Mamici de iulie- august 2006 (4 )
Raspunsuri - Pagina 12
huacin spune:
arghirmonica bine ai venit! eu iau Materna cu seleniu, este o combinatie de vitamine si minerale, in cantitatile recomandate pentru gravide. Daca ai ceva rabdare, zilele trecute, tot aici, am scris pe larg despre povestea suplimentului de vitamine la mine, inclusiv la sarcina trecuta. Suplimentar ar trebui sa iau Tardyferon Fol, fier cu acid folic, dar nu am avut timp sa intreb ginecologul daca doza de fier nu e prea mare (el a zis sa iau Tardyferonul, eu si doctorita de familie am optat pentru materna).
Ca veni vorba, azi mi-am luat rezultatul la analizele uzuale de sarcina. Apare o problema la factorul de coagulare si una usoara la trigliceride. Merg maine la ginecolog sa-l intreb cat de grava e beleaua...
Valentina
Alexia27 spune:
emilia,imi cer scuze pentru termenii folositi, mie mi-a intrat in reflex de la forumul "asteptand un ingeras...". DPO inseamna "days past ovulation", deci nr de zile de la ovulatie. Azi am implinit 5 saptamani, suntem de-acum embrion ![]()
Alexandra
5 fix
huacin spune:
ioana81 bine ai venit!
Fetelor, nu ma bateti ca scriu un milion de mesaje si umplu paginile. Ma simt tare bine aici, sper sa nu va sacai. Trimiteti-ma la treaba, sa mai si muncesc, ca altfel...
Valentina
pika-pika spune:
Pupici!
pumpkin si eu sunt pentru album dar n-am inca burtica.
Ce ma fac?Sper sa creasca pana punem toate pozele.
Cornelia_Laura au spus fetele tot ce ti-as fi spus si eu.Pana vineri stam toate pe ace,imi imaginez cum trebuie sa te simti tu,dar poate mergi la alt doctor pana atunci.
mamaluidavid,nu stiu eu prea bine cum e in tara dar am observat ca aici trec destul de repede la cezariana.Poate se gandesc la riscuri...Eu imi aduc aminte ca matusa mea a stat internata vreo 2 zile in Romania pana sa nasca...aici daca de la 5cm stagneaza cu dilatatia,imediat cezariana.Nu stiu cum o fi mai bine ,eu mereu am optat pentru nasterea naturala dar acum...orice,numai bebe sa fie bine...
arghirmonica bine ai venit!Cum a spus si Alexia27 ai 7 sapt si 6 zile de la ultimul ciclul si DPN este la 40 de sapt,adica 19 iulie 2006.de la conceptie nu se stie exact cate saptamani sunt ,doar daca stii exact cand ai avut ovulatia.![]()
huacin nu cred ca ne suparam ca scrii asa mult,e foarte frumos din partea ta ca incerci sa raspunzi fiecarei fete.
olguttza (asa o cheama pe mama mea
) sper sa fie testul gresit.
Cineva intreba cum sa scrie cu culoare.Alegi culoarea "Rosu" de ex si scrii intre [] si [].
Alexia27 felicitari pentru rezultate!
Maine cand ma intorc de la doctor sper sa gasesc numai vesti bune.
9+
mamica incepatoare si bebe
mamaluidavid spune:
Buna burtici!
La multi ani celor care astazi isi sarbatoresc ziua de nume!
Pumpkin si eu sunt de acord cu albumul insa burtica mea din pacate e restanta de la David
asa ca lasam pe mai tarziu.
Cornelia inseamna ca bb e bine daca au inceput simptomele. Lasa stresul ca sigur o sa fie bine. Cred ca ultimul doctor a fost dus cu pluta de ti-a spus asa ceva.
Cred ca m-am exprimat eu gresit. Nu am insinuat ca doctorii de aici mi-au facut cezariana fara sa am nevoie,ba chiar le sunt recunoscatoare ca inainte cu vreo 3 sapt de soroc s-au gandit sa masoare capul lui David si pelvisul meu,astfel facand calculele au ajuns la concluzia ca nu pot naste natural.
Deci eu nu am intrat in travaliu,m-au programat inainte cu 1 saptamana si ceva de DPN.Asta m-a deranjat pe mine.Exact cand aveam DPN-ul aici este vacanta si probabil daca tot eram programata pentru cezariana au spus sa nu se mai deranjeze de acasa.
De aceea de data asta ,bineinteles daca nu fac iarasi un copil cu capul mare
,as vrea macar sa intru in travaliu daca nu pot sa nasc.
Oricum eu cred ca recuperarea dupa cezariana este mult mai anevoioasa decat dupa o nastere naturala,mai ales ca aici m-au tinut 3 zile in perfuzii pentru a se contracta uterul
perfuzii care de fapt produc contractii,poate nu la fel de dureroase ca cele adevarate dar destul de dureroase. Eu nu mai vreau sa stau 3 zile in chinurile alea. De aceea vreau eu sa nasc natural.
Hai ca v-am zapacit.
Se pare ca si sarcina asta sunt la fel,adica dimineata nu imi trebuie nimik de mancare inafara de fructe sau legume crude.In restul zilei pot manca orice dar dimineata nici macar sa simt mirosul vreunei mancari.
Dar deja am observat diferente. Cu David de la bun inceput nu am mai putut suporta mirosul de parfum.De nici un fel. Eiiiiiiiiiiiiii,acum am ajuns sa ma dau cu parfum inainte de culcare,mor daca nu simt miros de parfum. Sotul zice ca David fiindca era baiat nu ii placea parfumul iar acum sigur e fata
de sunt asa innebunita de parfum.
A si am mici cosuri pe fata,eu care niciodata nu am avut asa ceva.
Ce bine ar fi sa fie fetita!!!!!!! Eu si cu David tot fetita mi-am dorit insa nu a fost sa fie.
Sotul a zis ca daca e tot baiat sa mai facem un copilas

Ieri am gasit o ecografie cu David exact la 5 saptamani si nu mi-a venit sa cred cat de exacte sunt!
Si acum tot la 5 sapt. am facut eco si sunt absolut identice! Forma sacului,marimea,totul este identic.
Hai ca acum chiar v-am zapacit de tot!
Pupici pe burtici!
Stefania 5+
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
arghirmonica spune:
Multam fetelor de raspuns.O sa ma duc sa vad si io la doctora de familei sa vad cum facem cu Materna.
In fine is tare ingretosata de dimineata si de abea stau la birou.
Va doresc o zi buna.
chocho spune:
Buna fetelor!
Sunt noua pe forum asa ca incep cu felicitari tuturor mamicilor si sa fie intr-un ceas bun! Daca ma primiti vreau sa intru si eu in grupul vostru dar si in grupul celor cu paranoia, ca momentan de asta sufar cel mai tare. Desi sunt la a doua sarcina (DPN 23 iulie), iaca ma confrunt cu o problema noua si anume: am fost la eco la 6 saptamani si rezultatul a fost "sarcina de 5 saptamani" si nu s-a vazut decat sacul de 10 mm, embrionul nu. Asa ca am inebunit de-a dreptul, am mai citit pe forum ca la varsta asta cam trebuia sa se vada si embrionul. Acum vreau sa mai astept o saptamana sa vad cum a evoluat si daca se va auzi inimioara, dar inca o saptamana pus si simplu simt ca inebunesc de grija. Stiu ca nu-i bine sa ma agit, dar asta e. Simptome am avut destul de slabe de la inceput, dar asta cica n-ar fi o problema, si ca e un pic diferit la a doua sarcina. A mai fost cineva in situatia mea? Astept un raspuns cu sufleul la gura.
Numai bine la toate!
chocho spune:
Am vrut sa spun cu sufletul la gura, nu cu sufleul, asa cum a iesit. Inca n-am inceput sa fiu atat de mancacioasa. hi, hi
cornelia_laura spune:
Buna dimineata fetelor si o zi cat mai buna!
LA MULTI ANI tuturor celor care isi serbeaza azi onomastica!
Din pacate eu nu am ajuns ieri la alt doctor pentru ca sotul a venit tarziu si nu ma pot duce cu Eduard dupa mine. Sangerarea nu a mai aparut, greturi la greu, sani mariti, varsaturi. Si inca un test super +. Va dati seama ca toate astea imi dau curajul sa sper dar mi-e frica si de iluziile desarte.
olguttza, ce-ai mai facut? Inclin totusi sa cred ca au gresit testul. Daca cel de urina e + inseamna ca e inca hormon. Si hormonul asta nu se elimina imediat din organism chiar daca e sarcina cu probleme. Ma rog pt tine sa fie bine.
huacin, am scapat si eu de ameteli de cand iau utrogestanul intravaginal. Seara il iau pe gura si dorm pana dimineata bustean.
Alexia27, felicitari pt vestea buna. Acum chiar ar trebui sa te linistesti si sa termini cu testele.
stefania, si la mine sarcina asta e diferita mult de prima. La Eduard nu am stiut ce inseamna greturi si varsaturi. Bine nici sangerari nu am avut...Apropo, ai citit ca eliza e graviduta??? eu si stefania(mamaluidavid) venim de la "mamici aspirante din nou" unde s-a anuntat o noua minune...
pika-pika, iti tin si tie pumnii maine la doctor. Si multumesc de incurajari.
Va pup pe toate fara exceptie!
Cornelia mami de Eduard(21 06 2004)
POZE EDUARD & MAMI & TATI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard