Bebelusi de mai-iunie 2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 8

pisik 4ever spune:
salut fetele!!! noi am trecut prin momente dificile. duminica noaptea bursuca a urcat pana la 39.6, dupa ce toata ziua avusese nasul infundat. eu am panicat imediat, noroc cu tac-su mai calm, am lasat-o doar in pijama, fara sa fie invelita cu nimic, am scazut temperatura in casa cu un grad jumate (de la 21.5 la 20), i-am pus comprese reci pe frunte si i-am dat dolipran (paracetamol). cam dupa vreo 20 min febra ajunsse la 39.3, apoi a scazut treptat. a doua zi dimineata am sunat la pediatru, ne-a zis ca am facut f bine ce am facut, sa continuam cu dolipran la 6 ore si sa mergem sa-l vedem doar daca febra persista. si cum febra n-a persistat, am ramas frumos acasa. asta, ca sa sarbatorim faptul ca mami a terminat serviciul si de sapt asta sta acasa cu bursuca cea mica!
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05

ioanailincam spune:
Olga - felicitari pentru cetatenie. Si nasii mei de casatorie au emigrat, drept pentru care nu au putut sa o boteze pe Ana. Si imi scriau ca le e dor de casa mai tare acum, ca se apropie sarbatorile. Grea departarea asta. Distractie placuta cu NewMami!
Gabitzam - merci pentru pontul cu stersul mesajelor. Bai, eu de cand stau acasa m-am tampit de tot. Pe cand lucram, chiar daca nu stiam unele lucruri pe calculator ma strofocam, cautam semnificatia la icoane si gaseam ce-mi trebuie. Acum nici macar nu le vad ca exista! Adevarul este ca trebuie sa ma intorca la munca ca altfel se pierde si bruma de desteptaciune pe care o mai am. Interesanta speta ta! Pe de o parte te afli in CIC, care iti da dreptul la indemnizatia de 8.000.000., pe de alta parte, obtii venituri impozabile - de natura celor salariale - si ar trebui sa beneficiezi si de stimulentul de 3.000.000. Din pacate nu am acasa Codul Fiscal sa ma uit daca in acceptiunea lui si acest ajutor pe care il primesti tu pana la concurenta salariului real se considera "venit din salarii", dar la bunul simt si din amintirile mele senilizate eu cred ca da. Este o situatie paradoxala si la o citire rapida a OUG nu vad sa o fi luat in calcul cineva - probabil pentru ca este si foarte rara. Asa ca cel mai bine ar fi sa depui documente pentru obtinerea ambelor si sa vezi ce raspuns primesti. Chiar sunt curioasa ce va fi - inclin sa cred ca-ti vor da doar indemnizatia de 8.000.000. Pe de alta parte, poate vor fi lamuritoare normele metodolgice - desi legea (ma rog, OUG) trebuia sa reglemeteze aceasta situatie. Laura, tu ce zici?
Andreeaatan - felicitari pentru dintisor
Loreen - multa sanatate. Mama, dar va rablagiti - scuzati expresia - tot mai multe cu fiecare zi. Adevarul e ca in stresul in care traim fericiti sunt cei care raman cat de cat intregi!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

nelia spune:
Cornelia, stai linistita ca si la noi in casa tot cea mare guverneaza. Totul se face numai daca cea mare nu e neglijata. Si Tudora, in nevinovatia ei, en zimbeste atit de frumos, chiar daca sta si cite o ora aproape nebagata in seama. Sint sigura ca ai luat cea mai buna hotarire.
Mygirl, imi pare rau ca ai trecut prin cea ai trecut. Nu e bine sa lasi nesupravegheat copilul nici macar o secunda, pentru mine e cel mai mare stres, ca sint aproape tot timpul cu amindoua si stau cu ochii pe ele ca pe butelie. Dar nici sotul tau sa nu-ti mai faca asta! Sotul meu mi-a facut o singura data o gluma asemanatoare si aproape ca i-am spart capul. Si nu am vorbit o saptamina cu el! Noi avem curte in spatele blocului. Nu le las pe fete nesupravegheate acolo, nici macar pe Agata, care e mare acum, desi e ingradita. Dar cind avea Agata vreo doi ani am lasat-o citeva minute, eram la plimbare si am intrat sa-mi umplu sticla cu apa. Sotul meu a venit intre timp si intrind prin spate a vazut carutul cu fetita adormita, l-a luat si a intrat prin fata. Eu am iesit cu sticla cu apa si cind nu am vazut carutul am zis ca mi se opreste inima! Am iesit repede in strada si am inceput sa urlu, cred ca aratam ca o nebuna. Sotul meu se uita pe geam, inca mai credea ca facuse o gluma buna, de fapt, el a vrut sa-mi demonstreze ce se poate intimpla chiar si intr-un minut de nesupraveghere. Dar cind m-a vazut cit de disperata eram, a iesit repede si mi-a spus ca fata e in casa. I-am aruncat sticla cu apa in cap! Am intrat in casa si am bocit vreo doua ore pentru ca iubitul meu sot a putut sa ma faca sa trec prin aceasta sperietura. Si nu am mai vorbit cu el un timp, dar am inteles ceva din lectia asta: oricind si oriunde se poate intimpla o nenorocire puiului meu, asa ca, de atunci nu mai scap copiii din ochi nici macar o secunda. Si tot mai stau cu teama ca se poate intimpla! Mai ales cind vad afisele de la intrarea in supermarket-uri, cu copii disparuti si pozele lor de atunci si cum ar putea arata acum... Mi se face rau!
Cornelia, de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

ioanailincam spune:
Ia uitati ce primesc eu ca oferta de la Editura Nemira (de unde or avea adresa mea de mail ca pe asta de pe yahoo n-am dat-o la mai nimeni): http://www.nemira.ro/cautare.asp?q=poti&pg=1&ord=1&tid=928. O fi buna de ceva cartea asta? Oricum, cred ca-ti ridica moralul!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

beatriced spune:
Mygirl, vai de mine mai... Muream de inima daca pierdeai copilul. Adica cum pe tiza noastra? Dar se poate, pai Alex ce face daca nu mare are prietena... Stai ca-i povestesc acum ce-ai facut sa rada si el nitel! Off! bine ca era cu sotul tau...
Loreen, mai nu stiu ce sa zic, poate ii dadeai in ziarul local, cine stie si apareau mari vedete... Si se suparau, vorba aia! Asa este mai cu civilizatia asta...
Pentru ca se facu ora 12.00 uitati ce zic eu:
ALEXIA-IOANA (Monu) si
JULIANA (Boobooricu)... Sa cresteti mari si sanatoase!

Stefania Nicolae spune:
Si eu noaptea ca huhurezul.
La multi ani sarbatoritelor zilei Alexia ioana (Monu) si Julia (Boobooricu)sa cresteti mari si sa ramaneti tot asa de dulcii.
Olga - sa fie intr-n ceas bun, chiar daca v-ati chinuit viata de acolo din multe puncte de vedere este mai buna ca aici iar cand vi se face dor spunetine noua si va dam de aici (relatari) de va trece doru'.
Geanina - mancai mama de obrajori, dar la fete se rupe turta nu se taie motul, nu stiam ca nu ai voie sa le tunzi, d.p.d.v al babelor.
Mygirl - virati inspre noi ce vi-se pare a fi in plus, ce calori contine ceaiul, din ce ? Mai dar ce sot zapacit ai (scuze pt. zapacit). Nu as vrea sa fiu vre-o data in postura voastra.
Pisik 4ever - mai cum de am ratat pozele bursucei, ce ochi, ce par, o minunatie.
Andreeaatan - sa va traiasca si sa creasca dintisorul si sa iasa geamanul lui mai repede si mai putin dureros.
Loreen - si eu sunt de parere, daca imi permiti, ca ar trebui sa consulti un medic si eu am dureri de cap aproape zilnice dar imi trec cu paracetamol sau quarelin. Ce vroi-am sa te intreb ai pomenit ca Bianca a avut oxiuri, daca iti mai amintesti ii elimina cumva prin caca si erau ca niste firicele suptirele si negre la culoare?, noi am facut coproparazitologicul de 2 ori si nu a iesit nimic dar vad ca face ce am redat mai sus, eu dadeam vina pe fier carede-am ca inca mai elimina dar au trecut mai bine de 2 sapt de la ultima administrare.
Sa avem o noapte linistitoare si o zi minunata.Ca de ceva, ceva tot ne minunam, da sa fie de bine, hai ca am logoree.
Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Boobooricu spune:
BUna Fetelor!
Ne-am intors de la dermatolog si mi-a mai dat alte creme...si un ulei pt scalp pe care trebuie sa il las peste noapte..Ehhh..cum se zice..toate bolile in curuletul babei mele..Sa speram ca o scxoatem la capat cu bubitele..Multumim pt urari, o sa facem 6 luni maine..uraaaaa! suntem fata mare(la scutec ca la altceva nu) acuma...cica...
Cinematograful ieri esra super plin, si toti bebiti vorbeau si plangeau si mancau si se schimbau scutece, Juliana si verisoarasa au dormit mai tot timpul..nu cred ca o sa fie fan Harry Potter...s-a uitat ea ce sa uitat dupa aia s-a plictisitsi sa culcat.
Am pregatit cina..i-am facut sotului broccoli cu lamaie si ulei, si miel la cuptor..Ma dau bine pe langa el ca vreau masaj, ca ma dor toate cele
Va las acum, ca ma duc sa ma intind langa fataita mea pupici
elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

loreen spune:
Neatza...
La multi ani fetelor cucuietelor: Alexia si Juliana...
Stefania oxiurii sunt albi ca marea majoritate a viermisorilor intestinali...astia sunt micuti cam de marimea unui bob de orez si daca te uiti atenta la ei se misca...Eu asa i-am observat cand am sters-o pe Bianca la fundulet...am zis ca are o scama de la haine si cand colo ce sa vezi...am urlat odata si i-am pasat-o lui barbate-miu ca mi se facuse greata...eu oricum am o obsesie cu astia si nu pot vedea cum fierbe orezul ca vad numai viermi in oala...Am facut tratament cu medicamente insa pana nu i-am dat usturoi,adica manacare cu usturoi si zeama de castravetii murati nu i-a trecut...
Legat de mot la fete sa stii ca si eu i-au motul la fete...eu sunt cam gigii contra la obiceiuri babesti...
Cornelia ma bucur sa aud ca nu incepi serviciul asa repede...nu neaparat pentru ca au copii nevoie de tine ci mai mult ai tu nevoie de ei...sa stai 6 sau 8 ore la munca numai cu gandul la ei este mai obositor si mai greu decat daca te chinui cu ei acasa...Las ca avem timp sa muncim toata viata de aici incolo...si eu stau in cumpana cu ianuarie,dar sigur nu merg...vreau sa-mi revin cat decat dupa anul asta...mai ales ca eu lucrez unde tata a fost sef 15 ani...si-mi este extrem de greu sa mai intru in curte...Las' ca va fi bine in final...
Pisik sanatate frumusetii tale de fata...
Nelia oi ajunge si eu la doctor da' naiba stie cand...vreau sa-mi fac un examen complet de acum 2 ani de cand am facut 30 de ani si inca n-am ajuns,dar dupa mutare ma starnesc mai ales ca am avut probleme si cu colul la nastere...
Oana sa pup eu grasa mica pe cele 9 kg...las' ca are timp sa slabeasca...face pilates cu mami...Si eu am "pierdut-o" pe Bianca dar pe plaja...cu ochii la ea pur si simplu a disparut din fata mea...Jumatate de ora nu am mai avut ritm cardiac,am innebunit,l-am chemat pe Paul cu un echipaj de la municipiu...dupa cca 30 de minute i-am auzit plansul in alta parte a plajii si am trecut de la agonie la extaz...Dar n-as dori nici dusmanilor mei asemenea socuri...cand aud la tv de copii disparuti imi vin in minte ce-am patit eu pentru jumate de ora si ma trec transpiratii reci...Zici ca au Vtech la metro...pai go for it...
Elisor?!
Surorile,citim povesti,calare pe situatie
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

iuliana spune:
Felicitari patrupezilor incepatori:). Diana nu e amatoare de stat pe burtica deloc. Sta citeva minute si incepe sa urle. Se intoarce numai de pe burta pe spate si atit, dar se arcuieste toata, sta aproape singurica in fundulet si se sprijuna binisor in picioruse. Sint singura ca nu o sa mearga in 4 labute (neam de neamul nostru, adica din partea mea:) nu a mers in 4 labute). Nu tu frati, surori, nepoti, nici Emma nu au mers de-a busilea si mai mult ca sigur ca nici Diana, dupa cum o vad. Dar nu-i bai, am deja experienta cu bumflei din astia puturosi de la Emma. Asa ca, Elisor, stai, mama, linistita si nu iti mai fa atitea griji cu intorsul. Emma mea s-a intors de pe burta pe spate la 7 luni si invers pe la 7 jumate. Ma stresasem la un moment dat, dar acum daca e sa se intimple la fel si cu Diana, iaca, nu mai pun deloc la inima. Fiecare bebelus se dezvolta in ritmul lui. Pai, cu toata puturosenia Emmei la intors, a mers singurica inainte de un an. si sint bebelusi patrupezi care au mers singurei dupa un an.
Mare anunt mare!!! Diana mea bea suc din pahar normal...de om mare:))... si nu se inneaca deloc si nici nu ii curge pe linga gurita. Mai mai, imi crapa pielea pe mine de mindrie:).
Loreen, cum ai tu boala cu jucarelele, asa am eu cu hainutele. Chiar mi-am spus ca va fi un parinte super-fericit cel a caruia fetita le va primi de la mine. Am o gramada de pantofiori si hainute de la Emma, plus cele de la Diana. Si asta nu pentru ca nu am avut hainute cind eram mica, ci pentru ca purtam inca de la citiva anisori pantofii cu toc ai mamei si imi fitiam fundul in oglinda:)). Aoleu, saraca mama, ce firca ii era ca ii stric pantofii si de aia de abia asteptam sa plece mama de acasa (nu ca nu m-ar fi lasat) ca sa imi pun pantofii in picioare.
Fetele mele au fost bolnavioare. Dupa 2-3 zile de tuse, Diana a dat in mucisori si de aia a dormit la noi in pat. In primele 2 zile ne-a trezit la 15-20 de minute ca fraierica nu stie sa respire pe gura (mindra vroia si suzeta:). Parca eram zombi. Mi-a fost frica ca s-a obisnuit in patul nostru si nu va vrea sa adoarma decit in brate, dar se pare ca am subestimat-o. In continuare adoarme singurica. Realizarea asta mare am reusit-o si cu sor-sa care pina acum o saptamina ne facea viata un chin (exceptie facind perioada de la 16 la 21 luni cind adormea singurica si fara sa se trezeasca noaptea). Timp de vreo 7 luni a dormit cu noi in pat dupa care o mutam la ea in pat, iar pina la 1 an si 4 luni ba leganata si cintata, ba fitiita vreao 30-45 de minute la noi in pat. Parca traiesc un vis acum cind le pun in pat pe amindoua si plec. Mai greu mi-a fost cu mindretea mare decit cu cea mica, asa ca luati aminte de la mine cele care dorm cu bebelusii in pat sau ii leagana. Cred, totusi, ca depinde si de natura bebelusilor. Unora chiar nu le place sa stea singurei. Chiar am citit recent un articol cu pros and cons despre dormitul/nedormitul, leganatul/neleganatul bebelusilor.
Olga, felicitari pentru cetatenie. Eu trebuia inca de acum juma de an sa imi depun actele, dar sint mare lenesa si nu stiu cum se face de tot timpul e ceva de facut. Cel mai mult ma ingrozeste dezordinea din casa pe care nu reusesc sa o dau gata citeodata. Muncesc 2-3 zile la rind (o iau de jos de la parter, iar, cind ajung la etaj, constat ca toata munca si efortul meu s-au dus dracului ca vine Tzunami (a se citi Emma:))) si imediat e la fel in citeva minute. Uneori chiar capitulez si o las balta ca nu vreau sa ajung la spitalul de nebuni.
Fetele aspirante la bb2, eu imediat ce am nascut-o pe Emma (la o saptamina chiar si la controlul de 6 sapt. m-am informat deja:))), mi-am si propus sa ramin insarcinata. Din pacate am avut cezariana si cu Emma si vrind nevrind a trebuit sa mai astept, apoi ne-a luat 3 luni sa o concepem pe Diana. Nu imi pare deloc rau ca nu e mare diferenta intre fete, ba chiar e f, misto, chiar daca uneori e al dracului de greu, mai ales cind nu ai pe absolut nimeni sa te ajute .
Cornelia, felicitari pentru decizia luata. Si eu as fi facut la fel in locul tau. Pina la urma si la urma, copiii sint cei care conteaza (pentru noi, mamele) cel mai mult.
Si eu am uneori impresia ca o cam neglijez pe Diana in favoarea Emmei si incerc din rasputeri sa le acord la amindoua aceeasi "cantitate" de atentie. De aia am hotarit ca de spatamina viitoare sa o dam pe Emma 3 zile (cite jumate de zi) la gradinita chiar daca e destul de scumput. Si eu ma topesc cind o vad pe Diana zimbind toata la sor-sa care cam vrea sa o altoiasca si tipa la ea "babyyyyyy", dar atunci gardianul (eu:) si time-out-ul intra in functiune imediat :). Ma distreaza numele pe care i le da Emma Dianei....Bubuli, Bulichi, Bulis, Butu, Bulu etc(toate derivate de la Bubulina:)).
Dinti nu are nici Diana...se vad gingiile umflate, scandal face si ea, mititica, ar roade orice (si pe mine daca ar putea:)), dar inca nu au iesit. Asta imi confirma inca o data teoria ca, chiar daca sint nascuti din aceeasi mama si tata, bebelusii sint diferiti. Emma deja la 6 luni avea 6 dintisori in gura.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6

andreeaatan spune:
La multi ani pentru domnisoarele Alexia Ioana (Monu) si Julia (Boobooricu)!
Oare cand se vor termina regurgitarile de la lapte? Eu am incercat sa-i dau cu canita si laptele, dar i-a iesit si pe nas...
Asa ca, nu stiu ce sa fac. Plus ca suculetul de clementina nu-l bea din canita, dar din bibe il bea....
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici