spovedania si......

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by denizel
[quote
[quote]noi nu suntem in stare sa respectam nici macar cele 10 porunci si gasim interpretari garla pentru a le putea nesocoti si mai vrem sa gasim raspunsul la problema contraceptiei.

pai te cam contrazici. or suntem in stare si singuri sa intelegem Biblia si sa dam in unanimitate aceeasi interpretare fiecarui cuvant scris acolo, or cate capete, tot atatea idei despre care ar fi voia lui Dumnezeu, cea pe care pretindem ca dorim s-o implinim?

cu cele 10 porunci, nu, nu ma contrazic de loc!!
asta e buba, ca desi e clar ca lumina zilei ce scrie acolo, s-au gasit minti mai luminate decat a Creatorului, care au gasit cu cale sa le modifice pe ici pe colo, prin partile esentiale:)
Hai sa dau un citat (din Biblie:P). Matei, cap.5, versetele 17, 18, 19, 20.
"17.Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Proorocii. Am venit nu sa stric, ci sa implinesc.
18. Caci adevarat va spun: cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte de a se fi intamplat toate lucrurile.
19.Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor, dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.
20.Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor"

Deci, schimbam Legea sau nu o schimbam? Aici se vorbeste de Legea celor 10 porunci, nu de ritualurile ceremoniale din VT (circumcizie, sacrificarea animalelor etc)
Daca citesti Legea, din Exod 20, as fi curioasa sa-mi spui ce ti se pare interpretabil acolo.
Daca totul e foarte clar in Exod, ce ti se pare interpretabil in citatul de mai sus?
daca ti-s clare amandoua, de ce mai esti ortodoxa? Trebuia sa-ti dau o replica pe masura celei cu gandirea hedonistica

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

denizel ai dreptate. Isus vorbea in pilde pe care mai apoi le explica, iar acest lucru il facea sa ii ajute pe oameni sa inteleaga, nu sa ii incurce mai tare.

Dar sunt si multe lucruri pe care le-a spus El si care sunt clare, nu lasa loc de interpretari.
Cum ar fi faptul ca Hristos este singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu. (1 Timotei 2:5 "Căci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor între Dumnezeu si oameni: Isus Hristos")
Sau calea prin care se ajunge la mantuire Marcu 16:16 " Cine va crede si se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit."

Sunt lucruri clare, scrise negru pe alb. Insa oamenilor le-a placut sa le infloreasca, sa puna de la ei alte reguli si atunci se mira lumea ca sunt absurde si nu le pot indeplini.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

[quote]Originally posted by denizel

[quote]Originally posted by conchita
[)
"17.Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Proorocii. Am venit nu sa stric, ci sa implinesc.
18. Caci adevarat va spun: cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte de a se fi intamplat toate lucrurile.
19.Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor, dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.
20.Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor"Deci, schimbam Legea sau nu o schimbam? Aici se vorbeste de Legea celor 10 porunci, nu de ritualurile ceremoniale din VT (circumcizie, sacrificarea animalelor etc)....................Da de unde ai tras concluzia ca in pasajul respectiv e vorba de cele 10 porunci?Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by impreuna

yank de acord cu tine, dar vezi ca si in VT curvia este considerata pacat (si inca ce pacat!) :))

Pai nu am zis eu ca nu e pacat?Dar acum depinde ce intelege fiecare prin curva.Ptr mine inseamna una care o face pentru foloase materiale,in nici un caz nu consider ca una care schimba 10 barbati in 10 zile e curva atata timp cit o face din placere.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

[)
20.Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor"

Deci, schimbam Legea sau nu o schimbam? Aici se vorbeste de Legea celor 10 porunci, nu de ritualurile ceremoniale din VT (circumcizie, sacrificarea animalelor etc)

....................

Da de unde ai tras concluzia ca in pasajul respectiv e vorba de cele 10 porunci?

Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

da' matale ce intelegi prin Lege?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mamaaa, 13 pagini... N-am avut rabdare sa citesc mai mult de doua.
Eu as zice asa: lasati-o balta cu spovedaniile si cu preotii, biserica e asa de ramasa in urma incat daca te iei dupa ei nu mai poti trai decat intr-o coliba in varf de munte, unde faci vreo douazeci de copii, din aia mor cel putin jumate si mori si tu sigur inainte de 40 ani. Trebuie inventata o religie noua, potrivita pentru zilele noastre nu pentru in urma cu 2000 de ani, din astea de exista, niciuna nu e buna. Cel putin ortodoxismul "ca la carte" este cel putin anacronic si nu se mai potriveste cu nimic din lumea de azi. Acu' sa vezi ce-mi iau in cap Da' nu o sa raspund:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by Elena
In ceea ce-l priveste yank, pe mine chiar nu ma intereseaza ce spune el, atita timp cat nu pare sa il intereseze crestinismul; la fel cum nu ma intereseaza de pilda ce spune xenocid. Punct. Mie mi se pare mult mai nimerit sa ignor asemenea mesaje si sa raspund celor care CHIAR VOR, celor care chiar sunt interesati cu adevarat sa afle ceva despre credinta si/sau crestinism, cum a fost Livia sau Teodora.

E o vorba...Cu putina ignoranta se ajunge departe Nu sint un bun evreu,nu tzin kashrutul,pacatuiesc big time,sint ultimul de aici care ar avea dreptul sa de-a sfaturi.De fapt nici nu o fac,sint un observator care isi spune parerea si care are in spate citeva sute si sute de carti citite,inclusiv noul testament si evangheliile,coranul...samd.Si nu ma pot oprii sa nu constat ca de-a lungul istoriei,tocmai ignoranta crestinilor,ignoranta cu care respingi si tu orice parerea alta decit cea venita de la un crestin,tocmai ignoranta asta a facut ca biserica sa faca multele faradelegi de care e vinovata.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by impreuna

denizel ai dreptate. Isus vorbea in pilde pe care mai apoi le explica, iar acest lucru il facea sa ii ajute pe oameni sa inteleaga, nu sa ii incurce mai tare.Dar sunt si multe lucruri pe care le-a spus El si care sunt clare, nu lasa loc de interpretari.
Cum ar fi faptul ca Hristos este singurul mijlocitor intre om si Dumnezeu. (1 Timotei 2:5 "Căci este un singur Dumnezeu, si este un singur mijlocitor între Dumnezeu si oameni: Isus Hristos")
Sau calea prin care se ajunge la mantuire Marcu 16:16 " Cine va crede si se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit." Sunt lucruri clare, scrise negru pe alb. Insa oamenilor le-a placut sa le infloreasca, sa puna de la ei alte reguli si atunci se mira lumea ca sunt absurde si nu le pot indeplini.

Flavia,voi baptistii spuneti ca n-aveti nevoie sa va spovediti la un preot.Foarte bine,bravo voua,sa fiti sanatosi.Noi ortodocsii credem ca avem nevoie de preot ca sa ne dezlege pacatele,dupa cuvantul Scripturii,dupa invatatura Mantuitorului.Titlul topicului este "spovedania si sexul".Deci se adreseaza celor care cred in aceasta Taina,asa cum crede si initiatoarea topicului.Daca vrei sa jignesti BO si implicit pe noi cei care ii apartinem,spunand ca spovedania este "regula absurda" "inflorita de oameni" si ce mai zici tu acolo,te-as ruga sa te abtii,mai ales ca noi ne aflam in Sfantul Post al Craciunului.Pentru noi Spovedania este taina sfanta si te-as ruga sa respecti acest lucru.Multumesc.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by irina.c.

[)
20.Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor"Deci, schimbam Legea sau nu o schimbam? Aici se vorbeste de Legea celor 10 porunci, nu de ritualurile ceremoniale din VT (circumcizie, sacrificarea animalelor etc)....................Da de unde ai tras concluzia ca in pasajul respectiv e vorba de cele 10 porunci?Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

da' matale ce intelegi prin Lege?" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Da matale de ce nu citesti contextul pasajului,adica tot capitolul?"Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" e din cele 10 porunci cumva si nu stiu eu?Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxij

Mamaaa, 13 pagini... N-am avut rabdare sa citesc mai mult de doua.
Eu as zice asa: lasati-o balta cu spovedaniile si cu preotii, biserica e asa de ramasa in urma incat daca te iei dupa ei nu mai poti trai decat intr-o coliba in varf de munte, unde faci vreo douazeci de copii, din aia mor cel putin jumate si mori si tu sigur inainte de 40 ani. Trebuie inventata o religie noua, potrivita pentru zilele noastre nu pentru in urma cu 2000 de ani, din astea de exista, niciuna nu e buna. Cel putin ortodoxismul "ca la carte" este cel putin anacronic si nu se mai potriveste cu nimic din lumea de azi. Acu' sa vezi ce-mi iau in cap Da' nu o sa raspund:))

Inventeaza tu o religie noua,ca nu te opreste nimeni,ba chiar o sa fii la moda ,ca noi ortodocsii ne vedem de ale noastre,n-o sa te deranjam.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput