Mamici de mai-iunie 2006 (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dilaural spune:

Cypocs... stiu iubita ca ficatul si apendicele sunt in dreapta... eu incercam dora sa descriu durerea... am zis ca este "ca" o durere de ficat sau apendice...

Inaioana, asa mi-a mai zis cineva cu toate ca splina este mult in jos...

O sa vad maine ce zice internistul!

Va pup

Dilaural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Multumesc celor care deja mi-au raspuns la intrebare. Insa as putea spune ca nu imi este foarte clar ce urmeaza. Si din pacate nici pe internet nu pot sa umblu prea mult, sa mai caut informatii.

Ma intereseaza ceva de genul:

- in saptamana 12-14 se masoara pliul nucal (nu stiu cat e de corect, dar il dau ca exemplu)? Cum se face, la doctor?? Trebuie programare la vreun anume ecograf??
- in saptamana 14-16 se face triplul test, in ce corespunde?? Unde se face??
- cand se face prima eco morfologica?? Ce anume se face la dr. Iosup si cand??
- ce alte analize mai sunt de facut?? Eu mi-am facut toate investigatiile la inceputul sarcinii. Mai trebuie repetate?? Cand?? Care??

Stiu ca sunt multe neclaritati pentru mine, dat fiind ca sunt la prima sarcina. Dar va rog, aveti mila de o burtica singura prin strainatate!!!

Steluta 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Steluta, -pliul translucentei nucale se masoara la ecograf.
- triplul test este o analiza de sange (iti ia din vena), se face la ..laboratorul de recoltari analize
- dr. Iosup este ecografist, trebuie sa-ti faci programare; eco morfologica se face in al doile trim, ideal intre sapt 18-22
- alte analize ti le recomanda dr. in fuctie de problemele tale specifice. De regula se fac astea obisnuite (gen calciu, glicemie, transaminaze, vsh...etc), in primul si al treilea trimestru, apoi ceva analize a secretiilor daca e cazul..cam astea. Ti-am zis, dr iti spune mai multe, io chiar nu le mai stiu exact...poate iti mai spun fetele.

Ioana 15 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

inaioana
multumesc pt lamuriri.
pe noi (eu si sotia) nu ne prea framinta problema. Dupa calculul mentionat va fi fetita. Daca asa va fi, indeplineste dorinta tatalui meu, care are doi baieti si deja se viseaza plimbind o fetita cu caruciorul. Primul nepot!
Despre corectitudinea calculului voi putea sa va confirm abia peste vreo 27 saptamini. Dar pina atunci sa fim sanatosi noi totii si copii pe care ii asteptam.

adi si ela 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Salutare mamici si tatic.
CARMINA am avut si eu ameteli. La mine se manifestau din doua motive: tensiune mica (8,5; 9,6) si cum imi era foarte rau nu puteam bea cafea, acum mai iau cate o gurita si e mai bine si o calcemie mica 7,6. Era sa si cad prin casa de cateva ori.
DILAURAL timp de o saptamana m-am plans si eu de astfel de dureri, in stanga sub coaste, dar aceeasi durere si in dreapta....oricum as fi stat ma durea de imi venea sa plang.....acum vad ca ma mai ia dar rar si o perioada scurta.

13+

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Steluta:
- faldul(pliul) nucal se masoara la eco de la 11-12 saptamani de la Um la orice ecograf bun. Daca poti mergi la un medic sa-i ceri monitorizare sarcina, o sa-ti spuna tot ce trebuie sa faci.
- analize: nu pot sa-ti spun ce tb. sa faci pt. ca difera in f-tie de necesitati(varsta, starea sanatatii) dar iti pot spune ce am facut pana acum, poate te ajuta. Analizele de rutina: hemileucograma, glicemie, colesterol, TPHA, sumar urina(e indicat a se face lunar), HBS, HCV, rubeola, toxoplasmoza. Apoi peste 2 saptamani: triplu test(la 16 saptamani). Unele analize se repreta pe parcursul sarcinii(toxoplasmoza in lunile V si VII), celelalte se fac la indicatiile medicului. Mai poti face rh-ul daca nu-l stii - e important.
Toate(cu exceptia urinei) sunt teste pe baza de sange - medicul iti spune unde sa le faci. Nu toate laboratoarele fac toate testele, le-am facut separat.
Ce mai trebuie sa fac iti pot spune abia dupa ce am rezultatul la triplu test, atunci merg la medic iarasi.
O sa-ti spuna si celelalte mamici ce au facut, o sa afli mai multe.
Daca ai probleme cu inima nu strica sa mergi la un medic.
Deocamdata atat poti sa-ti spun
Sa fiti sanatosi amandoi

12(+) de la concepere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri. Acum imi este mai clar ce investigatii urmeaza sa fac. Cele enumerate de Darria, mai jos, le-am facut inainte sa plec din tara. Dr. mi-a spus ca toxoplasmoza o voi repeta in ultimul trimestru.

quote:
Originally posted by Darria
- analize: nu pot sa-ti spun ce tb. sa faci pt. ca difera in f-tie de necesitati(varsta, starea sanatatii) dar iti pot spune ce am facut pana acum, poate te ajuta. Analizele de rutina: hemileucograma, glicemie, colesterol, TPHA, sumar urina(e indicat a se face lunar), HBS, HCV, rubeola, toxoplasmoza. Apoi peste 2 saptamani: triplu test(la 16 saptamani). Unele analize se repreta pe parcursul sarcinii(toxoplasmoza in lunile V si VII), celelalte se fac la indicatiile medicului. Mai poti face rh-ul daca nu-l stii - e important.

Astfel cat mai stau aici inca 5 saptamani trebuie sa merg la doctor, pentru a-mi masura pliul nucal, dupa care restul le voi face cand revin in tara, caci atunci voi fi in saptamana a 14-a. M-am mai linistit.

Steluta 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

De fiecare data cind intru ma minunez ce harnice sunteti!

Vestile despre mine: tocmai am intrat in saptamina 16 (sunt la prima sarcina) si mi se pare ca l-am simtit pe bb ... Ceva ca o filfiiala ciudata in burta ... La inceput nu prea m-am prins, dar luind prin eliminare toate senzatiile cunoscute (balonare, stomac "agitat" si alte de-astea), m-am gindit ca s-ar putea sa fie bb ... Ce ziceti, o fi prea devreme? Miercuri mergem la doctor, si sper atunci sa aflam mai multe. Partea proasta e ca am avut ca un fel de "bolovan" in burta, cam prin zona in care ar trebui sa fie bb, simultan cu pierderea totala a greturilor, asa ca m-am cam speriat. Intre timp greturile au revenit, dar tot simt ca o presiune in partea de jos, in special cind ma ridic de pe scaun, ca si cind bb ar presa pe col.

Voua cum vi s-a spus ca e colul OK? Se poate si altfel decit prin tuseu vaginal?
Are si altcineva senzatii din astea, de presiune?
Aveti probleme daca stati mai mult pe scaun, la birou? Ca eu stau 8-10 ore, ca asta e jobul meu ... In we, cind am stat mai mult in fotoliu sau in pat, parca n-am mai avut senzatia asta, de-asta va intreb.

Ca pofte ... am redescoperit mandarinele !!! Am o pofta de cred ca am ras 1 kil in 2 zile, si daca nu mi-ar fi frica cu stomacul, as minca si mai multe ! Si ananas am poftit, asa ca mi-am facut o salata de fructe, o frumusete, cu mandarine, mar, kiwi, ananas, banana, hai ca iar m-apuca poftele !
AAA, si mi s-a mai pus pata pe smochine proaspete !!! Da' de unde sa iau eu asa ceva?

Dulciuri nu pot sa vad in ochi, in continuare, sper s-o tina tot asa!

Va pup si poate stie cineva sa-mi raspunda la intrebari ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Fetelor..m-am chinuit pana acum sa caut o poza s-o pun ca eu mi-am schimbat calculatorul si singura care am gasit-o pana scanez pozele de la cununie e o poza din mail de prin iunie anu' asta..promit ca in curand o sa le pun si pe cele de la cununie,acum sper ca am reusit sa o pun pe asta pentru inceput..
poze mami&bebe:
http://community.webshots.com/user/ama_kalyio17+ si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

adib adica nu vreti sa stiti sexul cpilului pana cand se naste??????????nu pot da cred ca sunt oameni care nu vor...........zic asa pt ca eu mor de nerabdare sa stiu!!!!!!daca s-ar putea as vrea sa stiu chiar acum!sper sa aflu anul acesta!ca si mor daca nu!daca e cum cred eu felicitari ca nu sunteti curiosi!

raluca

Mergi la inceput