pretenii imaginari
Ati avut unul? Copilul vostru are? este normal?
eu am avut unul pentru cativa ani,tin minte ca a aparut pe la d ani si l-am avut pe langa mine vreo 2 ani.Il chema NUNU si era un iepure urias negru.Era cu mine intotdeauna cand aveam nevoie.Avea locul lui in camera mea.Mai greu era cand plecam in concediu cu masina cu ai mei: ma cam inghesuia.
S-a terminat trist. A inceput sa vorbesca urat si sa devina agresiv.Devenise un inamic imaginar.Asa ca tata a trebuit sa-l bage in sac si sa-l arunce de pe un pod.Numai asa am avut liniste.
Si nu.Nu sunt nebuna.Sunt cats epoate de normala acum.Poate doar o imaginatie mai bogata
Raspunsuri
cruis spune:
Din ce stiu eu, da e normal. Din ce am citit e rezultatul unui imaginatii foarte bogate. Si fetita mea a avut una, ii spunea "cheity", nu stiu cum s-ar scrie . Purta ochelari si era bruneta...
A plecat insa cand a crescut!
Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw
adrienne12 spune:
Da si eu am avut 2. Imi trebuie un efort de memorie sa-mi amintesc numele insa aveau locul lor in apartamentul parintilor si imi amitesc cum conversam cu ele si despre ce. Imi amintesc ce purtau, cum aratau... Au disparut cindva.... nu mai tin minte cind... probabil la adolescenta.
numeioana spune:
Si finutza mea are unul la cei 5 anisori ai ei. E vorba de o fantoma prietena
Eu nu-mi amintesc sa fi avut, probabil de aici imaginatia cam saracacioasa
Ioana
axia spune:
Eu am avut doua prietene : Violina si Concetta , nu ma intrebati de ce numele astea, probabil de prin vreun desen animat.
Le faceam loc la masa, le lasam sa intre primele pe usa si mai ales vorbeam intr-una cu ele ...... Mi-a trecut
Il astept cu interes pe fi-miu sa vad cu ce "noutati" vine
Nu va speriati, am citit si eu ca e ceva normal .....totul este sa le treaca
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.
Kitty spune:
Si puiul meu are un prieten imaginar cam de la 3 ani.
Il cheama Zigy (sau mai degraba Jigy), locuieste la noi in camara, vine cu noi pe strada, trebuie sa-l lasam sa intre in fata noastra in casa, uneori trebuie sa-l asteptam pe strada, ca ramane tot mereu in urma!
Si mai locuieste la noi in camara Lupul cel rau, care il cam necajeste pe Jiggy, si care face toate lucrurile rele in casa noastra. Si cand in fata noastra Raul a scapat o cana pe jos, de fapt Lupul cel rau i-a smuls-o din mana. Si binenteles el a stricat si murdarit tot.
In ultimul timp nu mai ii pomeneste atat de des (are 6 ani jumatate), dar din cand in cand isi aminteste si atunci ne spune ce mai fac....prietenii lui.
nicoletaq spune:
Si eu am una:constiinta, tot imi sopteste ba una, ba alta, o am de la 18 ani.
Pe NU cred ca-l au toti copii, dar gasim noi leac pentru prietenii rai sau ce-l putim ne straduim sa o facem.
Ramonika spune:
eu nu tin minte sa fi avutun prieten imaginar. cred ca e vorba si de singuratate aici. eu chiar daca am fost singura la parinti, nu am dus lipsa de prieteni pe la bloc
Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor
mamica dulce spune:
nici eu nu am avut prieten imaginar ..dar in schimb faceam povesti...seara la culcare sau cand ma plictiseam inceapeam cu ce-ar fi daca si faceam ..telenovele,cu mine erou principal si ce intens le traiam, radeam,ba chiar plangeam cu hohote daca era cazul.Subiectele au crescut odata cu varsta,normal..analizam reactii,ce ar fi trebuit sa spun.. Am avut o imaginatie tare bogata si obiceiul asta ma apuca si acum,..mai ales spre dimineata,cand nici nu dorm,nici nu m-am trezit inca.Sunt scenarii intregi,nu gluma.:)nu pot sa ma smulg din ele,foarte realistic concepute.
Cred ca obiceiul asta a aparut pentru ca adorm foarte greu,inca de cand eram mica..tin minte niste povesti din astea de cand eram in clasa intai chiar.
Ce mi se intampla acum nostim:)...cand sunt extrem de obosita si plange mitzu noaptea...visez..dar nu e vis,e cat se poate de real..cum ma ridic din pat,ma duc la bucatarie,aprind becul,ii pun lapte,il incalzesc,apas toate butoanele,ii dau sticla,pup copilul,il invelesc..atat de real e totul,extraordinar si in timp real,nu in fractiuni de secunda ca in vis si apoi tot il aud miorlaind si nu inteleg de ce? ca doar i-am dat ce.i trebuie
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
dadi_t spune:
Si fetita mea are doi prieteni imaginari.Am descoperit asta pe la 3 ani cand umbla cu un bat prin casa si vorbea rastit la adresa...cuiva nevazut. Am intrat in jocul ei si... mi l-a prezentat pe Cosmin. Cosmin este un baiat care sta la bloc(!) si are parinti si era fff rau. Dar in ajutor ii sare intotdeauna Alexandra(surioara lui Cosmin), de o varsta cu Andreea si care este tare cuminte. Mi-a prezentat-o tinand-o de mana(?!). Am intrat in jocul ei si am rugat-o sa-mi explice cum arata si cum e imbracata...era EU in miniatura....in felul acesta mi-am dat seama ca ma ia drept exemplu in toate. De un an-doi aminteste f rar despre ei, dar imi spune ca mai vin doar cand este suparata sau singura. De aceea dupa 7,6 ani am hotarat totusi sa-i facem o surioara sau un fratior sa nu se mai simta singura.
Nepotica mea avea ca prieten imaginar un ...pitic imbracat in culoarea rosie....Oare este ceva.... ereditar?
Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!