Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
karmenutza spune:
Codruta, fii-mea ragaie si in somnn. Sta cu capul bleg pe umarul meu si face ca purcica.
Eu cand am fost la doctorita mea luni, m-am cantarit pe cantarul "etalon", adica cel pe care m-am cantarit toata sarcina. Am slabit in total 12 kg. Inainte de sarcina aveam 60, inainte de a naste aveam 70 si luni cand m-am cantarit...58. Deci am dat jos si ce nu am pus.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
karmenutza spune:
Tonnia, gata, s-a rezolvat cu pozele. Le-am pus.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
Antoanela23 spune:
Buna fetelor,
Deci ninge la Bucuresti? Ce frumos...
La Brux rar vezi zapada si atunci cand e paralizeaza toata circulatia.
Noi am fost azi pe afara si ne-a prins ploaia cu grindina, noroc ca am avut la noi plasticul de acoperit nacela. A fost distractiv... intr-un fel.
Ziceti ca merge bine cu Debridat? Ca in sfarsit am reusit sa-mi fac rost, mi-a adus cineva. Parca zicea cineva ca da constipatie?
Nu de alta, dar nu as vrea sa scap de una (colici) si sa dau de alta (constipatia).
Nu stiu ce sa ma fac, in timp ce citesc din urma vreau sa raspund la diferite intrebari dar pana termin de citit uit ce si cui vroiam sa raspund. Asa e la batranetze maica...
Ieri am fost un pic trista ca am dat doi din puii lui Whisky, mai avem unul pe care-l vom da peste o saptamana. Si eu ca eu, dar s-o fi vazut pe ea ce-i cauta, mi s-a rupt sufletul, asa ca de la mama la mama. Dar macar stiu ca i-a luat o prietena care o sa-i ingrijeasca bine si o sa pot sa-i mai vad din cand in cand.
Eu nu am avut dunga pe burta in timpul sarcinii, dar kg ramase in plus le port cu mandrie sub forma de colacel in jurul burtii.
Chiar vroiam sa va intreb daca voi purtati sutien in casa, eu acum port si ziua si noaptea ca altfel ma jeneaza laptaria, am ditamai sanii si mi-e incomod fara sutien. Am 2 sutiene de alaptat, cupa E pe care le alternez. Numai cand ies afara port din cele normale.
Ioana, bafta la doctor cu zambareatza ta, e scumpica foc si ce par mare are, e ondulat, nu-i asa?
Bun venit noilor mamici in grupul nostru, RoxiP si Pharmacris, sa va traiasca bebelusii.
Pupici la toata lumea, weekend placut
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
RoxyP spune:
A venit iarna fetelor!!!
Wow Ioana ce fata vesela si frumoasa ai. Si ce par bogat!!!
Sofia, si David respira foarte precipitat cateodata si i se misca pieptul foarte tare. In maternitate m-am speriat rau dar neonatoloaga a spus ca este normal pt ca bebeii nu au respiratia regulata tot timpul.
Karmenutza, kk verde avem si noi si tot Milumil mancam. Doc a zis ca este bine. Cica se mai poate colora si de la ceai. Sau cum au zis fetele, se oxideaza ca daca stau bine si ma gandesc atunci cand il prind exact cand face kk este galben.
Codruta, daca doarme nici al meu nu ragaie oricat l-as tine, si de trezit nu ma risc sa-l trezesc ca adoarme foarte greu. Am auzit ca in astfel de situatii este bine sa-l ti cam 10 min in sus ca sa se duca laptele in stomac si sa incerci sa-l culci pe o parte. Eu asa fac si pana acum totul a fost bine. Despre kk, ai incercat sa-i pui supozitor sau astepti sa faca singura? Eu ii puneam cate 1/2 de supozitor daca nu facea 2 zile. Acum din fericire nu mai avem probleme.
Cristina, ca sa intru pe albumul comun imi tb o parola? Pot sa o aflu si eu?
Eu cu datul kg jos este mai greu. Am acum 5 kg in plus fata de cate aveam inainte sa raman gravida si toate sunt in zona feselor. La un moment dat mai aveam doar 3 dar de cand nu am mai alaptat am mancat de am rupt tot ce nu am avut voie pe perioada sarcinii si alaptarii (in special cicolata si pajituri la greu), si asa am mai pus 2 kg. Dar acum incerc sa ma abtin o perioada macar pana ajung la 50 kg (acum am 55).
Ieri a ras David prima data cu zgomot. Momentan in somn, dar cred ca peste putin timp vom face constienti.
Gata ma duc la culcarici. Ce bine ca este weekend ca se scoala sotul daca se trezeste David noaptea iar eu dorm!!!
Roxana
RoxyP spune:
Poveste adevarata!!!
Noi facem baie lui David in camera ca avem un calorifer electric cu care mai incalzim un pic. Cadita o punem pe pat.
La una dintre bai, dupa ce am asezat cadita pe pat am pus scutecul in ea iar sotul a pus 2 ligheane cu apa. Dupa asta am inceput sa-l dezbracam pe bebe. Cand ne intoarcem cu el sa-l asezam in cadita surpriza...apa scazuse jumatate. Ii zic sotului: "uite cata apa a absorbit scutecul asta", la care nu sta pe ganduri si mai pune un lighean cu apa. Il punem pe bebe in cadita si dai cu spalatul. Dar...apa scadea vazand cu ochii. Saracul copil, era mai mult afara din apa decat in apa. Am ramas amandoi inmarmuriti, nu stiam ce se intampla. La care o aud pe mama: "furtunul de scurgere!!!" Cadita are un mic furtunas pe unde poti scurge apa din ea. In acel moment era desfacut. Va puteti imagina unde s-au adus aproape doua ligheane de apa...in saltea! 3 zile a durat sa uscam salteaua, ba pe balcon, ba in bucatarie cu aragazul aprins sa facem caldura. Acum cam scartaie, probabil au ruginit arcurile. Si era noua... Oare exista saltele rezistente la apa ca cine stie poate patim din nou. Oricum am prins furtunul ala asa de bine ca nici nu mai poti scurge apa pe acolo.
Fetele care mai aveti asa cadite, aveti mare grija!
Roxana
RoxyP spune:
Am uitat sa va spun ca si acum ma pufneste rasul cand imi aduc aminte intamplarea.
Auziti si voi la mine...sa absoarba o carpa 1 lighean de apa!!! Ce o fi fost in mintea mea?
Roxana
ancris spune:
Fetelor,am avut o noapte in care nu am inchis un ochii.Atat de tare il doare burtica ca a stat numai cu piciorusele adunate si plangea si cand manca.Pe la 6.30 a adormit,exact cannd i-am facut debridatul sa il dau.E prima oara si nu stiu daca sa il dau sau nu.La inceput are gust dulce,dar iti ramane o amareala pe gat de zici ce e aia. Hilde,mie dct mi-a zis sa-i dau Sab-ul ori cu lingurita ,ori in gurita,dar in nici un caz sa nu i-l pun in biberon,ca el se poate sa nu bea tot biberonul si atunci nu stiu cat Sab a luat.Drept pentru care ,folosesc un biberon micut de ceai in care ii pun laptic,pun picaturile acolo si incep prin a-i administra prima data acel biberon cu lapte.
Sofia,si BB al meu fornaie si ma gandeam ca a racit.Cand adoarme dupa ce mananca si sforaie,ca ne-am distrat pe tema asta. Si tot asa respira repede la un moment dat,de zici ca fuge sa nu fie prins.
Imi vine sa adorm pe birou,dar sunt fericita ca ma uit la el si de aproape 1 ora doarme linistit.
Care din voi a mai dat bb-ilor Debridat?? Si-a facut efectul? Am senzatia ca acesti colici sunt ca raceala:tratata tine 7 zile si netratata 1 saptamana.
ANA MARIA si RADU-CRISTIAN
gabiarama spune:
Buna dimineata !
Vine iarna ,fetelor !
Parca nu eram destul stresata ...Pierd laptele vazind cu ochii , acum si in timpul noptii am sinii fleasca si copilul suge de n-spe ori de seara pina dimineata .Dar am si motive si persoane care ma streseaza .Copilu' mare e plin de bube umblu pe la medici si astia imi spun ca e o alergie si tre' sa tina regim alimentar ( si-asa nu minca prea multe ) sau ca e geardia si ca bube o sa-i mai iasa .Si in fiecare zi il veific de bube , il ung cu alifii si il pazesc sa nu se scarpine . Si asta nu e nimic .
Mai am si o mama care zice ca ma ajuta , dar mai rau ma streseaza . I s-a pus pata pe soacra-mea si nu mai vrea sa dea ochii cu dinsa si eu acum tre' sa am grija ca ele sa nu se intilneasca pe la mine .Auzi la ea cica vorbesc mult mai frumos cu soacra decit cu ea .(eu nu-i spun mama socrelei ci dvs. ,iar mama in copilaria mea avea pretentia sa nu ii spun tu ci matale )Zilele trecute a fost o faza criminala intre bunici si copilu' mare : l-am imbracat sa iasa afara cu mama si el o tragea pe socrela de mina si ii arata haina ;el cu ea voia sa se duca nu cu mama (no comment-dar va imaginati ce a fost in sufletul mamei )...Si sa continui cu persoanele care ma streseaza : sotul e ahtiat dupa counter strike .Dupa ce ca pleaca la 8 si vine seara la 9 , se duce direct la calculator ,iar copilu' care vrea sa se joace cu el plinge si il agaseaza, bre ...cica e mofturos copilu' si sa il calmez . Tot eu .E suficient ca asta micu plinge seara ca nu prea mai are ce minca si inca nu s-a obisnuit cu biberonul .Acum tre' sa calmez doi copii .Si daca ii reprosez ceva sotului tot eu sint aia vinovata .
Dar pe mine cine ma calmeaza ?
Si nu stiu ce sa mai fac sa il conving pe Tudorel sa pape si din biberon , macar la masa de seara .Acum nu stiu daca are vreo importanta , insa la el trebuie taiata putin ata de sub limba .Oare asta il incurca cu ceva .Prima oara cind l-a vazut pediatra m-a intrebat daca sigur prinde bine sinul . Dar el trage bine de la sin .Ma gindesc ca biberonul nu e atit de mare si de aia sta el cu gura cascata cind ii dau sa pape lapte praf .El tot asteapta sa apuce sinul
Ma duc sa il ridic de pe olita pe cel mare
Gabi
Poze
mihaela_specht spune:
fetelor despre ce vaccin vorbiti ca aici in Germania nu ne-a zis ca s.ar face vreun vaccin,ne-a dat doar sa luam in fiecare zi vitamina D,de la 10 zile deja.imi trimiteti si mie parola de la adresa comuna?multumesc.Dennis e un mare mancacios,toata ziua ar putea manca,la 7 saptamani aveam deja + 2380gr,saptamana viitoare mergem la control is tare curioasa cat o mai fi pus cred ca are peste 6kg abia il mai tin in brate de barosan ce e.
Ioana tare frumoasa e Miruna si ce par mare are,curand poti sa-i faci codite,noi suntem cheliosi:uitati-va la poze sa vedeti ce clop avem :)))
va pupam mihaela si Dennis
http://community.webshots.com/user/mihaela_specht
b_irina_c spune:
Fetelor eu i-am dat debridat o luna lui Vladut si a mers f. bine. Nu s-a constipat si treaba cu colcii a fost mult usurata. Din cate stiu debridatul regleaza tranzitul intestinal. Si lui Vladut ii place ca suge lingurita (de silicon) dupa ce i-l dau .
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze