Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (75)
Raspunsuri - Pagina 15
Ina869 spune:
Anda, Alina, Anamari, Cora, Mona
multumesc ptr. incurajari, dar port o mare parte din vina, ce mai! Instinctul matern trebuia sa-si spuna cuvintul, eu i-am spus lui George de cateva ori ca ceva parca nu-i in regula din timp ce ea dupa ce minca isi rodea manuselele tot mereu, mititica..ce mai , faptul este consumat si mi-am dat o mare bila neagra.
Cora, saptamina trecuta- cind avea o saptamina- luase in greutate peste cat a avut la nastere, era bine. Acum a luat prea putin, la doua saptamani…
Anda, de aceea nu am luat cantar, am vazut ce efect poate avea asupra mamicilor si nu am vrut sa fiu la fel..
Mona am vorbit cu Lili – o stii, din grupa cu Liutza ta – si mi-a spus ca atunci cind ea a avut probleme i-au dat domperidone, seringuta si a inchiriat pompa de la spital si i-a fost tare bine.
Mie dr.de fam mi-a prescris tot domperidone…
Nu stiu despre ce medicamente ptr. stimularea lactatiei vorbesti – nu sint in tema - dar daca afli spune-mi si-ti trimit de urgenta , nu-i problema.
Eu mi-am luat ceai de fenugreek si vad ca parca-parca a inceput sa-mi curga mai mult, dar oricum nu stiu cantitatea, ar trebui sa pompez si sa canteresc.
Pupicei la toate fetele si bb-lasii,
Ina
lavi02 spune:
Of, cand sa ma culc si eu la loc dupa alaptatul de 7.30, nu ma lasa Nati. Sper sa nu-mi faca la fel ca si ieri.
Am fost aseara la dr. M-a intors pe toate partile, clinic sunt Ok. Mi-a facut si eco intravaginala (monet aveai dreptate - ca sa vada resturi) (Doamne, fetele! ce trist si gol mi s-a parut sa ma uit in ecranul ecografului si sa nu fie NIMENI la mine in uter; stiu ca sunt acasa fetitele, dar o nostalgie tot m-a apucat). La eco a gasit doua pete albe una in prelungirea celeilalte care este posibil sa fie resturi: una are 3mm lungime, cealalta 2mm. A zis ca la dimensiunile astea nu pot sa-mi dea sangerare care sa-mi puna in pericol sanatatea. Asa ca mi-a dat termen pana la sfarsitul anului: daca nu mai am sangerari - am scapat. Daca mai am, imi face intai o histeroscopie (baga un dispozitiv cu o camera prin col in uter sa vada ce e pe acolo) si daca sunt resturi - chiuretaj. Mi-a placut ca e tare precaut doctorasul, nu se arunca cu chiureta unu-doi.
Am primit liber la una-alta (inca n-am profitat, sa se faca totusi 6 sapt fix am zis Io) si ca metoda contraceptiva am optat (eu) pt pilule dupa ce termin alaptatul si pana atunci prez.
Ieri n-am sangerat toata ziua, dar azi noapte - iar 2 strop maronii. Asa ca sunt pesimista pt sfarsitul anului. Acum va trebui sa ma interesez cam cat "se da" pt histeroscopie diagnostica (pt ca mai e si una operatorie) + chiuretaj... si tot asa.
Lordra bine ai revenit acasa. Dara e o dulce, dar nu avem cum sa ne pronuntam daca seamana sau nu cu tine ca n-am vazut nici o poza de a ta. Nu pui una in contul comun? Asta numai daca nu simti ca iti periclitezi intimitatea, nu vreau sa insist.
Eu zic ca 99% ca bb are "diareea de lactatie" cum a zis pediatrul ala bun la Nati. kk in jet e normal la bb alaptat, la Nati o parte se absorbea in scutec fiind lichida si ramaneau si ceva reziduuri la suprafata. Facea kk aprox in timpul si dupa fiecare supt si uneori si intre mese. In timp a inceput sa nu mai faca la/dupa fiecare masa si nici la fel de lichid. Cum zice Anda, important e mirosul - daca miroase acrisor si nu "imputit" e OK. Diareea asta de lactatie, care e normala si nu necesita tratament se datoreaza imaturitatii tubului digestiv.
Imi pare tare rau pt tine ca ai avut o nastere grea. Dar lasa ca a trecut.
Cu bb incearca te rog sa nu fii disperata, e normal ca in primele zile sa te simti coplesita, e cu totul nou si iti schimba radical modul de viata dar in cateva saptamani o sa te obisnuiesti, o sa intri intr-un ritm si o sa fie bine.
Cat dureaza vindecarea epi - depinde f mult de tratament. Incearca si betadina - pui comprese cu betadina rece, tinuta la frigider, direct pe taietura si apoi tamponul si lasi acolo. Asa m-a sfatuit pe mine asist. Dormi si stai intorsa numai pe o parte - partea stanga, pe care nu e taietura.
Ma bucur mult ca ai laptic.
va mai raspund dar acum sa ma ocup de nati.
lavi02
dordia2000 spune:
Ina nu dispera ca am trecut si eu prin acelasi lucru!!! Vezi sfaturile lui Lavi02 ca la mine au mers si acum la 3 sapt si 3 zile mananca si 130 numai san la o masa. Rar mananca sub 90-100gr la o masa. Ce-i drept eu o cantaresc mai mereu sa vad cat mananca pt ca sa stau linistita ca mananca bine!!! Sfaturile au fost cam asa: Nu te mai stresa ; bea lichide multe(eu beau min.3 l /zi)apa, ceai, lapte etc; mananca bine si consistent; Oricum cred ca o sa ti le mai spuna si ea! Eu am mai luat si Galactogyl si am baut bere fara alchool cam 2 cutii/zi. In 3-4 zile s-a rezolvat ! Ai rabdare si nu dispera!!!
Anda bafta multa la control! Tinem pumnii!!!
La noi a fost o noapte linistita. A dormit baiatul de la 1 la 6.30 si am dormit si eu. Sper sa fie cuminte in continuare!!!
Fetelor mai am si eu o intrebare? La voi bb-ii se trezesc singuri din 3 in 3 ore? La mine de ex. azi a mancat pe la 6.45 pana pe la 7.30 si a adormit cam pe la 8.30si ar tb sa-l trezesc la 10.00 ca singur nu se trezeste. Aseara tb sa il trezesc la 8.30 sa ii dau sa pape dar nu a fost chip sa il trezesc si l-am lasat si s-a trezit singur la 10.15 cand am facut baita si am papat 150gr. Dar am sarit o masa si din 6 mese pe zi ieri a papat doar 5. Oare sa il las pe el sa isi faca singur program sau sa continui sa il trezesc la 3 ore? Luminati-ma pls ca pana joia viitoare cand vine dr...... mai e mult.
va pup!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
:http://community.webshots.com/user/dordia2000
lavi02 spune:
anda, Doamne, mare-i gradina lui Dumnezeu si in mijlocul ei - Municipalul! daca nu stingeam ieri compul si vedeam mesajul tau ca s-a rupt apa, te trimiteam si eu la spital. (Dupa razboi multi viteji se arata)
Deci, ca sa fie clar pt toata lumea:
Fetelor, cand vi se rupe apa SAU aveti contractii la 10 minute mergeti la spital!!!
Eu nu-l inteleg pe Badiu - nu putea sa te cheme azi la spital, sa-ti faca el o eco (gratis, vorba aia, in contul celor 300 de parai), sa-ti faca examen genital sa vada el personal cum sta treaba cu membranele si sa te mai puna si la monitorul de bebe (f important!) sa vada exact cum ii bate inima la bb - se vede mai bine la monitor decat la ecograf. Probabil tot la el la spital ajungi dupa eco la Iosup, eu asa zic.
Dar tu ai nimerit ieri saraca de tine la cine stie ce habarnista de rezidenta. Mie la Nati mi-a curs lichid putin cate putin, si tot asa roz. De-aia te-am si intrebat de lichid, ca aveam o banuiala.
Acuma - cu membranele rupte, ori ti se declanseaza travaliul de la sine, ori iti baga ei o perfuzie cu oxitocina. Dar frica mi-e ca o sa stea cu mainile in san si pana la urma te baga la cezariana.
Eu la Silvia - la 12.30 noaptea mi s-a rupt apa, dar atunci a curs mult si pe la 7 dimineata au inceput, timid, contractiile. Fiind ele tot timide la 14 mi-au bagat oxitocina si la 16 am nascut. Acuma depinde si de medic si de spital - de obiceiurile locului.
Lordra cel mai bun ortoped pediatru din Buc este prof. Jianu, de la spit. Gr Alexandrescu. Consulta si la Medicover. E si de treaba, se poarta frumos. Tot pt talus valgus a fost si prietena mea cu bb la el. S-au ales numai cu masaj. Daca e un pic mai pronuntat se pun ghetute de gips care se schimba tot la 3 zile parca. In salon cu mine - 2 mamici cu avut probl. asta cu bb si i-a trimis din maternitate direct la Grig Alex. sa le puna ghetutele. probabil la tine nu e asa pronuntat.
Va mai raspund dar nu poooot acumaaa
alexandrina spune:
Avem www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63733" target="_blank">subiect nou.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
lavi02 spune:
Dordia eu zic ca daca tu acuma nu mai esti in faza de sporire a lactatiei ci ai ajuns la un moment de echilibru, mai bine lasa-l pe el sa hotarasca cand sa manance. Vezi si tu ca ia bine la o masa, 150 e chiar f mult. E pacat sa trezesti bietul copil. Se trezeste el singur cand ii e foame... Eu n-o mai trezesc pe Natalia de atunci, din primele zile, cand am fost si eu la ananghie cu lapticul.
Tania tu ce-ai facut la doctor? Cum e cu colul, nu s-a deschis? Te-am sunat aseara dar n-ai raspuns, si dupa aia am lasat-o balta ca am inceput programul baitelor.
Inei ii scriu mai tarziu ca la ora asta probabil oricum doarme.