu bebe Luca Andrei.(28.07.2004)

http://community.webshots.com/user/anka77

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARILLA spune:

Buna,!
Am tot citit ce ati mai scris,si ma bucur sa vad ca suntem atatea burticute,care mai de care cu problemele ei...e bine ca spunem ce simtim,asta ne ajuta sa trecem mai usor peste probleme...mie de exemplu mi-e rau toata ziua,mi-e greata,dar pana acum nu am varsat...doar ca nu am pofta de mancare,nu as manca nimic toata ziua,si am inceput sa slabesc,ceea ce nu e neaparat rau...
A! sa nu uit:pentru completarea listutei..eu am 26 de ani,de fapt in ianuarie fac...dar..deja trebuie sa recunosc,nu?
Va pup si sarcina usoara si fara greturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
cat ai stat in spital? Ai putut sa il ridici pe bebe dupa? Adica daca esti capabila si reusesti, ai voie sa te ridici si dupa cateva ore?
Iarta-ma ca te bombardez cu intrebari, sunt curioasa si vreau sa stiu ce am de facut...pup!
Cat te-a costat cezariana?
Dupa cezariana mi se pare ca 2 ani nu poti face alt bebe, nu?

Eu am nascut vineri si am plecat acasa luni. Doctorul a vrut sa imi dea drumul de duminica dar pediatra a insistat sa mai stau o zi. Pe bebe poti sa il ridici cam dupa 24 de ore, as zice. De fapt dupa ce te muta de la terapie intensiva in salon, nu prea ai incotro, ca bebe sta cu tine... de fapt asa e la Municipal, nu stiu daca la Polizu e la fel. La Municipal este de fapt si politica asta sa iti dea drumul devreme acasa, ceea ce pe de o parte este bine ca nu esti expus la infectii intraspitalicesti (de care oricum nu prea scapi, orice ai face... tot te alegi cu un stafilococ mic acolo), pe de alta parte poti zice ca e rau ca inca bb e foarte mic.

Si da, daca esti capabila si reusesti te poti ridica dupa cateva ore. Asta e pentru anestezie generala. Mi se pare ca dupa rahi trebuie sa stai perfect nemiscata 12 ore - ceva cu dureri de cap etc. Nu stiu sa iti spun exact si nu vreau sa spun prostii.

De costat pe mine m-a costat 200 USD cel care a operat si 50 USD mana a doua la operatie (care te coase). Am mai dat 1 mil cred la anestezist. Daca faci rahi sau epidurala cred ca se da mai mult, acolo anestezistul are rol mai important. De fapt si eu trebuia sa fac rahi dar nu au reusit sa imi puna injectia acolo la coloana - aveam vertebrele tasate. Tariful depinde foarte mult de medic si de spital, acum ma gandesc sa dau aceeasi suma dar in euro... dar mai e pana atunci.

Da, teoretic pauza indicata este de 2 ani. Practic insa unii medici mai fac si derogari inspre un an si jumatate. Depinde foarte mult de medic si de cat de bine te opereaza.

Anka, bun venit!

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Anca 77 bine ai venit si sa-ti traiasca puiul!M-am uitat la poze si sunteti tare dragutei amandoi.Sa-mi dai te rog si DPN-ul tau.

Si eu am nascut prin cezariana.La MUnicipal.M-am dus intr-o dimineata(prin sapt 38-39) la spital la control(in ultima luna ma consulta acolo)si mi-a zis "o facem acum!".NU ardea nicaieri, adica nu era nici o urgenta dar si la mine colul se scurtase, sala de operatii era intamplator libera asa ca...in nici 30 min. de la sosirea mea in spital eram deja pe masa.N-am apucat nici sa-mi sun familia.I-am sunat de pe masa.Operatia a fost super usoara(nu am vrut anestezie generala pt. ca mi-am dorit sa-mi vad copilul imediat),la 9 a inceput, la 9.05 l-a scos pe Raducu iar la 10 am iesit si eu,zambareata si vioaie.Durerile au inceput seara cand mi-a trecut anestezia si au durat toata noaptea dar aveam posibilitatea sa iau calmante prin cateterul instalat in coloana.In prima noapte m-am miscat de pe o parte pe cealalta, a doua zi am facut ture pe culuare ca a treia zi sa plec acasa.Totul ar fi fost de nota 10 daca in procesul operatiei, o moasa, din exces de zel nu mi-ar fi trupt o coasta.Da,o coasta!A apasat prea tare si s-a rupt.Asta mi-a pus capac multe zile si durerea data de ea a fost mai mare decat cezariana in sine.Asa ca ..acum imi spun ca daca am supravietuit operatiei si coastei rupte impreuna acum..va fi muuult mai usor(sau poate..cine stie cine imi mai rupe ceva???)

Irinuca 8+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Eu la prima sarcina am nascut cu medicul Irinucai, de aceea descrierile noastre seamana atat de mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Buna !!!

Va scriu un picutz, inainte sa citesc din urma.
O intrebare pt toate viitoarele mamici cu greturi: ce ne facem ?????Eu una am reusit performanta ca de vineri si pana azi sa ajung de la 60 de kg la 56 (in alte conditii m-as fi bucurat);ieri pe la ora 19 ajunsesem la alta performanta - vomasem de vreo 7 ori si am pus mana pe telefon si am sunat dr...Pana la urma am luat Metoclopramid si am reusit sa mananc si eu de ieri pana astazi : doua banane, o felie de paine prajita cu branza, putin ananas (sper sa nu fac poftas cuiva) si un pahar de suc. Nici Metoclopramid nu pot sa iau prea mult timp dar care ar fi alternativa? ca nici apa nu pot altfel sa beau....In fine, daca stiti ceva naturist (eu am luat ieri Emetin cu ghimbir si roinita dar nici un efect) sau homeopat..sau orice va ajuta pe voi...poate si pe mine....Ultima oara am varsat cand ma intreba sotzul ce sa mananc si imi insira ce avewm prin frigider ..numai la auzul mancarii am fugit la baie...In rest stau acasa ca mi-am luat concediu si vreau pana sambata sa rezolv ceva-ceva, nu de alta dar botez un bb si nu vreau sa le stric oamenilor petrecerea...

Va pup

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

buna, fetelor! se pare ca mesajul meu scris de dimineata s-a pierdut pe traseu; mi-am vazut aseara are 6 mm, abia astept sa vad peste 2 saptamani cat a crescut;subscriu si eu legat de insomnii, orele "magice" intre 2-4.30;
bebei sanatosi la toata lumea!

anasia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Kehleyr si Irinuca, saru'mana mult ca mi-ati pove despre cezariana
Si eu as vrea sa fac tot cu epidurala, ca sa vad bebe-ul imediat ce iese...dar e cam nasol cu nemiscatul ala 12 ore...asa ai facut si tu, Irinuca?
Ma simt tare tare bine sa vb cu voi, parca mai capat incredere si curaj...Va multumesc ca existati, gagici

Cristina + bb 9 sapt

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cristina_Ioana

Kehleyr si Irinuca, saru'mana mult ca mi-ati pove despre cezariana
Si eu as vrea sa fac tot cu epidurala, ca sa vad bebe-ul imediat ce iese...dar e cam nasol cu nemiscatul ala 12 ore...asa ai facut si tu, Irinuca?

Nemiscatul este la rahianestezie. Rahianestezie e una si anestezie epidurala e alta (nu stiu care este diferenta, dar ea exista). Din cate stiu eu la epidurala n-ai nici o problema.

Gio, suna infiorator greturile tale. Nu mai stiu, asa ai avut si la Taisia?

Mergi la inceput