FIV (49)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Bine ai venit Fabya! Eu am facut tratament cu etinilestradiol, dar scopul era exact invers, adica inhibarea ovulatiei; eu am luat etinilestradiol pentru nodulii de la san si pe perioada cat am luat acest medicament nu ramaneam gravida pentru ca inhiba ovulatia. Eu nu cred ca ti l-a dat pentru stimulare ovariana. Daca nu ai unde sa citesti pe internet despre acest medicament eu o sa citesc in seara asta acasa ce scrie de etinilestradiol in agenda medicala si am sa-ti scriu maine dimineata, ok? ca nu mai tin minte exact tot ce scria.

ZisaCami si restul fetelor care sunt in pregatiri, mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Draga Cecilia,

Si eu m-am gindit acum vreo 2-3 ani la adoptie. Sotul meu nu a vrut atunci sa auda de asa ceva. Mi-a zi ca o sa ramin eu insarcinata. Nu am ramas, deci.
Am vrut chiar sa infiez unul din baieteii fratelui meu( are 2) dar mama a zis:"fa-ti singura!" Bine, a fost o prostie, mi-am dat seama dupa aceea. Cum de mi-a trecut prin cap sa-l despart pe baietel de fratiorul si parintii lui?
Si, oricum nici sotul meu nu a fost de acord cu ideea.

Acum astept sa vad care vor fi rezultatele inseminarilor( o sa mai fac 2 IUI-uri si apoi trec la IVF/ICSI).
Daca nu reusesc ( dar zic"D-ne fereste")atunci o sa-i servesc sotului iar varianta "adoptie".
Eu am convingerea ca,(virgula) copilasii parasiti de parinti sunt si mai sensibili si iubitori decit ceilalti si au mereu nevoie de cineva sa-i ocroteasca, sa se simta si ei ai cuiva. Asa ca, daca eu o sa ajung la situatia sa adopt, n-o sa-mi pun problema ca n-o sa-l iubesc ca si pe al meu sau ca "daca nu are gene bune ?". Cum a mai spus cineva, si de la copiii tai biologici poti sa ai "surprize" dar de la cei infiati. Dar in general copiii care nu-s iubiti sau care sunt abuzati esuaza in viata, nu cei care-s infiati.
Multumesc de urari si mult succes cu adoptia. Sa-ti gasesti copilasul cel mai frumos si destept si sa fii fericita...adica blonda fericita.


Multa bafta fetelor care fac IVF si citi mai multi .

Sunt in continuare cu ochii pe voi.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Cecilia ma bucur ca ai reusit sa iei o hotarare pentru ca asta inseamna ca iti vei gasi linistea sufleteasca.
Din pacate eu nu ma pot hotara ce sa fac mai departe. M-am gandit si eu la adoptie, dar mi se pare prea greu, din cauza legii. FIV in Romania nu mai vreau sa fac. Am fost foarte dezamagita de ce mi s-a intamplat, cum s-au purtat si cum s-a vorbit la Cluj cu mine (nu vorbesc de dr. si de bioloaga care se ocupa de embrioni pentru ca lor nu am ce sa le reprosez, datorita lor as mai fi mers acolo la FIV), nu ajungea ca eram oricum stresata. Stiu ca nu acesta a fost motivul nereusitei, dar macar daca dau atatia bani sa se poarte politicos macar cu mine, atat vreau. Imi e frica ca oriunde voi merge aici va fi la fel. Si sansele mi se par cam mici aici. Inca nu stiu ce cale sa aleg, dar nu vreau sa renunt. Lachi si eu citesc aproape tot timpul subiectele despre adoptie, dar parca imi e frica sa nu am un esec si pe partea asta.
Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Nu stiu poate nu am dat destule explicati referitor la starea mea.
Trei luni la rind am facut analizele hormonale si in ultima luna am facut in ziua a-21 analiza de progesteron....dupa care mi-a dat trimitere cu med .gineocolog cu un diagnostic"sterilitate secundara" ma trimis la acest specailaist in genetica ,fiv ...etc unde am facut defapt si analize genetice in vara.
Deci am primit de la specialistul acesta reteta si planul cum sa le iau(Clomifenul,Ethinylestradiol ) iar vineri acuma am termin pt. Predalon.Deci nu vad de ce mi-ar face el inhibare si pe alta parte stimulare ...eu nu fac Fiv ,decit stimulare si de restul ne ocupam noi doi

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Carmen , FSH oglindeste rezerva ovariana , care cu virsta se reduce , este normal...deci protocolul in NL este , inainte de FIV se face aceasta analiza in a doua sau a treia zi a ciclului si daca este peste 10 , adio FIV in NL....Ce am inteles acum , este ca probabil de la anul in legatura cu noul zorgwet , primul FIV va reintra din nou in ziekenfonds...dar in acelasi timp nu uita ca si-n Gent, asigurarea din NL iti acopera cheltuielile....
In acelasi timp , tu esti o pacienta foarte buna pentru FIV , cu sanse mari de reusita (daca FSH este sub 10...) intrucit nu ai alte probleme .
Leiden este foarte cunoscut , cred ca esti in miini bune, dar nu uita ca tot un ...numar esti , protocolul este foarte inflexibil in NL , din pacate.
Ai o adresa de e-mail?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Crinuta oricat de greu ar fi sa adopti sansa de a avea un copil e de 100% pe cand la orice alta procedura de reproducere asistata 50% e un procent imens.Si nu te supara ca iti zic ,inainte de a zice ca e greu sa adopti incearca intai.
De fapt stii ce cred eu tu nu esti pregatita pentru inca o lupta, ca va fi alt fiv ca va fii adoptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Gianni-Catalina,am adresa de mail, sigur. Si daca o cauti, o s-o gasesti.
Nu inteleg totusi de ce nu scri pe forum, sa vada toata lumea.
Daca vrei sa-mi spui ceva, te ascult cu draga inima. Eu, ca si celelalte fete mi-am deschis sufletul in fata tuturor care scriu la acest subiect sau care doar citesc. Deci nu vad de ce nu ai posta mesajul tau aici.

Ma scuzi ca insist, te intrebasem daca tu ai facut FIV/IUI in Olanda. Nu mi-ai raspuns.


Apropo de IVF, eu am auzit/citit tocmai invers (si locuiesc in Olanda), ca pina acum primul IVF era platit de asigurari, iar de la anul nu va mai fi. Oricum,daca asigurarea imi plateste sau nu primul IVF, nu are importanta, dar am vrut doar sa-ti spun ca nu esti bine informata. Mi-au spus si medicii, asa ca inclin sa-i cred pe ei.

Multumesc oricum pt. mesaj.

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carma spune:

Fabia, bine ai venit iti zic si eu.

Daca nu te superi vreau sa te intreb (ca vad ca esti doar cu un anisor mai mica decit mine): tu nu vrei sa faci IVF/inseminari? Cezi ca ai sanse si fara, doar cu stimulare?
Incerci de multi ani sa ramii insarcinata?

O seara buna tuturor,

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Tabitha ce sa-ti zic imi pare tare rau pt. ceea ce s-a intamplat si cu tine.Asta e in Romania FIV.Dar mai cred ca asta a fost si voia Domnului,ca noi sa nu reusim.Cu siguranta Domnul a decis ca nu e momentul ca noi sa devenim mamici.Iti urez bafta in continuare si ma bucur sa aud ca ai reusit sa-ti convingi sotul.Sper ca si alte fete sa reuseasca asta.
Crinuta nu pot sa cred ce aud.Iti e teama de ce ?De lege?De cat de greu va fi?Ai dreptate nu e usor e chiar fff. greu,dar eu te intreb,la FIV a fost usor?Pt; mine una a fost fff. greu.Si eu cred ca diferenta e ca la adoptie sunt sanse reale sa pleci cu copilul acasa.Eu nu sunt in masura sa judec ce ai zis tu,sa nu ma intelegi gresit,si e normal cand nu stii exact ce vrei sa faci sa mai astepti.Totusi ma bucura faptul ca nu vrei sa renunti la ideea de a avea un copil.Cu siguranta cand vei fi pregatita vei afla si raspunsul la intrebarea:ce metoda voi folosi FIV sau adoptie.Te pup dulce si mai vorbim.

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

quote:
Originally posted by carma

Fabia, bine ai venit iti zic si eu.

Daca nu te superi vreau sa te intreb (ca vad ca esti doar cu un anisor mai mica decit mine): tu nu vrei sa faci IVF/inseminari? Cezi ca ai sanse si fara, doar cu stimulare?
Incerci de multi ani sa ramii insarcinata?

O seara buna tuturor,

Carmen





Da ,fac numai stimularea ovarelor,asa mi-a spus med. care se ocupa de inseminari.Eu am mai ramas insarcinata dar in ultimi doi ani nu sa mai intimplat acest eveniment.Si din acest motiv am ajuns trimisa de gineocolog la un specialist in genetica si endokrinologie...in urma cu 3 saptamani am primit un plan cum sa le iau si reteta ,acuma de saptamana trecuta am inceput sa iau Clomifen si Ethinylestradio....cert e ca acest Ethinylestradio contine estrogeni si tot caut pe net ceva in legatura cu el sa inteleg ce rol are.Nu a primit nici o fata de aici care face stimulare asa ceva...si ma pune pe ginduri
Frumos la tine la Olanda sa stii ca si eu am stat in Belgia citiva ani buni la 10 km de Olanda.

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput