Din Republica Moldova cine mai e?(partea 10)
Raspunsuri - Pagina 12
MamaElei spune:
La multi ani lui Alex Andrei!
Alina, am vazut pozele voastre, foarte frumoase, sinteti o familie foarte reusita! Dar si eu cautam poze cu Nati si Vladut...
Lucia, imi pare rau ca nu merge link-ul la tine. Acestea sint niste albumuri gen webshot, unde lumea pune o multime de scheme. Mai poti incerca la www.7ya.ru sa alegi acolo rukodelie sau vyshivka nu mai stiu si poate reusesti ceva.
Cornelia, abia astept sa vad lucrarea ta!
Karina, pai e simplu, de obicei este dat desenul (lucrarea gata) si acolo iti faci o imagine ce culori se folosesc si o schema, adica niste patratele cu diverse simboluri si alaturat e legenda in care e indicat ce simbol reprezinta culoarea. Sau mai simplu patratelele schemei sint colorate. Asta daca aveai in vedere ce e cu schema. Daca ma intrebai despre tehnologia brodatului, adica insusi procedeul, atunci (nu te supara!), dar e mai simplu sa dau o cautare pe google si gasesti in diverse limbi explicatie, fiinca ar dura sa scriu aici. Daca nu gasesti, iti trimit un PM. Sper ca a revenit pofta de mincare la Luci, eu sint deja obisnuita ca sint zile in care aproape deloc nu maninca si atunci bag lapte la greu, un covrig, pesmete ce accepta si astept zile mai bune
Lilia, ce mai faceti? Nici pe messenger nu prea te vad. Sper ca sinteti bine
Vio, si mai ziceai ceva de luni...
Nati, helouuu!!
Rodica si PAULA (02.09.04)
Davina spune:
Salutare fetele ...
ce-i cu absenta asta ah ?
Alina sinteti o familie foarte frumoasa.Alex este un dulce ,sa-ti traiasca .LA multi ani Alex Andrei inca o data hihi
Bey si la noi se face pe 30 noiembrie sf. Andrei nu numa la romani .Noi acasa asa sarbatoream cu o gainusa si cu usturoi ...in camin cu multe ghiceli ..
Lucia naspa ca nu aveti parcuri in apropiere .Nici aici nu sint parcuri umbroase ca in MD ,dar si palmierii merg decit deloc .
Eu azi mi-am pus mixeru' la treaba si am facut niste aluat de pizza .A esit gustos dar cel mai mult imi place ca nu mai trebuie sa framint cu mina, ca si asa ma doare .
Stie cineva la ce pret este o camera digitala buna in RO?
o zi buna .
am uitat ,Karina tot la wal-mart iti poti cumpara materialul pentru brodat ,colorat si cu ata,asa se vinde si se explica cum se face .
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
lia_c spune:
Salutare fetelor,
sint cam busy si prezenta mea va fi mai redusa, iaka Lucia s-a sfirsit ghinele...
Stiu ca diferenta dintre sarbatori e 14 zile, insa eu nu prea le tin minte cind sint, norok de bunica care imi zice mereu, vezi miine sa nu faci asta, vezi ca miine se maninca asta +++ Poate din cauza asta si nu tin minte, stiu ca cineva are grija de sufletelul meu... Stiu doar Craciunul cind e ca se dau cadouri si sf.Ilie (e ziua de nastere a lui taticu). In rest sint profana
Si da, Lucia, n-am avut treaba cu vrajeli, eram o fata f studioasa Daca ar mai fi trait strabunica la sigur ca ma invata ceva "de bine", dar asa ...
Rodica, cred c-o sa mai dureze pina ma apuc si apoi pina termin, dar pina cind iti voi trimite o poza cu goblenul daruit de bunica
Alina/Davina, camera digitala ai in vedere aparat foto sau camera video? Noi cind am luat-o pe a noastra in martie (camera video cu foto incorporat), am sodat f mult si piata romaneasca, si am ajuns la concluzia ca acolo preturile sint mai mari din cauza impozitelor + ca la noi sint pe piata modele mai noi, care acolo inca n-au ajuns sau nu le aduc inca din cauza preturilor f ridicate... pot sa-ti dau niste site-uri cu info referitor la preturi MD, RO si info generala despre camere... Dar Cele din Europa nu sint compatibile cu cele din USA, asta am descoperit cind i-am rugat pe niste prieteni sa ne ia camera din USA. In USA sint mult mai ieftine decit in Europa. Diferenta principala consta in format: in Europa e Pal/PAL Secam iar in USA e NTSC... Da-mi un PM, daca vrei mai multe info din experienta noastra...
Scrie pls receta de Pizza, ca pina acum n-am gasit niciuna care sa-mi placa, facuta in conditii de casa. E pufoasa sau e din aia plata?
am fugit
o zi cit mai reusita
lia_c
lia_c spune:
P.S. in MD camera digitala se are in vedere camera video digitala, iar in tarile anglofone digital camera = aparat foto, asa sint moldovenii mai speciali si se produc confuzii
Din toate marcile testate de altii si recomandate, NOI am ajuns la concluzia ca cele mai bune sint SONY(calitatea imaginii si comoditate in utilizare)
Hai, ca m-am intins cu atita povestit...
lia_c
lia_c spune:
Eu fiind cea mai busy, umplu forumul cu mesaje... si am capatat si prima steluta ... uf ce munca grea
lia_c
LiliaToma spune:
Salutare
Iaca si eu.
Fetelor, sunt asa de ocupata ca am inceput sa imi scriu ce tr sa fac ca sa nu uit ceva si tot nu reusesc.
Nu pot spune ca sutn lucruri mari, marunte dar pe care daca le las nefacute imi intarzie altele si tot asa.
In fine, noi suntem binisor.
I-am schimbat ghipsul Ameliei vineri( v-am spus? ca nici nu mai stiu...) totul a fost bine, doar ca nici acuma nu am inteles de ce imediat dupa ce a iesit din sala, in sala de reanimare, anestezista m-a intrebat de vreo 5 ori cate anestezii a avut pana acum si se tot gandea. Bineinteles ca atunci eram cu ochii pe Amelia care abia se trezea din anestezie si care flutura din maini sa isi dea jos branula( desi avea ochii inchisi). Motiv pentru care nu am intreba-o ce efect are anestezia daca e facuta de multe ori in acelas an. Abia astept sa ajung sa intreb pe cineva care sa imi spuna obiectiv.
Doctorul zice ca in ianuarie o sa o opereze pe os ca sa scape mai repede.
Oare o sa fie asa? Vom vedea.. Dumnezeu sa ne ajute!!
In afara de asta Amelia a invatat sa se intoarca pe burta cu tot cu ghips, si ii place foarte mult asa ca se intoarce toata ziua si chiar si a si dormit asa( prima data ca ea fiind de la 2 luni in ghips nu a prea stat pe burtica de buna voie si singurica). Ne cearta, ne bombane, intelege tot mai multe.
Boon sa trecem la alte subiecte( fiti atente ca acu e acu)...
Sarbatori: Ca parte materiala ce cadouri vreti si veti lua de sarbatori? ca eu sunt un pana de idei.... Si ce meniu aveti in cap pentru sarbatori?
Nu stiu cum Alina( DAVINA) sarbatorea pe 30, erai in Moldova? Noi tot pe 12 spre 13 decembrie sarbatoream la Chisinau si in camin faceam tot felul de vraji, da iaca nu imi aduc aminte nimic special, stiu ca ne prosteam de groaza.
S-apoi Cornelia, si eu eram fata studioasa, da iaca de la distractii nu m-am dat intr-o parte niciodata.
Dar stiu ca cei care nu au trait in camin, mai putin au simtit distractia studentiei( nu toti dar multi). Tocmai de aia noi in timpul studentiei faceam chefuri cu grupa in camin la noi in camera si multe fete ne rugau sa le luam pe cate o saptama in camin.
Aparat digital. Noi asteptam acuma sa ne trimita o prietena din SUA un aparat foto: Nikon, ca tot nu demult am tot vorbit despre ea cu prietena mea, am si linkul:www.steves-digicams.com/2004_reviews/nikon4800.html" target="_blank">aici
Eu am auzit ca e buna, bineinteles ca sunt si mai bune, dar asta am gasit-o eu acceptabila pentru noi: pret-calitate.
Ca o comparatie, in SUA este de la 250 la 300 USD in dependenta de magazin, in Romania este un pic mai mult de 500 USD ( enorm, nu?)
Eu nu ma pricep cu ce se deosebesc ele de cele europene si daca alea europene sunt mai bune, stiu ca si Natalia are din SUA si am folosit si eu camera prietenei mele( tot luata din SUA) si e ft buna.
Deci eu pana cand nu cred ca s-ar merita sa se cumpere din Romania la preturile astea
Cu broderiile nu ma pricep si nu ma bag
Pozele Am vazut pozele cu Alina si Alex, superbe. Am si eu o curiozitate acolo intr-o poza se vede ceva alba mazgalit cu pixul, e opera lui Alex pe usi? Tare frumoasa familie sunteti, iar tu Alina, arati foarte bine. Or, ca acuma te-am vazut in realitate, or pozele sunt facute altfel, nu imi mai pari deloc grasuta ca la primele poze.
Va spun eu in numele Nataliei ca ea nu va da semne pe aici vreo 2 saptamani. Asa ca daca e sa ne arate poze, tr sa mai asteptam.
Hai ca m-am intins o groaza....
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
lia_c spune:
da, si eu am auzit ca la aparatele foto cele mai bune sint Nikon, apoi SONY, si intre ele (America si USA) nu sint diferente...
Eu vorbeam despre camere video... AICI sint deosebiri majore si cu cele din America nu prea ai ce face aici si invers... De altfel ca si DVD-playerele si TV-urile. Data trecuta cind am fost la Metro, inaintea noastra niste baieti au luat un DVD-player si fiidca aveam si noi de verificat un sttepper, am intrat in vorba (coada era interminabila), unul zicea ca l-a rugat pe un prieten sa-i trimita DVD-player din USA, ca sint mai ieftine, ala l-a cumparat si i l-a trimis, fara sa se interezeze de aceste diferente, si cind i-a sosit coletul tare bucuros era, dar i-a trecut bucuria in scirba cind a vazut ca n-are ce face cu el aici din cauza acestui format tv. Si deja cumpara de la Metro, ne-a intrebat pe noi daca nu ne trebuie cel din USA Nu stiu cum sa explic ca sa ma fac inteleasa, dupa ce mi-au zis prietenii din USA despre aceste diferente majore din lumea tehnicii TV, am intrebat si o ruda apropiata care lucreaza in Televiziune si a umblat si prin America la training-uri, a zis ca n-ai ce face cu tehnica de acolo aici si invers si daca vrei s-o readaptezi te costa f scump si nu se merita, mai bine o iei de aici. Dupa cum am spus in Europa formatul tv e PAL/PALSECAM, insa la ei e NTSC... La SONY, aceleasi modele de camera dar p/u Europa au in nume un "E" la sfirsit. Asa le deosebesti.
Intr-adevar in USA, tehnica e de aproape 2 ori mai ieftina ca la noi...
Deja trebuie sa intre Alina si sa specifice ce a avut in vedere...
lia_c
MamaElei spune:
Editez, daca nu-s atenta. Ziceam si eu ca oricum e mai ieftin in SUA.
Lilia, sper din tot sufletul sa nu fie problema, probabil ca era mai zapacita si cine stie ce era in capul ei.
Referitor la cadouri am si eu mari probleme. Inca nu stiu ce le voi lua la cei din familie, la Paula i-am luat de Mos Nicolae un set de aminale domestice, iar Mosul ii va aduce ceva ce imita animalele.
Voua mult spor la treaba,ca eu nu prea am, de fapt am, dar chef nu am...
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
oh, pacat ca trebuie sa mai fie supusa unei interventii, dar pe de alta parte mai bine cind e micuta si e in dezvoltare... Noi o sa tinem pumnii sa iasa totul bine... Si bine ca isi revine si intra in normal...
Referitor la cadouri, n-am ideie inca si nici bani . Dar eu astept cadou-surpriza...
Referitor la meniu, tot nu stiu inca, dar iti pot spune ce fac de ziua sotului (ca e mai aproape ziua)...
shuba(de citiva ani n-am facut si mi-a venit pofta), beof, salata crabi, salata cu carne de pui+ciuperci+albus+castraveti murati (iese f fina si se topeste in gura), salata cu crabi+castraveti murati+masline+porumb, salata ananas+piept de pui, gogosari cu conopida marinati, icre de vinete cu usturoi+maioneza, cascaval cu usturoi+maioneza, prune umplute cu miez de nuca si fierte in vin alb, alte mezeluri, asorti din peshte...
La cald: sarmale si pulpe la gratar :)
dar se mai poate face rulouri din piept de pui+ciuperci+maioneza+cascaval - se maninca mai bine ca pulpele ... iaka am zis aproape tot ce stiu...
lia_c