Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 5
dana_lucia spune:
Buna fetelor, parerea mea este ca un "pre" la numele laptelui nu are neaparat legatura cu prematurii. Pentru baiatul meu, nascut la 32 de sapt., deci prematur, am folosit, la sfatul medicului, cind am inceput cu laptele praf intii Nenatal Start (deci fara "pre" la numele laptelui) si acum cam de o luna folosim Nenatal 1 (lapte facut de Nutricia). Cit despre prepararea laptelui aici indicatia este ca si cea pe care a scris-o Jadi ca fiind auzita de ea din Canada si asa procedez si eu iar baiatului meu ii merge foarte bine astfel. A, poate ca o idee, eu folosesc pentru incalzirea laptelui de la frigider "bottle warmer-ul" de la Avent la care poti programa temperatura si care mie mi se pare foarte util si rapid de folosit.
Ioana, iti multumim ca tu ne raspunzi mereu cind scriem si noi, esti o draguta si ne pare tare rau pentru Miruna ca are bubita, iti tinem pumnii sa fie totul bine si da ai dreptate, grija mare la antibiotice. Un de la Alberto pentru Miruna!
Salutari tuturor,
Dana Lucia si Alberto
Tonnia spune:
Codruta, explicatiile erau pt Lactana, la Nan nu stiu daca exista o varianta speciala pt completare.
Latrishia, vezi ca Baby calm are menta si sunt fete care spun ca s-au constipat copiii de la el. Mie mi s-a parut ca a avut efect Galactogilul, costa spre 300.000.
Ioana, inceteaza cu stoarcerea asta!!! Mai bine du-o mai repede la un medic, poate are nevoie de un antibiotic!!!
karmenutza spune:
Tonnia, nu-i dau ceai, nu i-am dat niciodata de nici un fel. Dr. mi-a zis sa-i dau doar lapte. Ca ea nu are o greutate la care sa ne permitem sa-i inlocuim o masa de lapte cu ceai. Cu laptele ala ai dreptate. Deci daca tu ii dai doar pref, trebuia sa iei 1 nu Pre. Asta e pentru completare. Poate si de aia mananca mai des copilul, poate nu e suficient de consistent.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
Ioana75 spune:
Tonnia, sa traiti am inteles! Acum mergem la dr.
Dana, si Miruna va pupa, asa mai usor pina trece buba.
Am citit in CC: "pre" sint formulele de inceput la lapte praf, care se gasesc mai rarutz la noi in tara, dupa care vin 1,2 etc. Pentru prematuri lapturile se termina in O sau in F (f de la cuvintul 'prematur' in germana).
Ioana, mama Mirunei
ege spune:
BUNA MAMICI!
Eu am tot citit dar nu am apucat sa va scriu.Eu nu ii dau lapte praf.Am lapte pt inca un copil.Ege are probl cu kk.Daca face 1 data pe zi si at cu ajutoare(supozitor,termometrul).De cate ori tr sa faca bb de 7 sapt kk??Desi face kk i data pe zi,kk e moale.Dr. mi-a zis ca daca bb e alaptat la san nu am de ce sa ma sperii daca kk e moale.
De bubele de pe fata am scapat cu advantan milk,iar de eritemul fesier am scapat cu albastru de metil si cu un preparat de la farm.
Fetelor am si eu o intrebare: infanrix hexa face reactii adverse?? ne apropiem de vaccin si am emotii.cu ce sa ma pregatesc?supozitoare??
ioana eu mi-am facut album la yahoo dar mai departe ce tr sa fac??
irina 81 tu ai terminat cumva medicina????
la 6 sapt fix ege avea 5300 kg,57cm.oare a luat putin in 2 sapt 200 de grame??
cum se numeste cartea cartilor??e vb de cea a lui capraru? cum arata??eu am o encinclopedie si mai am mama si copilul si as vrea sa cumpar si CC.
VA PUP
ege
simodina spune:
Scuze Ioana, eu vorbeam despre ce cunosteam eu ...A fost doar o parere.
Codrutza, se pare ca formulele nemtesti sunt diferite. La Nan ai asa: Pre Nan - pt prematuri si dismaturi, Nan HA- pt cei alergici la proteine animale si laptele de vaca, Nan 1 si Nan 2. HA si 1 merg de la nastere pana pe la 7 luni. Nu exista o formula speciala de completare dupa cate stiu eu. Noi am schimbat Pre Nan-ul cu Nan HA si ii merge bine. Asta pentru ca tot aveam kk cu mucus si am zis ca o fi vreo alergie ceva. Am scapat de kk prost asa. Altfel pediatrul imi recomandase Nan 1. Si eu ii dau si san dar principalul este laptele praf.
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)
cge spune:
Latrishia, chiar face minuni Galactogilul sa stii.
Nu e atat de scump, la HelpNet e cu reducere de vreo 20.000.
Eu am luat o cutie acum o luna, si mai am din ea.
folosesc 1 lingura si jumatate pe zi.
Ancuta mananca completare Milumil 1 si biberoanele le pregatesc conform sist. descris de Jadi. si laptele praf si instructiunile sunt recomandate de dr pediatra.
azi am facut 2 luni, luna asta am luat 1kg. si cu 400g luna trecuta, suntem la limita, dar e bine ca suntem sanatoase.
Ioana, tinem pumnii Mirunei sa ii treaca bubita.
Oana, Marlena, parerea mea este sa asteptati cu diversificarea o perioada linistita, in care sa puteti face unei eventuale indigestii/diarei. nu cred ca sarbatoarea craciunului e potrivita ptr asta.
Fug ca plange domnisoara.
PS : am scapat de socroshenie !!!!!!!!!!!!!!!!
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina77g/my_photos
karmenutza spune:
Ege, Cartea Cartilor este cea a lui Capraru, "Mama si copilul". Pe mine ma vedea sotu' toata ziua citind din ea, si i-a spus asa. Ca aproape toata ziua asta faceam.
Fetelor, cum este "suzeta pentru somn"? Am vazut mai devreme la farmacie si nu am inteles care ar fi diferenta intre ea si una normala. Nici nu am intrebat, sa nu zica farmacista ca-s venita de pe glie...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
marinela79 spune:
Fetelor, mai sunt copii nebotezati ca al meu are in curand 2luni si noi, cu programul tampit pe care il are sotul nu reusim sa ajungem la un restaurant sa vedem de meniuri, de data etc.Cele care faceti botezul in post faceti masa de post sau si..si.?Eu ma gandeam sa-i intreb pe invitati daca postesc si sa pregatim meniu de post pt acestia
mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/slideshow_end?.dir=4037&.src=ph&.spd=1
kristinutza spune:
latrishia, deci asa cu kineto, ha? bine, la mine in "tura" am fost singura cu trimitere la cabinetul particular cu pricina. (unde 10 sedinte cu abonament costa 2 mil - eu gasind si alt centru unde 10 sedinte costa 500.000...)
foloseste galactogil cu incredere. la mine a superfunctionat! si poti dormi pe burta?! uau... inainte nu puteam de burta, acum nu mai pot de bidoane.
raluca si ancris, in concluzie, mamicile de radu au tzatze cu handicap.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze