Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

bebe misca, mititelul, chiar vartos in ultimele zile, se agita si el sa iasa, dar daca nu sunt contractii, eu ce sa fac...

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Seara buna fetelor,
Dar chiar ca sunt cam multe problemutze azi...
Anda, tinem pumnii pt maine, hai ca nu mai poate sa te lase sa astepti atata, vine bebele e clar!!!

Ina draga, nu mai iti fa si tu atatea mustrari de constiinta, bine ca ai descoperit problema si gata, o rezolvi. Oricum, alimentatia e foarte importanta, eu am vazut pe pielea mea! Si in plus chiar nu regret ca la inceput ma pompam sporadic si ii dadeam sa suga din bibe Avent ( care cica e exact ca mamelonul mamei). Asa am putut sa vad cum stau cu productia de lapte si cam cat suge miss haplea. Maine ne cantarim si noi! Uite, desi am cantar acasa am rezistat eroic sa nu o cantaresc in fiecare zi, ci doar o data pe saptamana, ca sa nu ma stresez...desi cam incep ca de vreo 2-3 zile nu prea mai mananca in ritmul obisnuit. Om vedea maine!
La noi ramane aceeasi problema: nu avem somn noaptea, si ca sa vedeti cu ce ne ocupam timpul, noaptea trecuta am dansat amandoua, eu tot zicandu-mi ca e ca pe vremea cand mergeam in disco si dansam pana dimi
Va las ca acuma a adormit si ma duc sa profit un pic...

Doinna sa iti traiasca bebelina Zoe!!!!!!!!!!!

Alina si minunea mica Amalia(17.11.2005)

" Naitre c'est recevoir tout un univers en cadeau " ( Jostein Gaarder)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

ina- hai ca nu aveai cum sa stii.asa e daca face pisu de cel putin 6 orei ppe zi si kk de 3-4 (cand nu e constipata) inseamna ca mananca bine.
uite asa patii si eu cu Lia si inca in luna a treia-dupa ce trei luni mi-a luat bine in greutate brusc intr-o luna a luat doar jumatate din cat trebuia sa ia.eu zic ca atunci mi-a scazut productia din cauza stressului.eu n-am reusit sa ma echilibrez din nou, dr tie itit tin pumnii-crede-ma esti o mamica de nota 10...

lorda-daca face apa, apa-adica are diaree inseamna ca se imbiba in scutec ca pisu doar ca e mai galbui. tot diaree e daca face de mai mult de 10 ori pe zi, si mai ales daca face si intre, inainte de mese-ca la varsta asta e normal sa faca kk si dupa fiecare masa.cat despre scremut si jet-asa si al meu. mai nasol e cand face jetul si tu n-ai apucat sa-i pui scutecul inca....

Daca chiar are diaree, atunci du-te la doctor cu ea -cauzele pot fi multiple si la varsta asta se deshidrateaza f. repede.
btw, e o scumpa...
anda-sper sa fie totul ok.
cateodata ma enerveaza sistemul asta al romanilor- exista un test f. simplu al secretiei vaginale prin care-si dau seama daca pierzi lichid sau nu, si nu mai e nevoie de ecograf si alte patanii...
meems-nastere rapida si usoara...ce vrei tu sa ai contractii timp de trei zile? -mai bine ca la ina, o zi da buna...

doina-felicitari.!!!

bic-la noi au inceput sa treaca bubitele(acneea)...

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Anda, oare tu ai baut ceai de zmeur pana la urma ?
(Nu stiu daca are vreo legatura cu contractiile, ma gandesc si eu asa...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Andutza, nu este un capat de tara daca trebuie sa-i dau supliment, ceea ce ma nelinisteste pe mine este ca nu am fost pe faza cu o chestie atit de importanta, pai mai incolo, cind o avea vreo boala, ceva, ce ma fac??? ca eu i-am cumparat patutz confortabil sa stea intre noi doi, ieri i-am luat dispozitiv de incalzit servetelele umede cu car o sterg la fundulet,stazi i-am luat niste creme si uleiuri scumpe ptr.corp si cind colo, fata mea era nemincata!
Maninc zilnic carne si beau lapte, maninc consistent...

"dar vezi ca o sa se intample si surprize cu metoda asta: golesti sanii dupa alaptat si bebe se scoala dupa o ora si vrea iar, iar tie nu ti s-a refacut lactatia ca n-a apucat...si va trebui sa o plimbi, s-o pacalesti, s-o lasi sa planga inca vreo ora...pana se reumple sanul...(tot de la prietene stiu:))" - pai de-asta mi-e si mie frica sa incep cu pompa, o sa recurg si la ea daca nu se imbunatateste situatia, dar cum stiu eu daca ia in greutate sau nu, ca pina miercuri,cind ma voi duce sa o cintareasca nu am cum sa stiu, si ma pot pacali atit de usor...

Draga mea, eu zic sa faci niste ture prin casa ptr. contractii, plimba-te dintr-un colt in celalalt al casei.
Ar fi interesant de stiut daca si Lordra, inainte de a se duce la spital sa nasca, a facut acelasi lucru, ca parca ea se plingea ca nu are contractii si noi i-am recomandat sa faca miscare,mai stii? Tinem pumnii!Oh, acum mi-am dat seama, eu speram ca tu sa nasti miercuri ( si astazi este miercuri!!!) ca si mine...eh, da' mai este timp pina la miezul noptii...daca nasti astazi sa stii ca imi depun aplicatie la Corap sa ma ia asistenta ei ( prezicatoare) ca si-asa are multe solicitari

Pupicei,
Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

anda, curaj, ca nu mai ai mult de-acu. si o sa fie bine, ai sa vezi. cu ecografiile -asta e, mai cotizezi si tu o data si... GATA!!!
ina, da' la tine incetase scaderea in greutate? ca la mine a scazut vreo 12 zile de la nastere si dup-aia a inceput sa ia. sa nu fi fost inca in scadere. eu zic sa nu te panichezi si sa-i dai totusi supliment, ca sa fii cu sufletu-mpacat. cauti si tu o tetina d-aia din care sa traga mai greu si nu e nici o problema, o sa vrea san in continuare (experienta vorbeste). poate ar fi mai bine sa o lasi mai moale cu salatele si sa bagi in sistem ceva proteina.
acu' io-s happy, ca a fost prima zi fara supliment . nu stiu daca e de la ciocolata (eu balotez ciocolata alba) sau de la altceva, da' a crescut productia!!! si l-am pus si pe cantar si m-am ingrozit, ca in ritmu' asta face bebelache douajdekile pana la 1 an. acu' are 4.720. si mai are o saptamana pana la 1 luna. ce-i drept, mie nu mi se pare exagerat de grasut, mi se pare ca s-a lungit mult (sistem de referinta: masuta de infasat).
a... si am stat 2 ore afara. cred ca am putea sta oricat, pitiku e extrem de incantat sa stea afara.
fetelor din romania, aveti idee cum luam noi banii de cic de la anu? unde ce depunem si cum se procedeaza? ca de cand n-am mai fost pe la servici nu mai am cunostinta de nimic.
lavi, ce-ai facut la doctoras???
C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ina, nu-ti mai face atatea probleme cu "nu sunt o mama buna", ca nu m-am prins ca... si eu am trecut prin faza asta in prima zi de colici adevarate (adica luni), si eram cu nervii la pamant. ceea ce face rauuu.
in legatura cu pompa - eu m-am pompat muuuult, da mai mult de 10 -15 ml n-am scos niciodata. bb trage mai cu putere, dupa parerea mea. dar daca la tine are succes pompa, stocheaza laptele in biberon si da-i-l sub forma de supliment, dupa ce o pui pe piticuta la san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

ina, mai e o ora pana joi, deci 0,00001 sanse sa se nasca mircuri:))
decat dispozitiv de incalzit servetelele si patut de pus in patut, mai bine un cantar...nu ca alea nu sunt bune, pacatele mele, foarte bine ca le-ai luat, dar daca tot ai dat aatia bani, mai scoate si tu 200 usd din buzunar si cumpara un cantar(cam atat e in Ro, la voi cred ca gasesti si mai ieftin). Dar o sa dai in extrema ailalta, o s-o cantaresti de 3 ori pe zi, mai ales ca acum esti si stresata din pricina greutatii.
Eu gandesc ca ceai chimen+medicamentele de la dr. +mancare consistenta+muls sanii dupa alaptat=rezolvarea problemei. Tu oricum zici ca mananci consistent, in locul tau, m-as axa acum pe metoda cu mulsul ca pe-asta n-ai incercat-o si e posibil ca suptul asta non-stop al micutei sa nu-ti fi ajutat lactatia deloc. Vezi ca zic doctorii ca si pauzele sanului au un rol important, vine laptic mai mult si mai consistent daca n-a tras 2-3 ore si cand trage iar dupa 3 ore, sa zicem ca trage un sfert de ora, trage mai bine si mai mult decat daca a stat 1 ora la sanul tau si dupa o ora a vrut iar s.a.m.d. e un cerc vicios cu cantitatea asta de lapte...nu stiu daca exprim bine ce vreau, sunt cam agitata si implicit incoerenta.
hai ca se rezolva, vei vedea, eu votez pentru mulsul sanilor, la prietenele mele a dat rezultate. Si ce daca vei avea de cateva ori, la inceput, surpriza ca nu au apucat sa se reumple si bebe plange, asa cum e acum tot plange , nu? doar la inceput patesti asta, dupa aia, bebe isis face singur programul de foame nu mai devreme de 2 ore, ca e si el putin mai satul.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

quote:
Originally posted by tania-z

Lavi02 stii care-i faza cu durerile alea? ca sunt mai degraba in fatza decat in spate, pleaca de undeva dintre picioare si radiaza pe lateralele interioare ale coapselor. Nu prea ma pricep sa explic. Chestia e ca, si atucni cand merg prin casa, trebuie sa-mi tin burtica cu mana, ca altfel ma doare. De-astea n-am mai patit!

A, sa va zic si o fapta de vitejie pe care am realizat-o ieri: am fost la cosmetica si m-am epilat total pt prima data!!! Mai, n-am crezut ca o sa scap asa de ieftin, dar a fost chiar ok. Acum, e putin ciudat pt mine, dar mi-am luat un stres de pe cap. Zic eu ca sunt pregatita de nastere

Idem.
39s

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

ina, fata draga, nu fi suparata si nu te invinovati, ca n-ai dreptate: n-aveai cum sa stii si chestia asta se intimpla des. eu am patit-o cu liutza, exact dupa 10 zile de viata, luase vreo 50 grame in total, mult sub ce trebuiau, eu clar n-aveam lapte da' n-aveam cum sa stiu, nu m-au certat, au inteles si m-au ghidat cu toata tevatura cu furtunelu' pe tzitzi, pastile de fenugreek si domperidone - sint curioasa ce medicamente ti-au prescris tie, imi ziceau ca in canada sint niste medicamente muuuuult mai bune pentru stimularea lactatiei! ce mi-ar trebui si mie......... - nu te stresa, e cel mai important. cazuri ca al meu sint extrem de rare - eu am tzitze mari si sfircuri mici-mici, bate-le ploaia! - asa ca eu cred ca tu, ca si corap, o sa aveti laptic indeajuns pentru papusile voastre. nici vorba de ignoranta - esti o mamica minunata si meriti mii de .

anda scumpa si draga, tin pumnii pe miine! n-am cuvinte sa comentez la cele citite (ecograful si disputa pe cantitatea de amniotic....tsktsktsk).

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

Mergi la inceput