Mamici de noiembrie - decembrie 2005(70)
Raspunsuri - Pagina 9
Denisam spune:
Ina- eu cred ca e o greseala, linisteste-te ca nu cred ca au vazut ei bine, serios acuma.Ai dat peste un tinerel care vb aiurea si nua interpretat cum trebuie, o sa vezi ca maine va fi ok, stiu ca e greu s anu et gandesti, dar va fi bine, vei vedea
Unde ai facut tu eco, ca e ciudat si eu merg maine la medic si sper sa nu imi dea vesti proaste, dar cu Dumnezeu inainte, stii ca el le aranjeaza pe toate!Hai fii optimista, luptatoare si ce ape care o cunosc eu

Denisa
31+
Emma Andreea
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Ina869 spune:
Multumesc mult dragele mele! 
Ma simt ca un injunghiat care poarta cutitul infipt in spate...asa este,pina nu aflu mai multe detalii nu pot sa trag nici o concluzie. Sincer, eu sper sa fie bine si am incredere in puterea lui Dumnezeu. Ultima echo pe care am facut-o a fost in vara ( atunci cind am fost la clinica particulara) fiindca aici nu ai voie decit doua si eu deja facusem vreo 5 fiindca am avut iminentza de avort la inceput. La ultima am insistat la dr. sa-mi dea trimitere sa-mi fac, el considera ca nu-i cazul, ca totul pare in regula…deci, ma gindesc ca din iulie si pina acum este posibil sa fii crescut ceva, Doamne fereste.
Cel putin vreau sa aflu exact si sa intreb ce masuri se pot lua, deca este nevoie de cezariana sau ma gindesc ca se poate sa fii crescut vreo tumoare, ceva?
Bineinteles ca de dragul bebelushei incerc sa fiu cat mai calma, incerc din rasputeri sa fiu optimista si sa cred ca a fost o greseala iar ptr. mine un prag pe care trebuie sa-l depasesc.
Pupicei tuturor,
Ina si bebelusha 38+
Ina869 spune:
Denisa, echo am facut-o aici, la un cabinet din in K-W si din pacate si dr. tinerel si dr. meu curant mi-au spus acelasi lucru..
Pupicei,
Ina
anda77 spune:
ina, daca te intelege cineva acum, eu sunt aia sa stii...
fii atenta ce-ti spun: linisteste-te ca altfel ajungi tra-la-la. eu mi-am impus si mi-am cautat argumente pozitive.
in primul rand diagnosticul lor este tare evaziv: ceva intre picioare sau ceva la placenta...ce ceva intre picioare? eu am auzit doar de anomalii fizice in zona capului, trunchiului...ceva in minus...dar ceva in plus intre picioare ce? este probabil ceva cu placenta. In cazul in care ceva-ul placentei se confirma la urmatoarea eco, soliciti neaparat cezariana si gata. Daca nu se confirma ceva-ul e si mai bine, e perfect.
Hai sa luam si cel mai grav caz: ceva intre picioare: se opereaza! esti in canada, nu e o batalie pierduta. orice se opereaza acum, stii si tu. au operat in canada si copii cu 2 capete. sa nu te sperie exemplul, am luat si eu cea mai fantasmagorica chestie...oricum nu e cazul tau.
te rog sa stai linistita. stiu ca esti credincioasa, asa ca te poti linisti prin rugaciune, Dumnezeu tot timpul ne aude. Eu asa fac.
si inca ceva: stiu ca sistemul vostru de sanatate si asigurari este complet diferit de cel romanesc, dar trebuie sa existe in tot toronto un centru de eco unde te poti programa la eco contra cost, separat de asigurare si de medicul tau, si sa-ti spuna pe loc ce vede. ia cauta pe net ceva.
andreea, 37s+2z
http://community.webshots.com/user/anda1977
meems spune:
Ina draga, imi pare asa de rau ca trebuie sa treci prin momentele astea... Cand am citit mesajul tau mi-am amintit de asta-vara dupa ultimul meu ecograf cand imi spuneau ca nu i-au vazut coloana spinarii fetitei mele si eu nici n-o simteam miscand, si iti inchipui ca deja mi-o imaginam paralizata. Pana la urma s-a dovedit a fi doar inexperienta tehnicianului de la eco, care nu a luat imagini destul de clare are coloanei si la al doilea eco totul s-a dovedit a fi foarte bine si de-atunci micuta mea misca intr-o veselie. Asta poate fi si la tine, poate a fost greu sa descifreze ce anume e acel "ceva" dintre picioare, cum spunea si Tania ca in "jocul" acela de lumini si umbre de la eco se pot interpreta gresit imaginile. Incearca sa te linistesti si sa te increzi in Dumnezeu, toate vor fi bine pana la urma, ai sa vezi.
Multi pupici! 
Meems 35s+
Siminaf spune:
Daaa??? Mie, la echo morfologica mi-a spus ca nu vede toate camarutzele inimioarei!!! Sa mor si alta nu! Si mai tirziu, la alt dr. (singurul k lumea pe care l-am intilnit), se vedeau toate 4 f. bine!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
lavi02 spune:
Iara eu pe aici by night, dupa alaptat.
Ina
incearca sa te linistesti. Si eu zic ca e mare probabilitatea sa nu fi facut/inteles ei bine ecografia - vezi greselile cu sexul copilului Dordiei, plus ca orice ar fi, e foarte probabil sa fie rezolvabil, vorba Andei. Cat despre sistemul medical canadian... mai e nevoie sa zic ceva? 
leea sa vezi tu ce urechi clapauge avea Silvia mea cand s-a nascut si cand era bb. Doctorita a ras de noi cand ne-a aratat ingrijorati si ne-a zis ca mai creste si caputul si se mai schimba, nu ramane asa. Si asa a si fost, acum are urechi OK Silvia si in general arata destul de armonios, zic eu. Eu cred ca si la tine, si la Tania-Z a vrut doctorul sa se amuze un pic, intr-un mod sadic, bineinteles.
Cat despre el, mie nu mi-e clar daca tu il regreti pe El acela sau pe un el la modul general. Daca El acela nu merita (din cate am dedus noi la mom respectiv, cand ne-ai povestit tu) eu cred ca vei intalni pe altcineva, la un moment dat, care sa te merite. Pana atunci, cel mai important e bb. Bb iti va umple casa!!!
Iar la maternitate poti sa ajungi si cu taxiul, nu te panica!
Dordia bine ai venit acasa! Cum stai cu lapticul? Toata sarcina ai stat bine...
Corap la controlul de 6 saptamani eu m-am programat pe 7 dec, desi eu practic fac 6 saptamani vineri, pe 9 dec.
Dienuta 

la cat de nerabdatoare erai ieri imi inchipui ce a fost azi in sufletul tau. Si al lui Dan. Hai ca o sa fiti parinti tineri si iubitori!
Lavi02
Doinna spune:
Off,Ina nici nu-mi pot imagina ce-o fi insufletul tau.Stiu ca iti pare imposibil dar incearca sa gindesti pozitiv.Poate e doar o gresala sau poate nu e ceva grav dar oricum ar fi la momentulpotrivit o sa poti lua decizii,deocamdata fi calma si incearca sa te linistesti de dragul bebitei tale.Dumnezeu sa te ajute sa-ti linistesti sufletul.
Leea dupa rau vine bine ai sa vezi.
Sanatate si putere multa la proaspetele mamici,stiu ca au nevoie.
Pupici si sa auzim numai de bine.
lavi02 spune:
Eu de fapt intrasem aici pt Felicia ca m-am gandit la ea in timp ce alaptam.
Felicia, mare noroc ca nu alapteaza Doru, ca la ce stres e pe el, si-ar fi pierdut deja laptele!
Am recitit ce ai scris tu, sa nu o dau in bara cu sfaturile pe aici.
Ce nu luasem eu in calcul e ca bb Ilinca a fost nitel prematur si chiar daca are greutatea OK, se poate sa-i fie un pic mai greu sa suga.
La tine, marele avantaj e ca ti-a venit lapticul (ziceai ca ai facut furia laptelui). Asa ca unu la mana, taie de pe lista laptele praf si daca crezi ca nu suge suficient la san, mulge-te dupa supt si pune-i in biberon lapte de-al tau. Unu ca e mai sanatos pt bb si doi ca-ti stimulezi productia de lapte.
Cei de la Avent - eu am pompa, sustin ca biberoanele lor care vin cu pompa sunt fiziologice si nu dezvata copilul de san. Le-a incercat careva? Ar trebui sa se gaseasca si separat...
Dar ideal e sa reusesti fara biberon absolut deloc. Vezi si tu cum suge....
30 ml la o masa... nu stiu daca e bine sau nu. Ideea e ca incepe de la 10. 20. 30, in primele zile si ajunge pe la 60, catre 100... dar cantitatea asta creste cu fiecare zi a lui bb, nu stiu in ziua 6 cat ar trebui sa fie. Nu scrie in carte? Oricum, nu e bine pt tine sa te stresezi prea mult cu cantarul.
Cat are acum Ilinca?
Natalia mea - probleme la fel cu icterul: a avut la nastere, vineri, 3400. La externare, marti, ei zic ca avea 3150. Eu n-am cantarit-o acasa
. Am cantarit-o vineri, la varsta de 1 saptamana si avea 3220. Sambata, la 8 zile, am fost la medicul care mi-a zis ca e subalimentata (si de-asta nu-i trece nici icterul) si sa o pun sa suga la 2 ore si jumatate sa aiba 10 supturi pe zi. Am facut chestia asta vreo 2 zile (ceea ce a facut sa-mi creasca debitul de lapte) dupa care am reluat suptul la cererea copilului. Vinerea urmatoare avea 3520, deci luase 300g/sapt ceea ce e super. Dar 180 e suficient, chiar 150 dupa alt dr. Vinerea asta, 3830.
Eu la fel, am avut un pic de furia laptelui in maternitate, cam in a 3-a zi. Dar nu ceva spectaculos ci atat cat sa se vada ca mi-a venit laptele.
Si vezi ca cu pompa scoti mai putin decat suge bb! Mai ales la inceput, pana canalele nu sunt desfundate ca lumea.
Sper sa folosesti ceva din ce ti-am zis eu si sa inveti ceva din ce mi s-a intamplat mie. Vezi ce seamana la mine cu la tine!!!
Oricum, e f f f bine ca tu esti increzatoare.
Asa o sa si fie, o sa fie bine, e greu la inceput. Nu-ti zic ce demoralizata am fost eu cand m-am intors de la dr ala care la 8 zile a zis ca e subalimentata.
Cu Doru - baga-i o carte sub nas cu avantajele laptelui natural, cu tehnici de alaptat, daca citeste nu se mai streseaza plus poate iti face un rezumat si tie care poate nu ai atata timp de citit.
Lavi02
Ina869 spune:
Gandacel – este super ca ti-a scazut burtica asa curind!
Cristina – bine ai revenit!
Ilenutza- am incercat si cu laptele, si cu exercitile ( si am citit de fapt ca nu-i bine sa-ti soliciti si incalzesti muschii inainte de culcare..) dar la mine nu au mers…
Dordia – bine ati revenit acasa!
Lordra- si pe mine m-au lasat durerile din senin, nu mai am nimic; si eu cred ca se va gasi un anestezist in tot spitalul daca vei ajunge noaptea la ei.
Noki_Lara – sa stii ca aici chiar se recomanda ca mamicile sa ia o pauza fara bebelusii lor, asta ca ele sa poata continua munca aceasta obositoare - la inceput- aceea de mamica, deci sa nu te crezi iresponsabila, ai facut ceea ce simti si sint sigura ca ,daca tu vei veni acasa mai vesela si Sara va beneficia de pe urma starii tale de spirit. Cu botezul, si eu cred ca-i prea devreme, de ce atita graba?
Poti sa ne dai si noua reteta ptr. lapte de pasare? Tin minte ca parca se facea cu oua si lapte, cam asa ceva…
Mandy iti doresc sa ai cat mai mult laptic!
Ripley, stiu ca ar trebui sa acumulez ore de somn ca sa pot rezista dupa nastere, dar organismul meu a luat-o razna si nu mai asculta…noaptea am stat in pat ore intregi, nu m-am dat jos sperand sa ma ia somnul, da’ nik!
Anamari dar nu poti sa-i pui sanul in guritza? Are cumva icter si de aceea este mai lenesel ?
Catutza bine ai revenit si sa-ti traiasca Bianca Maria!
Leea imi pare rau ca treci prin momente de dor si singuratate dar ai sa vezi, cind bebe va veni pe lume nu vei mai avea nevoie de nici un barbat in viata ta – pentru moment- ca bebe iti va umple viata frumos!
Anda stiu ,este foarte neclar si confuz totul si trebuie sa ma linistesc fiindca in loc de maternitate ma duc la sectia de
…am tras o portie zdravana de plins, m-am scuturat si mi-am spus ca vom vedea ce va fi, oricum nu prea am ce sa schimb
Anda, Lavi02, sint in Canada, tocmai de aceea ma ingrijorez! Nu am incredere in dr. de aici…am auzit despre o serie de erori medicale, unele cu final fericit, altele nefericit….
In ceea ce priveste echo, clinica particulara unde m-am dus eu m-a primit dupa cca 3 saptamani ( nu te poti duce de la o zi la alta) si nu iti spun daca sint anomalii cu bebe , ei sint doar ptr. entertainment, iti spun sexul lui bebe, iti dau cd-uri, casete, dvd-uri cu el, cu muzica, chestii din astea; am intrebat atunci daca, in cazul in care gasesc ceva in neregula imi vor spune si mi s-a raspuns ca vor trimite raport medicului de familie, dar din cate stiu nu au trimis nimic, deci la momentul respectiv nu au fost probleme.
Sistemul de aici este de tot kk…in urma cu trei ani sotia unui amic de-al nostru se tot plingea de dureri de cap..i-au facut o tomografie, i-au gasit ceva suspect si au trimis-o in Toronto la o clinica cu aparatura mult mai performanta…cei de acolo i-au spus ca au programari multe si i-au dat una peste trei luni, timp in care femeia a murit …un alt caz, mama matusii mele, o tratau de hepatita si a murit de cancer la ficat…pina si eu , care nu am cunostinte medicale, mi-am dat seama cand am vazut-o pe patul de spital ca numai hepatita nu avea biata femeie…si in cateva luni s-a curatat.
Mi-este groaza de medicii de aici!
Stiu ca numai cu credinta voi putea depasi toate temerile si obstacolele, eu nu pot sa cred ca bebelusha mea are probleme, refuz sa cred asta si daca totusi asa va fi, va trebui sa fiu curajoasa pentru ea.
Doinna multumesc mult de tot!
Meems ( mai ai o saptamina si scapi de serivici!!) , Siminia unii doctori si tehnicieni , cu interpretarile lor eronate , te fac din om – neom ! Si ceea ce ma dezamageste cel mai tare este ca aici iti dau rezultatul cu zimbetul acela tampit pe buze si cu nelipsitele cuvinte “ don’t worry!!”
Dienutza, sa speram ca maine il veti tine pe bb Luca in brate!
Sa speram ca ziua de maine va fi mai buna! 
![]()
Noapte buna,
Pupicei tuturor, 
Ina si bebelusha 38+