Fetele din Japonia cele mai gatiti sotilor vostri?
Raspunsuri - Pagina 6
madi-ren spune:
Fetelor astazi vam scris 2 retete de mancare "Miso sakana si hamburger"dar din gresala in loc sa apas la [raspund la subiecte am apasat la subiect nou]imi cer mii de scuze,sunt incepatoare pe pasokon si sunt inca f.multe chiesti care eu nu le cunosc pe pasokon.Dolphin 9913 eu stau in Tokyo cartierul Edagawa.Si tu esti casatorita cu cetatean japonez? Ai copii? Rinosuke ce este tororoimo? pt.toate Romancele din GANBARIMASHIO NE...!
rinosuke spune:
devylla scrie si tu reteta cu hijiki,eu nu am gatit niciodata..nici nu stiu ce gust are.iar,buri no teriaki cum se face?ca eu am facut pui teriaki,peshte nu am gatit.hamburgerul eu il fac fara ou fara faina si nu pun 1 ceapa..si mai bag pezmetul lor PANKO.
Ortansa spune:
madi-ren,iata retetele tale aici:
quote:
Initial creeata de madi-ren
si o pt. toate fetele. DOLPHIN 9913 eu stau in Tokyo cartierul Edagawa. RINOSUKE ce este tororoimo ? Reteta de mincareMiso sakana[cu peste SABA] Ingrediente: pt.3-4 buc. de peste]:apa cam700cc ,peste 3sau4 buc. taiati pe jum.,shioga razuita o lingurita,zahar o lingura,sake 150cc,miso alb[shiro miso]o lingura cu varf,miso rosu[aka miso]o lingura cu varf Mod de preparare:intai se pune la fiert apa,apoi se pune pestele apoi shioga apoi zaharul apoi miso apoi sake se amesteca putin[foarte usor]dupa care se lasa la fiert cam 15-20min. P.BUNA. Reteta pt.Hamburger F.F.bun Ingrediente:carne tocata mixta[porc si vita],ceapa tocata,3linguri kechup,1 ou,un pumn de frimituri de paine[pan kuzu ca pt.katsu],sare si piper.Toate se amesteca f.bine apoi se dau forme de hamburger si se pun la frigider 1 sau 2 ore dupa care se prajesc in putin ulei.Dupa ce sunt gata ,se orneaza deasupra cu un ou prajit,o feliuta subtire de cascaval si putin piper.Se servesc cu cartofi prajiti si o felie de rosie[sau salata].P.BUNA! Va urez o zi placuta!
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
devylla spune:
quote:rinosukeete scriu repede retetele ca fug sa le prepar ca deja e tarziu.
Originally posted by rinosuke
devylla scrie si tu reteta cu hijiki,eu nu am gatit niciodata..nici nu stiu ce gust are.iar,buri no teriaki cum se face?ca eu am facut pui teriaki,peshte nu am gatit.hamburgerul eu il fac fara ou fara faina si nu pun 1 ceapa..si mai bag pezmetul lor PANKO.
deci:
Buri no teriaki
-pt doua persoane doua bucati de buri potrivit.
sosul A-sake,shoga,shoyu,1 lingura din fiecare
sosul B-sato+sake-1 1/2 lingura,mirin-1 lingura,shoyu-2 linguri.
Preparare:se lasa 20 minute in sosul A.Dupa care se prajesc in tigaie pana isi schimba culoarea la foc mic,cu un servet hartie se sterge tigaia de uleiul lasat de peste.Se pune sosul B la foc mic pana se termina sosul.
si:
hijiki no hitameni
Ingrendiente:
-hijiki-15 gr
-aburage-1/2 bucata
-morcov-cam 1/2
-dashi-2/3 cana
-sato-1 ling
-mirin-1 ling
-shoyu-1 ling
-ulei-1 lingurita.
Preparare:
-hijiki se spala bine,se tamponeza cu un servetel,se pun in apa circa 20 minute pana se umfla..Se iate aburage si morcovul(betisoare),intr-o oala,se pune ulei,hijiki se pun si se amesteca,morcovul si la sf aburage.Se adauga dashi,cand clocoteste se adauga ingrendientele pt sos.Se pune capac de aluminiu la foc mij pana se termina sosul.
Pofta buna si am fugit sa gatesc!
Pupici si o seara frumoasa!
Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
dolphin9913 spune:
Nellamercik pt urari. ma bucur ca ti-a placut GURAN TAN.
MADI- sotul meu este japonez 100%, am o fetita de 3ani jumate si acum ne dorim si bb 2.
mai avem 2 zile, ne luam bagajele in spinare si plecam in Hamamatsu, abia astept, e superrr acolo unde o sa stau.
Acum nu mai gatesc nimic, nici azi nici maine.
Doua zile mancam si noi pachet( bento)
Stiam ca TORORO IMO este un cartof alb cleios ( daca am grestit sa ma corectati) nu am mancat niciodata. Se mai manaca si cu soba TORORO soba. am fugit , ma duc sa mai impachetez niste lucruri, si spor la gatit fetele.
A si apropo am pus poze noi
http://community.webshots.com/user/dolphin9913
rinosuke spune:
tororoimo este ce a scris dolphin,mersi devylla pt.retete.madi,sakana miso este reteta de la saba miso?hannen tu bagi ou in hamburger?vape toate
madi-ren spune:
ORTANSA iti multumesc din suflet ca mai ajutat am ramas foarte surprinsa ca exista cineva care ne poate ajuta atunci cand gresim,pentru tine esti un angel for me thank you,thank you.Nu pot vorbi si scrie prea bine engleza imi pare f. rau,dar sper sa ne intelegem pe Lb.Romana ca asta o inteleg cel mai bine.pt.tine si iti doresc multa,multa sanatate "Merry Christmas and Happy new Year 2006"
hannen spune:
Hai ca apuc si eu sa scriu retzeta aia,zici ca-i secret asa ma "chinui" sa o postez de fro doo zile.
De obicei folosesc cam 500 gr.de carne tocata ,rad o ceapa si citiva catei de usturoi,(rad ceapa pt.ca taiata,oricit de marunt ar fi se desfac si cade ceapa in tigaie),sare si piper,thyme,nucsoara(putin),verdeata cind am in casa(marar cind gasesc si patrunjel),un ou si citeodata putin pesmet. Amestec le fac forma si ii prajesc in tigaie cu fff.putin ulei pe ambele parti.
Ii scot si apoi fac sos.
Calesc 1/2 ceapa in uleiul in care am prajit hamburgerii (daca e prea mult scot cu hirtie absorbanta si eventual daca e ceva arsura o curat)apoi pun ketchup si sosul acela Bull-Dog(are in el un amestec de scortisoara,cuisoare,foi de dafin,fennel,thyme,ardei iute rosu).
Le pun din ochi(gust sa vad ce e prea mult sau minus)apoi adaug hamburgerii si ii fierb si pe ei putin.
Cind am chef pun si citiva cartofi fierti in prealabil,morcov sau ciupercutze(shimeji).Sau fierb separat broccoli,depinde de toanele mele.
Edit:scuze ,am editat sa zic ccc ca sosul il subtiez cu putina apa.
Printesele mamii
madi-ren spune:
Dolphin 9913 iti doresc mutare placuta si ma bucur f.mult pt. ca Hamamatsu este f.aproape de mine si sper ca intr-o zi sa ne intinlim. Rinosuke da asa este reteta cu miso sakana este[Saba miso]ai mai facut? Si eu pun ou in compozitia de hamburger ca sa-l lege. Azi pt.mine mi-am facut pilaf de legume[pt.ca tin post],iar pt.restul familiei[copii,sot si soacra-mea]am facut Katsu sakana cu varza tocata si Ika fripta.dulce pt.voi.
ella@ spune:
Buna fetelor!
Aseara am facut hambaga.
Nu stiu daca s-a scris ca se face si cu lapte !
O vrea cineva?