credit bancar - un sfat, va rog!
Raspunsuri - Pagina 2
oanaesn spune:
Poti sa incerci la Volksbank, noi am colaborat bine cu ei si aveau si dobanda cea mai mica. Daca nu indeplinesti criteriile, poti sa incerci la Transilvania, parintii mei au luat credit de la ei si le-au luat in considerare dividende si nu s-au cramponat de varsta (55 ani). Peste tot trebuie sa te duci personal sa discuti cu cineva de acolo. Noi de ex. nu indeplineam conditiile afisate si totusi ne-au aprobat creditul.
Amaya spune:
Marina, ma surprinde ce spui tu, dar te cred pe cuvant...probabil ca asta s-a intamplat cu ceva timp in urma fiindca acum, dupa fuzionarea cu Tiriac, nu fac asa ceva si nici nu au cum sa se mai preteze la asemenea magarii ca sa nu mai vorbesc de anul viitor cand vor fi preluati de Unicredito.
Iar povestea cu DAE (dobanda anuala efectiva) este valabila la toate bancile, iti garantez asta. Asa am luat si eu un credit de la Raiffeisen cu 19%, iar dupa semnarea contractului am facut calculul dupa scadentar si dobanda reala era de 23%, cand i-am intrebat de ce nu mi-au spus raspunsul a fost pai de ce n-ati intrebat, nu suntem obligati sa o furnizam decat daca ne solicitati. Aceeasi poveste mi s-a intamplat si la BCR, credit luat cu 21%, DAE 24% (ca intre timp a ajuns la 27% e alta poveste)...acum, Slava Domnului, stiu ce sa intreb atunci cand vreau un credit.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
gabirus spune:
quote:
Originally posted by Amaya
Gabirus, vezi ca mai sunt si alte banci care mai au acest produs, eu, cel putin, stiu si de BRD si HVB, iar dobanda la credit este aceeasi la cele 3 banci. Aspectele importante la aceste produse (unde se face diferenta intre banci) sunt comisioanele si dobanda pentru perioada de economisire.
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
Merci de info! Am citit pe net despre produsul de la HVB, dar mi se pare mai restrictiv decat la Raiffaisen (comisioanele si dobanda sunt aceleasi) si in plus nu beneficiezi de cei 15% finantare de la stat (ce-i drept in limita a 130 Euro/an, dar totusi ...). Sa vedem ce program au aia de la BRD, dar am eu un feeling ca nu este mai bun.
POZE
Marina spune:
amaya asta s-a intamplat la prin martie 2004. In aceiasi perioada mi-am luat credit de la Miro Bank (actual procedit) si nu suporta diferenta ca taxe si comisioane si tratament. din pacate Miro nu mai lucreaza cu persoane fizice.
Cred ca e obligatoriu prin lege sa ti se comunice dobanda efectiva, iar noi stiam despre ce e vorba o aveam trecuta in ctr dar ei au sustinut ca scoaterea efectiva a banilor este alta problema diferita de cea a creditului.
Amaya spune:
gabirus, imi pare rau ca sunt nevoita sa te corectez, dar toate bancile care ofera produsul de economisire-creditare pentru locuinta beneficiaza de prima de stat, in acelasi cuantum (adica pana in limita de 130 Euro/an).
Marina, nici nu cred ca mai exista atunci o alta banca unde sa incapa o comparatie cu Miro (dar asta e...tot ce-i bun nu dureaza).
Iar in privinta DAE asta e, atunci mi-am luat-o (de doua ori intr-un interval de doua luni), dar n-o sa se mai intample.
bibyrox spune:
Din experienta proprie NU iti recomand: BCR, Transilvania, Raiffeisen si CityBank. AlphaBank am auzit ca ar fi cea mai avantajoasa la ora actuala... si mai poti incerca si la BRD.
Succes!
Bucuria vietii e zambetul copilului, al omului drag si al sperantei ca totul va fi bine...
Biby
Cununia civila
Biserica
Restaurant