Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (67)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noki hai sa-ti raspund:
despre cadita eu am simpla, ca pe vremea noastra si ma descurc f bine cu ea. Acum nu stiu, prin comparatie cum m-as descurca cu cealalta. Noi am luat simpla la Silvia pt ca era 70.000 si cealalta 350. Acum o refolosim cu succes.

despre icter lui Nati i-a trecut. Pediatrul 'ala bun' a zis asa: ca sa-i treaca icterul trebuie sa manance mult si des. De la icter, ea e mai somnoroasa si tinde sa manance mai putin => cerc vicios. Asa ca mi-a dat tema de casa sa o pun la san de 10 ori in 24 de ore, adica aprox 1 data la 2 ore jumate. Ceea ce imi va creste si mie secretia de lapte. Eu am mai pove astea aici, probabil tu erai in spital atunci.

In practica: eu am incercat chestia asta si am reusit-o partial, in sensul ca mi-era greu sa o trezesc si nu sugea. Dar totusi, am indesit supturile.

Pana la urma am ramas la supt 'la cerere'. Cand se trezeste, tipa si cauta cu gurita ii dau sa suga. Asta se intampla la 2 ore, sau 2 1/2 sau chiar 3 ore si ceva noaptea, dar nu mai rar la Nati. Uneori suge numai dintr-un san, uneori din ambii.

Deci la Sarah, somnul ala lung e posibil, de la icter. Inceraca sa o scoli si sa-i dai sa suga. Trebuie sa elimine excesul de bilirubine din corp si se elimina prin kk. Face kk daca suge.

Da, icterul se trateaza si prin lumina. Incearca sa fie lumina la patutul ei scoate-o afara daca dr ti-a dat voie.

Vigantolul noi l-am inceput la 10 zile. Zicea dr ca se incepe intre 10 si 14 zile. Noi ii punem cele 2 picaturi direct in gurita, cand plange! Noi nu-i dam ceai sau nici un alt lichid in afara de laptele de mama!!! Tot la recomandarea plus din convingerea mea si din carti.

cat despre program o sa incerc sa-i fac, dar mai incolo. Acum am citit si eu in Mama si copilul de Capraru de pe vremea noastra ca recoamndau programu de supt. Dar mai nou se promoveaza suptul la cerere. In timp, pe la 3-4 luni o sa-si faca singura un program. Si singura o sa-si elimine, treptat mesele de noapte. Ideea e asa: deocamdata stomacelul lui bb are capacitate mica asa ca vrea sa suga mai des. Mai incolo o sa ia mai mult la o masa si o sa suga la 3-4 ore cu o pauza noaptea de vreo 6. Pana atunci, supturile dese ne avantajeaza si pe noi pt ca determina cresterea lactatiei.

Asa ca Anda77 si Tania cititi aici la mama cate probleme sunt cu bb mititel, cate decizii trebuie sa iei in ceea ce-l priveste si habar n-ai daca sunt cele bune! Si asta pt vreo 18 ani de acu, incolo. Asa ca nu va mai stresati atata pentru durerile nasterii! Nasterea e un eveniment ce dureaza maxim 24 de ore cu totul si apoi TRECE! Pe cand cu bb ramai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

corap, si !!! mie una mi s-a facut rau cand am vazut cat de mare e andrei!! sa-ti traiasca!!!

anda, hai mai, ca mai e un pic si scapi!! vezi si tu ca exista alternative, nu e musai sa suporti tot. apoi, nu te alarma, fetele care au ajuns la cezariana n-au facut-o la cerere, ci pt ca nu se dilatau. iar asta chiar nu depinde deloc de tine! capul sus, trece repede. stii cum e cu povestea lui mos craciun, opreste timpul in loc sa duca toate cadourile. asa si la nastere... cand o sa-ti tii minunea in brate, o sa uiti tot de parca nici n-ar fi fost! pentru mine cel putin conteaza alte lucruri: ca ai avut curajul sa duci pe lume un copil, sa-ti asumi responsabilitatea cresterii lui, sa treci prin experienta nasterii (oricum s-ar produce ea)- constienta, sa nu ratezi primul tipat si la sfarsit tu si bb sa fiti de nota 10! asa ca lasa prostiile, si mai ales sfaturile celor mai in varsta, ca nu fac decat sa te bage in sperieti!

alexandrina... io mai am o intrebare cu pestii... stau bine acolo?? ca un copilas de un anisor, daca se ambitioneaza, poate impinge un acvariu. asta daca mai voiai elemente in functie de care sa hot...

Cristina 37+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Mirabilis, Dordia si Corap sa va traiasca bebelusii si sa creasca mari si sanatosi.
.
Facem galerie pentru Coralia, mai ales ca avem acelasi DPN- 29 nov. Eu astazi am facut 38 de sapt si vad ca bebe nu da inca semne ca ar vrea sa iasa din burtica. Oricum eu sper sa mai stea in burtica pana la 29 nov., cand vom face 40 de sapt.
Referitor la problema cu cadita - nici eu nu stiu care e mai buna pt. bebe, cea clasica sau cea cu forme? Ma gandeam ca in cea cu forme iti este mai usor sa faci baie lui bebe singura. Nu am cumparat inca cadita .Ma mai gandesc si astept sfaturi de la mamicile cu experienta.
gabita 38+ Ioana Mateea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Pentru Alexandrina: Am incercat sa gasesc pe net ceva legat de acvariu. Asta pentru ca ma intereseaza si pe mine, am si eu acvariu, desi nu-l tin in camera copilului. Voi da adresele unde am gasit cate ceva, putin mai mult decat stiu eu, poate te va ajuta.

http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=656&goto=nextnewest
http://www.presamil.ro/OM/2004/33/pag%2022.htm
http://www.romedic.ro/boli/pulmonar/astmul_bronsic6.htm

mara 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Am uitat continuarea: o verisoara de a noastra a dezvoltat o forma de alergie si a durat ceva vreme pana sa-si dea seama de la ce este. Si era de la acvariul din hol pe care a trebuit sa-l desfiinteze.

Despre cadita lui bb: Cumnata mea are din cea cu forme si a ajutat-o foarte mult. Acum bb are un an si jumatate si-i face baie in cada mare pentru ca nu mai incape in cadita. Este si grasut si foarte vioi si stropeste mult in jurul lui. Eu inclin tot catre cadita cu forme, desi e mai scumpa decat cealalta.Inca nu m-am hotarat definitiv , dar va citesc parerile.

mara 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

A nascut si Coralia!!

Aseara, la 21, s-a nascut Andreea, 2750 g, 52 cm, Apgar 10.

Felicitari, Coralia, multa sanatate si refacere grabnica! Iar printzesutza ta sa aiba o viata fericita si sa va aduca numai bucurii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Bai, Ando, cand eram io mica si amarata si bolnava non-stop, a trebuit sa fac vreo 3 ani moldamine saptamanal (aveam streptococ betahemolitic si eram suspecta de reumatism). Atat de inspaimantata eram de injectii (poate ca e mai bine ca am facut atatea zeci, ca uite,-acuma is imuna la suferintze d-astea)incat, cu 2-3 zile inaintea operatiunii cu pricina, plangeam si ma lamentam continuu. Sa nu-ti mai zic in ziua injectiei ce stare de spirit aveam....
Cam asha esti si tu: in loc sa te canalizezi cum sa birui travaliul ala pacatos (si nu el pe tine) tu-tzi frangi mainile gandindu-te cum vei muri de durere in slujba datoriei de ex-gravida/proaspata mama.
Deci, ca sa te duci matale cat mai pregatita la nashterea naturala, ia baga okiu' pe ast' site si invatza tehnicile astea de respirat/scremut. Daca vei asimila tot ce scrie acolo, garantat ca vei trece cu bine peste travaliu, fara urlete care sa scoale maternitatea in picioare si fara capilare sparte la ochi.

http://reclama/respiratie.htm
http://reclama/scaderea_durerii.htm

Te-am pupat si vreau si io astrograma cand ai timp (stii tu, 21.09.1976, Tulcea, ora 14)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

neata !
felicitari corap si coralia !!!
anda77 - daca nu pot sa ma conectez la yahoo... sa nu te superi ca iti dau datele aci, please : 23.06.1983, Bucuresti, sect 2, ora 15:15 (mama a tinut minte)...
fetelor, mai avem doar 5 zile ... sper sa rezist, nu de alta, dar avem colul scurtat la ultimul control, dopu a zburat demult si am contractii berechet.

iata parerea mea referitoare la acvariu : am avut la mama un acvariu mare, de 350 de litri - boala lui tata; era utilat cu tot ce trebuie, de la filtre performante, lumini nu-s de care, tot tacamul, plus suport meserias; il ingrijea tata ca pe ochii din cap, dar tot cam mirosea a balta pe hol, unde il tinea, si holul la mama e mai mare decat o sufragerie ... se facea asa un aer bolnavicios ...
noi aveam si o dalmatianca mare; dormea sub acvariu, pe hol, acolo avea culcus; nu mirosea a caine, mirosea a balta pe hol; nu stiu partea cu acoperitul, insa asta fiind foarte mare, era ranforsat deasupra, si avea un fel de acoperis unde statea sitemul de iluminat; dar nu era etans capacul.
si asa, ca o curiozitate, pot sa va spun ca s-a fisurat chiar cand avea cateaua noastra 11 pui de 2 saptamani, care binenteles aveau cotetul sub el; basca ca era numai sor-mea acasa, ai mei erau la tara ... nu s-a lasat cu victime, i-a mutat sor-mea rapid in cada de baie si i-a uscat cu feonu, in timp ce nasi-miu a transportat pestii intr-o galeata ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

sms de la felicia 74:

" ma internez. sunt dilatata 3 cm. o sa fiu colega cu corap"

mai, se pare ca se ingroasa gluma la noi... una cate una, se pare ca de narcut nu scapam

Cristina 37+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

felicitari corap si coralia!!! corap, ce bebeloi dolofan!!!
stie cineva pana la urma cum a nascut coralia?
bafta felicia!
xandra

pozici cu mine
ticker bebe
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051129/dt/8/k/e01e/preg.png

Mergi la inceput