Mamici de ianuarie-februarie 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 6
acina spune:
Buna Burtici,
Bee si Crisu La Multi Ani !

Fetelor sa aveti nastere usoara si bebei sanatosi si mancaciosi.
Maraki mama am luat-o de pe urma ta cu arsurile si greturile.Sper sa-mi treaca repede. Nu stiu cum ai rezistat toata sarcina cu starea asta.
Alina da sunt mai bine , multumesc .
Poate ne vedem duminica .
Ce ziceti voi fetelor , ca postnatalul trebuie sa fie de 42 zile minim, iar obligatoriu (prenatal + postnatal ) sunt 126 zile , care includ si sambete, duminici si sarbatori? Asta ar insemna ca am de luat 84 zile inainte de nastere...
O sa merg la med de familie sa mai intreb cum sa fac cu zilele astea ca m-am zapacit de tot.
Anca
28+
Pozele Noastre
Burtici
Giova spune:
Bee mersi de info. Nu stiam ca se pot lua toate si dupa ce nasc.
Iti dai seama ca nu conteaza concediul pt. mine, eu oricum stau acasa, ci in acte.
gio
si bb Marco 32+
a_ancutza78 spune:
URSOAICA pt dioptri mici nu trebuie nimic..mie mi-a zis sa le am..in cazul in care fac cezariana sa am tot ce trebuie la mana(toate hartiile)sa nu aibe "indoieli"
33+
Bianca
anca
maraki spune:
Bee nu am mai fost pe la magazine pt. ca nu am avut bani,stiu sigur ca vor fi in decembrie!
Acina de voie, de nevoie....a trebuit sa rezist
Dar faza cu arsurile sant normale de la 7 luni in sus, cu greturile nu prea inteleg eu de ce revin atat de tarziu
Greturi am oricum zilnic, arsuri de vreo 4 zile nu mai am atat de puternice sa simt ca nu mai am aer,mai depinde si ce mancam.
Irina mie mi-a fost usor sa prind satelitul pt. ca am avut amandoua antenele orientate la fel si ai stiut cum sa imi explici, Mira o i-a de la zero si nu o sa fie asa usor.
31+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
T_Ioana spune:
"LA MULTI ANI!" 
Bee si Crisu
Ioana
cu
Razvan Gabriel 35+
Pozicile mele
Samburelul
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
irinadum spune:
Bee eu de eco mai fac pe 14 decembrie adica in saptamana 39 ca tnci m_a chemat la control si cum la fiecare control imi face eco deci atunci. Sper insa sa nasc pana atunci sau atunci ca m_am saturat de indolenta lor. Pai ma cheama in 39 de saptamani ca sa nu mai zic ca nu mi_a masurat bazinul sa vada dc merge de nastere normala mai ales ca capul lui bebe era de 38 sapt si ceva la 34. Bine ca am vazut anestezistul care mi_a explicat ca trebuie facut un pic ca in Romania adica insistat sa faca peridurala ( ba chiar mi_a zis sa il pun pe Marian la inaintare ca tot face rugby , poate le sperie pe alea) ca altfel te duc cu zaharelul ca sa nu faca peridurala. Deci vezi ce nebuneala partea cea mai ciudata e ca eu ma gandesc deloc cum ba fi nici nu imi trece asa prin cap. Ori e o doza mare de nesimtire ori inconstienta. Eu m a gandesx cum fac apoi singura acasa aici e problema mea. Eu tre sa merg cu pile la Monica ca asa nu mai tine uite duminica termin 36 da saptamani si trebuie sa stiu.
Ana nici nu stiu cum se numeste prajitura tot ce stiu e ca era dintr_o revista mica " practic in bucatraire" sau ceva de genul asta si era cu nuca si ceva de genul prajitura japoneza sau irlandeza trebuie sa o pun pe mama sa caute prin reistele alea ca ea le are. Cert e ca e prajitura de aia nesimtita adica mananci una si dupa aia bagi tot platoul.
Hai ca iar m_am intins si am mai tras si doua pahare de pepsi bine ca nu mai am decat unul.
Irina 35+
dana_ene spune:
O-HO ! Pai, stati linistite ca si eu i-am facut scandal soacrei. Mai ales ca aveam si altele in creier sa-i trantesc, a picat numai bine faza de aseara.
Pai la ce sperietura am tras cand am vazut-o cum misuna singura in casa MEA, m-am infuriat teribil
. Cand a aparut si Cosmin l-am luat si pe el, ca de ce a lasat usa deschisa. A plecat soacra-mea cu coada intre picioare si nu cred c-o mai vad curand la usa mea. Dar nu-i nici o paguba, ba dimpotriva
.
Asta-i poveste mai veche, o fi crezut ca am uitat. Cu niste ani buni in urma a mai facut asa ceva si am facut scandal si atunci.
Bleah !
Ana, astia-s oamenii pe aici
. Ai intuit bine. Si mama a ajuns la aceeasi concluzie. Deunazi imi spunea ca astia or fi crezut ca eu nu ma marit, nu fac copii, cam asa ceva.
Nu am nici un fel de regrete ca n-o sa vin 2 ani, dimpotriva.
Am rezolvat-o cu filmarea de maine. Am fost pana sus-sus si am anuntat ca nu pot filma, asa ca l-au chemat de acasa pe seful meu
.
Ursoaica, si eu am dioptrii, dar nu asta a fost cauza pentru care am facut cezariana. Oricum, vorbeste si cu medicul tau.
Daniela
(28+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
T_Ioana spune:
dragelor sper ca stiti deja ca se acorda un "ajutor de nastere" pentru copilul nou naascut. Momentan este de 180 RON(nu e mult, dar ii dai nu-i iei
)
Uitati de ce e nevoie:
Îndemnizația (alocația) de naștere pentru copil nou născut
Indemnizatia de nastere se acorda mamelor, in termen de 6 luni de la nasterea copilului. Poate beneficia de aceasta indemnizatie pana la a patra nastere, inclusiv.
Acte necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie de nastere pentru copil nou nascut:
-cerere tip
-certificat de nastere al copilului in original si copie;
-buletin (carte) de identitate pentru ambii părinți in original si copie
-certificat de nastere pentru ceilalti copii ai familiei (original si copie);
-certificat de casatorie a parintilor copilului (original si copie);
-pentru copiii care s-au nascut in alta localitate/alt sector decat cea/cel de domiciliu a mamei trebuie prezentata o adeverinta eliberata de Primaria localitatii/sectorului pe raza careia/caruia s-a nascut copilul din care sa rezulte ca nu a depus dosar pentru acordarea alocatiei de stat si alocatiei pentru copil nou-nascut;
-dosar incopciat
Dosarul se depune la Primărie - Directia / Serviciul de asistenta sociala.
Ioana
cu
Razvan Gabriel 35+
Pozicile mele
Samburelul
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
T_Ioana spune:
Irina vezi ca exista site al revistei, uite aici: http://www.practic.ro/ .... si are si optiune de cautare, poate gasesti tu mai rapid reteta, decat mama ta!
Ioana
cu
Razvan Gabriel 35+
Pozicile mele
Samburelul
dana_ene spune:
Da, Ioana, stiam
. Eu am luat si cand am nascut-o pe Oana.
E foarte utila informatia.
Oricum, de ea ne vom putea ocupa abia dupa ce vom iesi din maternitati, dupa ce vor fi scoase certificatele de nastere.
Marea problema va fi la momentul acela ca trebuie neaparat sa fie prezenta mama, altfel nu se inainteaza dosarul. Dar se rezolva si asta.
Daniela
(28+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006