credit bancar - un sfat, va rog!
Pe scurt:
am o garsoniera si vreau sa o vand si sa cumpar un apartament cu doua camere. Dar mai am nevoie de o suma in completare. Cam 20 mii EURO. Pe cartea de munca banii nu sunt prea multi, dar am contracte de drepturi de autor cu bani suficienti. Se iau in calcule si banii din aceste contracte? Si spre ce banca ma indrumati? Ce fel de credit?
Va multumesc.
Tzuni, se poate. Mai toate bancile au creat in ultimele 2 luni un nou produs care se numeste credit punte, exact ceea ce ai tu nevoie. Citeste insa pe net pe site-urile lor pentru ca, daca stii, din septembrie a.c. foarte putine banci mai acorda credite in valuta cetatenilor romani care nu castiga in moneda in care se imprumuta (euro in cazul tau) iar creditele in lei sunt destul de scumpe.
Si noi vrem sa ne luam un ap cu credit in urmatoarele luni si dupa ce am studiat piata si situatia bancilor am decis sa alegem intre HVB, AlphaBank sau Transilvania. Si la noi situatia este mai speciala, sotul e navigator, are salariul minim pe economie pe cartea de munca dar are diurna. Bancile de mai sus acorda credite in cazul nostru pentru ca iau in considerare si 100% venituri din diurna, dividende, chirii sau drepturi de autor.
Dar cel mai bine e sa treci pe site-urile tuturor bancilor pentru ca situatia difera la noi.
Link cu info: http://www.capital.ro/index.php?a=22075&shift=1
korinna spune:
Transilvania e f scumpa.Nu-ti recomand.
In primul rand trebuie sa te interesezi care are dobanda fluctuanta...si sa te feresti de ele.De ex..CEC-ul are dobanda relativ mika:15%,insa are dobanda fluctiuanta..si te poti trezi brusc la 30%.Insa..evident asta nu inseamna neaparat ca se va intampla.
De pe data de 15 nov,BCR a introdus promotional o oferta pentru Credite Nevoi Personale.Cu o dobanda de 9,5% pe TS SI TM si de 10% pe TL.
Deasemeanea BRD are dobanda de 9,5%
Si ABN Amro are dobanda mika:11.5%
INsa mare majoritate nu spun ca la acest lucru se adauga taxa de procesare dosar..de analiza..alea alea ...iar dobanda reala in final ajunge cam cu 9% mai mult...
Eu zic sa te duci personal sa te interesezi.
Mica-mica spune:
Ai grija si la comisioane, sa nu ai surprize. Multe banci pun o dobanda mai mica dar au comision de credit cam 4-5% din val.creditului, care trebuie platit atunci cand iei creditul, comision anual de administrare de credit ...
Intreba de la inceput ce alte taxe mai platesti.
Tzuni spune:
Multumesc mult, fetelor! O sa studiez problema si informatiile voastre.
www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni mic si drag si scump
gabirus spune:
Mai este un produs avantajos din anumite puncte de vedere, cel de la Raiffaisen Banca ptr Locuinte, dar este un program de economisire-creditare: adica trebuie sa economisesti jumate din suma care doresti sa o folosesti in minim 18 luni, dupa care poti cere un credit pentru cealalta jumatate (nu se cer giranti si nici un salar minim) iar partea cea mai pozitiva este ca dobanda este de fix 6% la returnarea creditului, ceea ce mi se pare ok.
Dar se lucreaza numai cu Lei, nu cu valuta.
Pot sa iti explic mai amanuntit daca vrei, ca tocmai m-am interesat si eu de aceasta varianta.
POZE
Amaya spune:
Gabirus, vezi ca mai sunt si alte banci care mai au acest produs, eu, cel putin, stiu si de BRD si HVB, iar dobanda la credit este aceeasi la cele 3 banci. Aspectele importante la aceste produse (unde se face diferenta intre banci) sunt comisioanele si dobanda pentru perioada de economisire.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
Marina spune:
Credit punte era creditul care iti permitea sa iti vinzi ap intr-un an si sa achiti avansul de 25% pt locuinta. Acest credit NU mai exista de 2 luni adica de cand BNR a introdus normele cu 35% din venituri rata credit ipotecar.
Tzuni daca poti dovedi constanta veniturilor iei credit fara probleme. Eu as vota tot cu Alpha.
HVB mi se pare o banca super scumpa
Amaya spune:
Marina, din ce punct de vedere ti se pare scumpa banca HVB?
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!
Marina spune:
comisioane mari si ascunse. Nu am avut un credit ipotecar , am avut unul de consum. Am lucrat extrem de greoi, cu greu am reusit sa obtinem o dobanda reala ca mereu mai gaseau un 0,5% de adaugat si in final dupa ce ne-a scris in ctr...dob si do efectiva de am zis ca gata am aflat cu surpindere ca pt a beneficia de bani tb sa deschidem un alt ct (platit taxa deschidere) sa transferam banii acolo (fara comision) in schimb mai plateam comision de retragere a banilor care nu a fost nici macar amintit.
Pt credit de consum pun garantie mobiliara pe toate veniturile tale viitoare ceea ce-ti omoara orice sansa de a obtine alt credit chiar daca ai mai avea loc de o rata.
Am o amica buna care acum 2 ani a luat credit ipotecar de la hvb pt ca sotul ei era navigator . La acea vreme era singura banca care avea un astfel de produs si te jecmaneau efectiv. Dupa ce au semnat ctr au aflat ca tb sa tina o rata sau doua in cont in mod permanent, si dob reala la acel credit se invarte pe la 13,5% la euro