FIV (49)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rh spune:

Pentru Fabya,

ETINILESTRADIOL, comprimate

ethinylestradiolum

Compoziție: 1 comprimat conține 0,02 mg sau 0,05 mg etinilestradiol.
Acțiune terapeutică: Estrogen semisintetic eficace pe cale orală, mai activ ca estradiolul.
Farmacocinetică: Fixarea grupării etinil în poziția 17 pe estradiol, îl protejează contra inactivării hepatice. În plus aceasta ușurează trecerea prin membranele celulelor țintă și captarea de receptori.
Indicații: Hipogonadism la femeie, tulburările de menopauză, vulvovaginita fetițelor.

Dozare și mod de administrare: Oral: Hipogonadism la femeie: 1-2 comprimate a 0,05 mg/zi, ciclic (primele 2 săptămâni ale ciclului, completând în ultimele 2 săptămâni cu un progestativ); tulburările de menopauză: 0,05 mg/zi, 2 luni, apoi 0,01-0,02 mg/zi, 20 zile în fiecare lună, asociind eventual un progestativ în cele 10 zile de pauză (se folosește doza minimă activă, se evită prelungirea nejustificată a tratamentului); vulvovaginita fetițelor: 0,01 mg o dată la 2 zile, timp de 10 zile.

Contraindicații: Cancerul de sân, cancerul de col uterin (neoplasmele estrogenodependente) cunoscute sau suspectate, mastita recurentă, fibroamele uterine, endometrioza, sângerările uterine nediagnosticate, tumorile hipofizare, tromboflebitele sau bolile trombembolice active, antecedentele de tromboză sau embolii asociate tratamentului estrogenic, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, valvulopatiile, accidentele cerebro-vasculare, tulburările oculare de natură vasculară, bolile hepatice grave sau recente. Cefaleea intensă, tulburările de vedere care survin în timpul tratamentului impun oprirea acestuia.

Precauții: Prudență în prezența tumorilor benigne de sân, hiperplaziei și fibromului uterin, la bolnavele cu stări depresive în antecedente, icter în cursul unor sarcini anterioare, afecțiuni hepatice, boli osoase metabolice cu hipercalcemie, diabet, hiperlipidemii, obezitate, porfirie, galactoree, anemii, insuficiență renală, insuficiență cardiacă, boli de colagen, epilepsie, migrenă, otoscleroză, la tinerele în creștere și în timpul alăptării. Se recomandă întreruperea estrogenilor cu 4-6 săptămâni înaintea intervenților chirurgicale sau a perioadelor de imobilizare prelungită (risc de tromboembolii).

Reacții adverse: Uneori produce greață, vomă, dureri abdominale, sângerări uterine, dismenoree, sindrom de tip premenstrual, amenoree, tumefacția dureroasă a sânilor, cloasmă și melasmă, modificări ale libidoului, favorizează candidoza vaginală, cefalee, amețeli, retenție hidrosalină, erupții cutanate diverse, foarte rar icter colestatic. Tratamentul estrogenic prelungit cu doze mari, mărește probabil riscul de cancer endometrial și, posibil, riscul de cancer la sân (la femeile în menopauză); s-au semnalat cazuri de carcinom vaginal la fete ale căror mame au primit dietilstilbestrol în timpul sarcinii; se apreciază că frecvența hepatoamelor este ceva mai mare la femeile tratate cu estrogeni (relația cauzală nu a fost dovedită). Estrogenii cresc riscul afecțiunilor tromboembolice, pot provoca hipertensiune arterială (în menopauză), favorizează calculoza biliară (în postmenopauză), diminuează uneori toleranța la glucoză, pot crește trigliceridele și colesterolul din sânge, pot provoca hipercalcemie marcată.

Sarcină și alăptare: Nu se va administra în timpul sarcinii, se va evita administrarea în alăptare.
Interacțiuni medicamentoase: Estrogenii micșorează efectul anticoagulantelor orale (controlul timpului de protrombină, ajustarea dozei se impune), pot crește necesarul de insulină la diabetici, pot mări riscul de reacții toxice la antidepresivele triciclice; barbituricele, pirimidona, fenitoina, carbamazepina, rifampicina, pot diminua eficacitatea estrogenilor (prin inducție enzimelor metabolizante).

Formă de prezentare: Flacoane cu 30 comprimate.
Condiții de păstrare: Ferit de lumină.
Termen de valabilitate: 3 ani.

Producător: Terapia

Sper sa-ti folosesca.

Cu drag,
Rh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Asi, Cecilia intradevar pentru adoptie cred ca nu sunt pregatita inca si poate nici pentru alt FIV, din pacate pentru mine. Inainte de a se purta urat si a se striga la mine inainte de punctie, la clinica la Cluj (toate pe banii mei) ma gandeam ca daca nu reusesc, mai fac un FIV. Acum, din pacate, stiu ca sansele de reusita sunt mici (pentru unele, altele reusesc din prima), psihic este greu, banii sunt multi si uneori risti sa se poarte si urat cu tine - asta la FIV. Dar din cauza la ce mi s-a intamplat, parca ezit acum sa aleg vreo cale. Sigur am sa ma hotarasc in curand, pentru ca eu de obicei hotarasc repede ce fac. Oricum mai vorbim. Cecilia iti doresc succes si sa obtii cat mai repede ceea ce doresti! Poate mai prind si eu curaj. Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Fabya,multumesc de raspuns
Eu nu am auzit de medicamentele de care spui tu, asa ca nu te pot ajuta. Vad ca RH ti-a dat deja toate informatiile necesare.

Eu tot infertilitate secundara am, din moment ce am ramas de 2 ori insarcinata( 1 intrerurere de sarcina+ 1 avort spontan), cu multi ani in urma, cind am considerat noi ca suntem prea tineri ca sa avem copii.

Da, aici e frumos, dar acolo la tine e si mai frumos.

Iti doresc sa ramii cit mai repede graviduta.

RH, felicitari!!!

pentru toate fetele

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Lachi ti-am trimis e-mail. Sper ca l-ai primit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doina T spune:

Buna tuturor,
Cecilia, cu intarziere iti spun si eu ca imi pare rau dar ma bucur pt. tine ca te-ai hotarit pt. adoptie...Si la noi sotul meu este cel care nu vrea inca sa discutam despre asta insa, sincera sa fiu nici eu nu ma simt pregatita inca...
Pt. Carmen: sper ca auzind povestea mea o sa iti dai seama ca se poate si mai rau... noi am inceput investigatiile cand eu aveam 27 de ani... diagnoisticul a fost destul de clar de atunci: FIV. Pe atunci insa in Romania si in situatia in care eram noi nici nu s-a pus problema sa putem plati pt. asa ceva... Si uite-asa de atunci, asa am zis si noi ca atat timp cat suntem sanatosi in rest si "in forma" si eu si stul meu, mai avem timp... Sa stangem banii, sa ne facem o situatie stabila ...etc. Si uite-asa au trecut anii.. am mai facut cateva runde de investigatii... ultima data inainte de a pleca din tara, in 2001. Dr. Marinescu de la Giulesti ne-a spus atunci ca sansele sunt minime ... Pe atunci nu prea stia lumea de ICSI (se facea numai la Medsana si costa o avere , cel putin din perspectiva noastra ..) Asa ca iteleg f. bine chestia cu datul cu capul de pereti ... Am o prietena cu 3 ani mai mare ca mine care e la menopauza deja ! O alta cu 2 ani mai mare, in Franta care inca incearca si ea... Ca sa zic, incerc sa fiu optimista. Iti urez sa poti face la fel ! La urma urmei nu sunt 2 organisme la fel ... deci nu se stie niciodata... Incerc insa sa nu fac o obsesie din asta ... Imi e greu si pentru ca nu prea am sustinere morala ( in afara de sotul meu, care e minunat...) Mamei mele nu ii pot spune ca inca mai incerc sa raman insarcinata la varsta mea pt. ca sora mea care a vrut neaparat sa mai faca un copil a facut complicatii si a murit la nastere. Avea 40 de ani. Si ea si copilul. Asta e povestea mea ...
Va urez din tot sufletul succes la toate !

Doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Fabya, cred ca Ethinylestradio are aceeasi functie ca si alt medicament care se foloseste la stimularea ovariana: Premarin. Clomiphenul este pentru stimulare dar unul din efectele adverse este senzatia de uscaciune de la micsorarea cantitatii mucusului cervical. Or, in cazul vostru este nevoie de mucus in perioada fertila, inteleg ca incercati natural . Si atunci se da o mica doza de estrogen ca sa ajute formarea mucusului. Daca faceati inseminare sau fiv se trecea de problema mucusului.
Am dat o cautare dupa Predalon si-am dat de o pagina in germana si dupa germana mea de balta:)))inteleg ca este sub forma de injectie si e cel care declanseaza ovulatia, deci de vineri incolo prestati

Am facut si eu stimulare cu clomiphene si cred ca am avut toata gama de efecte adverse din prospect si cand m-am plans medicului ca nu mai am nici bruma de mucus de pana atunci mi-a dat Premarin, nu m-a ajutat prea mult, dar asta a fost doar in cazul meu la tine poate functioneaza perfect.

Pe langa ethinyestradio bea si multa apa, sa stii ca ajuta la subtierea mucusului. Am mai citit si despre siropul de tuse robitussin (robitussin simplu nu din celelalte modele) care contine guaifenisin (cred ca asa se scrie) care si el ajuta la subtierea mucusului (pe mine doar apa multa m-a ajutat, asta nu).

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Buna tuturor fetelor,

Doina, eu credeam ca o sa dau peste o optimista care sa-mi mai dea si mie sperante si tu imi spui ca se poate si mai rau?

M-a trecut un fior exact prin inima cind am citit despre sora ta. Imi pare foarte rau!! Dar cum tu ai spus, nu sunt doua organisme la fel, asa ca nu trebuie sa-ti faci probleme. Spui ca nu ai in jur decit exemple descurajatoare. La mine e invers, ploua cu copii , ceea ce-mi da si mie increderea ca se mai poate.

Si eu am de gind sa infiez un copil in cazul in care nu voi ramine insarcinata, insa deocamdata ma concentrz asupra inseminarilor si am incredere ca se poate inca.

Si eu am fost la medic in 2000-2001, inainte sa venim aici. M-a pus sa fac tot felul de analize la Cantacuzino, mi-a dat antibiotice de am ramas si cu efecte secundare pe care le mai am si acum. Mai rau e ca nu am inteles nimic din ce mi-a explicat - era profesor si mi-a fost rusine sa-i spun ca nu pricep ce-mi spune. M-am multumit ca mi-a zis ca dupa tot tratamentul facut pot ramine insarcinata.
Imediat dupa tratament am venit aici. Dupa cam 2 ani, in care nu am ramas insarcinata, m-am dus la specialista-ginecolog si am facut iarasi teste. Totul era in regula si la mine si la sot dar totusi nu ramineam insarcinata. Doctorita mi-a spus ceva de inseminare artificiala, si apoi chiar si de adoptie dar mie mi-a ramas numai "adoptie" infipt in creier si am zis:" ce fel de doctorita e asta care la 33 de ani iti zice din prima de adoptie?" Nu mi-a placut deloc de ea, m-a speriat, era o tipa f. rece, asa ca nu m-am mai intors la ea. M-am luat cu altele( invatat limba, calatorii)si am lasat vremea sa treaca( ar fi trebuit sa caut alt medic dar nu am facut-o) in ideea ca o sa se intimple ( intre timp fetele din anturajul meu ramineau insarcinate pe capete - chiar rideam, ziceam ca le prieste aerul de Olanda).

In vara am cerut d-rului de familie sa ma trimita la un specialist pentru inseminare artificiala si asa am ajuns ca acum am deja un IVF nereusit la activ. Ce nu imi place mie aici este ca medicul nu comunica cu pacientul, nu am discutat rezultatul analizelor dupa IUI. La consultatii sunt tot timpul cu ochii pe ceas iar cum olandeza mea nu e asa de buna ca a lor, plec intotdeauna de acolo cu intrebari pe care nu am avut timp sa le pun.

Asta a fost, pe scurt povestioara mea, sper ca n-am ocupat prea mult spatiu. Iti doresc succes si incredere in tine. Si asa de incurajare: o vara de-a sotului a nascut la peste 38 de ani un copil perfect.( si asta-i un exemplu numai) Deci se poate!!

Fetele care va pricepeti, imi spuneti si mie ceva? La un ciclu regulat de 28 zile( in mod normal am ciclu regulat) ovulatia este in ziua a 14-a? E bine sa prestezi in ziua 14, 15, 16, 17?
Luna trecuta am avut ciclu mai scurt cu 4 zile, ca urmare a hormonilor( Fonal F). Luna aceasta nu am mai luat hormoni( am facut pauza dupa primul IUI).CM o sa vina din nou la 28 de zile sau se prelungeste efectul Gonalului si deci sa ma astept tot la ciclu scurt?

Multumesc

Va doresc tuturor o zi buna

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor!

Doina, cutremurator ! imi pare tare rau ptr sora ta, si sper din toata inima tu macara sa reusesti!!

Carma, la un ciclu regulat de 28 zile, ovulatia se poate produce in a 14a zi in mod normal, dar mie mi s-a intamplat sa ovulez si in a13a zi si in a15a zi, cu ciclu regulat de 26-28 zile. Daca "prestezi" dupa a14a zi, sansele se reduc la 0. IMPORTANT e sa prestati inainte de ziua ovulatiei si eventual 1 zi dupa. Deci ar trebui sa incerci din a12a zi pana in a 15 a zi. Doctorii recomanda la 2 zile, ca sa se refaca "gigeii" bine,dar eu am incercat si 2 zile consecutiv si s-a prins.

Vine si randul meu..

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Ceci, multumesc mult de sustinere, si sper din toata inima sa fie asa cum zici tu : sa ne intalnim la vara, eu cu burtica si tu cu bebele la plimbare!!!

Vine si randul meu..

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giugiuca spune:

Buna la toata lumea,
Revin pe acest forum dupa un an si ceva de zile.
am facut un fiv in aprilie 2004 - nereusit, apoi cu greu mi-am revenit si in von am facut iarasi un et de asemenea nereusit.
La fel devenisem dependenta de acest forum, si am pus pucnt intr-o zi, sperand ca voi avea totusi noroc si se va intampla o minune
Nimic,
Astazi am fost iar la Giulesti - unde facusem primul fiv - insa era plin de femei disperate si pline de speranta totusi - si pur si simplu am fugit.
Nu am avut curaj, am retrait dezamagirile anterioare, insa sunt dispusa sa o iau de la capat.
Nu stiu insa daca sa continui tot la Giulesti sau la Medsana
Care e ponderea mai mare de reusite?
La giulesti am facut cu Bogdan Marinescu - insa e tot timpu pe fuga, nu-ti acorda atentia pe care o meriti.
sa merg la dracea sau la medsana?
fetelor ce ma sfatuiti?
Am 25 de ani - si problema mea sunt trompele - nu sunt permeabile.

Mergi la inceput