Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 9
anamari spune:
gata, ma duc la spital... sa vedem daca ma intorc cu bebe sau fara- ca situatia nu-i asa grava, adica contractii la 6 minute-7 minute...dar cu dilatatia mea si distanta. mai bine sigur decat...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-36
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
cristinamh spune:
eeee, chiar devine enervant! sincer... daca ieri era luna plina, azi ce mai am de nu dorm si stau ca bufnita pe-aici?! uite si ina doarme, parca vad ca azi iar sunt zombie toata ziua!!!
as daca mi-ar da voie, ca numai rezist... andrei tuseste, si destul de urat. ieri i-am schimbat siropul, sa vedem daca are efect. ciudat e ca ziua nu are nimic, dar noaptea e jale.
ne pregatim psihologic si pt varicela, pe joia-vinerea viitoare... cama sa ar trebui sa se declanseze. chiar nu credeam ca o sa incep asa repede cu bolile copilariei...
bine macar ca eu am avut, si nici bebelina n-o sa aiba probleme, ca va avea anticorpi. altfel cred ca ma stresam de nu mai gaseam solutie...
anamarie, asteptam vesti "bune". adica asa cum ti le doresti tu!
atena, felicitari!!! apropo, si al meu era "mic, negru si urat", dar n-am vazut nicaieri pui de bufnita mai frums
ma duc sa incerc sa mai dorm. desi crocodila s-a trezit... nu-mi mai da pace acum.
Cristina 37+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
dienutagraviduta spune:
neata !
xandra - era doar o expresie, se pare ca voi face de fapt rahi ... dar tot e confortabil fata de nasterea naturala;
vad ca nu s-a deranjat nici o mamica sa imi spuna si mie cum a procedat cu rudele care s-au dovedit prea bagarete.
noki - nu mai am rabdare chiar deloc - si mai am doar 3 zile ... da caldura ma omora de-a dreptul asa ca am taiat-o de la radacina - rezultatul - am nasu infundat ...
intrebare - intrebacioasa : in timpul cezarienei cu rahi, am voie sa port lentilele de contact, asa, ca sa imi vad si eu bebele, nu doar sa-l aud ? sau or fi ceva contraindicatii ? teoretic eu pot sa dorm cateva ore cu ele puse, nu-i problema, dar daca de la anestezie cumva imi va scadea secretia lacrimara, se poate sa ma jeneze ...
lordra spune:
Lavi02, si eu itzi dau perfecta dreptate in ceea ce ai afirmat . Dat fiind ca e prima mea nashtere, primul impuls a fost sa intru in panica (de altfel, am scris mesajul imediat dupa ce il citisem pe cel al lui Valen). Dupa ce am mai rumegat subiectul, insa, mi-am dat seama ca am reactionat exagerat si ca m-am speriat degeaba. Nu toate nashterile sunt la fel, nu toate gravidele reactioneaza/comunica in acelashi mod. Daca ai niste asteptari exagerate din partea medicului, s-ar putea sa ai mari deziluzii, fiindca e sigur ca nu va sta cu ochii non-stop pe tine. Totul e sa-l ai aproape in cel mai important moment, adica cel al expulziei (e sigur ca voi insista sa fie chemat si, in nici un caz n-o sa tac, timida, din gura).
Si in privintza lui Tutunaru ai avut dreptate: eu l-am prins si in toane bune, dar si in toane proaste, deci cam stiu cum face. N-am pretentzia sa ma mangaie pe cap, ca nu-s chiar atat de alintata incat sa nu rezist fara asta. Poa' sa fie si rece, numai sa-si faca treaba cum trebuie in momentul cheie. Felicitarile, masa si dansul, le obtzin eu din partea altora, nu neaparat din partea personalului medical, pt. care sunt, la urma urmei pentru ei, o simpla pacienta necunoscuta. Deci, nu leg prietenii la spital, asha ca prea putzin ma doare ca nu voi fi felicitata dupa nashtere. Nu vreau decat eu si bebe sa fim bine.
Ma astept sa fiu mai mult singura (poate am totushi noroc si mi-l lasa pe sotz la travaliu) la nashtere. La spital e jale din pdv al aglomeratziei, deci, daca nasc intr-o zi de consultatzii, probabil ca nu il voi vedea pe medic decat in momentele cheie. Imi ajunge! Voi incerca sa fiu cat mai comunicativa (Valen s-a plans ca n-a bagat-o nimeni in seama, insa eu cred ca nici nu prea a facut eforturi prea mari sa nu se intample asta...io zic ca banii datzi inainte nu compenseaza mutzenia/blocarea in astfel de momente) si, cred ca nu ma voi jena sa-l bat la cap pe Tutunaru ori de cate ori mi se va parea ca e musai sa aflu ceva de la el. Omul nu-ti scoate vorbele cu cleshtele din gura, insa, daca-l intrebi, te lamureshte pana la capat cu ceea ce te intereseaza. Nu mi s-a intamplat niciodata sa ma repeada, oricat de grabit/ocupat era.
Multzam de mesajul lung pe care l-ai scris. Uite ca, de data asta, ti-ai facut probleme degeaba in privintza mea . Suntem pe aceeashi lungime de unda.
lordra spune:
Dienutza, hai ca-ti spun eu ce am facut cu rudele bagaretze: mi-am impus punctul de vedere chiar daca asta le-a suparat profund. In fond, suntem adultzi si fiecare familie ishi face propriile reguli: vrei sa le respectzi, esti bine-venit, nu vrei - arrivederci. Nici io nu intru cu fortza si cu pretentzii in viatza altora, nici altzii sa nu ma deranjeze pe mine. Eu asha am actionat pan-acuma si, deshi mi-am atras o gramada de injuraturi si bârfe pe la spate din partea rudelor, mi-am pastrat intimitatea si echilibrul in familie/casa. Si cred ca asta e cel mai important. Prefer postura de sociopata daca asta imi asigura fericirea in familie (pt. mine "familie" insemnand eu + sotzul meu)
Nu spun ca nu mi-a fost greu sa actionez astfel (de felul meu, is destul de pashnica), insa, gandindu-ma indelung la beneficiile acestor masuri extreme, mi-am dat seama ca cel mai indicat ar fi sa le adopt (in cazul meu, situatzia era disperata, deci, daca nu faceam asha, riscam sa-mi iau lumea-n cap). In prezent am o relatzie relativ rece cu rudele cu pricina, insa, atata timp cat ne lasam in pace unii pe ceilaltzi, toata lumea e multumita - mai cu seama eu.
Apropo de ochi proshti (eu am dioptrii micutze, -2,50, insa trebuie luate in seama)... Banuiesc ca daca voi impinge corect la expulzie (adica cu muschii abdominali, lasandu-i in pace pe cei ai fetzei/gâtului) nu ar trebui sa am probleme ulterioare, nu? Lavi, tu ce crezi?
joy04 spune:
BUNA dimineata burtici si mamici....
ATENA sa fii fericita alaturi de flacaul tau
Mai fetelor..nu stiu ce are bocanila al meu, dar ieri m-a bombardat cu pumni si picioare...si aseara cand am reusit in sf sa adorm(pe la 12.30) s-a trezit dumnealui si ... ce mi-a facut...Al meu s-a trezit din somn ca nu stia ce am de ce aproape ca plangeam si nu ma puteam trezi. Bineinteles ca dimineata (asa..daca se paote spune ca am dormit azi noapte) tot in suturi m-am tezit.
Da asa se simte el bine.....Ca sa numai zic ca stau si ma gandesc o fii el asa mare, sau are forta..sau e prea mic spatiul acolo si cea mai mica miscare pe care o face o resimt eu ca pe un cutremur???
Vad ca se mai apropie cateva nasteri...Diana hai ca mai ai putn, Xandra, tu chiar esti la finish.
BB Alinus...asteptam vesti.
joy + bocanila37+
EU
dienutagraviduta spune:
am citit si eu povestea cu pacienta lui tutunaru; nu comentez nimic, ca nu ma pricep; dar mai jos era alta mamica care se plangea ca a chemat-o de 2 ori la declansare, fiindca prima data nu s-a dus - i se parea ei ca e copilul prea mic ... s-a dus abea a doua oara, si dupa aia se plangea de lichid verde ...
lordra - chestia e ca lui mama i-am zis deja sa-si taie unghiile; a zis ca nu are cum sa-l zgarie; i-am zis ca nu vreau sa-l fac posta sa-l pupe toate babele - si mi-a zis ca daca ea nu l-ar pupa, nu as avea impresia ca nu-l iubeste ? ( desi nu la ea ma refeream, ci la ma-sa, si ea stie foarte bine)
in fine, treaba e cam nasoala; nu sunt genul care sa pot spune ca ma descurc minunat fara ei in momentele astea, si de regula ma afecteaza sa fiu certata cu ei; poate o sa las asta balta si o sa ma orientez la momentul respectiv... asta daca nu o sa reactioneze dan mai rapid - ca face el bai fierbinti, dar cand e vb de mine si de copil, nu prea le are cu fineturile ...
Noki_Lara spune:
Mneata lume gravidoasa si mamicoasa!
Atena, sa-ti traiasca flacaul si tu alaturi de el, sanatosi amindoi!
Lavi02 si celelalte mamici - please, nu ma uita cu raspunsul la intrebarile despre starea de veghe si sughit. Si mai am o intrebare - tu ii dai Sab Simplex contra colicilor? Io i-am dat citeva zile, cind mi s-a parut mai balonata. Acuma nu i-am mai dat. Asta e medicament, nu? Oare are ceva efect cumulat? Profilactic, asa, cumva? Sau trebuie dat cind mi se pare mie mai agitata? Doctorul mi-a zis cite 5 pic de 3 ori pe zi...Voi cum procedati?
Dienuta, io zic sa pui piciorul in prag si sa ai o discutie cu mama si sa-i explici ca acuma lucrurile se vor schimba. Asta daca nu vrei totusi sa astepti sa vezi cum se va purta ea, din proprie initiativa. La mine, mama, care este super autoritara si cu convingeri f.clare despre orice, o persoana fff echilibrata si severa a adoptat o strategie care pe mine m-a uimit f mult - imi da multe sfaturi bune legate de bb, dar in ce priveste igiena si pupatul, o pupa si o ia in brate numai dupa ce imi cere mie voie. Daca doarme o lasa in pace oricit de mult ar dori sa o pupiceasca. De pupat o pupa pe minute sau picioruse NU pe fata. Evident, ca se spala pe miini cind ajunge la noi si si-a adus inclusiv haine de schimb de interior sa le aiba aicea, doar in casa. Aseara chiar m-a uimit - micuta biguia, se pregatea de un mic protest-plinset de foame, io vorbeam la mobil, inainte de a-i da de papa, si a venit la mine special si m-a intrebat daca o las sa o ridice putin in brate, avind in vedee ca oricum urma sa pape. Mie mi-a picat fata!
Deci, de-aia zic, poate ai noroc si se adapteaza si mama ta, din mers. Daca nu, aveti o discutie si sunt convinsa ca va intelege. Doar au fost si ele mame!!!
Anda77, mama, te-a apucat nascarea, de ai facut brusc liniste? Sau, vorba lui Xandra, studiezi astrograme?
Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png
dana_ene spune:
Burtici, Cristinamh s-a dus de dimineata (pe la 8) la spital si au oprit-o acolo.
Cred ca e ziua cea mare !
Daniela (27+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006