Mamici de mai-iunie 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 11
inaioana spune:
Carmina, dar nu m-am simtit "atinsa", ce-ti veni? Foarte bine ca nu ti-ai facut probleme din cauza asta. Nici nu ai fi avut de ce. Organismele noastre sunt diferite si reactioneaza diferit la hormoni. Si din acest motiv prescrierea de anticonceptionale hormonale de exemplu este diferentiata si ce mi se potriveste mie , nu-i merge alteia..si tot asa. Chestia cu avortul era ca daca ai avut greturi si nu mai ai brusc si esti inca in trim 1, poate ar fi bine sa vezi dr.
Sunt foarte multe femei care suporta progesteronul (sau hcg-ul) foarte bine si n-au nici pe naiba, si evident nasc bb perfecti.
In privintza ficatului, nu mi-a spus nici o vecina/sora/bla-bla , am citit aici pe DC acum vreo doi ani, dar , ai dreptate, acum am tot cautat cu google si pe cuvant daca gasesc ceva despre asta pe site-urile de specialitate. Asa ca fetelor, parerea mea e sa mancati ficat pana nu mai putetzi..daca vreti, bineinteles!
Magg, nu m-am hotarat asupra unui nume, eu astept sa aflu sexul lui bb.
Ioana
14 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
inaioana spune:
Shoricutza, ma invitzi tu undeva sa ne bericim?

Mihaela, eu am auzit de superstitia asta, dar nu am bagat-o in seama. Si, surpriza! , nici ea pe mine. Adik am cumparat la greu pentru bb in ultimele sapt de sarcina si nu s-a intamplat nimic deosebit. Ma asteptam!![]()
Ioana
14 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
ama_kaly spune:
magghyc noi ii spunem Seby de cand am aflat de sarcina dinainte sa aflu ca e baietel..poate si pt ca asta ne-am dorit sa fie.Acum suntem in dubii daca sa-i mai punem si al doilea nume sau e de ajuns..si daca da,nu ne-am hotarat asupra nici unuia.mai vedem!
Carminabulina mie nu mi se vede burtica deloc nici acum la 16+ aproape 17(calculate de la UM desigur)
nu mai zik sa observe altii ca-s gravidutza,m-as multumi macar sa observ eu
si acum de cand mi-au trecut si greturile,poftele au ramas singurele simptome ca in rest tot la fel ca inainte de a ramane insarcnata ma simt!Si mie mi-au zis fetele de la martie-aprilie sa mai am putina rabdare ca dupa 15sapt incepe sa se vada..dar..inca nu observ nici o schimbare!Pana si dr cand am fost la eco m-a intrebat da unde-l tin pe bebe de nu se cunoaste nimic 
Cat despre ficat si mie cand am fost mi l-a recomandat dr ca la analize mi-a iesit o usoara anemie si a zis sa mananc ficat ca are fier pe langa oua,carne etc..Darria curaj ca o sa scapi si de greturi curand!io
16+ si
Seby
magghyc spune:
In ghidul femeii gravide spune :
" Organismul poate depozita unele vitamine cum ar fi vitamina A, D, B12. In doze mari, unele vitamine pot deveni toxice. Nu este recomandat sa mancati ficat sau produse din ficat in timpul sarcinii. Ficatul are cantitati foarte mari de vitamina A care, in cantitati mari, poate determina malformatii congenitale"
shoricutza spune:
mihaela.f ptr semnatura, dar si ptr tine, este corect sa-ti calculezi sarcina de la UM. Cred ca asa fac toate fetele si asa fac si medicii.
Si legat de asta chiar am o propunere. Tinand cont de faptul ca in perioada asta suntem mai uituce (eu sunt oricum
) cred ca ar fi f bine si mai ales util daca toata lumea ar avea la samnatura specificat numarul de saptamani. Mi se pare mai simplu asa decat sa stam sa calculam de fiecare data cand ne intereseaza in cate sapt este cineva cu care vorbim. Ce parere aveti?
A, si mai am o propunere. Haideti sa incercam sa nu ne mai gandim la sarcini oprite in evolutie si la alte lucruri de genul. Sa incercam sa fim mai relaxate si mai optimiste. Ne apropriem, marea majoritate, de sfarsitul perioadei dificile si asta trebuie sa ne bucure in primul rand.
la toata lumea
11+
shoricutza spune:
inaioana sigur ca te invit. Cand vii la Bucuresti ptr control, dupa ce faci eco si-l vezi pe bb putem sarbatorii. Ce zici? si putem bea chiar o sticla intreaga daca ne luam berica fara alcool.
11+
ama_kaly spune:
magghyc eu am mancat de vreo 3ori pate de cand st insarcinata..nu cred sa fie vreo pb daca ti-e pofta si gusti.important e sa nu faci excese si sa nu mananci zilnic!mai rau cred eu e sa poftesti, n-are nimic daca mananci o data o felie-doua!shoricutza foarte bune propunerile tale!si eu vreau sa vad varsta sarcinii la fiecare gravidutza dupa ce citesc ce scrie si din pakte nu pot retine la fiecare in parte
cat despre sarcini oprite in evolutie,n-o sa se mai intample pe la noi caci avem bebei voinici si luptatori!inca putin si dispar si greturile..eu ma lupt acum cu durerile de cap
mihaela.f eu de abia astept sa dau iama in magazinele pentru bebelusi si o superstitie nu ma va putea opri!decat sa ma trezesc dupa ce nasc ca n-am ce-mi trebuie pentru bebel,mai bine le iau din timp!io
16+ si
Seby
Diana79 spune:
Fetelor l-am vazut pe bebitza al meu. Este bine si are activitate cardiaca. Nu am apucat sa-l vad decat f putin poate nici un minut dar sunt bucuroasa de nu mai pot pt ca magandeam ca nu-mi face ecografie, dar doctora a fost de treaba si a vrut sa se asigure ca e totul ok. Urmeaza sa merg iar in 2 sapt la control
Sunt SUPER fericita. A si am uitat sa specific ca este doar unu.
aveti grija de voi si de bebei.
Diana
9+
mihaela.f spune:
Shoricuta saru mana de raspuns! eu asa m-am trecut de la bun inceput, dar am crezut ca gresit! avem 9 saptamani de la UM.
Mihaela
9+
magghyc spune:
ama,
sunt sigura ca nu are nimik.
Ghidul respectiv e tradus, si e f posibil in original formularea sa fie alta. Eu in continuare cred ca daca nu intentioneaza cineva sa manace zilnik, nu are nimik.
Apropo de alimente interzise, si branza Feta e unul dintre ele, iar mie e singura branza care imi place. Dar motivul e interzicerii ei e ca nu e facuta din lapte pasteurizat, ori io mananc branza feta la cutie, care e super pasteurizata
...
Si eu vreau sa iau haine de BB! de abia astept sa am liber la plimbare.
Mi-e greu sa cred ca daca , doamne fereste ceva nu merge bine cu bb e din cauza ca i-am luat io haine cu 5 luni mai devreme...
Gasca, pupici!