Bebelusi de ianuarie-februarie 2005(60)
Raspunsuri - Pagina 7

Amaya spune:
Liviana, pai pana pe 8 trec si cele 3 zile de la vaccin, in care trebuie sa-l mai tin ferit, si cred ca vom veni si noi, dar nu in week-end, fiindca sigur iar e imbulzeala mare atunci.
Crinuta, nu te impacienta acum...poate (mai mult ca sigut) n-are nici o legatura cu vaccinul...i-ai pus termometrul sau doar l-ai simtit mai cald?
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

crinuta spune:
Amaya, mie mi s-a parut mai cald, dar tocmai ma spalasem pe maini si aveam mainile mai reci.
Ideea e ca el doarme, si i-am luat temperatura initial in urechea pe care a dormit, iar atunci mi-a aratat 37,7, insa cand am verificat-o in cealalta ureche ( cum fac de obicei) era 36,7, ceva de genul asta, nu mai stiu exact.
Am repetat operatiunea de cateva ori si tot asa a iesit.
Ii voi mai verifica temperatura inca o data, dar nu cred ca are, cel putin sper ca nu.
Crinuta si Rayan

Amaya spune:
Crinuta, fii atenta daca urechea in care temperatura este mai mare este aceeasi cu ureche pe care doarme, fiindca atunci este mai incinsa si e normal...eu continui sa cred ca temperatura cea mai corecta este cea luata in fundulet. Andrei spre exemplu se incinge repede la cap si tati m-a zapacit de multe ori "vezi ca are copilul febra" si cand ii puneam termometrul (in fundulet) nu arata nici o temperatura.
In legatura cu posibilele reactii la vaccin temperatura obisnuita la astfel de reactii este in jur de 39 (dupa spusele pediatrei).
Pupici lui Rayan si stai linistita...
mamici trebe' neaparat sa iesim la un suc sa ne mai deconectam putin...haideti sa stabilim ceva...Tomasa pe unde umbli?
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Amaya spune:
Crinuta, hai ca am inceput sa citesc si eu pe diagonala...acum am vazut ca ai specificat ca temp. mai mare era in urechea pe care a dormit....deci e normal.

magga spune:
of, vad ca suntetzi ingrijorate. mi-am intrebat si eu consortul ce si cum, caci cum am schimbat planurile de vacanta, ma gindeam sa vin in Romania.
- nu conteaza daca facetzi vaccinul pt rubeola sau oreion mai tirziu de un an ca astea dau oricum forme usoare pina la trei ani. adica facetzi voi vaccinul de rujeola linistite...sa scapatzi de o grija, ca asta e mai cu probleme.
- riscul de forma grava de rujeola e cam de 1 la 500 (ce urasc eu statisticile astea) si in functzie de multi factori, pe primul loc fiind imunitatea scazuta. Daca stitzi ca avetzi copii bolnaviciosi ( nu prea cred ca avem in grupul nostru) sau prematuri (caci atunci n-au mai prins anticorpii vostri) sau bolnavi de altceva (fie si o simpla raceala)mai bine statzi totusi in casa, desi si aerul le face bine.
-asta nu inseamna ca consortul are dreptate, zice si el ce-a invatzat, voi facetzi cum va dicteaza instinctul vostru matern.
Lavinia, cred ca te-ai cam speriat la dentist.
noapte buna

magga spune:
fetelor, e normal ca unii bbi sa aiba capul fierbinte. pe acolo elimina bbii si copiii mici excesul de caldura. in schimb pe mijlocul fruntii e o zona unde-l putetzi incerca pe copil cu buzele, daca e rece sub
buze nu are febra, daca e cald, are, asta indiferent daca e cald in restul corpului. ati intzeles ceva?
ma duc sa ma culc
Gabry, lasa nu-ti mai fa atitea mustrari de constiinta cu maselele astea. bon, vad ca mai e un pediatru care zice sa incepi sa-i dai linte, eu i-am dat o data, dar pina am fiert-o in sapte ape, cred ca n-o sa-i dau prea des.

Shobo spune:
quote:
Originally posted by magga
of, vad ca suntetzi ingrijorate. mi-am intrebat si eu consortul ce si cum, caci cum am schimbat planurile de vacanta, ma gindeam sa vin in Romania.
- nu conteaza daca facetzi vaccinul pt rubeola sau oreion mai tirziu de un an ca astea dau oricum forme usoare pina la trei ani. adica facetzi voi vaccinul de rujeola linistite...sa scapatzi de o grija, ca asta e mai cu probleme.
- riscul de forma grava de rujeola e cam de 1 la 500 (ce urasc eu statisticile astea) si in functzie de multi factori, pe primul loc fiind imunitatea scazuta. Daca stitzi ca avetzi copii bolnaviciosi ( nu prea cred ca avem in grupul nostru) sau prematuri (caci atunci n-au mai prins anticorpii vostri) sau bolnavi de altceva (fie si o simpla raceala)mai bine statzi totusi in casa, desi si aerul le face bine.
pai fetele vad ca l-au facut pr Priorix, adica cel trivalent si la virste chiar sub 11 luni, adica 9-10. deci nu pe cel rujeolic!
Acum dc imi sun pediatra ce sa-i cer, sa facem rujeolicul sau toate 3 =Priorix???

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

tomasa spune:
Hai ca raspund si eu, amestecat ca nu mai retin exact cine si ce a intrebat.
Kidex este un targ sau mai degraba un salon dedicat copiilor, un fel de Baby Expo mai mic. Este in organizarea Romexpo si este mai degraba un targ interactiv, adica unde se pot distra copiii ceva mai marisori, dar se gasesc si haine, jucarii, etc. Totusi nu este de calibrul Baby Expo ca numar de participanti, cele care il stiti pe acela s-ar putea sa fiti dezamagite, desi locatia astuia e mult mai buna (in sensul ca nu e intortocheat si inghesuit ca Baby Expo, le vezi pe toate mai usor din prima).
Megg, urmatorul vaccin se poate face la minim 1 luna dupa asta. Noi inca nu i-am facut vaccinul, insa Priorix ii vam face, adica trivalent.
Carmina, am vrut sa-ti fac modificarile, chiar m-am logat cu bbdeian-feb, insa n-am reusit pt. ca subiectul a fost deschis de Withie. So, numai ea va poate ajuta si face modificarile in acest capitol.
Shobo, eu nu am intrebat-o recent pe Culcer de vaccin, de fapt nu am vorbit cu nici un pediatru de cand a inceput epidemia. Mie ea personal mi-a dat insa mai demult schema ei de vaccinare, pe care intentionez sa o respect intocmai fiindca ea e f. buna la asa ceva. In schema era inclus si acest Priorix si de-acolo am citat.
Eu nu cred ca se supara daca o suni si o intrebi ce sa faci in caz de epidemie. Totusi, asa cum o cunosc sunt aproape sigura ca iti va recomanda Priorix, acum.
Eu nu l-am vaccinat pe Tudor.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Shobo spune:
tomasa, si tu cind vrei sa-i faci Priorix-ul? deci tu spui ca dra Culcer este pt Priorix chiar si de la 9 luni?
merci mult.
Amaya, pt ca se pare intr-adevar ca avem cam acelasi program de papa, mai zi-mi si mie o data te rog cum are Andrei programul somn/zi si cit dureaza? si la ce ora e baia/pusul in pat pt noapte, la cit se trezeste dim?
aaa, si dc plecati undeva ziua isi strica programul de somn? adica adoarme prin masina cind nu e de nani? (zici ca a dormit dupa vaccin. era de nani sau a adormit in afara [rogramului?) Codrin mai face asa si in ziua aceea nu prea mai stiu sa-i orientez asa bine mesele cu nani. voi cum faceti?
merci mult
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Witchie spune:
Pentru ca exista nemultumiri in privinta capitolului deschis de mine va rog pe una dintre cele care aveti parola de la userul bbdeian-feb sa deschideti un capitol nou. Am sa vorbesc cu un moderator sa il inchida pe acesta si am sa ma abtin pe viitor sa mai deschid eu subiectul.
Va urez o zi buna.
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Aliante pisicesti
VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?