Carnatii de Craciun
Raspunsuri - Pagina 2
monagan spune:
Mai bine nu intram aici sa citesc. Deja tastatura. Nu ma mai gandesc, ca am inceput postul.
Eu pregatesc carnatii exact cum a spus si Rufus, alta reteta nu stiu (si nici nu o sa incerc). Asa am mostenit-o de la parinti, e super gustoasa. Incercati si voi.
Ia uite cum fac reclama !!!!!!!!!
MG
nematics spune:
Adrienne,
gasesti matze la Wallmart!!! Precis!
Am gasit si urechi de porc tot la raionul de carne (pina acum erau numai la raionul pentru catei si daca intrebam unde sunt alea sa le mincam noi era ca in filmele comice sa vezi fata vinzatorilor, incercind totusi sa fie politicosi si sa se abtina din soc in fata noastra!!!); am gasit pina si limba de vita! Incredibil! Ce n-am gasit decit o singura data, la King Super (Kroger) e creier. De 2 ori da mai de demult am gasit fudulii.
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"
vikinga spune:
Adrienne, nororc mare prin europa avem cu magazinele turcesti ca acolo mai dai si de foi de vitza pt sarmale si de alte chestii fara de care nu se poate sa faci o treaba in bucataria noastra romaneasca. Matzele de oaie ar fi un compromis, insa e ok si asa, nu neaparat de porc insa eu una nu am sansa sa gasesc aici unde locuiesc. Doar in hamburg unde sunt cei mai multi turci. dar imi intind antenele si fac comanda prin cunostinte:))Dar imi mai lipseste ceva si cred ca mai multor romani plecati. Chestia aia care te ajuta sa umpli matzele...pilnia aia...ei bine nu o am. A descoperit careva ceva asemanator? Ar fi SUPER anul asta sa fac cirnati de Craciun!!!! Tochitura moldoveneasca la borcan pusa din timp, oricum e in plan.www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
adrienne12 spune:
La Wallmart? Si cum se cheama ele in engleza? Intestins? Eu n-am curaj sa intreb de asa ceva in Wallmart, pe bune...Cum sint ambalate? My God, imi inchipui ce-or fi zis vinzatorii aia caci americanii fac mutre la orice fel de maruntaie, pina si la ficat! Eu aici gasesc limba, creier la magazinul unor rusi care aduc si o sunculitza afumata excelenta facuta undeva prin New Jersey, pe care (culmea!) o comercializeaza sub numele unguresc de "Koloshvary". Mai au cabanos si telemea din tara... Fac o paranteza ca merita povestita faza, o prietena a dus la Christmas party limba cu masline. Au mincat americanii in delir tot intrebind ce e si dupa ce au terminat tava le-a spus. Li s-a facut rau...O sa incerc si la magazinul chinezesc - la astia chiar ca nu mi-e rusine sa intreb, ca ei maninca si sobolania afumati (am vazut poza in National Geographic, pe bune).
Caroline spune:
Rufus cata paprica pui? Da-mi un exemplu de proportie, ca ceea ce i se pare unui ardelean putin unui muntean i se pare enorm. Boia iute nu pui de loc? Nici piper?
nematics spune:
Adrienne, nu trebuie sa intrebi, te duci la raionul de carne si undeva la margine (fie cea dreapta fie cea stinga) sunt "carantinate" produsele "ciudate"! Mie nu mi-e rusine sa intreb nimic intr-un supermarket; daca nu intreb nu am sansa sa gasesc. In fond asta e legea "cererii" si a "ofertei"! Daca nu ceri, nu e interes, nu "baga" marfa!
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii"
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Rufus cata paprica pui? Da-mi un exemplu de proportie, ca ceea ce i se pare unui ardelean putin unui muntean i se pare enorm. Boia iute nu pui de loc? Nici piper?
Paprica dulce se pune putin, la 3kg carne, cam 2 linguri. Dar trebuie sa fie d-aia rosie, din piata, daca ai de unde. Daca nu, nu-i nici un necaz. Si nu, nu pun boia iute si nici piper. Le-am incercat (ca si multe altele: cimbru, ienibahar,busuioc, menta, coriandru, prcum si amestec de carne porc-vita-oaie, in diverse proportii) dar nu mi-au placut. Pana la urma, conteaza insa si gustul vostru...
Inainte sa bagati carnea in mat, faceti o chifteluta si prajiti-o in putin ulei; dupa ce se raceste, gustati "martorul" si vedeti ce-i mai lipseste, dupa gustul vostru.
Si amestecati bine carnea, cu mana, sa se topeasca sarea.
http://community.webshots.com/user/tora97