Bebelusi de martie - aprilie 2005 (56)
Raspunsuri - Pagina 14

ninocikap spune:
Andira sa ma ierti ca intervin dar e prea mult o zi da o zi nu galbenus.... in general se da 2 galbenusuri pe saptamana.... alterneaza si tu o zi pui, o zi vita, o zi ou.... eu zic ca e totusi prea mult ou...
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex

ninocikap spune:
Mamacita eu i-am facut carnea pachetele mici si i-am bagat-o la congelator, dar nepreparata si ii scot in fiecare zi, pui sau vita... eu inca ii pregatesc in fiecare zi supita.... mazare si fasole verde am inteles ca nu e bine asa de devreme ca ar putea sa le dea gaze.... acum banuiesc ca sunt si copii care le accepta foarte bine...
Ellinia eu ii mai dau doar dimineatza si seara lapte, si dupa mesele solide ii dau apa, incearca-l asa poate il mai pacalesti...
programul nostru de masa ar fi cam asa:
- dimineatza la 6 -7 cand se trezeste - 250 ml lapte
- la 10 fructe, in general mar si banana cu cereale - cam 220 ml
- la 14 piureul de legume cu carnitza sau galbenus - 250 ml
- la 18 iaurt cu painica - 150 ml
- seara dupa baita la 21 - 21.30 - 270 ml lapte cu 2 masuri cereale.
Alessia ma bucur ca esti mai prezenta printre noi si parca sa zic mai vesela... sper sa fie semn bun.
Poze
Varsta Alex

ninocikap spune:
revin ca mi-am adus aminte ca intrebau fetele de olita... ce am citit eu in cartea sotilor CApraru este ca abia pe la 1 si jumatate ei reusesc sa isi controleze sfincterul anal si mai tarziu vezica urinara.....
dar tot acolo spune ca totusi incepand cu varsta de 10 luni ii putem pune pe olita pentru a le forma o deprindere.. nu va fi lasat mai mult de 10 minute, nu se va certa copilul ca nu a facut ce trebuia, se va incerca in fiecare zi la aceeasi ora, in caz de insucces se intrerupe exercitiul dupa 2 - 3 saptamani si se reia dupa 11 luni...
aseara am incercat si noi sa il adormim in patut singur... doamne cat a putut sa planga.... la un moment dat nu il mai interesa nici ca suntem si eu si taica-su langa el... plangea cu niste sughituri.... si cand il luam in brate se aagata de mine ca o maimutica... asaa ca aseara a adormit tot leganat pe picioare.. mai incercam desi e tare greu cand il auzi cum urla....
Poze
Varsta Alex

mamacita spune:
andira,multumescsi astept sa vad ce-ti spune pediatra.Intr-adevar,si eu stiam tot de 2/sapt galbenus,dar nu te stresa,daca ai fost ghidata de la inceput de aceeasi persoana.Eu carnita de piept de pui am blenduit-o(m-a ajutat zuzu cu sfaturi,ca nu-mi iesea defel
)si am bagat-o in borcanelele pe care le-am pastrat de la Hipp,asa cum am facut si cu piureul de legume,si am bagat-o la congelator.
ellinia,si eu ii dau tot de 5/zi lapte,dar per total ajungem la 600-700ml lapte,ceea ce nu mi se pare mult,chiar mi-e frica(de-asta am si lansat"ancheta")ca ii dau prea putin.
Programul arata cam asa,cu mici variatii de ora sau cantitati:
-6:30 lapte 160 ml;joaca
-10 lapte 180 ml
-10:30-11 cereale+lapte+1 mar+1 banana,total 200 g,din care ia 70-90 g,restul la pranz,dupa legume(desi se spune peste tot sa arunci resturile,rezista bine la frigider cateva ore,si vreau sa vad eu bacteria care creste in frig in intervalul asta;ca dovada,nici urma de deranjament stomacal);somn
-14 lapte 100 ml
-14:30-15 legume,mai nou si carnita,total maxim 100 g,plus desertul ramas;joaca,apoi intre 16:30-17 si 18 somn
-18 lapte 120 ml;joaca,plimbare
-20 baita
-20;30-21 lapte 150 ml;somn pana in 22,altfel jaleee,mai adoarme la 24
-una/doua sculari pe noapte
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

ninocikap spune:
Mamacita ideea e ca intre Alex si Stefanutz sunt 2 luni diferentza si ar trebui ca meniul lui sa se bazeze mai mult pe solide nu numai pe lapte.. din cate am mai citit, ca nu zic ca le stiu eu pe toate.... doamne fereste..
Poze
Varsta Alex

danna_J spune:
Mi-e o pofta de fasole cu ciolan de cateva zile de mooooooooooooor!Cred ca o execut sambata pentru duminica si sarmale (am zis) si nu retrag: Alessia
!Deci la mine sambata e zi de gatit si duminica de petrecut!Ia sa povestit voi la moi ce faceti de 1 Dec!Andira, tu lucrezi
azi ? Si eu consider ca e cam des la 2 zile. Eu as opta pentru 1 data pe sapt, Sarei inca nu i-am introdus outul.Portia de lapte i-o voi mari si eu pentru ca seara rade tot si mai vrea, ieri seara i-am dat 290 ml si s-a declarat satisfacuta, predandu-se la un somn de 12 ore non stop!www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Teledon - 4000 de euro, Lumina ochilor pentru Alina

mamacita spune:
ninocikap,multumesc si tie;scuza-ma ca te intreb,nu e cu rautate ci curiozitate(daca nu vrei nu-mi raspunzi),tu ai vreun ajutor,sta cineva cu el,ca daca as sta si sa-i fac zilnic meniul ,n-as mai citi nimic,s-ar duce si masterat si medicina pe apa Sambetei....Ieri eram asa obosita incat eu,care in orele lui de joaca ii vorbesc cat pot de mult,ii cant,ii citesc povesti,show etc.,nu puteam articula nimic,se uita bietul copil la mine unde mi-o fi limba,mi-era ca-l deprim si pe el...
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

ellinia spune:
Ninocikap, si eu l-am invatat leganat...altfel nu adormea nici sa-l pici cu ceara! Seara de regula adoarme singur, e si foarte obosit, se invarteste de cateva ori pana isi gaseste pozitia, si de regula adoarme cu fundul in sus. E foarte simpatic! Cu olita si eu zic ca e bine mai devreme. Chiar daca nu pricepe in prima faza, dar se obisnuieste cu ea. De exemplu, nepotelul meu are 2 ni si o luna si deja de vreo doua saptamani sta pe colac pentru bebei pe wc si ii place foarte mult, mai cere olita doar noaptea. Asta nu inseamna ca nu mai sta cu pampers sau ca nu mai scapa cate un kk. Cred ca depinde foarte mult si de copil.
Nu prea merge faza cu apa. Dupa masa bea ceai, de sete, iar biberoanele cu lapte le vrea intre mese, cam la doua ore dupa o masa vrea lapte. Chiar daca are gustare, daca nu bea lapte,e jale! Asa ca m-am resemnat! Oricum ,mersi de sugestie! Tu ii pui painica in iaurt? Sau ii dai painea sa o manance asa cum e? Cristina si
bebe Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

mamacita spune:
Da,ninocikap,ai dreptate,uitasem ce copil mare ai!
Mey,dar nu mai vorbiti de fasole,ca eu inca am interdictie si mooor dupa ea
danna,somn de 12 ore?!!!Unde nu vad si eu asa ceva...of.of
Ca sa nu mai vorbim ca la orar n-am precizat povestile si show-ul pentru inghitit,altfel nici prin cap sa nu-ti treaca,mami,ca am sa deschid gura sa iau ce terciuri imi dai tu in castron
Alexandru,soarele nostru

ninocikap spune:
Mamacita nu ma supar, adica o iau exact ca pe o curiozitate, sunt singura , a fost mama mea pe la mine intradevar vreo saptamana si ceva dar in rest sunt singura... e drept ca nu mai fac prea multe in casa, si nici de mine nu prea am timp... dar mereu am fost asa de stresata daca fac bine cu copilul, daca ii dau cat trebuie sa manance ca am incercat sa mai si citesc.., am cartea Caprarilor de la o matusa a sotului.. si pe internet si ce s-a mai vorbit pe forum... faptul ca am fost si fara sot atata timp .. am putut sa bantui mai mult pe net..., si pediatra la care am fost de cateva ori la Ploiesti a fost foarte buna cu niste sfaturi.
uite am reusit sa il adorm pana la urma in patut dar i-am cantat Dar-ar naiba in tine dragoste de ma doare gura...[:)))]
ai vazut ca de multe ori nu ma bag , doar la ce ma pricep cat de cat...
Poze
Varsta Alex