canapele din piele si nu numai

canapele din piele si nu numai | Autor: anemona

Link direct la acest mesaj

Nu credeam ca va fi atat de complicat sa gasesc niste canapele. De fapt o canapea extensibila si doua fotolii pe care le caut de o luna de zile si nu gasesc ce mi-as dori.
Am cautat prima oara de plus, dar va jur ca nu am gasit nimic care sa-mi placa, nici ca model, nici ca material.
Apoi am zis, hai sa facem un efort si sa luam din piele. Parea simplu, am mers la Mobexpert, ne-am ales un model care ne-a placut, dar cand sa alegem si pielea, alta problema. Culorile care ne placeau (anumite nuante de maro) aveau o piele destul de subtire, iar pielea care ne placea noua nu avea culorile pe care ni le-am fi dorit.
Intrebarile mele ar fi: daca aveti canapele din piele de la Mobexpert, de care tip de piele ati ales si cum s-au comportat? Au mai multe tipuri de piele: Madras, Sidney, Veritas, Rodeo etc, as vrea sa stiu de la cei care au, ce au ales si daca sunt multumiti de alegerea facuta.
Sau, daca stiti cumva alte magazine cu canapele frumoase, plush sau piele, dar in afara de Tamilia, Elite si ce mai e in Ghencea, ca aici deja am fost.
Va multumesc si astept o idee salvatoare, chiar daca sunt constienta ca nu mai am timp sa am si eu canapele noi de sarbatori (comenzile dureaza o vesnicie...)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Eu sint la al doilea rand de canapele de la Mobexpert. Primul set l-am luat acum multi ani ( vreo 8-9), pe vremea aceea pielea era de 3 tipuri, noi am ales varianta din mijloc ( dpdv calitatea pielii si pret) s-au comportat excelent, am fost f multumiti de ele. Tre sa spun ca nu le-am ingrijit deloc in toti acesti an, nu le-am dat cu nimik (stiu ca exista tot felul de solutii ptr ingrijirea pielii) si 2 copii au crescut calarindu-le (asta inseamna ca au fost de toate pe ele, de la lapte, cafea, mancare etc- le-am sters cu carpa umeda si atit).

In primavara le-am schimbat cu alt set, Sena ..pielea a f groasa, maro inchis de tot..pina acum (le am din martie) s-au comportat excelent...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Diana, multumesc mult pt raspuns, este cumva tipul de piele Reflex brun? Am vazut si eu si mi-au placut mult, dar sotul are doua comentarii: sunt prea inchise (mie nu mi se pare) si aluneca (pielea este foarte lucioasa). Te-ai lovit cumva de inconvenientul asta? Ca el e obsedat ca se duce in jos cand se aseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

La Belona ai incercat? Au modele fainutze .. din stofa sau plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Habar n-am cum se cheama tipul de piele, ar trebui sa caut factura. Din cite stiu eu, se fac dintr-un singur tip, pe 2 culori, un maro mai inchis si unul mai deschis..probabil ca aceea e pielea, Reflex Brun de care zici tu...eu le-am vrut exact ca cele din magazin asa ca nu mi-am pus problema de alta culoare. Intr-adevar sint lucioase, de alunecat, aluneca un pic, dar sint f mari si nu ma deranjeaza acest aspect. Oricum, in magazin va puteti aseza pe ele sa vedeti cum stati.

Culoarea este destul de inchisa, depinde in ce spatiu le bagi...eu am o sufragerie mare si peretii bej f deschis aproape alb asa ca se potrivesc...sint anti-jeg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sapper spune:

Cu subiectul asta imi aduc aminte de cautarile de acum vreo luna..

Vroiam sa ne schimbam canapeaua, am cautat pe ste tot ( Ghencea, Tamilia, Elite, Mobexpert plus altele dar mult mai scumpe ), am rascolit netul, etc...

Si in final am avut mare noroc..un bun prieten ne-a recomandat firma Everart si bine a facut!! Am facut acolo o canapea super!! Firma este ff serioasa, au materiale italienesti f bune ( stofa ), sistemul de extensie la fel, sunt f punctuali! Si cel mai important mi s-a parut ca discuti cu ei, le spui cam ce vrei, iti deseneaza, etc..De asemenea, poti alege : materialul husei, husa sa fie detasabila sau nu, poti face chiar 2 huse, etc..In functie de toate astea iti stabilesc si pretul. Eu sunt f multumita.

Asa ca eu ti-i recomand pe ei Anemona!!

PS la Mobexpert vazusem ceva care imi placuse cat de cat dar mi s-a parut inadmisibil ca tocmai canapeaua din magazin sa aiba toata husa aproape descusuta deja ( din cauza celor care se asezau pe canapea? asa repede se descoase husa??

bafta multa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Sapper, si pe mine ma intereseaza.
Imi poti trimite PM cu niste preturi?

merci mult

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sapper spune:

Crinuta...ti-am scris ditamai mesajul si...cand am dat send mi-a spus ca nu accepti mesaje private

Mergi la inceput

Va multumesc mult, uite ca mi-am deschis putin orizontul de cautari si o sa merg la toate firmele pe care mi le-ati recomandat, sa vad si apoi sper sa ma hotarasc.
La Elvila am mai fost cand cautam mobila si atunci mi s-au parut putin cam retro, dar recunosc ca la canapele nu m-am uitat cu atentie maxima. Bellona am vazut in Otopeni un magazin, daca este singurul, atunci o sa fac si pana acolo un drum. Site-ul nu le merge, ca am vrut sa ma uit.
In mod sigur o sa merg si la Everart, Sapper, ai idee daca mai au si alte modele in afara de cele de pe site? M-ar tenta faza cu husele, ca poti comanda doua, asta ar fi o idee pt mine, care am fetita micuta si decoreaza pe aici. Poti sa-mi trimiti si mie un pret de canapea de la ei?
Desi inca mai visez la canapelele de la Mobexpert, caci recunosc ca modelul pe care pusesem ochii imi place mult de tot, am aflat ca la modelele extensibile, din cauza sistemului de extensie care este sub canapea, se lasa cu tot cu piele si in timp arata ca o barca. Asta a aflat sotul, tragandu-l de limba chiar pe unul de-ai lor. Ori eu vreau musai extensibila.
Va multumesc mult, o sa va spun ce am decis, sper chiar saptamana asta.
Va pup,

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Servus,

Eu am canapele de la Mebexpert...canapeaua extensibila ( sistem elastic cu saltea, extrem de buna) si fotolii.
La Mobexpert, trebuie facuta major diferenta intre canapelele din ïmport" ( chit ca Natuzzi coase la Satu Mare, se duc si se readuc) si cele cusute de ei.
Pt. cele cusute de ei, au in general mostrele acelea de bucati mari de piele, in magazin.
Pt. cele din import, au 2-3 maxim 4 culori si in general, un singur finisaj de piele.
Anemona, avantajul pielii lucioase fata de cea mata ( poroasa sau nu), este ca se mentine mai bine in timp, neluan forma, nu se lasa si nu "cuteaza.
Pielea lucioasa se poate sterge cu carpa umeda, cealalta nu, mai ales ca ar lua umezeala.

Mergi la inceput

Ileana, multumesc ca si de data asta esti prin preajma ! N-am indraznit sa te mai intreb pe pm, dar ma bucur ca m-ai vazut aici si imi raspunzi.
Info pe care a capatat-o sotul este legata strict de canapelele de piele, tipul cu care a vb ne-a recomandat ca, daca vrem sistem extensibil, sa luam de stofa. Canapeaua ta e din piele sau stofa?
Eu din ce am vazut, toate tipurile de piele aveau cate un esantion in magazin. Chiar am intrat in ceata total. Inseamna ca voi mai face un drum la ei sa ma edific asupra acestui aspect.
Multumesc mult !!!

Mergi la inceput