Confesiune

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

chiar daca sunt femei ignorante care tin pisca in casa cand sunt insarcinate si dupa ce nasc pisica tot nesanatoasa e. prietena mea e insarcinata in Austria si medicii i-a spus sa scape urgent de pisica daca are una. impotriva cainelui n-au avut nimic.

Michelle 7

Mergi la inceput

bagheera cum poti sa crezi ca iubesti si respecti un astfel de om???? sa stii ca si Ted Bundy ( criminal in serie, desi ma indoiesc ca cineva nu stie asta) era charismatic destept si cu simtul umorului. Acum nu spun ca iubitul tau e un criminal in serie dar criminal tot e daca vrea sa-si ucida copilul. In ceea ce priveste comentariul " mai bine ii cresc copilul lui sora-mea" sa ma ierte Dumnezeu dar copiilor astora li s-a facut spalare de creier cand erau mici asa ca nu pot sa functioneze normal " in afara sectei". Eu nu as avea nici un regret ba chiar i-as multumi lui Dumnezeu ca prin copilul asta ti-a deschis ochii ca sa vezi cine e cel de langa tine. De multe ori iubim imaginea pe care ne-o creem despre celalalt si nu persoana care este el de fapt. Vreau sa cred ca asta e cazul tau pt ca nu se poate sa iubesti un astfel de personaj. Esti sensibila si realista si pe deasupra iti mai vezi si de treaba ta asa ca nu vad de ce nu ti-ai putea incepe viata cu adevarat acum ( nu spun " reface viata" pt ca porcaria pe care ai trait-o nu se numeste viata si nu merita refacuta).

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
Originally posted by ra_mata
Nu regret ca am copil, asta e, e un scump, il iubesc, insa daca as fi stiut ca tatal lui este un om mizerabil care acum e fugit prin strainatate si nu contribuie cu nimic la cresterea lui (desi l-a vrut cu disperare), nu l-as fi adus pe lumea asta...mi s-ar fi parut o dovada de egoism, pana la urma noi facem copii ca sa ne bucuram tot noi de ei.

Ra_mata, stiu ca esti necajita, stiu ca treci printr-o depresie, dar nu pot sa cred ca, dupa ce ti-ai tinut copilul in brate si te-ai bucurat de el, poti sa spui ca daca ai fi stiut ca-l vei creste singura nu l-ai mai fi facut.
exista atatea mame care-si cresc singure copiii, copii care cresc frumos, chiar daca au nostalgia tatalui,iar copilul Bagheerei va avea si un bunic matern, deci nu va fi total lipsit de un barbat in viata sa.nu o speria pe fata si te rog eu frumos sa te bucuri "cu egoism" de copilul tau si sa nu regreti niciodata ca l-ai facut!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

quote:
Originally posted by ra_mata

[quote]Originally posted by Rufus

Sincera sa fiu sunt de acord cu ceea ce a zis Rufus. Bagheera, te-ai gandit ca cel mic va avea o viata imperfecta, inca de la inceputul existentei lui?

ra_mata

http://photos.yahoo.com/ra_mata

Si crezi tu ca avand un astfel de tata, viata celui mic ar fi fost "perfecta?". Ce il impiedica pe acest tata biologic sa se manifeste ca un parinte in adevaratul sens al cuvantului? Din cate inteleg eu, tocmai asta e problema, ca individul nu are chef sa-si asume responsabilitatea de a fi tata. Asa ca draga bagheera, uita trecutul si bucura-te de aceasta mica minune din viata ta. Fericirea unui copil nu depinde in mod direct de prezenta unui tata, mai ales daca ae tata doar cu numele. Ba uneori poate fi mai bine fara el....

Iulia

Mergi la inceput

ra_mata o gramada de copii cresc fara tata si nu au nici o problema. sa fim realisti , in cele mai multe cazuri mama face toata treaba.daca are nevoie de un model masculin , rolul poate fi luat de un unchi sau un prieten de familie care poate sa-ti asigure copilul ca "daca gigel il mai supara sa-i spuna lui " etc. Nu zic ca un tata nu e foarte important dar depinde de tine sa cresti un adult sigur pe el . Oricum daca auzi adulti discutand o sa vezi ca cei care au crescut cu ambii parinti care se certau iar tatal nu era chiar tata , sunt de multe ori mai traumatizati decat cei crescuti in liniste doar cu mama.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

michelle7, aici (in fr) cred ca sunt cele mai multe animalute de casa pe cap de locuitor. din cate vad in jurul meu probleme apar doar daca o viitoare mamica ce nu a facut toxoplasmoza (o maladie ce se poate transmite prin fecale de pisica, legume insuficient spalate sau carne de oaie/miel) intra in contact cu fecalele de pisica. in rest, toate colegele mele de la servici si prietenele/cunostintele/vecinele care au fost gravide si au copii sau bebei nu au renuntat la pisici si nu au fost probleme niciodata. dadaca la care mi-am dus fetita la 4 luni are pisica. mai multe probleme pot aparea de la un caine care isi baga nasul prin toate mizeriile pe strada decat de la o pisica ce nu iese din casa.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagheera1975 spune:

draga rufus si ra mata, nu va imaginati cat de greu a fost sa iau aceasta decizie. nu am consultat un doctor, ci trei, am facut toate analizele posibile cautand un motiv sa renunt. verdictul lor insa m-a inspaimantat. cati dintre voi ar fi decis sa renunte la unica sansa de a vea un copil? stiu ca exista si adoptia. dar sa fii insarcinata si sa auzi ca risti atat de mult, sincer nu am putut sa fac avort. si e foarte simplu sa spui nu vreau copilul du-te si fa avort. dar se gandeste oare cineva si la noi, ca femei? cat e de greu? mai ales ca a fost un accident desi m-am pazit sa nu patesc asa ceva. nu am vrut acest copil. nu acum cand in viata mea nu era loc de asa ceva. am ales sa ma sacrific pentru ce ceea ce consider ca e cel mai important in viata. cei care aveti copii ma intelegeti poate. si ra mata, am si eu o amica buna, care si-a dorit si ea si sotul copil, desi casnicia lor nu mergea bine. la momentul respectiv i-am rugat pe amandoi sa se mai gandeasca, pentru ca un copil nu reprezinta salvarea unei casnicii. acum sunt divortati si copilul de la 2 ani a crescut fara tata. acum la 6 ani parintii abia au terminat partajul si bietul copil a ramas cu traume din cauza certurilor dintre ei. crezi ra mata ca nu ma doare sufletul gandindu-ma ca pe certificatul lui va avea un loc gol? ca va creste doar cu mine si ii va lipsi taticul lui? numai la el ma gandesc. de 8 ani muncesc ca voluntar in casele de copii si pe la diverse fundatii. nu trebuie sa imi explice nimeni ce inseamna copii abandonati. sper doar sa reusesc sa ii ofer tot ce pot eu mai bun. nici in momentul de fata doctorii nu sunt foarte siguri de anestezicul cel mai indicat pentru cezariana mea. avand in vedere un stop cardio respirator pe care il am la activ, nici nasterea nu se anunta lipsita de peripetii. si nici nu cred ca poti tine un barbat langa tine trantindu-i un copil. nu sunt genul. indiferent ce probleme am avut noi din cauza parintilor lui, stiam ca daca decid sa pastrez copilul am toate sansele sa raman singura. dar nici nu pot sa imi sacrific sanatatea si sa arunc la cos un copil ptr ca un barbat nu are chef sa isi complice viata. l-am intrebat daca in locul meu ar risca sa mearga sa faca un avort si sa riste sa dea coltul in timpul interventiei? a recunoscut ca nu. si eu am fost speriata de aceasta sarcina. dar poate asa a vrut dumnezeu. vom vedea. nu imi doresc decat sanatate. si va doresc si voua ca e cea mai importanta dintre toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagheera1975 spune:

draga pisik, parerile sunt pro si contra cand vine vorba de pisici. in primul rand din cauza faptului ca lasa par. si oricat as incerca nu stiu daca voi reusi sa am grija asa cum trebuie si de bebe si de pisica. e prima sarcina si sanatatea mea nu imi permite sa ma agit prea tare. nu stiu cum ma voi recupera dupa nastere. iar pisicuta este un animalut tare afectuos care merita toata grija si atentia din lume. nu vreau sa se simta neglijata si ar merita un stapan care sa aiba timp pentru ea. eu plec dimineata si vin seara atunci cand sunt la birou asa ca ma gandeam sa gasesc pe cineva care e la pensie ca sa aiba un tovaras de batranete. e tare vorbareata. par in schimb lasa foarte mult si trebuie periata zilnic, plus ca ea sta peste tot prin casa si peste tot gasesti cate un fir de par. nu e sanatos pentru copil. eu am doar 2 camere si ea s-a obisnuit sa doarma cu mine. nu vreau sa o chinui si sa o ignor cand bebe va veni pe lume. doctorita mea a fost categorica. eu am crescut cu animale in casa dar tot timpul a fost cineva care s-a ocupat in permanenta de ele. ai mei mai au o pisica deja, mai batrana si destul de rea, asa ca nu o pot lua pentru ca nu o accepta pe a mea. am incercat, dar s-au batut destul de rau. a mea e cuminte in schimb cea batrana e teritoriala si foarte rea. plus ca ai mei vor fi si ei ocupati cu nepotelul lor pe care abia il asteapta.

Mergi la inceput

bagheera, a avea un copil este cel mai minunat lucru ce ni se poate intampla intr-o viata, cu atat mai mult pentru o femeie, acest lucru e inscris in fiinta noastra.

ai luat o decizie buna, ai incredere in tine. si stii cum se spune, copii care vin pe nepregatite sunt reusiti si o sa fie norocosi.

imi vine in minte ce vorbeam deunazi cu contabila de la mine de la servici. are trei copii care acum sunt adolescenti si imi spunea ca tatal lor nu a ajutat-o cu nimic. cand ii spuneam de baita, ca e la asta plecasem, a pufnit-o rasul si mi-a zis ca in viata lui nu a facut baita copiilor lui, nici macar sa stea langa ei cand erau bolnavi. istoria s-a sfarsit la un moment dat cand el s-a incurcat cu o colega tinerica dupa care au divortat. in loc sa-si incruciseze mainile pe piept si sa faca o depresie, mi-a spus ca si-a pus deoparte propria persoana timp de 15 ani si acum cand copii sunt maricei face ceva ce si-a dorit sa faca enorm cand era tanara, si anume sa cante la flaut.

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bagheera1975

draga pisik, parerile sunt pro si contra cand vine vorba de pisici. in primul rand din cauza faptului ca lasa par. si oricat as incerca nu stiu daca voi reusi sa am grija asa cum trebuie si de bebe si de pisica. e prima sarcina si sanatatea mea nu imi permite sa ma agit prea tare. nu stiu cum ma voi recupera dupa nastere. iar pisicuta este un animalut tare afectuos care merita toata grija si atentia din lume. nu vreau sa se simta neglijata si ar merita un stapan care sa aiba timp pentru ea. eu plec dimineata si vin seara atunci cand sunt la birou asa ca ma gandeam sa gasesc pe cineva care e la pensie ca sa aiba un tovaras de batranete. e tare vorbareata. par in schimb lasa foarte mult si trebuie periata zilnic, plus ca ea sta peste tot prin casa si peste tot gasesti cate un fir de par. nu e sanatos pentru copil. eu am doar 2 camere si ea s-a obisnuit sa doarma cu mine. nu vreau sa o chinui si sa o ignor cand bebe va veni pe lume. doctorita mea a fost categorica. eu am crescut cu animale in casa dar tot timpul a fost cineva care s-a ocupat in permanenta de ele. ai mei mai au o pisica deja, mai batrana si destul de rea, asa ca nu o pot lua pentru ca nu o accepta pe a mea. am incercat, dar s-au batut destul de rau. a mea e cuminte in schimb cea batrana e teritoriala si foarte rea. plus ca ai mei vor fi si ei ocupati cu nepotelul lor pe care abia il asteapta.

Beautiful young people are accidents of nature. Beautiful old people are works of art.

ai incredere in instinctul tau si fa asa cum simti. daca poti sa te desparti de ea ca sa-ti consacri energia intreaga bebelui, fa-o. ceea ce voiam sa spun este ca daca esti atasata de ea si fara ea ai simti un vid in casa si in inima, nu e nevoie s-o dai si ti-am spus care e explicatia ce mi s-a dat aici. ma intreb daca medicii care sfatuiesc "sa dai pisica" femeilor gravide in ro le spun si de faptul ca toxoplasmoza se poate transmite si prin carne de miel/oaie infestata, si deci e bine sa evite sa manance pe perioada graviditatii. asa in treacat fie spus. mie testul mi-a iesit negativ si am evitat sa pap carnita de miel ...

... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput