catzel batran si bolnav...ce sa fac?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

OK. Cu boli incurabile sunt de acord sa se recurga la euthanasie. Am euthanasiat si eu un motan acum 2 ani care se chinuia ingrozitor, urla toata noaptea de durere si imi umplea bucataria de sange pentru ca avea hemoragie interna; venea dr. saptamanal ii facea anestezie genrala si punctie ca sa-i elibereze vezica urinara; avea blocaj renal si nu l-am mai putut salva. Nu isi revenea dupa punctie. caile urinare ale lui nu mai functionau, ii intrase o gramada de uree in sange facuse complicatii si la intestine si am stabilit cu medicul ca decat sa-i facem o anestezie generala/saptamanal si sa se simta mai bine practic doar in ziua aia, iar apoi sa se chinuie in continuare mai bine ii curmam suferinta. si nu i-am facut injectie letala ci tranchilizant puternic...si am tot marit doza dupa ce a adormit...pana nu i-a mai batut inima. A fost ingrozitor pentru mine! Plangeam... si ma razgandisem,,,voiam sa il readucem in stare de trezie, chiar inainte sa i se opreasca inima, dar nu se mai putea si oricum hotararea era luata.

Ei...oricum fiecare face ce vrea si cum simte cu animalul sau. Eu nu judec pe nimeni...dar eu una nu o sa mai iau viata nici unui animal. Motanul meu batran are cancer. Inca nu are dureri ingrozitoare. Stiu ca nu o mai duce mult; doctorul a spus ca o sa-i facem fortral si morfina cand va face metastaze si va avea dureri si o sa moara frumos ...fara dureri. Dr. spune ca a fost cel mai mare (ca dimensiuni) si mai frumos motan din brasov din ultimii 20 de ani. Bine...dintre cei pe care ii stie el. Si acum e o caricatura. Dar eu il iubesc in continuare si atata timp cat exista medicamente care sa-i reduca durerea aproape total, nu o sa-l omor.

Va pup si fiti buni..asa cum simtiti voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Azil pt. catei in Romania - nu cred, sunt asociatii dar nu este ingrijit cum trebuie.
Incearca sa afli parerile mai multor medici. Eu stiu ca fistulele anale se trateaza.
Eutanasierea: este cea mai comoda solutie pt. propietari dar eu una nu as apela la ea.

Uite si eu am o urecheata, iti pot spune cum as proceda eu. In primul rand nu am dreptul sa-i iau viata, nu eu i-am dat-o. Durerea se poate ameliora cu calmante. As avea-o tot timpu' pe constiinta ca am omorat-o. As suferi dupa ea mai mult decat daca ar muri fara interventia mea.
Indiferent de ce o sa-mi rezerve viata o sa o ingrijesc pana in ultimele clipe.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Dr. spune ca a fost cel mai mare (ca dimensiuni) si mai frumos motan din brasov din ultimii 20 de ani."

nu vreau sa te enervez....dar te-ai gindit vreodata sa-l impaiezi?

Mergi la inceput

Darria, FELICITARI pentru felul in care gandesti si simti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

quote:
Originally posted by Darria

Durerea se poate ameliora cu calmante. Indiferent de ce o sa-mi rezerve viata o sa o ingrijesc pana in ultimele clipe.

la purtator
noi

nu as vrea sa te superi, nu vorbi asa ca nu stii ce-ti rezerva viata.

dupa doua atacuri cerebrale, scaune cu sange, etc (hai sa nu fiu la limta scarboseniei, ma opresc cu descrierile) nu mai ai tu ce face cu calmante...............

hai sa nu ne pripim cu sloganuri, ca nu putem stii cum ajungem si ce situatii mai avem de trait.

Mergi la inceput

Guestus esti haios ca de obicei! tu nu ma enervezi niciodata, mi-esti drag! Mai in gluma mai in serios, multi mi-au spus sa-l impaiez...unii chiar au venit cu o idee super: sa-l impaiez si sa-l pun pe rotite! Acum lasand gluma la o parte...nu mai am cum...ca a ajuns intr-o stare deplorabila... este un exemplar masculin de pisica salbatica veritabila ceea ce explica dimensiunile pe care le-a avut 75 cm lungime si 16 kilograme si...nu era plin de grasime! Nu stiu unde tinea kg astea! Acum e aproape la fel de lung dar a slabit mult si i s-a deteriorat blana, insa dintii ii are pe toti si inca musca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

e... ce sa zic, pe undeva ma steptam sa se infierbante spiritele...

problema nu e ca l-as abandona la primul semn de boala/ batranete. el are probleme de 5-6 ani, atunci a aparut prima data fistula, a fost tratat cu medicamente, dar pana la urma se tot refacea, in final, am mai zis, a fost si operat. de acum problema este grava si nu are rost sa mai ia antibiotice, adica astea doar ii vor afecta stamacul, fara sa rezolve problema. astea ne-a zis dr, si nu unul, ci mai multi...

despre faptul ca suntem sau nu de acord cu eutanasia e alta poveste, si eu una le-am spus celor dragi ca nu doresc sa fiu tinuta in viata 'leguma' ani de zile, nici macar luni. as vrea ca ei sa aiba puterea sa ma lase sa ma duc, daca s-ar pune problema. pt un bolnav (fie el caine sau om) nu cred ca mai are aceeasi valoare viata, oricum nu cea pe care o mai are inainte! (de cate ori n-ati auzit batrani rugandu-se pt o moarte rapida/ usoara?!)

si inteleg perfect ca nu eu pot hotara daca va fi sau nu eutanasiat. doar ca eu nu reuseam sa ma adun nici sa ma duc cu el la medic...
acum oricum m-am hotarat, puteti arunca cu rosii, dar voi merge sa vad ce zice si medicul.

stiu ca voi ramane cu cicatricea asta pe suflet, dar pana la urma fiecare isi duce crucea lui!

va multumesc la toti de raspunsuri,

anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

Mergi la inceput

Ma rog... stomacul, ca stomacul dar de injectii cu antibiotice ai auzit? sau de perfuzii cu antibiotice???? De antibiograma... pe care i-o poti face cu secretie de la fistula, ai auzit? Si in urma careia il poti baga pe tratament antibiotic injectabil care va avea efectul scontat? si concomitent un tratament pentru stimularea imunitatii?

Da...e complicat...stiu...ia timp,... ca sa nu mai zic ca poate nici nu merita, nu? Ca si-asa e batran...

"Pe masura ce cunosc oamenii iubesc cainii".... si cu asta nu mai scriu la topicul asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

intrebi ce sa faci...daca intrebi in mod inocent(cu adevarat nu stii ce sa faci),iti voi spune ce as face eu...
l-as ajuta sa se simta mai bine(trata-atat cat se poate,nu-i asa) si m-as bucura de fiecare zi de viata pe care o are ca de ultima pe care o petrecem impreuna.
Bobita-un caniche gras ca un purcel,teribil de ascultator si ordonat toata viata lui- a fost ultimul catel martor al adolescentei mele.A murit anul acesta,in ziua in care am plecat spre Japonia(la cateva ore dupa ce am plecat de acasa a murit:((((...).Avea o tumora inoperabila,reumatism,cataracta,era hipoacuzic-latra cand nici unul dintre ceilalti catei nu latra si dormea cand ceilalti latrau:)),nu se mai putea urca pe pat decat ajutat,dar era un membru important al familiei si nimeni nu s-a gandit sa-l suprime pentru ca-i batran si bolnav...ne trezeam noaptea cu randul si-l urcam pe pat pentru ca scheuna,il lasam sa manance cat voia-singura lui pasiune a fost mancarea:),a fost medicat zilnic si a trait fericit pana-n ultima lui zi...
De cand am plecat din tara parintii mei n-au mai ornat brad de Craciun..dupa 6 ani,anul trecut am petrecut Craciunul cu parintii mei in tara si a aparut si bradul...Boby avea probabil amintiri placute legate de bradul de Craciun,pentru ca a protestat de fiecare data cand am incercat sa sting instalatia de pom si a dormit aproape non-stop sub brad..cand nu dormea sub brad,manca,venea la mangaiat sau dormea cu capul pe una dintre pisici:)))).Cand a murit avea aproape 18 ani(in mai anul asta ar fi implinit 18,a murit in februarie:().Ne-am bucurat de fiecare zi din viata lui ca de ultima din momentul in care am constatat ca are o tumora care nu putea fi operata..poate parea pueril ce spun,dar sunt convinsa ca a asteptat ca sa moara dupa ce am plecat noi:((..
Iti doresc sa faci alegerea cea mai fericita pentru catelul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Cainele stie si are instinctul sa stie sa moara...sa se retraga...sa-si astepte moartea...sa-si aline durerea...sa fie alaturi de stapanul lui pana la moarte...el vrea sa fie langa tine pana moare..el nu vrea sa-l omori..
prima mea catzeluza...cand era pe moarte..abia mai putea deschide ochii...dar cand o mangaiai...reusea sa mai dea un pic din coada...

cum sa-l omori? deja imi dau lacrimile...da-i niste calmante si fii alaturi de el...bietul de el...

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput