Copilasi martie-aprilie 2004 (72)
Raspunsuri - Pagina 14

Nedda spune:
Clau, sanatate!...si trimite soarele ala si pe la mine! :)
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Veve spune:
Haha!Sa plangi ca-ti doarme copilu'!Machetuta,ti-ar trebui un schimb de experienta cu crokocaredoarmeiepureste;ce ma dispera dimineata cand ma strecor si eu inceeeeeeet din pat (dorm cu bebeii...cannot help it!)sa prind si eu oleac' de timp singurica cu cafeluta si dc-u si numa-l vad pe croko ridicand capu si soptind gales "ma-maaaaa"
La pranz doarme o ora-maxim doua;cel mai bine doarme daca-l las pe canapea unde-i tv si galagie...
Apropo de relatiile cu alti copii:ne-am facut aici niste prieteni roamani (cunoscuti chiar aici,pe forum) care au o fetita de 2 ani jumatate.Ne-am intalnit pana acum de vreo 5-6 ori,sperand ca se vor obisnui copiii unul cu altul;ti-ai gasit!Fetita,o scumpica dealtfel, e genul care nu da jucarii si nu-i place sa-i fie incalcate teritoriile;o da afara pe vv din camera ei,cu-mbrancituri si tipete si-a reusit chiar sa-l terorizeze pe croko,care altfel e un
;pe sor'sa o bate si-o tranteste de n-are aer,de fetita nu se atinge;o priveste zambind pe sub mustata,cu un fel de interes amestecat cu teama,insa se teme de ea si vine fugind la mine cand e "atacat".Barbatu' mamei!
Faza cea mai criminala fu intr-o zi cand eram la ei;fetita a fost certata de parinti ca-si teroriza musafirii si era sus la ea-n camera.La un momentdat coboara vv tipand ca D. a facut kk;booon!Cand urca ma'sa sus,ce gaseste?micuta facuse kk in olita (nu mai poarta pampers si in mod normal face singura,ba chiar arunca olita si-o clateste...)apoi baga niste jucarii in ea si intinse kk pe tot covorul;n-am urcat sa vad exact ce facuse,da' la cat a aspirat si frecat taica'su dupa,cred ca nu arata prea bine.Asta in legatura cu reactiile copiilor fata de alti copii...Insa am vazut si mai rau!Asta vara,la mine la tara,nepotica mea de 3 ani era-n razboi continuu' cu-astia mici;nu aveau voie sa se apropie de nici o jucarie,ba si pe-ale lor le lua cu urlete,ii batea,ba chiar devenise periculos la un mom. dat,cand am surprins-o pandind-o pe vv cu intentia de-a o-mpinge pe scari(o impinsese deja cu capul de un calorifer)...Eu nu-s genul de mama super-protectoare,ii las sa se descurce singurei;insa mi se rupea sufletu' de mila lor.Ai mei se-ncing intre ei,da' niciodata nu lovesc un alt copil....
Ela,sa va fie de bine vacanta!Bine va face pitica!Cum va lasa inima sa va plimbati fara ea?!
Nedda,da,e frumos si soare aici,insa se lasa destul de rece totusi;sunt zile cu 8-10 grade si nopti apropiate de 0...Ce ingrata-s si io!La padurice-s -30 acu' si zapezi de 1 m si io ma plang de 10 grade
Leano,pup iu back!Nu mai plange si priveste partea buna a lucrurilor:cine nu face varice,a?
Moam,da' ce m-am intins!Hai,va pupa mama!Duminica placuta!
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5

mariana tache spune:
Ela, bine ai revenit! Deabia astept sa ne pove cum v-a fost!
machetutza, ce n-as da ca Stefan sa fie si el un pic mai cu somnul; la amiaz doarme aprox. 1 ora si 20-30 min. Mai sunt minuni cu cate 3 ore, dar f rar. Nu te ingrijora fara motiv! Bucura-te!
Daniela, cati copii sunteti voi in playgroup?
Veve sunt mortali pantofii!!!!!!!! Mai ales aia negrii m-au dat gata! Sa-i porti cu placere.
Mor de somn, dar nu pot sa ma culc pana la 12.30. trebuie sa-i dau antitermice lui Simon. Mi-a fost bolnavior pt o zi (sambata). A facut febra 39.6 (rectal). Am fost de urgenta la medic; l-a consultat, am facut urocultura si....nu are nimic. Azi nu a mai facut febra. Voi ati patit asa (eu nu am mai patit) ceva? Saracutul, Simon era terminat; era mov la ochi de suferinta si mereu gemea. Mi-a fost o mila de el!
Acum trec la lucruri mai vesele . Vreau sa va arat o poza cu Stefan.
Va place? si o saptamana superba!
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!

LauraFlo spune:
Neata si de la mine ! Ce de activitate in week end !
Va pup , mi-era tare dor de voi !
N-am timp pt mai mult ( v-am citit ), dar intru si mai tarziu !
Am facut si noi bradul ! Daria a fost super incantata !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Soleil spune:
Salutare si de la noi!
N-am mai intrat pe aici de zeci de ani, nici nu am pretentia sa ne mai tina minte careva . Recunosc ca va mai citesc, dar cu scrisul... e tare complicat ca nu am timp deloc. Multa treaba la servici, acasa - plec dimineata la 8 si ajung seara la 7, in weekend o groaza de treburi casnice... si tot asa.
Noi suntem bine, sanatosi acum, Tiana creste frumos, sunt tare incantata de ea (poze nu prea am avut timp sa pun de multa vreme, sper sa reusesc ceva pana la sfarsitul anului).
Are o gramada (ma rog ) de dintisori - caninii i-au iesit acum vreo 3 saptamani toti 4 deodata, a fost cumplit! De acuma mai asteptam ultimele 2 randuri de masele, dar sper sa mai astepte o vreme. O incanta foarte tare sa o spal pe dinti, dar inca nu am avut curaj sa o las singura sa se mozoleasca.
Mananca singura foarte bine, nu o las chiar mereu sa pape singurica, dar se poate descurca bine-mersi. Mai are zile cu mofturele, dar in general mananca bine. Sunt chiar fericita cand ma gandesc cat am putut sa ma chinui cu ea in primul an.
E tare vorbareata - e drept ca a si inceput devreme, pe la 1 an si vreo 2 luni mai serios asa, iar de pe la 1 an si 7 luni a inceput sa lege cuvinte. Acum vorbeste destul de bine (fara prepozitii sau cuvinte de legatura, desigur), a invatat primele ei 2 poezii: "pisicuta, pis,pis,pis" (pe care o stie de la mami) si "catelus cu parul cret" (pe care o stie de la mamaia. Mamaia este bona ei).
Acuma ne chinuim sa invatam "inger, ingerasul meu", dar nu prea ne iese - am impresia ca nu o prea impresioneaza rugaciunea, poeziile erau mai interesante .
De sambata cred ca avem o mare victorie (desi mi-e teama sa ma bucur inca!!): am renuntat la zuza si puta zuza e suzeta, iar puta e o paturica mica pe care o tot cara dupa ea peste tot. Astea mergeau amandoua impreuna - nu se putea una fara cealalta. Suzeta a aruncat-o singura la gunoi dupa ce i-am spus ca e fetita mare deja si ca daca vine "mos caciun" si o gaseste cu zuza nu-i mai da cadou. Asa ca a pus-o la gunoi. Isi mai aminteste de ea, dar ii spun ca a aruncat-o singura si nu prea-i mai vine sa comenteze .
De paturica i-am zis ca o dam la un copil sarac sa se bucure si el, ca noi avem brad si globulete si la noi vine mosul, iar el nu are nimic. Ieri cred ca mi-a spus de 40 de ori "Puta mica mami da copil salac metlou a selvici. Lade, se bucula" (adica o da mami cand pleaca la servici la un copil sarac de la metrou, iar el rade si bucura). Probabil sa nu carecumva sa uit!!
Ma uimeste ca ma asteptam sa urle mult mai mult pe cat era de dependenta de ele, dar deocamdata a fost chiar foarte bine! Sper sa reziste si bona daca cumva o apuca urletele...
Mai rau e ca se pare ca nu mai vrea sa doarma la pranz de cand am desfiintat "zuza puta", dar prefer asa, decat sa-si strice dintii de la suzeta si sa se umple de microbi de la paturica aia pe care nu mi-o dadea s-o spal decat cu indelungi rugaminti si nu prea des!!
E destul de smecherica - s-a invatat sa ne dea afara din camere sau din baie cand e pusa pe dracii, ne impinge si ne spune clar "Du-te, pleaca la pat" sau "pleaca la bucatarie". Cand mai face vreo nazbatie si o intreb suparata "ce faci, Tiana?!" raspunde foarte serioasa "nebunele fac"! .
Ce sa va mai zic, ajunge deocamdata, ca si-asa am scris o gramada! Sper sa mai intru uneori sa va mai povestesc cate ceva!
Cum va spuneam odata: Pupici pufosi!!
Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

machetutza spune:
aveti dreptate! mi-am facut griji degeaba in privinta somnului. am gasit si ceva chestii interesante despre subiect, chiar sub nasul meu, in biblioteca, in cartea "mama si copilul"
cred ca era nevoie sa ma "scuture" cineva, sa realizez ce comoara are mama!
veve sunt suuuuperbi pantofii maro!!! m-am inbolnavit de cand i-am vazut! iti doresc sa-i porti cu placere!
as vrea sa te rog ceva, sa pui la "aniversari" si datele noastre:
Lucian - 03 martie 2004
Simona-machetutza - 12 ianuarie 1976
Stefan(sotul meu) - 23 decembrie 1973 pentru tine!
mariana_tache am vazut ca suntem...concetatene . poate ne intalnim cu puiutii undeva la zapada. in ce cartier stati?
nedda am vrut sa vad poze cu voi si... am gasit raspunsul tau pt mariana. asa ca, asteptam pozele cu nerabdare.
Simona, mama lui Lucian care-si zice "Luchi"
http://pg.photos.yahoo.com/ph/machetutza/album?.dir=ecf1&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Nedda spune:
Veve, lasa, nu te plange de vreme ca acum, iarna, sigur e mai bine la LV decat la padurice. :) Pupa crokodicii si vevericii frumosi! (Sa stii ca eu nu-mi imaginez cum sta Agnes, draga de ea, s-o altoiasca Croko!!!:))
Mariana, avem 5 copii la playgroup, incluzand-o pe Lara. Si in cazul nostru numarul acesta e suficient de mare. Copiii sunt de aceeasi varsta, plus/minus o luna, si au posibilitatea sa interactioneze unii cu altii.
Machetutza, sper ca pe la sfasitul saptamanii sa pun si eu cateva poze noi...
Zic si eu ca si fetele, nu te ingrijora daca Lucian prefera sa doarma ziua mai mult. Daca doarme si noaptea cum vrei tu, e perfect. Inseamna ca de atata somn are el nevoie.
Lara doarme ziua cam 2 ore, cu mici variatiuni, depinde de cat de obosita e.
Soleil, ne amintim de tine si de Tiana, cum sa nu? Nu era Tiana fetita nazdravana care s-a ridicat in picioare si a mers singurica de pe la 6-7 luni? Si nu era Soleil mamica ingrijorata ca Tiana nu mananca mai nimic si e prea slabuta?:) Ma bucur ca totul e bine cu voi si ca numai lipsa de timp te tine departe de computer.
Poate acum, cu sarbatorile, vei avea mai mult timp liber (ce spun eu aici?...de ce ma astept ca lumea sa aiba timp mai mult de sarbatori?:) si o sa ne mai zici ce faceti.
Pupa de la noi pe Tiana frumoasa! (Apropo, nu cred ca am apucat sa-ti zic niciodata ca in tara de unde provine sotul meu numele scris 'Tijana' si pronuntat 'Tiana' e destul de popular. M-am intrebat mereu ce te-a inspirat sa alegi numele Tianei dar n-am apucat niciodata sa te intreb.:)
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Veve spune:
Flaviana,bine-ai revenit!O scumpica,Tia!Ma minunez cat de multe poate sti la varsta asta,draga de ea!....Croko e bebelus comparativ cu altii...noroc ca nu prea fac comparatii
Va pupacim!
...si mai dati pe la noi,macar odata la 6 luni sa ne up-datezi
Simona,va trecem,va trecem,cum sa nu?
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5

Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64725" target="_blank">shap'shtrei
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5