catzel batran si bolnav...ce sa fac?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

Lanchione, te infierbintezi degeaba, eu iubesc extrem animalele, dar cind ajung batrine si irecuperabil bolnave, sint de acord cu eutanasia, asta nu e un mod de a scapa de un animal, ci de a-l scapa pe el de suferinta. Daca nu stiai, eutanasia la animale este utilizata frecvent la animale atunci cind sufera, si, in unele tari si pentru oameni, la alegerea lor.

Dupa cite stiu eu, eutanasia se recomanda atunci cind animalutul nu mai pare a se bucura in nici un fel de viata ci numai sufera. E un mod uman de a scurta suferinta unei fiinte vii. Pina la urma eutanasia e o alegere personala, dar nu acuzati pe cei care aleg eutanasia de cruzime sau nepasare pentru ca nu este deloc asa.

Anamaria, alegerea e a ta, fa cum iti spune inima.

Pentru cine nu stie, eutanasia se face prin administarea unei supradoze de somnifer injectabil, animalul "adoarme" si nu se mai trezeste. Nu inteleg de ce vi se pare crud, si eu as vrea sa mor asa decit chinuita de dureri sau ca o leguma cu calmante pina in ultima clipa.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

De acord. Chiar nu inteleg de ce sare lumea cu atata rautate pe anamaria ca si cum ar fi o criminala cu sange rece.

The further the spiritual evolution of mankind advances, the more certain it seems to me that the path to genuine religiosity does not lie through the fear of life, and the fear of death, and blind faith, but through striving after rational knowledge. Science without religion is lame, religion without science is blind.(Albert Einstein)

The Bible tells us to love our neighbors and also to love our enemies; probably because generally they are the same people

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Anamaria, sper ca ai facut alegerea corecta. Motanul meu a murit pe 31 decembrie si pe 1 ianuarie l-am ingropat. Daca stiam in ce hal se va chinui (avea cancer) il euthanasiam fara doar si poate! Am crezut ca va muri dintr-o data,...dar nu, s-a chinuit ingrozitor, nu va mai descriu, ca nu vreau sa va stric inceputul de an! Insa a tors de bucurie ca era mama cu el, pana in ultimul moment cand a intrat in agonie si in 20 de minute a murit! Trebuia sa-l crut de o astfel de suferinta cand am aflat ca are cancer si cand am vazut ca starea lui s-a inrautatit; daca cainele pe care il am va ajunge Doamne fereste in asa hal vreodata nu am sa-l las sa se chinuie si am sa-l adorm definitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by lachione
Motanul meu a murit pe 31 decembrie si pe 1 ianuarie l-am ingropat.

Imi pare rau.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

tot ce pot sa iti spun e sa citesti, daca ai timp, articolul acesta....
http://www.formula-as.ro/articolprint.php?id=6750

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Sunt foarte grele deciziile in aceste cazuri. Elise am citit articolul. Asa e, animalele noastre sunt fericite cand suntem alaturi de ele. Si eu am trecut din pacate printr-o situatie cand catelusa alor mei era foarte bolnava si dupa 3 zile s-a dus. Dar nu am eutanasiat-o, am incercat sa ii alinam durerile si suferinta. Sper ca am facut bine. Lachi iti trimit un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Sint de acord ca eutanasierea ar cruta animalul de multa suferinta.
Dar v-ati gindit, daca e atit de "bine", de ce nu se aplica si oamenilor?

Eu as oscila, probabil....
Dar nu cred ca as putea sa imi eutanasiez catelul care imi citeste toate gindurile numai la ideea ca va intelege ca il duc sa il omor, si va muri fara sa inteleaga de ce...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

lachione pt motanelul tau...
catzelul meu e si el ceva mai bine, sa zic. se pare ca atunci a avut doar o perioada mai rea, pana la urma nici n-am ajuns la Dr la consultatie sa-i cerem parerea despre eutanasiere. nu mai e atat de indispus, si nici nu scanceste mereu ca atunci. a devenit chiar mai vesel acum, de sarbatori... ca am fost toata familia prin preajma.
asa ca sper sa-i ajute Dumnezeu sa ramana sanatos cat de mult se poate, si sa-i dea un sfarsit lin.
va multumesc inca o data pt gandurile voastre bune!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

CRACIUN FERICIT!
si un AN NOU MINUNAT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Anamaria ma bucur ca e mai bine catelul tau. Poate de aceea e bine sa amani eutanasierea uneori, sunt boli care se pot vindeca. Elise asa ma gandesc si eu ca si tine, in plus tot timpul as spera ca se mai poate intampla o minune sau ca exista o solutie, o speranta. Poate ca gresesc, dar.... sunt lucruri greu de inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Anamaria,lasa-l sa traiasca!
In urma cu multi ani,m-am lovit si eu de o problema de genul asta.Aveam un caniche,catelul meu practic,eu m-am dus sa-l iau,am crescut pur si simplu impreuna cu el.
Aveam 24 de ani cind s-a imbolnavit de cancer la plamani,era batran,avea 13 ani....medicul ne-a recomandat eutanasierea.
S-a dezbatut mult problema in familie,pt ca,oricit ar parea de neinteles pt unii,era al nostru,parte integranta din familie si ne durea sa-l vedem asa.
Ne-am hotarat cu greu sa alegem eutanasierea,sarcina cazind pe umerii mei si al proaspatului meu sot.
Ce sa-ti spun? E greu de descris in cuvinte,esenta insa este ca am ajuns cu el acolo....ma privea tot timpul in ochi,imi urmarea fiecare miscare,fiecare pas,asa greu cum putea sa se miste,era ingrozitor si,in ultimul moment,l-am luat in brate si am plecat de acolo.Nu puteam face asta.
Ulterior,mi-am multumit mie de mii de ori.Pt.ca.....am ajuns la concluzia ca nu avem dreptul sa curmam nici o viata.Ce ar fi daca si oamenii ar fi eutanasiati? Nu stiu,orice s-ar spune,n-o sa fiu niciodata de acord cu asta.Si noi ne chinuim xcu bolile si nu ne curma nimeni suferintele luandu-ne viata,poate ca asa trebuie sa fie.
Cainele meu a mai trait cam o luna,s-a chinuit,e drept,dar a murit cu noi,intre noi,linga noi,asa cum fusese de cind s-a nascut si sint convinsa ca i-a fost mult mai bine decit pe o masa de faianta,intepat de un tip rece.

Cam asta este....tu faci cum iti dicteaza inima...

BRENDA
"Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Intre timp spune-ne ce ai facut...

BRENDA
"Lumea nu-i decit un Nicaieri universal.De aceea n-ai unde sa te duci niciodata."(Cioran)
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput