"N-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata"
Raspunsuri - Pagina 10
denizel spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.quote:
Originally posted by Donia
Sotul batea la usa, iar noi ar fi trebuit sa ne ingrozim si sa il impiedicam sa intre... asa ca am auzit batai in usa, eu, speriata, am intrebat "Cine e?", el, inspaimantator, "Sunt eu, luuuuupul", la care fetita mea i-a raspuns cu cel mai dragalas glas: "Pofteste, lupule, intra!"
iar cand aveam 13-14 ani a cumparat mama (pt. mine) "adolescenta", carte de educatie sexuala a epocii de aur, pe care a ascuns-o bine, dar am gasit-o rapid, la fel cum am gasit si fragmentele care meritau a fi recitite.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.[/font=Comic Sans MS][/teal]
hahaaa, Teodora, a ascuns-o si intentiona sa ti-o ofere cadou cand terminai facultatea, nu?. Ca nu m-as mira. Cel putin mama asa ar fi facut, da' ca sa fie sigura ca ma fereste, nici macar nu a avut ce ascunde:)
Teo, oare semanam cu ele, mey?
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Teodora D. spune:
nu mi-a mai dat-o niciodata.
dar mi-am mai amintit una-a facut un stoc de prezervative imediat dupa decembrie '89, sora mea de 10 ani le-a gasit, a intrebat ce-i cu ele si i-a raspuns ca le tine pe cand ne maritam noi. i-am spus nu de mult faza si ne-am distrat impreuna, desi ea a zis ca nu-si mai aminteste.
si da, am impresia ca seman cu ea in anumite situatii, asa cum incep sa-i gasesc si ei tot mai multe puncte comune cu bunica.asta e,de ce ti-e scris in gene nu scapi, ca tot povesteam de asta la un alt subiect.
p.s.-poate ar fi interesant sa povestim cum mediul in care creste copilul ii imprima anumite feluri de a fi; cum o mama panicoasa ii transmite copilului ei acelasi tipar de a reactiona, cum una hiperprotectoare pregateste pt. mai tarziu "parinti-closca" etc, nu mai intru acum in detalii ca s-a trezit piticul.
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Donia spune:
quote:
Originally posted by Teodora D.
iar cand aveam 13-14 ani a cumparat mama (pt. mine) "adolescenta", carte de educatie sexuala a epocii de aur, pe care a ascuns-o bine, dar am gasit-o rapid, la fel cum am gasit si fragmentele care meritau a fi recitite.[/teal][/font=Comic Sans MS]
Pe la aceeasi varsta am citit si eu cartea asta. Era in biblioteca fratelui meu si o citeam pe ascuns, cand nu era nimeni acasa. Oribila mi s-a parut! Dupa ce am citit scena fierbinte din noaptea nuntii mi-am zis ca eu nu am de gand sa trec prin asa ceva! Sau poate ca de fapt si-a atins scopul... psihologie inversa?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
patou spune:
pai daca n-a mai fost nevoit sa lucreze vreodata - ar putea s-o faca benevol, de draga ce ii este munca, ca doar nu muncim numai ca suntem obligati
"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"
Teodora D. spune:
am scris un mesaj lung pe care l-am pierdut, dar ideea era-revenind la constatarea din titlu- ca ar trebui sa ne crestem si noi copiii in cultul muncii, cum se intampla in alte societati si ca o persoana care nu e nevoita sa lucreze o ia razna, isi pierde busola pt. ca omul nu a fost programat pt. o leneveala prelungita.
Donia, dar nu la 13-14 ani ai auzit prima oara de "noaptea nuntii",nu?
mie mi-a povestit cineva cand aveam 6 ani si n-am mai fost socata citind "adolescenta".
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
RaluD spune:
Hai sa vina si un Gica Contra pe aici.
Eu, de felul meu, sunt de-a dreptul workaholica. N-as putea sa stau o zi sa lenevesc pe bune.
Dar cred ca o sa-mi invat copiii asa: important in viata este sa fii fericit si sa-i faci fericiti pe cei din jurul tau. Si sa-l ajuti pe cei care au nevoie de ajutor.
Daca pe tine munca te face fericit, munceste, frate, pana pici lat.
Daca nu, fa-te util altfel. Daca vei castiga la loto, bravo, sa dai si nevoiasilor din castigul tau, restul poti sa-l cheltuiesti la Milano (poate-mi iese si mie o rochita , ceva).
"Cultul muncii" era sa ma imbolnaveasca pe mine de nervi cand nu-mi gasisem inca vocatia si am trecut prin cateva joburi de super kko. Dar se punea problema sa plec de acolo, sa iau o pauza, sa caut, sa nu castig... Daca ma leneveam si incepea sa-mi placa viata de huzur, Doamne-fereste?
Si acuma ai mei si ai sotului au uneori indoieli legate de modul nostru neconventional de viata - avem amandoi profesii liberale, fara ora de sculat dimineata, fara sef care sa se uite peste umarul nostru, etc (sotul e avocat, iar eu traducator). Li se pare ciudat.
Revin, cel mai important e sa-si gaseasca fericirea, intr-un fel placut lui Dumnezeu (cred ca suna ciudat sintagma asta, dar nu stiu cum sa spun altfel).
Sunt, poate, oameni care n-au muncit o zi in viata lor si totusi au dat miliarde saracilor, mostenite, castigate la loto, etc. Sau cel putin, imi place sa sper ca exista.
Si sunt oameni care trag din greu pentru cariera si care sunt nefericiti si cainosi cu altii ("ce, uite cat muncesc eu, ma spetesc, sunt obosit, etc, ala de ce nu munceste? asa-i trebuie" sau "aha, ala cerseste, la munca cu el!" - dar omul ala e totusi sarac si, la urma urmei, nu-i "dai" lui, iti "dai" tie).
Tot respectul pentru oamenii care muncesc. Vor fi rasplatiti sau sunt deja. Dar scopul vietii nu cred ca e sa tragi la jug. Cand a venit pe pamant, Iisus nu s-a facut plugar. Pe undeva, e ceva mai profund de-atat.
Astept rosiile.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
conchita spune:
fete dragi, despre serialul asta vorbiti? :
http://www.angelfire.com/tv2/tvo2/greenforest.html
nu am reusit sa gasesc colectia pe VHS sau DVD, dar am gasit cartile pe care se bazeaza povestea animata:
http://store.yahoo.com/doverpublications/0486288498.html
http://www.joycenter.on.ca/menujs.html?reader4b.htm
p.s. rectific, l-am gasit si pe DVD:
http://8store.8thman.com/ta3.html
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
fiindca intreba cineva daca ne mai amintim de Povestiri din Padurea verde. Da, eu imi amintesc. Tin minte si cantecelul de pe generic. Ti-l pot canta daca imi dai nr. de telefon pe PM
ti-l dau eu, canta-mi-l mie :-))"In the Green Forest, tra la la la, in the Green Forest..." si dupa aia intra pasaroiul cu "Good news, good news for every one, above or down below, for Master Winsome Bluebird's come to whistle off the snow!"
denizel spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by denizel
fiindca intreba cineva daca ne mai amintim de Povestiri din Padurea verde. Da, eu imi amintesc. Tin minte si cantecelul de pe generic. Ti-l pot canta daca imi dai nr. de telefon pe PM
ti-l dau eu, canta-mi-l mie :-))"In the Green Forest, tra la la la, in the Green Forest..." si dupa aia intra pasaroiul cu "Good news, good news for every one, above or down below, for Master Winsome Bluebird's come to whistle off the snow!"
hahaaa!:))))
In cazul asta, iti dau eu mai bine numarul meu, ca io nu stiam decat lalaiala aia de la inceput cu The green forest. Habar n-am cand intra pasaroiul ala sau ce mai spunea saracu'...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Teodora D. spune:
eu nu-mi doresc sa fie copilul workaholic, ci in afara de sanatate ii doresc f. mult sa isi gaseasca o pasiune si sa poata profesa in acel domeniu, cred ca acesta e unul din idealurile fiecaruia pt. ca serviciul sa nu fie o corvoada.
dar cand m-am referit la cultul muncii m-am gandit si la ajutorul pe care trebuie sa il dea in casa; desi am baiat, il voi invata sa faca de toate(Descantec, mi te imaginez cu un zambet ironic in coltul gurii, dar sa stii ca si eu zambesc, deocamdata sunt la faza in care incerc sa-l conving sa-si tina singur biberonul, stie si poate, dar NU VREA!); revenind, de cate ori ati auzit-"lasa-o/-l, saraca/saracul, are timp sa faca dupa ce va fi la casa ei/lui?"
sau cati copii romani isi gasesc un job peste vara, chiar daca parintii sunt instariti?(aici eu cunosc totusi un caz de fata-de-bani-gata care s-a angajat la metro,poate ca incep sa se schimbe lucrurile si pe la noi).
Conchita, ma bucur ca ai trecut pe aici si ne-ai dat titlul desenului si link-urile, imi doresc tare mult sa vada si baietelul meu "povestirile din padurea verde" intr-o zi(si sper sa nu am surpriza sa nu le aprecieze).
Porumbel30, nu iti pot raspunde la PM pt. ca nu ai activata optiunea, trimite-mi tot pe PM o adresa de mail.