Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

VAI DE TINE CRISTINA ....sper ca macar poti face epidurala..chiar daca ai avut probleme randul trecut cu ea...
hai sa speram ca toate or sa fie bine

joy + bocanila37+
EU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Aoleu, Cristino, imi pare rau sa aud asta. Tu parca aveai si sensibilitate la epidurala, insa sper sa ti-o potzi face pana la urma. Nu e drept sa suportzi durerile, daca tot se prelungeshte travaliul intr-atat. (e-te, vorbesc cu ea de parca ar fi pe forum...las' ca citeshte ea dupa).
In ceea ce priveshte lasatul lui Cristi pe hol, de asta chiar ma temeam (si eu voi in aceeashi situatzie, curand, ca doar nashtem in acelashi spital, cu acelashi medic). Tare bine ne-ar prinde un sotz prin preajma, mai ales cand timpul se dilata in halul asta si durerea itzi secatuieshte trupul. Poate daca se lasa intunericul si o mai taie lumea de acolo, devin mai putzin rigizi cu fazele-astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

LORDRA, sper sa ai dreptate si o data cu lasarea intunericului sa-l poata lasa pe Cristi langa ea.
pupici

joy + bocanila37+
EU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Fetele care-ati nascut natural, o intrebare am la voi: pana unde ma pot plimba in perioada travaliului? Ma gandesc ca nici sotzului meu n-o sa-i dea voie decat pe hol si vreau sa stiu daca e posibil sa stau cu el, p-acolo. Probabil ca nu voi dori sa stau in pat s-astept (in cazul in care nu voi avea acul epiduralei infipt in spate) asha ca voi prefera plimbarea si statul in compania consortului. El e singurul pe care-l vreau alaturi in asemenea momente nasoale.
Mi-e si mila de sotzii astia: noi, macar avem preocupare cu durerea, insa ei sunt nevoitzi sa stea cu orele pe hol si cu inima-n gât, fara a putea interveni sa ne ajute in vreun fel. Mie, cand o sa nasc, o sa-mi fie mila si de mine, si de sotz....vai de capul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Ei, dragele mele sint si eu pe aici dar ocupata cu treaba…
Astazi ne-am pus internet printr-o alta firma si au venit sa sparga, sa ne conecteze, in orice caz, partea buna este ca nu mai sint pe dial-up. Tot astazi trebuie sa soseasca si cei de la compania de telefoane fiindca am cerut linie de fax separata, asa ca vom avea o zi plina.
Asa cum stiti, eu sint inca in renovare; saptamina trecuta trebuia sa vina electricianul sa rezolve cu luminile din bucatarie ( ne punem niste lumini incorporate in tavan) si nu a putut, saptamina asta a spus ca in nici un caz fiindca este foarte ocupat, asa ca George s-a enervat, si-a suflecat manecile si s-a apucat el de treaba – fecioara de, nu se da in laturi - ( am avut noroc ca deplasarea pe care trebuia sa o faca s-a amintat ptr. saptamina viitoare) fiiindca altfel nu mai terminam nici pina la Craciun si toate sint legate una de alta…intai trebuiesc puse luminile, apoi vopsita bucataria , apoi pus ceramica…of! A inceput de ieri si nu ma intrebati cum arata bucataria mea; a acoperit totul cu plastic dar s-a facut un praf de la gaurile pe care le-a facut in tavan si avem var si praf peste tot..of.
Prietena mea cea mai buna are un examen foarte important la inceputul lunii decembrie, nasa bebelushei se muta si are nevoie de timp sa-si aranjeze, decoreze, asa ca ele sint in criza de timp acum si nu vreau sa le intrerup din ceea ce au de facut ca sa-si concentreze atentia asupra nasterii mele, simbata viitoare trebuie sa mergem la ziua unui amic care face o suma rotunda si a carui sotie ii pregateste o petrecere surpriza la un restaurant unde ne adunam vreo 50-60 de persoane , deci eu nu am timp sa nasc in perioada asta !
Aseara am fost in vizita la unchiul si matusa mea sa ne luam ramas bun fiindca pleaca in Florida la vila de vacanta si vor mai veni prin aprilie; matusa-mea imi spunea ca, atunci cind ma vor apuca durerile nasterii s-ar putea sa incep sa am dureri de spate. Ce credeti, dupa ce am venit de la ei, au inceput! Mi-am spus “ nu se poate, este doar o coincidenta” dar astazi le am din nou, nu atit de intense, dar sint acolo, si nici nu m-am apucat sa fac ceva prin casa, pina acum am stat doar la computer.
Voi aveti dureri de spate, in partea de jos? Sa inteleg ca astea prevestesc ceva? Sper ca nu!
Anamari, Cristina, Alina si Xandra sa aveti nasteri foarte usoare!
Tania, Rachelina a fost cam agitata asta-noapte, am simtit-o – vorba Andei – pina in gat, asta nu mi s-a mai intimplat pina acum si, la fel ca si tine, imi exprim compasiunea ca poate saracuta nu mai are spatiu pe-acolo si se muta pe unde poate…mi-este o mila de ea!
Si mie imi place filmul acela mult de tot...l-am vazut de cateva ori si l-as mai revedea cu placere! Imi place in special ea ( ca om si artist).

Eh, ma duc si eu ca am o groaza de facut ..si de citeva zile ma tot amagesc ca o sa ma uit la un dvd , dar credeti ca am avut timp? Ehe…si cica asta este perioada de liniste dinaintea furtunii…de unde atita liniste? Tot vroiam eu sa nu ma plictisesc, acuma nu am de ce sa ma mai pling, am treaba din plin! Numa' ca vreau sa termin cu totul pina vine puiuta mea scumpa.

De intrat , vreau sa mai intru sa va citesc – asa ma recompensez eu in pauze – dar daca nu mai postez inseamna ca: ori sint acoperita pina in gat de var ori sint la spital sa nasc ( hihihi! ).
Hai ca glumesc, nu i-as lua-o Alinei inainte nici sa ma pici cu ceara!

Pupicei multi,
Ina si bebelusha harnicutza 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Noki_Lara Sara este delicioasa ( ca o placintica!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Lordra, mama, nu am vesti fff bune pentru tine - io una am iesit doar de vreo 2-3 ori la Adila al meu pe hol - durea tare de tot la contractii si descoperisem ca e muuult mai eficient sa stau in pat nemiscata total, sa ma masez pe spate si sa respir precipitat decit sa fac excursii pe hol. Ba la un moment dat Adi a intrat la ine sil-am cam dat afara - aveam o oaresicare stare de nervi...de la durere - imi venea sa-i trag un pumn saracu' si am preferat sa-l trimit pe hol decit sa-i trag o injuratura...Asta in cazul meu. Poate la tine va fi altfel...

Ina si Ripley, multumim mult pentru laudarosenii...chiar ca suntem fetite frumusele - e uimitor cum se schimba fizionomia fetei, de la o zi la alta...

Cristina, o rugaciune in gind pentru tine si Iris!

Xandro, evident ca voi veni cu vestile despre Vladut! Doar de-aia avem net...

Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

foarte frumusele fetitele voastre, sarah si ana! le-am admirat in pozute. sa va traiasca!!

tinem pumnii pentru cristina si anamari!!

si tie, xandra, pe miine! usor, usor de tot sa fie, sa veniti cu amintiri frumoase din spital.

si tie, alina!!! hop-hop!

ina, ce activitate intensa la tine - normal ca draga rachel se inghesuie acolo si-o simti pina-n git. las' ca iese ea si sa vezi ce bine si 'eliberata' o sa te simti!

si eu, cu telefoane si faxuri in dreapta si stinga. si printre picaturi, alaptat de maya care-i o urlatoare sefa daca nu ma postez pe pozitie atunci cind VREA EA!:)
se pare ca avem casa din florida. o sa pun niste poze in albumul nostru comun. si se pare ca s-a finalizat si vinzarea casutei noastre aici, in pennsylvania. of, cum se rezolva toate, parca zboara..... si eu am dormit doar vreo 4 ore azi noapte, ca maya a tot vrut la tzitzi si numai asa era linistita. na, dormi, de poti... imi pica ochii-n gura, vorba 'ceea..... plus, ca m-a pascut o raceala, tusesc ca o magarita, iau medicamente imediat dupa ce ii dau tzitzi lu' maya, sper sa n-o afecteze pe ea, saraca.

pupici!!

mona, lia (24.04.2004) si maya (28.10.05)

www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hai ca am ceva timp liber si aicea e maaare plictiseala, asa ca m-am gindit sa va spun povestea nasterii mele, ca v-am promis-o dar nu am avut timp...

Dupa cum stiti, martea, pe 1 noiembrie m-am dus de dim la control la spital. Si-a introdus doctorita minutele pe acolo, a zis ca sunt modificari - lucru pe care il spusese si in urma cu 2 saptamini si a zis ca daca ma apuca nascarea sa o caut pe o anume doctorita din echipa ei, care era de garda. Plec de acolo cu senzatia ca vorba Xandrei, ii ramasesera degetele inauntru. Durere surda in burta, ca la ciclu.
Trece timpul, merg cu mama in piata, treaba, ajung acasa, intru pe net, vorbesc cu fetele in conferinta, le zic ca ma doare spatele si burta, ma mediteaza Maria on-line la tema mea de info. pentru facultate, etc. Treptat-treptat incepeau sa se contureze niste dureri succesive, mai regulate. Am dedus ca erau contractii - nu stiam sigur, ca io nu avusesem niciodata. Tot asteptam sa vad ce se mai intimpla, pe la prins s-au mai intetit, dar nu ma durea foarte tare - ca la ciclu, dar mai ales in spate, la rinichi. Adica nu simteam ca mi se intarea burtica.
Dupa-amiaza hotarasc totusi ca sunt contractii, am o tentativa esuata de a le cronometra, nu prea reusesc si iau hotarirea sa merg la mama, care sta vizavi de spital si de acolo, cu bocceluta in spate sa mergem la spital.
Prevazatoare, merg la baie, execut una bucata razuiala integrala, FARA oglinda, ca deh..imi permitea mini-burtoiul. Apoi iau frumusel bocceluta, iau Matizoiul si plec, evident, eu conducand - ca Adila al meu era la serviciu - la mama. Acolo tot oscilam daca sa mergem sau nu la spital, pentru ca ma durea, dar suportabil, chiardecent as putea spune.
Pina la urma plecam la spital la 19.30, tot cu masina, desi era vizavi. Bineinteles ca doctorita de garda m-a oprit si m-a cazut in camera intitulata Travaliu 2. Este una dintre cele 3 sali de travaliu din sala mare de nasteri de la Filantropia. Cica inca nu intrasem propriu-zis in travaliu, nu aveam nici dilatatie, dar nici nu ma puteau trimite acasa...Asta pe la 20.00. Apoi a urmat clisma de rigoare si statul pe buda - premiera mondiala pentru mine...Mama a fost nevoita sa plece la 20.45 ca nu putea ramine pe hol...
Si am ramas singura. Cind sa iau o revista sa citesc despre tarte de mere!!!!!, poc! se rupe apa! Exact la 21.00. Fetelor, io ianinte ma intrebam daca o sa-mi dau seama la momentul X. Ce sa nu-ti dai seama, nene? Ca daca nu curge la apa....girla...nu se mai oprea. Intre timp, imi amintesc ce mi-a spus prietena mea care nascuse acum un an, si anume ca dupa ce se rupe apa incep durerile naspa.
Evident, nu-mi termin bine gindul ca da-i dureri muuult mai nasoale ca inainte.
Vine doctorita si hotaraste ca sa-mi faca o injectie cu Scobutil, ca sa mai accelereze contractiile, care erau dureroase dar rare. Asta la 22.00. Intre timp a aparut si sotiorul meu, care facea ture pe hol, norocul lui ca fiind noapte, lumea nu-l lua la intrebari. Ba chiar l-au lasat odata sa si intre in sala. Eu am mers de 2-3 ori la el, in plimbare, dar am mai zis ca era prea dureros - preferam sa stau in patut nemiscata.
Pe la 12 noaptea apare iar doctorita, care dupa ce introduce degetele constata ca aveam doar dilatatie 3. poc! Alta injectie, de data asta cu Mialgin, ca sa sporeasca contractiile. Problema era ca la mine contractiile erau f dureroase dar foarte rare si foarte scurte. deci exact pe dos. Fara sanse de nascare in acest ritm...Si doctorita a zis ca revine peste o ora.
La 1 noaptea fix, apare, face consultul si surpriza totala - nu-i venea sa creada - dilatatie completa! De-abia a putut sa se concentreze sa sune la dcotorita mea pe mobil si i-a zis disperata ca sa vina cit poate de repede ca nu stie daca mai sta BB inautru pina ajunge ea. Io, cind am auzit, sa lesin, nu alta....Ciudatenia care era - in continuare contractiile foarte rare si scurte, pe mine ma durea rau, dar trebuie sa recunosc ca m-am asteptat la o durere infinit mai mare. Deci, conparativ cu asteptarile mele, contractiile desi foarte dureroase, cu o tehnica de respiratie corecta si masaj facut de mine pe spate + stat nemiscata, treceau destul de repede....
Intr-un sfert de ora a apartu doctorita, echipata, tot, moasele m-au invata tehnica impinsului - cel mai oribil lucru, dupa parerea mea, la toata nasterea, asta este! Scremutul!
Apoi m-au pus pe masa si din 3-4 contractii a iesit micuta! Mi-am dat seama clar cit a fost de important sa inteleg exact cum sa imping si cum sa-mi conrolez respiratia. La inceput mi s-a parut foarte greu, dar ultimele 2 contractii le-am speculat la maxim!
Evident, dupa ce doctorita mi-a zis la un moment dat sa imping ca vede capsorul blond al micutei...am capatat aripi...cred ca eram in stare sa screm tot, numai sa stiu ca iese cu bine micuta...
Epiziotomia la mine a fost o eliberare - am resimtit-o ca pe un val fiebinte - era singele - care m-a usurat foarte mult si m-a ajutat sa iasa capsorul. Deci in gind i-am fost recunoscatoare. serios ca nu a durut.
Apoi a umat cusutul, dupa ce mi-a facut vreo 4-5 anestezii locale...jos. Alea le-am resimtit - mie mi-e super frica de injectii, dar nu mai conta...Apoi m-a avertizat clar doctorita ca va durea la cusatura cind introduce primele fire. Asa a si fost. M-am tinut bine de barele alea ale mesei si am supravietuit. Cusutul cu totul a durat vreo jumate de ora. Micuta a iesit la 1.40 si s-a terminat cu totul pe la 2.15.

Cam asta este povestea nasterii. Am avut noroc. Sunt constienta de asta si-i multumesc lui Dumnezeu. As mai naste si de 10 ori daca ar fi tot asa. Nu am ramas cu nici un resentiment. Probabil ca e primordial meritul doctoritei mele care a stiut sa-mi dirijeze nasterea cu atita iscusinta. Poate si faptul ca intr-adevar am facut multe ore de plimbare, am fost fooooarte activa pina in ultimul moment si, de ce nu, asta e si conformatia mea...

Va urez la toate o nastere cel putin la fel de usoara ca a mea! Pupici multi ca v-am plictisit suficient!

Poze cu mami si BB
Varsta Sarah
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20051102/n/SARAH/dt/18/k/a78a/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

ia te uita ce face xandra cu mai putin de o zi inainte de a naste: da consultatii juridice pe net! Xandra , multumesc de interpretare, cam asta am inteles si eu din intortochelile lor. Ce n-am priceput era chestia aia cu suspendarea...

Cristina si mie imi vine sa-ti vorbesc "live" la Loredana! Sper sa faci epidurala si sa fie bine de data asta! Sa nasti repede si cu cat mai putine dureri!

Ina ai grija cu varul ala... si cu efortul aferent. Ma bucur ca si tie iti place filmul...

Monet ce bine ca ai gasit casa! Uite, incet-incet se aseaza toate... nu? sa ne tii la curent.

Lavi02 astepti schimbul III?

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 36+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput