Sarcina si alimentatia
Raspunsuri - Pagina 7
LYLY809 spune:
Salutare fetelor. Acum am vazut ca atiscris aici, credeam ca nu mai intereseaza pe nimeni subiectul.
Laura Ioana, medicul meu curant mi-a recomandat sa ma feresc de produsele care contin NITRATI si NITRITI. Am observat ca aproape toate mezelurile contin asa ceva, deci, iti recomand sa te uiti pe eticheta, si sa le eviti cat poti. Preferabil este carnea proaspata, nu foarte grasa, gatita cum iti place tie.
Stiu, nu este timp intotdeauna pentru mancaruri gatite, si nici la micul dejun nu se obisnuieste. Dar, la micul dejun poti sa te infrupti cu produse lactate, cereale ( inspecial integrale), oua. Nici o zi nu trebuie sa treaca fara a consuma macar un pahar de lapte sau un iaurt!
Raalucutza, afumaturile contin de asemenea nitriti si nitrati, sunt de evitat, dar de pofta se poate manca putin
Cat despre kg, cca 11-13 kg in plus sunt ok.
Angelli, pizza nu e buna... si eu am mancat cateva zile, muream de pofta... dar si asta trebuie evitata, nu trebuie sa devina o obisnuinta. La fel cheesburgerii, hamburgerii si alte produse faastfood. Contin elemente toxice. Ieri imi spunea un doctor ca, acolo, in burtik, sunt niste celule care se divid... tot ce e toxic poate dauna. Tot ce este nenatural este toxic.
Nu stiu daca voi ati citit ceva despre E-uri, dar unele sunt absolut periculoase. Vezi sarea de lamaie.Evitati-o cat puteti.
Zuzilici,stai bine cu kg, la cele 20 saptamani. Continua sa-i dai bebelului mancare naturala sanatoasa. Prajiturele aveti voie de sarbatori... in rest, nu aveti nevoie de ele, nu e nimic hranitor si bun pentru bebici in ele.Am spus.
Tania2, nu numai dulciurile trebuie evitate, ci fainoasele in general. N-ai spus nimic de ele. De fap nu le-am vazut printre alimentele enumerate de tine.Sigur ca poti respecta niste reguli de nutritie, sa nu iei foarte mult in greutate. Sucurile si fructele le consumi intre mese? Minim o jumatte de ora inainte de masa, minim 3 dupa? (Am zis trei pentru cazul in care masa e f. consistenta). Mananci mult o data, sau incerci putin si des,adica 5-6 mese pe zi?
Nu combina lipide cu glucide, asta cred ca am mai scris. Mai bine ma mai intrebi tu, dieta n-o sa tii, ca nu este cazul, deci nu ti se poate da o reteta, ci doar niste reguli.
Lyly 14+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
shoricutza spune:
LYLY809 iarta-ma ca insist, dar crezi ca daca cineva la tara, de ex, dupa ce taie porcul si afuma un ciolan sau o costita, aceea afumatura are nitrati sau nitriti????
Sau daca imi fac eu o pizza acasa cu legume si cascaval (poate chiar si un pic de sunculitza) nu e ok???
sau voi va referiti strict la cele cumparate din comert sau fast food? desi sincer mie chiar si o costita afumata de la alimentara mi se pare in regula (ma refer la cea cu oase) sau un ciolan afumat. Nu vad unde ar fi ceva chimic ....
15+
LYLY809 spune:
Shori, am intrebat medici, care mi-au replicat ca afumaturile contin nitrati si nitriti, la fel ca mezelurile. Nu e interzis, ci de evitat. Eu asta inteleg asa: poti sa faci abateri, dar cu precautie. Si mai cred ca si "sursa" conteaza. Daca produsul afumat este de la bunici, de la tara... Dar, hai sa ne gandim: prin afumare, pe produsul respectiv au loc niste depuneri, acelea trebuie sa fie toxice!
Lyly 14+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
LYLY809 spune:
Shori, prin procesul de ardere eu stiu ca rezulta bioxid de carbon care este f. toxic. Cu cat sunt mai multe elemente arse care contin petrol, plastic, cu atat produsul afumat este mai toxic.
Chiar si lemn daca arzi pentru a afuma, tot toxic este.
Deci, daca poftesti, nu te opreste nimeni, dar mananca mai putina acum, cand esti gravida. Si de la tara, de preferat.
Lyly 14+
Samburica
Poze echo
LYLY809 spune:
Ei, ca sa nu devenim paranoice, eu propun sa mancam si afumatura, macar un pic...
Va intreb daca stiti reteta de ciorba de fasole ardeleneasca cu afumatura.
Daca o vrea cineva i-o scriu cu placere. Este bestiala, sotul meu e innebunit dupa ea. Nu i-am mai facut de prin februarie...
Conditie: a nu se abuza de ea.
Doar de pofta...
Lyly 14+
Samburica
Poze echo
shoricutza spune:
LYLY809 pai eu zic ca oricum afumaturile nu poti sa le mananci in exces ptr ca sunt destul de "grele" la stomac, cel putin ptr mine. Dar daca am chef de 2-3 ori pe an sa mananc, nu am de gand sa le refuz. Excesul este daunator dar chiar mi se pare exagerat sa eviti aia, si aia si aia ... O data de pofta cred ca si ficatei de pui poti sa papi pana la urma, desi eu chiar am evitat ficatul.
Mai important mi se pare sa avem grija la kg pe care le punem pe noi. Deci intr-adevar ar fi bine de evitat fainoasele, grasimile si dulciurile. Dar de evitat, nu de exclus in totalitate, ca oameni suntem pana la urma ....
Eu, de ex, nu am mancat deloc mezeluri de cand am ramas gravi, dar cand am fost intr-o vizita si am vazut niste salam am crezut ca n-o sa pot sa dorm daca nu gust. Asa ca am mancat ... Ideea este ca in 9 luni de zile mi se pare imposibil, cel putin ptr mine, sa renunt definitiv la niste bunataturi care imi lasa gura apa ...
15+
shoricutza spune:
LYLY spune-mi mie reteta ca mie imi plac tare mult mancarurile ardelenesti. Eu am facut sapt asta fasole cu costita afumata ca mi-au facut pofta cei de la PRO TV cu fasolea lor cu ciolan afumat de 1 Decembrie. Asa ca am pacatuit zdravan ...
si cu muraturi ...
15+
LYLY809 spune:
Shori, ciorba asta o sa te dea gata![]()
Iti spun cantitatile pentru 750 g fasole.
Deci: 750 g fasolica ( cea mai buna pentru ciorba este cea COLORATA, marunta, nu cu boabe mari, 100 g morcov, 50g pastarnac, 500g rosii coapte ( sau din alea "in bulion"), 20 boabe piper, sare la sfarsit, dacaciolanul este nesarat, dupagust, 1,5 kg ciolan carnos (afumat, de pref. la tara)
, 2 cepe rosii, 50g telina (eu pun mai mult, bucati mari, pe care apoi le scot la sfarsit), 200 ml bulion, 100 ml otet din vin sau mere, tarhon (in otet), 3 ramurele cimbru, patrunjel, boia iute o lingurita ( eu pun f. putina)
Fasolea in apa, la muiat, cateva ceasuri.
Apoi, cu ciolanul si piperul se fierb o ora.
Se adauga: ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii, toate maruntite ( exceptie telina, care se pune bucati mari), ramuri de cimbru, tarhon, boiaua si otetul.
Se fierbe inca o ora, la foc molcom.
Se scot: ciolanul, cimbrul, telina
Se pune bulionul, fierbere inca 12 minute
Se dezoseaza ciolanelul, taiat bucati cam de o lingura marime, se adauga la loc in ciorba, patrunjelul tocat, inca cateva clocote si GATA
Se "administreaza" cu ceapa rosie, taiata felii,stropita cu otet de mere. Pofta buna!
Lyly 14+
Samburica
Poze echo
raalucutza spune:
mai ANGELLI da sunt peste tot!si mai ales aici ca sunt curioasa de alimentatie!he hehe!am 1.70 m si acum 52 de kg!cred ca sunt bine!si am sa fiu bine si la 65-70kg!nu conteaza atata timp cat bebe e sanatos!
raluca