Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
anirim spune:
Scuze, am uitat sa va dau si linkul:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/irinaflorentina2002/my_photos
RalucaCostiurin spune:
Buna seara!
Mi-a adus tati fursecuri si bag in mine...
Anto, Cristina, vine si "experta" in mulsuri :
- laptele muls se pastreaza max 6 ore la frigider. poate ca la 4 grade s-o pastra mai mult, dar in frigiderul meu sunt 8 (masurate de nebuna!!). drept e ca am pastrat si 8 ore, si 12 - dar mi-a fost frica!
- am combinat cu succes si fara efecte laptic de la 2 mulsuri consecutive; pastrez in recipient inchis laptele de la primul muls, adaug laptele de la mulsul 2 cat de repede posibil si le incalzesc la ora mesei.
- asa cum stiu - c-am intrebat, dat fiind ca la mine dureaza mulsul, nu gluma - la temperatura camerei poti pastra max 1 ora laptele. am evitat sa ating limita asta, si cand am uitat recipientul afara din motive de cascauneala, m-am despartit cu parere de rau de lotul acela de laptic. n-as risca...
- de pastrat laptele dupa ce si-a bagat bebe boticul in el, am aceeasi parere ca mama1 a lui Jadi, doar pe termen scurt; tot asa, eu una nu l-as reincalzi.
- in materie de organizare a activitatii, ma mulg cand nu-s ore previzibile de masa, de ex. trebuie sa pape pe la 12, la 11.15 incep mulsul, sa fiu gata pe la fara un sfert. Cand inecepe foiala de foame, incalzesc biberonul cu laptele meu si fac si o completare de praf, sa fie, chiar daca arunc.
Ioana, succes cu laptele, azi am mai auzit o parere de bine de la o alta pediatra. In Buc. se gaseste sigur la farmaciile Dona.
Jadi, am avut aceleasi senzatii hot la control, mie mi-a zis ca are loc o atrofiere a "dansei", ceea ce si observasem, ca parca a intrat la apa. Noroc ca mi-a zis dr cu gura lui sa mai stau min 2 saptamani cu alea-alea, ca altfel ma banuia sotul de rea-vointa!
Anda, si pe mine ma incearca aceleasi sentimentecand plange Radu, ma banuiesc de instinct matern insuficient sau in tot cazul neinspirat...
Sunt super-ofticata, premonitia mi s-a adeverit: vor sa ma sara de la sal.13 pe motiv ca daca am vrutindemnizatia post-natala, ei n-au cum sa ma treaca in stat acum cu al 13-lea!! Contabila, deh, nu poate dormi noaptea ca eu iau cu 4 mili in plus... Va plati ea cumva, doar ca pacat ca Dumnezeu cand te loveste, nu-ti zice si de la ce ti se trage....
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
Racaru spune:
Eu am gasit un "remediu" pt momentele cind copilul plinge fara motiv:
FEONUL,caldura uscata il face sa se simta bine.
Am primit recomandarea tot de la o mamica, la mine merge de minune.
Cind am treaba multa si nu pot sta cu el, las feonul mergind si 1/2 ora.
Anda Panda spune:
racaru, sa stii ca e buna ideea. cu prima ocazie o sa o incerc
raluca, nu cred ca e vorba de instinct matern insuficient, din asta face parte si responsabilitatea, care din cite vaz, ai girla, asa ca nu se pune problema.
probabil ca sint copii dificili si mai putin dificili. asta e, cu Dumnezeu inainte !
eu la intrebarea "cit il las sa plinga" am primit o gramada de raspunsuri, de la "nu-l lasa deloc, nici un minut" pina la "il las sa plinga si o ora.."
pina la ora asta nu l-am lasat, dar simt ca cedez si ma lasa nervii.
nu am cu cine sa il las, nu am la cine sa il pasez. rude pe aici nu am mai deloc. sotu doarme noaptea pen ca a2a zi e la serv, iar ziua pina sa vina el, sint ... eu cu bebe.
da, o sa incerc cu feonul. va anunt daca merge "sfiriiala"
mersic si spor tuturor !
Antoanela23 spune:
Buna seara fetelor,
Mersic de raspunsuri, pupici nenumarati.
Eu m-am muls numai de vreo 3 ori pana acum (si nu-mi place, ma dooooare), ultima data ieri si am pastrat laptele in cazul in care e prea agitat copilu ca sa manance la san, cum fusese cu o noapte inainte. I l-am dat azi la pranz, a mancat jumate si apoi nu a mai vrut, scuipa biberonul dar a vrut din nou la san, am zis mersi.
Am fost si eu la doc gineco, inainte de cele 6 sapt pt ca aveam o problema, nu stiam daca sa va spun sau sa va intreb, am tacut cand am vazut ca nimeni nu pomeneste ceva similar, dar hai sa va spun acusa daca tot s-a deschis subjectul.
La vreo 10 zile dupa nastere cand in sfarsit am avut curaj sa ma uit la "dansa" cu oglinda sa vad cum arata epiziotomia am observat ca am ceva ca o membrana chiar la iesirea din vagin, arata ca o bula care sta sa iasa, mai ales cand stau in picioare; la inceput am gandit ca e uterul, coborat dar inca marit, dar vazand ca trec aproape 4 sapt si nu se retrage "chestia" m-am ingrijorat, ma gandeam ca daca e vreun puschi rupt sau vezica urinara sau cine stie ca altceva; daca apas cu degetelul nu ma doare si pot s-o bag inauntru, nu-s probleme;
L-am sunat pe dr, ia-m descris prin telefon (in franceza, va dati seama ce bucurie) iar el care m-a primi chiar in ziua aceea. S-a chiombit si a zis ca e mucoasa vaginala care se va retrage dupa ce fac exercitiile post-natale la kinesiterapie pt intarirea perineului si dupa ce termin alaptatul .
Voi ati mai auzit de asa ceva pana acum ca eu nu. Sper sa fie cum zice dr si sa treaca.
In schimb a zis ca nu pune probleme daca ne apucam de , desi deocamdata frica e mai mare decat lipsa.
La controlul manual m-a durut ca de obicei, niciodata nu m-am impacat cu manevra asta.
Hai ca ma opresc aici ca plange juniorul, pupici
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
mariana tache spune:
Dragelor, bine v-am gasit aici, la scutece!!!
Imi pare rau ca nu am fost cu voi cand s-a produs trecerea, dar cu doi ( si ) e greu sa gasesti timp liber.
Iata si dovada: e ora 1.30 noaptea si acum scriu pe DC.
Acum vreau sa va mai spun asta: am pus si eu poze in albumul comun, la toate sectiunile (mai putin la 3 luni); asa ca va invit sa ne vizionati .
M-am uitat si eu la toate, toate pozele; mi-au placut f mult (avem niste copilasi tare frumosi; pe masura mamicilor ), dar am ramas indragostita de pozele din albumul cu bebeii la o zi! Doamne, ce mai trece timpul!
Data! Sper sa mai trec si maine pe aici.
si somn usor!
Mariana, Stefan (20.04.2004) si Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
andradanatalia spune:
Revin si eu, cam timida. Voi parca va cunoasteti de cand lumea....
Acum sa intreb iarasi ceva. Fata mea, la 2 luni jumate doarme de la 10 seara pana la 6 dimineata. Oare e bine? Nu e prea devreme pentru programul asta? Parca prea mult somn, plus ca ziua iarasi doarme si papa doar din 4 in 4 ore. Am reusit sa urc la 150ml la masa (ultimii 10 ii mai lasa cateodata)
Cum pun si eu poze la albumul comun, ma ajuta cineva?
http://ada.251.ro
algo se muere en el alma
simodina spune:
Mariana, e tare dragutz baietelul tau. Si ce de par are!
Andrada, eu am 2 prietene ale caror fetite dorm asa de la o luna. Acum au vreo 6-7 si sunt foarte bine dezvoltate. Asa ca daca iti ia bine in greutate n-ai de ce sa-ti faci probleme ci tre' sa te bucuri .
Ioana, Cristina si eu sunt in cautare de bona. In prezent am una care nu-mi place, asa ca am mers la agentie. Am vazut deja 3 si m-am oprit la doua pe care as vrea saptamana asta sa le testez. Daca vreti va tin la curent...
Kristinutza, ma bucur ca a aparut soarele la voi in casa
Anda si eu am un bb de aproape 3 luni care are program de urlat seara, in general de la colici. Dar asta e usor sa-ti dai seama ca isi strange piciorele la piept, da partzuri, se inroseste la fatza. Eu il iau in brate, cu burtica strans lipita de mine si eventual cu un scutec cald intre noi. Doar asa se linisteste. Sau il mai pun pe masa de infasat in funduletzul gol si facem gimnastica ca sa eliminam gazele. Mai plange si de somn cand e foarte obosit. Abia isi tine ochisorii deschisi dar nu poate sa adoarma. In cazul asta fie il pun in carucior cu suzeta in guritza si il legan/plimb vreo 10-15 min pana adoarme, fie il iau in bratze la piept si ii dau suzeta sau stau cu buzele lipite de fruntea lui. Cand vrea in brate adoarme cel mai repede, in max 5 minute. Eu nu-l las sa planga mai mult de 2-3 minute dar avem si noi zile in care plange si o ora si nu merge nika - atunci cand mami e obosita si se enerveaza. Ma simte imediat, desi nu ma manifest in nici un fel. Si sa stii ca nici eu nu sunt mama eroina: il iubesc de nu mai pot dar tot imi vine sa-mi iau campii cateodata .
oana0204 spune:
Buna fetelor, iaca si eu mai trec putin pe aici, desi mama e la mine asta nu inseamna ca am mai mult timp pentru DC
Andrew este din ce in ce mai greu si mai lung, imi e frica sa-l cantaresc. In continuare vomam cu jet aproape in fieare zi, d-rul zice ca trebuie sa ma obisnuies cu asta pana pe la vreo 6 luni si nu este un lucru grav atata timp cat dupa ce vomita nu este apatic, cere iar mancare si ia bine in greutate. Pana sa apucam sa deschidem gura sa-i spunem ce se intampla cu bb-ul ne zice sa-l punem pe cantar ca ala este barometru starii lui de sanatate. si dupa ce se termina controlul trage concluzia ca este un copil perfect sanatos.
Andrada, bine venisi intre noi. Si eu tot din Craiova . Andrew doarme cam 7-8 ore/noapte cam de la 2 sapt, am intrebat doctorul, eram speriata si a zis ca e foarte bine si pentru mine si pentru el. Nu se trezeste sa manance, nu nimic.
Anda, baietelul tau este foarte obosit seara, daca zici ca nu prea doarme ziua. Fa in asa fel incat sa doarma, chiar daca asta ar insemna un compromis: tinut in brate, o plimbare cu caruciorul, tinut in marsupiu, sau chiar cu prietenul bb-lusului meu de nevoie-uscatorul de par. Nici eu nu il prea las sa planga mai mult de 2-3 minute. Defapt nu il las deloc. Cum incepe sa scartaie se ocupa imediat cineva de el, iar Maitza mi l-a invatat in brate. Inceara seara sa-l culci langa tine si baga-i tztizi in gurita. este un bun somnifer, dar risti sa-l inveti sa-l obisnuiesti sa doarma cu tine.
Voi cand va ganditi sa incepeti diversificarea? Cand si cum v-a recomandat pediatrii vostrii? Noi inca nu am intrebat. As vrea sa incepem de la 4 luni(adica de Craciun) dar inca nu m-am hotrat ce si cum.
Va pup, ma duc sa fac un dus si sa imi spal parul de voma lui Andrew de acum 30 minute.
Oana D & AndrewFoto
marinela79 spune:
Salutare.Eu cred ca bebelul nu plange asa de flori de mar ci are un motiv asa ca eu nu il las pe Iaris sa planga.La noi merge varianta alintului, a vorbitului in soapta care-l linisteste.Seara noi avem ritual de somn.Facem baita, papa, dupa care dam drumul la carusel , luam suzeta in gurita, punem o muzica de relaxare si nu mai vorbeste nimeni pana nu adoarme bebe.De obicei in maxim15 min. este adormit si doarme cate 4, 5 ore dus.Noaptea chiar daca papa sau il schimb nu vorbesc cu el pt altfel isi inchipuie ca e ziua si incepe distractia.La noi e bine ca nu se trezeste decat 1,2 ori pe noapte.Copii au nevoi diferite si este destul de greu pana observi ce le place si ce nu dar e asa de bine cand descoperi.Al meu plangea asa pe la o luna cand nu se satura si atunci mai faceam 30ml lapte , papa si adormea instantaneu.Va pupic
mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/slideshow_end?.dir=4037&.src=ph&.spd=1