Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (74)
Raspunsuri - Pagina 6
dordia2000 spune:
Fetelor eu sunt suparata ca nu mai doarme puiul meu. Cred ca l-am deocheat ca de ieri e la ora 13.00 nu a mai dormit bine nici 2 ore legate. Sa va spun cum procedez si va rog sa imi spuneti unde gresesc.
Ne trezim dimineata pe la 5, pana la 5.15 schimbam baiatul, apoi supt pana pe la 5.30, scos aer ca sa nu adoarma,supt iar ca cauta cu gurita si tot asa pana la 6.00-6.15 dupa care incepe sa molfatie tata si sa o ia drept suzeta. Atunci imi dau seama ca nu ii mai e foame si il pun in patut unnde incepe sa planga!!! Daca stai si il mangai pe burtica si il gadili se poate sa stea cuminte dar numai la tati ca la mine vrea tata. Cam cu o jumatate de ora inainte de ora 8.00cand ar trebui sa manance iar adoarme si il trezesc sa pape si show-ul se repeta si la 11.00 si la 14.00... La voi cam cat timp suge bb ca sa se sature? La voi cand ragaie nu se trezeste? Ca la mine se trezeste si vrea din nou tata desi mananca si 100 si 70 si 130 la o masa! Am inceput sa il cantaresc iar ca sa vad daca mananca suficient. Cred ca o sa il las sa planga pana adoarme ca nu mai stiu ce sa ii fac. Colici nu are ca daca il iau in brate si il pun la tata nu mai are nimic. Chiar nu mai stiu cum sa procedez.
O veste cat de cat buna este ca de duminica seara pana aseara a luat in greutate 100 gr. oare e suficent sau e cazul sa ma alarmez?
Noki Sa-ti traiasca minunea si sa va bucurati de ea!!!
Va rog sa imi spuneti si mie cum procedati voi ca eu nu mai stiu ce sa ii fac. Cu mancatul la 3 ore (adica 2 de cand terminam suptul) se aduna 6 mese. Oare nu e prea putin?
Astept sa imi raspundeti ca sunt intr-o stare de nervi...si stiu ca ii transmit si lui bb.
Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000
dienutagraviduta spune:
mai, m-am mai gandit eu cum e cu ceaiurile astea, si am ajuns la o concluzie : astea "naturale" cum le ziceti voi, ce sunt, fructe de plante sau frunze uscate, nu-i asa ? pai io zic ca se pisa toti cainii pe marginea santului inainte sa le recolteze astia ... asa ca ramanem la parerea noastra ...
apropo de pampersi - nu stiu la cine am citit ca schimba bebele dupa fiecare pipi ... cum va dati seama daca a facut un pipi ? sau, ma rog, ce folositi, ca in pampers daca a facut un pipi nici nu iti dai seama ...
dordia, uite cum a fost la noi azi noapte : s-a culcat dupa baita si supt la ora 10, si s-a trezit la 2, a papat si a dormit iar pana la 4, dupa care s-a mai trezit la 6.30 sa pape.
eu ii dau cate un san la un supt; suge cam 20-25 de minute si inghite, ca se si aude. dupa care ragaim; in somn, de cele mai multe ori. ii dau din ambii sani numai daca simt ca sunt ambii ingreunati.
de muls nu ma mulg deloc; in schimb imi curge foarte mult lapte, dar il colectez si il arunc, asa ca nu ma murdaresc deloc.
asta e chestia cu ceiutul : partea calorica e aproape 0, 100 de ml au 16 kcal, iar mai mult de 3 lingurite nu papa - deci un mizilic; ii potoleste setea, dar nu ii tine de foame, si cica ar fi si impotriva colicilor; deci e o metoda buna sa il aman nitel pana la o ora rezonabila pentru papa la san.
felicia74 spune:
fetelor!
astazi cred ca Ilinca a inceput sa dea primele semne ca apar colicii. La o ora de la supt a inceput sa se chiraie. Gaze are sigur, ca nu vrea sa ragaie si pace. Sau poate nu i-am gasit eu pozitia adecvata. Asa ca am masat-o usor pe burtica iar la runda 2 de chiraiala a tinut tati mana pe curtica s-a linsit in ambele cazuri.
Deja ma infior cand ma gandesc la veritabilele crize de colici ce vor urma. Sau poate ca nu? Chiar vreau sa cred ca vom avea noroc ca sa compenseze ghinionul teribil cu icterul!![]()
Apropo, Fenobarbitalul are efecte vizibile, pustoaica deja e alba la fata, cred ca duminica incetez tratamentul.
In privinta pampersilor, si eu prefer s-o schimb la fiecare "manifestare" ca e tare sensibila donsoara
! Mai ales ca, la fel ca si in cazul Anei lui Ripley, face o gramada de pipi. Nu prea plange ea cand face, ci se screme si se indoaie de parca e un viermuc!
Ina si a mea nu prea sta in patut
, ca ziua o pun la fereastra, la soare, iar noaptea de multe ori doarme cu mine. M-a certat pediatra ptr chestia asta, dar ce sa fac? Sper sa-i placa mai tarziu "garsoniera".
Silvia itit tin pumnii!!!
Felicia mamica Ilincai Teodora 
Siminaf spune:
Glicerina boraxata nu e buna deloc pt. mucoase, mai ales asa de fine ca cele de bebe. Usuca mucoasa, deci afara cu ea! Daca are ceva micoza pe limbuta, se poate da Nistatin in Glicerina simpla, nu boraxata. Si asta citire de la stomatologi, ortodonti, etc. Poate ca unii pediatri ar trebui sa-si mai actualizeze cunostintele...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
leea_cv spune:
Silvia pe cind ma pregateam sa iti spun ca mai sint si alte gravidute pe linga noi si ca tu vei fi prima care isi va vedea puiutul,aflu ca esti in spital.Asa ca iti tin pumnii si iti doresc un bb sanatos.

37
leea
bb_alinus spune:
Buna,
Sunt si eu pe aici dar nu stiu cu ce sa incep...iar miss se va trezi dintr-un moment intr-altul! E cam maraita, cred ca sunt colicii de vina, azi noapte mi-a facut un circ ce a durat 6 ore ca nu mai stiam ce sa fac. Nici nu ii era foame nici somn, doar urla de ziceai ca o batea cineva, ca imi venea sa plang de mila ce imi era. Azi am dat fuga la farmacie si am luat un sirop de plante, Calmosine se numeste si ii dau cate un varf de lingurita inainte de alaptat...sa vedem daca functioneaza la noapte.
V-am citit zilele astea si tot vroiam sa va raspund insa nu am apucat...pt ca PC este tot timpul ocupat de tati care nu mai pridideste cu pozele, mailurile si blogul bebitzei. Dar o sa ma revansez de luni cand el merge la servici iar eu raman cu mama si Amalia acasica.
Anda sper ca esti bine si astept vestile cele bune!
Dienutza tu parca ziceai ca folosesti doar 4 pampersi pe zi si ma tot gandesc cum reusesti? Noi folosim cate 2 pampersi la fiecare supt si tot are fundicul un pic rosu desi i-am dat cu Bepantene, si spalam bine de fiecare data! Dar deh, cred ca mosteneste piele lui taica-sau si atunci nu ma mir ca e asa sensibiloasa!
Cat despre muls, Lavi02 m-am conformat si nu mai practic. Intr-adevar m-am convins ca nu are rost si in plus nu sunt eu impacata cu conservarea laptelui si reincalzirea lui dupa! Poate doar cand o sa merg la gineco o sa ii las un biberon maica-mii.
Fee, tot nu am apucat sa te sun...ma bucur ca bebe Daniel e bine si e la mamica in brate.
Appropos, si Amalia a luat bine in greutate, ieri la 2 saptamani am cantarit-o si avea 3570g, adica a luat 370 g intr-o saptamana - iar daca vreti sa vedeti o poza haioasa uitati-va la ultima updatare a blogului ei! Mor de ras cand o vad!
Va las ca miss circ se trezeste si isi cere dreptul la papica!
Alina si minunea mica Amalia
dienutagraviduta spune:
fetelor,
ma simt aiurea; va mirati toate ca folosim 4-5 pampersi pe zi, de ma faceti sa ma simt ca aveti impresia ca suntem niste nespalati, sau ca facem cine stie ce economie; zau nu e asa : daca face caca de 4 ori pe zi - asta e; de pisu nu il caut, ca de aia nu il tin in carpe, ca sa am siguranta ca nu e ud. pielea lui e perfecta la fundulet si putica, asa ca suntem perfect ok.
la fel e valabil si cu cantitatea de kk; fiecare dupa stomacelul lui.
parerea mea. parol.
bb_alinus spune:
uite ca scriu cu miss circ in brate!
Dienutza sa iti traiasca bb Luca ca tare haios mai e!
Si parol daca vroiam sa insinuez ceva, ci pur si simplu zic si eu cum e la noi, adica miss e tare smechera, o schimb dupa ce cred eu ca si-a facut nevoile in intregime si...30 sec mai tarziu aud iarasi un concert iar missa mea are o mutrisoara satisfacuta semn ca si-a terminat showul!
Pupici,
Alina si minunea mica Amalia
cristinamh spune:
dienutza, eu te cred. si eu schimb doar de kk, ca vorba ta, de=aia sunt pampersi, sa absoarba... atat ca noi facem kk des... mai asteptam sa ajungem la 5 pampersi![]()
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra