Mamici de martie-aprilie 2006 (29)
Raspunsuri - Pagina 7
Tina_Welsh spune:
Mamaariadna multumesc mult de tot.Sa iti dea Dumnezeu sanatate.Numai sa il poti trimite sa nu zica astia ceva la vama.Dar daca il faci colet nu cred ca zic ceva!
Anairda, nu am magazin turcesc pe-aici.Decat indian!De chinezesc nu stiu dar am sa ma uit.Multumesc mult!
Tcelen, ce iti pot recomanda pentru masea, este sa pui pe putina vata spirt sau tuica sau vodca/wiskey sau ce alcool tare ai in casa si sa tii la masea si dupa sa scuipi.O sa iti amorteasca cat de cat!Altceva nu stiu!Sper sa iti treaca cat de curand!
Aida,ce-ai facut la medic?
Eu am fost si am tensiunea buna,inima lu bebe bate cu 140/minut!Si sa vaedem maine dimineata daca se poate face o programare la ecografie, pentru ca i-am zis ca misca foarte rar!
Tina
and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel,SI CU BURTICA!
Semnatura mea
ciuf spune:
Hai mai, Tina, cum misca incet? Adica cat de rar il simti? Si a zis doctorul ca e motiv de ecografie?
Uite ma duc si eu azi la gine si o sa o intreb care e treaba cu miscatul mai rar. Dar eu zic ca ei sunt si mici la varsta asta si noi oricum nu percepem toate falfaielile lor.
Aida, asteptam vesti.
Pup fetele,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
alinaalex spune:
sorry, am uitat: pune acolo Maternitaea Oradea, dr. Rotaru Radu.
Merci ca m-ai pus inapoi pe lista.
Alina
cu bb
22+
ama_kaly spune:
Fetelor..ne-am intors..cu vesti FOOARTE BUUNE!!!
Astfel:colul e bine,tare si inchis.Uterul la fel si nu e deloc contractat cum a zis imbecila aia.Placenta,bebe,lichidul toate sunt bine!!![]()
Mi-a facut si eco da a zis ca decat sa imi spuna acum fara sa fie sigur ce e bebe,mai bine imi spune data viitoare.Va spuneam ca nu prea greseste sexul si mai bine se abtine decat sa zica aiurea..cred ca nici nu statea bebe cum trebuie.L-am vazut cum misca,bebe e foarte bine si activ..a zis ca sunt perfect sanatoasa si nu mi-a dat nici un tratament ca nu are de ce!
In plus nu am platit nimic nici consultatia nici ecografia,s-a purtat super si nici n-a vrut sa primeasca bani..a zis ca sunt studenta si nu primeste,sa-i dau la a doua sarcina cand o sa lucrez
A fost calm,mi-a raspuns la intrebari,m-a linistit si mi-a explicat fiecare lucru care mi l-a spus..Sunt fericita si va multumesc ca ati fost alaturi de mine!Gata cu paranoia!
Si mi-a zis ca daca am 18sapt si UM a fost pe 25iulie..lunile se calculeaza asa:a adaugat 10zile ca sa determine data conceptiei..deci 5 august apoi mi-a zis ca pe 5septembrie am facut o luna,pe 5oct 2luni,pe 5noiembrie 3luni si abia pe 5dec fac 4luni,adica la 19sapt.
io
18+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
Laura Ioana spune:
Ama Kaly
ce ma bucur sa vad cu ce de vesti bune ai venit
Imi pare bine ca a reusit dr sa te linisteasca! Maii, da' multi dr tampiti exista in tara noastra, de te fac sa te imbolnavesti de inima
Sa mergi cu sotul tau la idioata aia de dr sa-i ziceti fo doua de la obraz

Aaaa si cu calculatul lunilor, de cate ori v-am explicat si eu varianta asta???? Haa? Haa? Exact asa calculez si eu : Pe 16 iunie am avut UM, deci am implinit 5 luni pe 26 noiembrie, adica la 23 de sapt si 2 zile

Tcelen, iubita, cate mai patesti si tu in ultima vreme!!! Incearca sa tii ceva cald pe obraz, in locul dureros. Parca Pispi a avut probleme cu maselele, poate iti spune mai multe ce sa faci.
fata ca sa-i treaca buba
Laura
cu
?23+
Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
manu spune:
ama, ma bucur din tot sufletul ca esti bine si tu si bebe! E super si cu colul!
Tina, eu tocmai am luat varaza murata de la turci. Pe 10 avem petrecere si am vrut sa fiu sigura ca am cu ce face sarmalele. La noi nu gasesti tot timpul, dar de regula aduc de sarbatori. E o varza cu frunza f subtire si nu are deloc cotor. E ca un bujor numai din petale. Se gaseste in pungi vidate si nu miroase deloc. Daca vrei pot sa-to trimit si eu.
Noi suntem cam ocupate cu curatenia.
Manu
Poze
ama_kaly spune:
Laura Ioana si eu ma bucur ca am venit cu vesti bune
..si ai avut dreptate cu calcularea lunilor
Cand se intoarce sotul meu o sa-i facem o vizita idioatei aleia!pentru cat ne-a speriat pe amandoi trebuie pusa la punct..
io
18+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
ama_kaly spune:
manu mercic si tie!m-am linistit de tot acum,din fericire e totul bine!
io
18+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
Zuzilici spune:
quote:
Originally posted by anairda36
Tina si aici e aceeasi problema cu varza murata. Habar n-au astia ce inseamna. Am gasit doar niste varza taiata marunt si murata. Cauta un magazin turcesc, acolo ar trebui sa aiba foi de varza murata la borcan, sau un magazin chinezesc unde poti gasi TAMARIN la plic. Cu tamarin poti face sarmalutele normal (oparesti intai foile de varza ca sa se inmoaie) si apoi acresti. Tamarinul poti sa-l mai folosesti si la ciorbe in loc de bors, e foarte bun.
Incearca intr-o comunitate ruseasca sau poloneza. Eu in alimantarile lor am gasit, insa aici avem si alimentara ro. asa ca de obicei iau de-acolo. De multe ori mi-am pus singura la murat cate o varza savoy (e ce-a mai buna de murat pentru sarmale) si-a iesit super.

Zuzilici
cu-n pitichttp://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;31/st/20060416/k/a3dc/preg.png
aida_o spune:
Am fost la eco :) Bebe e rusinos si nu vrea sa ne arate ce e, asa ca doar in proportie de 40% a zis ca ar putea fi fata. Insa statea cu picioarele incrucisate si degeaba s-a chinuit tanti doctora sa ne controleze, noi nu si nu, suntem rusinosi. Asa ca s-a aminat pentru urmatoarea ecografie culoarea caruciorului, pt ca am vazut cu ochii mei cit s-au straduit 2 doctore, pe rind, sa elucideze misterul
Am pus poze de la ecografie si cu burta de 18 sapt aici.
Tinutza,
uite cum faceam eu in 3 zile varza buna pt sarmale, cind stateam in Atlanta si nu gaseam varza murata. E o metoda de a o face aproape ca varza murata ca si consistenta, si in plus sarmalele nu ies dulci, ca atunci cind e varza nemurata. Al meu sotz a halit si m-a laudat la toata lumea, cind ii faceam sarmale cu varza de-asta.
Deci: scoti cotorul verzei si infigi bine o furculita in locul cotorului. Separat, intr-o oala in care sa incapa varza, fierbi apa pina la clocot, dupa care dai mai incet focul, ca sa tina apa inca fierbinte. Si incepi sa oparesti varza, pina vezi ca frunzele devin putin mai stravezii si nu mai sunt asa de tari (nu stiu cum altfel sa zic).
Cu timpul, dai la o parte frunzele oparite de pe varza si aduci restul verzei la oparit, pina oparesti toate frunzele.
Dupa ce ai oparit toate frunzele, e bine sa scapi de partea aia dinspre coada frunzei, vinisoara aia care iese in relief (eu "radeam" cu cutitul surplusul din vinisoara cit sa nu mai iasa in relief).
Dupa oparirea frunzelor si taierea vinisoarelor, impachetam sul cite 3-4 frunze si la puneam pe toate intr-un bol mare de plastic care se putea inchide ermetic, sa nu intre deloc aerul la ele. Inainte sa pun capacul, aruncam niste sare de bucatarie (dupa ochi, cit sa nu fie prea sarat dar nici prea dulce), si umpleam cu apa rece cit sa acopere toate frunzele din bol, apoi puneam si niste seminte de chimen (tot dupa ochi, nu ma intreba cit)..
Bun... Inchizi bolul (eventual pui si celofan moale sau o folie mare de plastic deasupra inainte sa pui capacul, ca sa fii sigura ca se inchide bine si nu intra pe nicaieri aer). Apoi il pui undeva unde e mai cald in casa, si acolo il lasi 3 zile (sau chiar mai mult, daca nu te grabesti). Si gata, in ziua in care deschizi bolul (minim 3 zile de la oparire) frunzele sunt gata pentru facut sarmale.
Se mareste clanul :)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album alte poze