Mamici de mai-iunie 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 10
magghyc spune:
carmina,
utrogestanul da greatza doar daca e luat oral. Dar oricum, din ce stiu eu la 14s, nu mai e cazul sa il iei- ca ai deja fabricutza de hormoni activata.
si eu sunt convinsa ca daca se manaca de cateva ori ficat de pui nu e nimik; in toate cartile de gravidute formularea cred ca e 'evitati consumul in exces' nu aliment interzis. Eu oricum nu mi-am intrebat medicul...
in schimb si eu am citit ca intreruperea brusca a semnelor de sarcina - adica sani durerosi sau greturi POT indica o sarcina oprita in evolutie.- pot inseamna ca nu e neaparat.. mentiunea era facuta oricum la primele 2 luni de sarcina, iar experientza trista a lui Megbeng o contrazice...adica ca poti f bine sa ai semnele prezente si bb sa nu fie bine. Concluzia mea e ca numai doctorul poate decide ce semnificatie are un simptom la o pacienta. Cred ca de ex. o durere de burta in cazul meu, care deja am o luna de stat pe acasa din motive medicale inseamna pt medic altceva decat daca ar fi fost unica problema semnalata. 
Cu faptul ca ne panicam cam mult...asha e, subscriu!! paranoia de sarcina se numeshte, iar io sunt abonata veche - lasa ca am avut si motive...
adib, mi-ai facut pofta! Si nu cred ca se descurca sotul meu sa imi pregateasca asha ceva...las ca imi fac singurica mai incolo! el saracul si asha se chinuie cu jobul, drumurile mele la spital, injectii etc..
Magg
11+
mihaela.f spune:
Daria am crezut ca laptele are legatura cu greturile...sorry! de asta am intrebat!
Mihaela
9+
carminabulina spune:
Darria esti cea mai tare si ma refer la cum iti masori tu sarcina. Ai vreun motiv sa o faci asa sau pur si simplu? Eu am 14 fix de la UM si probabil 12 de la conceptie dar eu trec cu 14, asa ca sa par si eu
mai gravida si asa nu mi se vede burta deloc. Cat priveste chestia cu ficatul eu stiu ca se recomanda cand esti gravida pt ca, contine mult fier si este singurul aliment la care nu se distruce fierul cand acesta este preparat termic. Dupa cum am mai scris, azi mi-am luat inima in dinti, si chiar la iesirea din cabinet am intrebat-o pe dr. ce poate sa-mi spuna despre ficat si mi-a raspuns ce am scris mai sus. Pe 7 dec. merg la eco, la ginecolog si am sa-l intreb si pe el, si pe 4 ianuarie merg la alt eco, si am sa-l intreb si pe dr. de acolo, sic.
14 fix
inaioana spune:
Carmina, bineinteles , tu crezi ce vrei. Eu ti-am spus ce cred eu si am uitat cine, o alta fata dragutza
, ti-a spus ce crede ea. Cauta si tu cu Google si informeaza-te, daca esti Toma necredinciosu'.
Uite io ce am gasit :
http://www.morningsicknesshelp.com/morningsicknesscauses.html
Ioana
14 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
carminabulina spune:
Magg- ai dreptate si cand te referi la simptome si la paranoia de sarcina. Exista vreun leac?![]()
14 fix
carminabulina spune:
inaioana- in privinta parerii ai dreptate, aici nimeni nu poate sa zica:"Fa ca mine ca sa e bine", dar probabil ca inconstient resping tot ceea ce este negativ, si ceea ce cred eu ca nu prea se pupa cu realitatea, de-asta intreb si multumesc pt raspunsuri, nu vad dc te-ai simtit atinsa. Am zis doar ca ma bucur ca nu am stiut dinainte ceea ce ai spus tu pt. ca altfel as mai fi adaugat un stres la cele multe pe care le am.
magghyc spune:
Fetelor,
voi v-ati gandit la un nume pt bb?
daca e fetitza sau daca e baietel?
Cele care inca nu stiu...
Noi ii spunem -acum- lui bb 'Nichita' din 2 motive - e numele de familie al viitorilor nasi si e oarecum unisex - sunt si fetite si baietei botezati asha.
Deci varianta de fetita e Alexia Nikita
varianta de baietel e Christian Nichita
...noi am vrea sa vina intai Alexia, dar... sa vedem care/cine a venit...
shoricutza spune:
Salutare la toata lumea!
Inaioana vrei si tu o guritza de bere
? Adevarul este ca mi s-a facut atunci o pofta de bere ca as fi baut o sticla intreaga
dar m-am limitat la o juma de paharel micutz si ala.
Lyly809 multam ptr incurajari. Si eu sper sa terminam cu gretzurile astea in 2 sapt maxim. Azi mi-a fost ceva mai bine (adica nu am vomitat) dar nu-i timpul trecut si oricum am remarcat ca mai mult seara mi se intampla sa vomit.
Cami nu ezita sa folosesti medicamente homeopate ptr raceala. Cele de la Lab BOIRON sunt super bune. Ca sa nu mai zic de oscillococcinum care pe mine m-a ajutat f mult. Iar ptr tuse HOMEOGENE 9 este ok. Toate astea combinate cu lamaie, miere, ceaiuri si alte leacuri babesti ajuta. Iar ptr desfundarea nasului inhalatzii cu apa fierbinte cu sare sau cu musetel.
11+
mihaela.f spune:
fetele,
va lamuresc eu din experienta mea: eu am avut doua sarcini oprite in evolutie si la nici una dintre ele n-am fost pe faza(si nici medicul meu)
1 sarcina a inceput cu dureri mari de burta si greturi la cateva zile de la conceperea lui bebe. Am continuat cu sangerari si dureri de burta pana la avort spontan. La fel ma dureau sanii. chiar si dupa ce am fost la spital la cateva zile au mai continuat semnele: durerile de burta(asa zisele crampe si durerile de sani)
2 sarcina a inceput tot cu greturi la cateva zile de la conceperea lui bebe; dupa care n-am mai avut nici un semn! nimic! fara dureri de sani/somnolenta/greata nimic nimic. in saptamana 6 de sarcina totul era ok si in saptamana 8 sarcina oprita in evolutie. fara sangerari fara nici un semn!
Cred ca fiecare sarcina este unica! fiecare mamica are corpul care reactioneaza in felul ei; am vrut sa fiu mai precauta de data aceasta si mi-am intrebat medicul: cum imi pot da seama daca sarcina merge mai departe sau nu si mi-a raspuns ca sarcina e mult prea mica pentru a-ti da seama; mai tarziu cand apar miscarile da bebe iti transmite ce si cum. dar acum...ramane sa speram ca totul merge bine! si eu sustineam faza cu greturile: daca ele exista bebe e acolo si se dezvolta, adica hcg-urile exista in continuare in sange.
Nume pentru copii? daca este baietel as vrea sa il cheme Rado la nume de fetita inca nu ne-am decis.
Voi cum stiati: este o superstitie cum ca inainte de nastere nu e bine sa iei nimic pentru bebelus; voi cum stiti?
Mihaela
9+