Copilasi martie-aprilie 2004 (72)
Raspunsuri - Pagina 12

Claudelu spune:
Rayule mama, Raulica mai tot timpu se joaca singurel...buna-sa ziua n-are biata timp numa de el iar cnad vin eu acasa rupta de oboseala ma mai joc cu el dar nu foarte mult...dar nu se plange saracu isi ia masinutele, le plimba prin casa, bate papusele de plus Oricum daca vede ca nu avem timp sau nervi de joaca isi gaseste imediat singur de lucru!
Pai draga mea ce fite au suedezele voastre...auzi la ele 4 educatoare la 12 prunci Pai vecina mea e educatoare la 30 de prunci si nu se plange
Draga mea sa ai multa bafta la interviu!
Si eu sunt in tratative cu o firma austriaca...vreau sa ma car cat mai repede din compania asta in care sunt varat pentru ca efectiv ma temrina psihic...in fiecare zi au altceva de comentat, in fiecare zi sunt pistonata ca nu-mi fac treaba pana la capat...pai eu am si un copil de cresctu si sunt singura cu toate pe cap...de angajat pe cineva care sa ma ajute nu vor si eu pur si simplu nu fac fata la cat am de lucru!
Rayule, ce fain brad v-ati tras! dar ce-a mai scumpa e nora mea NA! Ce io crescut parutu, mance mama pe ea de dragalasa! Offffff ce dor imi e de voi si cat mai e pana la varaaaaa
Mariana, noi asa am fost de la bun inceput! La noi in casa nu au existat probleme de gelozie...eu zic ca odata ce nu-i dai persoanei de langa tine motive, gelozia n-are ce cauta! Parerea mea strict personala e ca gelozia e o mare PORCARIE pentru ca daca vrea sa te insele te inseala si "cu tine de mana"...nu te superi da??
Simona, bine ai revenit! Vrem pozeeeeeee!!!!!!!!
Claudia&Raul (01.04.2004)

Claudelu spune:
sa va spun ce vrea fiu meu de la Mos Craciun
Daca-l intrebi "Raul ce vrei sa-ti aduca Mos craciun?"...el"Moc Caciun ada Raul cactor" Adica
"Mos Craciun aduce la Raul calculator"
Nici n-are pretentii fiu meu
sau ... "macinu manda"
, adica "masina cu telecomanda"
Da nu una doua ci "mute mute", adica "multe multe"
Claudia&Raul (01.04.2004)

LauraFlo spune:
Buna iubitelor !
Claudelu, Raul vorbeste super bine. Felicitari ! De-abia ai inceput serviciul si gata vrei sa-l schimbi ???? Bravo pt curaj ! Sa obtii ceea ce vrei !
Rayu, super dragut bradutul vostru ! Participi la concursul de pe DC ? Cat despre educatoare ...In loc sa se bucure ca este iubita si bagata in seama face talente. Si Daria se joaca cu noi foarte mult ... Se joaca si singura dar foarte putin. Nu-ti face probleme, daca erai in Romania ti-as fi spus sa te duci la ea cu o atentie, dar acolo nu stiu daca merge.
Mariana multumesc ! Poza e superba ! Are dreptate Rayu !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

LauraFlo spune:
Machetuta bine ai revenit !
M-am intalnit si eu cu Mos Craciun si mi-a dat o tricicleta, cuburi multe multe , manusi, fular si o caciula ! Poate ( daca e cuminte ) se lipeste si la alte daruri Daria !
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

SimoV spune:
Plecam la munte peste cateva ore. Ne intorcem luni. Am inchiriat o vila impreuna cu niste prieteni si sper sa le placa la copilasi.
Laura - bogat mosul!
Clau - spor la cautat de job.
Mariana, inca nu am fost la cumparaturi ca n-am avut timp. Am stat cu M & L ca tare dor mi-a fost sa ma joc cu ei.
Daniela, cand ma intorc ma duc la cumparaturi ca inca n-am facut deloc Christmas shopping si am de luat pt. atatia!!! Dar bineintele ca o sa intru si la copii si daca gasesc ceva frumos pun link. Apropo, au venit papucii de casa, sunt super faini, dar i-am luat prea mari!! Nu mi-am dat seama... Trebe sa-i trimit inapoi si sa le caut altii ca pe site-ul ala nu mai au asa.
Rayu, ai mei nu se joaca singuri decat f.f. putin - asa ca nu-ti fa probleme - Amelie e exact ca toti copiii de varsta ei!! Rar cazuri de copii care sa se joace mult timp singuri, mai ales la varsta lor. Educatoarele n-au decat sa "deal with it" - este meseria lor sa se ocupe de toti copiii si sa isi ajusteze metodele dupa fiecare copil in parte, fiindca, asa cum ai zis si tu, fiecare copil e diferit! Imi inchipui ce te-ai enervat, si pe drept motiv. Si eu m-as fi infuriat. Lasa-i pe bunici sa se ocupe de ea cat vor ei, ca numai de castigat are. Da, ei invata multe si daca se joaca singuri, dar depinde si de fire si de cum i-ai obisnuit. Si nu e nimic rau in nici una din variante. Bradul e frumos!!!! Pupici la nazdravana de Amelie de la nazdravana de Mia.

Nedda spune:
Simo, distractie placuta la munte! Cred ca si copiii vor fi incantati. Sa ne povestesti cum a fost.
Eu nu ma mai obosesc sa-i cumpar Larei papuci. Daca ar fi dupa ea nici sosetele nu le-ar tine in picioare. :)
Elena, fetele au zis tot! Nu cred ca sunt multi copilasi care se joaca singuri la varsta asta. Lara nu se joaca DELOC singura. Si nu exagerez. Striga la mine sa am uit la ea si atunci cand se joaca cu sotul meu!...dar cred ca am mai zis eu chestiile astea...
Dar ce as fi vrut sa zic e ca totul depinde de personalitatea copilului. Si hai sa-ti dau un exemplu: daca Lara are alt copil in preajma, nu mai are atata nevoie de mine. Se joaca foarte frumos cu alti copii si pare ca n-are nevoie de compania adultilor. Are insa o prietena (mai mica cu o zi decat Lara) care NU SE DEZLIPESTE de parintii ei oriunde ar fi. Nu se joaca cu Lara si cu ceilalti copii, nu cauta compania copiilor si nu intra in jocurile lor. Fetita este deosebit de inteligenta, este interesata de carti, jocuri diverse, deci n-are nici-o problema, dar cauta numai compania parintilor ei. Si am avut ocazia s-o observ destul de mult fiindca ne vedem destul de des cu parintii ei si participam la aceleasi activitati pentru copii (dans, muzica, petreceri, playgroup...) Va spun ca acea fetita sta numai in brate la mama ei. Rar se dezlipeste sa ia cate o jucarie in mina. Lara si o alta fetita, prietena de-a lor, dau 10 ture prin casa impreuna, isi dau/iau jucariile una alteia, vorbesc una cu alta (sunt asa de comice cand fac asta!:), se iau in brate, se iau de maini etc... Ei, fetita despre care vorbesc nu face asta desi se uita la ele. Daca fetita respectiva are vreo jucarie in mana si Lara vine si i-o ia, ea nu obiecteaza decat vag si apoi renunta. Ca sa nu mai zic ca nu intinde mana sa ia jucaria inapoi, cum fac alti copii.
In fine, am vorbit prea mult si nu stiu daca se mai intelege ideea. Eu cred ca e vorba de personalitatea copilului. Poate pe Amelie o plictisesc ceilalti copii de varsta cu ea. Poate pentru ca are compania adultilor acasa (bunicii) de la care invata multe lucruri interesante, i se pare ca copiii la gradinita sunt...prea copii. :) (Cam asta cred ca se intampla cu prietena Larei de care va spuneam...cred ca gaseste copilasii de varsta ei ca fiind plictisitori. Ca exemplu, fetita respectiva recunoaste vreo 5 culori si acum "lucreaza" la notiunile de orientare: stanga-dreapta. Asta sunt chestii pe care copiii le invata de obicei in jurul varstei de 3 ani. Cel putin asa zice in carti. Si vorbesc acum de intelegerea si insusirea conceptelor respective si nu de invatarea lor mecanica.)
Alta varianta ar fi ca Amelie are nevoie de multa-multa afectiune. Are si acasa dar mai vrea si la gradinita...si poate persoana respectiva, educatoarea, o atrage cu ceva anume: eu stiu? poate are glasul mai bland etc...
In concluzie, Elena, stai linistita! Nu e nimic in neregula cu Amelie.
Si gata! Ca m-am lungit cat o zi de post!
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Nedda spune:
Completare la ce spuneam mai sus: eu nici nu ma gandesc sa 'ma joc' cu Lara de-a 'hai sa te invat sa te joci singura' daca ea nu vrea asta!!! Eu cred ca puii nostri au numai de castigat si in plan emotional si in plan intelectual daca noi, adultii, ne jucam efectiv cu ei cat mai mult. Binenteles, daca si ei doresc asta, ca daca vor sa se joace singuri e altceva. De fapt copiii nostri stiu intotdeauna sa ne spuna ce vor de la noi. Parerea mea!

Rayuela spune:
Dragelor,m-am linistit!
Pupici Danielei,Clauditzei,Laurei,Simonei,Marianei,ma simt mult mai calma acum,cind stiu ca si alti copii de virsta ei se comporta la fel!
Claule,ce mi-au facut cu pozele alea!!!In afara de faptul ca mi s-a facut dor de tine rau,stateam si rumegam geloasa,ce cauti tu acolo,in loc sa petreci cu mine??
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Nedda spune:
Elena, am uitat sa-ti zic: succes la interviu! Iti tin pumnii!
Clau, n-am vazut inca pozele ca tot imi face fitze internetu' asta!!:)
Mariana, nici pozele voastre nu le-am vazut tot din acelasi motiv.
Uf, ce ma enerveaza cand se intrerupe asa des!!