Oligospermie (16)- putini, da' (ne)buni!
Raspunsuri - Pagina 10

M Oana spune:
Nounoutzo cum coboram eu pe taramul viselor, am auzit soaptele tale si-un sentiment tare placut m-a invaluit.........
Frumoase locuri mai sunt pe lumea aceasta, iar salonashul nostru este o astfel de oaza.........
Ce-i aia oligospermie???? Ce-i ala test negativ???

luli spune:
Nounou - bine ai spus noi dorinte, vechi sperante si... as spune aceleasi trairi si sentimente iar si iar...
... cred ca ma cheama perna - o aud cum striga
Va pup si seara buna pentru ca maine voi pleca mai devreme la scarbici . Tb sa fiu fresh ptr ca ma intalnesc cu un client putin cam
Luli

vgabitza spune:
salut
sunt gabi si am 24 de ani
sunt destul de proaspata in domeniu
abia saptamana trecuta am aflat ca exista oligospermie si ca sotul meu are asa ceva

vgabitza spune:
in clipa asta nu pot spune decat ca sunt extrem de speriata.
dupa ce am primit rezultatele spermogramei am intrat pe net si am descoperit ce inseamna ,iar aseara am fost la doctor pentru confirmare.
parca nu imi venea sa cred pana sa ma duc la doctorita, intotdeauna am crezut ca e vina mea.
sotul meu are 28 de ani si e o persoana foarte sanatoasa.

vgabitza spune:
datele spermogramei lui sunt:
- aspect=alb galbui
- lichefiere=completa
- consistenta=filanta
- volum=7 ml
- pH=8
- motilitate=10%rapid progresivi
20%lent progresivi
70%imobili
- aglutinare=5%
- vitalitate=30%vii
- concentratie=5 milioane/ml
- morfologie=normala
- celule germinale=frecvente blocate in evolutie
- nr. globule albe=rare
- CONCLUZII = OLIGOSPERMIE RELATIV SEVERA CU ASTENOSPERMIE MEDIE
astept cu nerabdare orice pareri din partea celor care stiu mai mult decat mine
multumesc!!!

thea_m spune:
Buna dimineata!
Incet-incet se revigoreaza subiectul, doar sunt sarbatorile, nu?
Bun venit lui Luli care inca nu era in salonul nostru cand am plecat eu.
Si bun venit si tie, Daniela si daca lasi supararea ai sa vezi ca in curand te vei molipsi si tu de spiritul acestor prieteni. Ai vazut ca ai primit indemnuri sa ne spui cu ce te putem ajuta. Ramane doar sa raspunzi.
Natashico multumesc de primire. Spermocultura se recolteaza in aceleasi conditii ca si spermograma, numai ca nu e necesar sa ajungi intr-o jumatate de ora la laborator cu ea. Dar sper sa fie sterila ( ca in cazul ei asta e de bine ).
Salutari speciale pentru Titelu ( cu a lui Melania si puiutul lor) si pentru Aysha cu familia si sper sa va urmeze cat mai repede si restul prietenilor din salon.
Si alte ganduri frumoase pentru Oana, Carmencita, Nounou,Peterpan, Greuceanu,Barbye, Diciu si toti ceilalti!
Teodora
Poze

flavia ramona spune:
Buna dimineata buna dimineata!
Mai rar da intru si eu pe aici.
Daniela, vad ca nu ai mai scris, dar poate citesti. Eu sunt cam in aceeasi situatie ca si tine, adica eu nu am nimic dpdv medical, sunt ok, fara sarcini, fara avorturi, fara raceli, etc, analize hormonale ok, PAP ok, ciclu regulat la 28 de zile. Problema este la sotzul meu, care anul trecut la sfarsit (noi, dec, nu mai stiu exact) avea urmatoarea spermograma : 12,2 mil/ml, mobilitatea progresiva 18%, lent progresiva 11% si restul nu mai conteaza. Diagnostic ologoastenozoospermie. Spermocultura a fost ok. A facut atunci analize hormonale FSH, LH si TESTOSTERON, care au iesit bine. Intre timp a inceput un tratament naturist pe baza de laptisor de matca, tinctura de branca ursului, vit E de 400, timp de 3 luni. A facut de asemenea un examen urologic la care i-a fost descoperit un varicocel, singura sansa fiind operatia, care a constat intr-o taietura undeva in stanga bazinului sus, prin intermediul careia i s-au ligaturat venele de sange care duceau sangele prea repede spre testicole. La 3 luni de la operatie trebuia refacuta spermograma, dar din motive obiective nu a facut-o decat acum unde rezultatul a fost:
2,5 ml
29,8 milioane/ml
89% mobili din care: 44 % progresie rapida, 20 % progresie lenta, 25 % pe loc si 11 % imobili.
Diagnostic normozoospermie. Cu felicitari din partea dr.
Asadar la noi s-a rezolvat intr-o anumita masura cu aceasta operatie. Se poate si mai bine dar eu incerc sa o iau pe urmele lui Titelu, ca si el a facut tot o operatie de varicocel si acum asteapta sa fie tatic.
Eu nu ma simt bine, am facut duminica o criza de fiere si ieri am zis ca gata, m-a lasat, dar azi vad ca iar ma doare capul si mi-e rau.
Va pe toti. Va mai scriu cand ma simt mai bine.

luli spune:
Flavia - foarte interesat ce spui tu acolo.Si sotul meu e oarecum suspect de un inceput de varicocel(?!?!).
Poti sa ne spui te rog ce umari negative poate avea o asemenea interventie? Ce riscuri sunt?
Si nu in ultimul rand cine l-a diagnosticat si operat pe sotul tau?
Tks.
PS: Vezi ce faci cu fierea aia mai ales ca vin sarbatorile. Trateaz-o cu gel aloe vera si ai sa vezi ca va fi bine.
Teodora - bine te-am gasit .
Daniela - te asteptam, ce faci, ?
O zi usoara la scarbici celor ce lucreaza.
Luli