Masa de Craciun si Revelion

Masa de Craciun si Revelion | Autor: lgireada

Link direct la acest mesaj

Ma gandesc inca de acum ce voi mai gati de Craciun si de Revelion, astfel incat sa-mi uimesc invitatii. Vreau, ca in fiecare an, sa fie ceva deosebit. Aveti idei? Eu sunt inca in pana de idei, dar in timp sigur imi vor veni cateva ...

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

buna..
eu de craciun voi face un bradulet mic.
pe masa din sufragerie voi pune o fata de masa de culoarea ciresei putrede culoarea asta prinde bine,,si voi face un aranjament in mijlokul mesei cu crengute de brad si globuri de culori diferite aurii ,, argintii ,,albastre ,,si culoarea ciresei putrede.
-la perdele voi pune niste stofa faina sa se asorteze cu culorile din sufragerie si un fel de instalatie pe sus in genul pomului de craciun...in niste boluri(un fel de vaza dar mai mare)voi pune stofa, crengute de brad si globuri..
-voi lipi pe ferestre motive de craciun pe care le fac singura dupa sabloane.aici le zice windowkolor.sunt ca un fel de vopsele si dupa ce e colorat motivul se va lipi pe geam..
poate tiam dat niste idei..eu asa fac si e super..
o zi buna..

carmenn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmyna spune:

uupssss!!!
eu am scris despre decoratiuni nu despre mancare dar sper sa nu te superi.plssss.

eu as avea pofta sa mamnanc anul asta iepure la tava cu sos de usturoi.mmmm imi place la nebunie .si sper sa reusesc sa fac si sa gasesc pe undeva un iepure proaspat...si o ciorba de burta--si poate sarmale cu mamaliga cu telemea si smantana....soacramea mia zis ca vrea sa manance romaneste de craciun si ca ma va ajuta sa gatim impreuna..plus ca peste o sapt ne vom muta si voi avea o bucatarie asa cum miam dorit si voi avea lok sa ma invart prin bucatarie..(adika lok destul)
deabia astept sa ne mutam si deabia astept sa vina craciunul sa gatesc ceea ce miam propus..
o zi buna...




carmenn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Eu sunt la capitolul colectionat si selectat retete din revisteInca nu am habar ce voi face exact (doar de sarmalute cu varza acra si afumatura stiu sigur), dar va voi impartasi pe parcurs din idei si voi traduce din retete unde va fi cazul (retetele pe care le-am gasit sunt mai mult in olandeza si engleza).Revin cand reusesc sa-mi fac mai mult timp.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Karmyna, is f faine ideile tale, de altfel orice legat de Craciun ma intereseaza. Stiu ca in Germania e superb in timpul iernii. Eu am fost acolo anul acesta 3 luni cu o bursa si am ajuns si in Rothenburg ob der Tauber, am vazut magazinul lui Kathe. Acolo trebuie sa fie o gramada de chestii faine. As da faliment sa-mi cumpar tot ce mi-as dori. Acolo gasesti o gramada de reviste faine de bucatarie, sunt multe prajituri delcioase in Lisa, de ex. Poate ne mai trimiti retete sau ne tii la curent cu pregatirile, le mai adaptam si noi la realitatea romaneasca.
Danyce si eu astept cu mare drag aparitia revistelor de bucate. Deocamdata astept Practic in Bucatarie si de la burda Secretele bucatariei. Oricum, trebuie sa scoata si ei editii speciale de sarbatori, dar inca nu am vazut nimic prin oras. Cred ca is eu prea devreme pornita spre Craciun.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si eu sunt deja in febra pregatirilor, deocamdata culeg idei

Ce e sigur ca nu vor lipsi de Craciun cozonacii specifici - baigli, voi face o sumedenie de fursecuri, cornulete si prajitura cu bezea si fructe, iar sotu` a comandat cremes cu muuulta crema de vanilie. Ca mancarica facem si noi sarmalutele cu afumaturi, salata de beuf, friptura de pui si porc.
De Revelion voi face ceva cremos si racoros (am descoperit o reteta tare aratoasa pe reclamaaaa, prajitura polara), neaparat trebuie sa fac si ceva tort (nu stiu inca de care); de mancare va trebui sa fac peste, chiftelute, salate (mexicana, vinete, ciuperci, icre).
Ca impodobeli ... muuult, muuult rosu
Si abia astept sa vina Sarbatorileee !!!

Astept si eu sugestiiiii !!!

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar umanitar

Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

De Craciun facem masa traditionala cu piftie de curcan, sarmale, fripturica de porc, cozonac.
De Revelion (daca-l vom face acasa, eu sper ca nu!!), voi avea in mod cert Salata berlineza (Miamm-miammm!!!), Salata de ton, Aperitive aranjate frumos (Oua umplute, Rulouri cu Sunca, Branzeturi etc.), apoi Ciupercute umplute si Muschi de porc umplut la cuptor sau ceva de genul asta. Rulada Krantz si Tort Intors (2 retete super de prajituri).



Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ce interesant suna numele prajiturilor voastre!!!
Mamagiuliei, cum e prajitura polara? E ceva cu bezea?
Katty, cum e rulada Krantz, e la fel ca prajitura Krantz? Si ce vrei sa zici prin tort intors? Tarte tatin, tort caramel sau altceva?Hai ca eu incerc sa ghicesc:)))
Anul asta cred ca voi face, printre altele, si fursecuri pe care sa le poata papa si pitica mea (cel mai probabil stelute din aluat de islere, glazurate cu alb, cu spuma de albus si lamaie si braduleti glazurati cu aceeasi compozitie de pe stelute+colorant verde din spanac). S-ar putea sa si lipesc fursecurile cate doua cu gem de macese sau marmelada de portocale, dar ma mai gandesc.
Neaparat voi face cozonac - cu nuca si cacao (cred ca voi face aluaturile in masina de facut paine) sau voi incerca varianta italiana, si anume panettone.
Cum mai ziceam, sarmalutele nu vor lipsi, dar nici salata de boeuf, nici cea de vinete, precum nici ruladutele mele de muschiulet cu carnaciori afumati si mujdei la cuptor (le servesc la aperitiv si se trec mereu primele).In rest, ma mai gandesc pt ca sunt mereu amatoare de noutati.
Ma mai gandeam sa fac trufe de ciocolata, mai ales ca am o reteta englezeasca dintr-o revista adusa recent de socrul meu din Anglia.In plus, am vazut cosuletul din ciocolata facut de Lgireada si prezentat foarte frumos si pe reclamaaaa. Daca nu mai am timp de trufe, fac oricum cosuletul ca am vazut azi la supermarket bombonele de martipan in forma de fructe si aratau superb.A propos de fructele astea, stie cineva daca e posibil sa se faca un tort in forma de cos, care sa poata fi decorat cu astfel de fructe?
Gata, plec ca incep sa bat campii deja:)))

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

fetelor,nu uitati sa fotografiati totul,dar absoulut totul:masa,aranjamente,braduti si tot ce va mai iese din manutele voastre pricepute.

pupi..

ps.-revin si eu(poate maine) cu cateva idei.

...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetelor dragelor, pe mine personal ma deranjeaza sa vad ca in magazine deja au pus braduti, decoratii de craciun inca dinainte de Halloween!! Eu nu ma gindesc la Craciun si Rev decit cu vreo 2 saptamini inainte dar oricum cred ca voi incerca rata pe varza si ca dessert neaparat German Fruitcake. Noua ne plac prajiturile cu fructe, aromate si foarte moi (putin insiropate). Deocamdata insa nu am timp sa-mi bat capul cu asta (e muuult prea prematur). Ma gindesc ce sa gatesc de Thanksgiving ca e in 2 saptamini. O sa fac cranberry relish, probabil dar sint in pana de inspiratie la capitolul dessert. Trebuie sa ma uit pe food channel. mereu ma inspir de acolo.lgireada tu ai un talent fantastic... Te-ai gindit sa-ti faci o firma de catering sau ceva de genul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Noi facem in fiecare an un brad mare cam de 2,50 si as vrea anul asta sa luam unul ecologic fiindca anul trecut mi s-a rupat sufletul cand am vazut cum ce a mai ramas din brazii aia frumosi din piata au facut un foc mare cu ei .Bizbrizuri cumparam in fiecare an .
De Craciun stam acasa si avem musafiri ,o sa fac sarmale ,piftie de curcan ,ciorba de castraveti murati ,o gramada de aperitive ,Vladut deja mi-a cerut sa ii fac franzela umpuluta cu ficatei de pui ,salata boeuf ,carnati si un curcan umplut cu garnitura de gogosele de cartofi si ciuperci la cuptor .Desertul o sa fie bogat ,fursecuri ,turta dulce glazurata cu ciocolata ,tort diplomat si mai mult ca sigur prajitura cu crema de lamaie cu foi in doua culori si glazura de ciocolata ,e preferata tuturor .
De Craciun plecam in Norvegia la niste preieteni si acolo o sa imbinam bucatariile si tortul fiindca pe 31 e si ziua sotului meu o sa il fac eu si va fi tort jofra.
Bineninteles ca mai mult ca sigur mai apar si alte feluri de mancare .
Iustina

Mergi la inceput