Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Anto eu tin laptele in frigider pana la 6h. Si daca il incalzesc si bb papa putin il pun iar frigi. Ca eu mulg 150ml si cateodata papa 50ml (inte mese), copletez iar pana la 150ml si astept masa. Daca dupa o completare de bibe nu papa tot la masa il arunc si umplu bibele cu lapte proaspat. Daca as arunca mereu nu cred ca as face fata nevoii lui de laptic. Nu stiu daca e bine sau nu, dar asa ne-am obisnuit si nu am observat nimic dubios. Daca il tin mai mult si face smantana il arunc.

In carticica primita la maternitate (Tu si copilul tau) scrie asa "Laptele se poate pastra la rece (4 grade) intre 24 si 48 de h sau poate fi congelat pe o durata de 1-2 luni."

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Buna mamici si bebici!

Simodina merci pentru aprecieri. Lenjeria galbena am luat-o de la Bucur Obor.

Andrada nici mie nu mi-au venit bucuriile, desi nu mai alaptez de la jumatatea lui septembrie. Sper sa nu fie vreo problema.

Ioana pe pisica mea, care de fapt este un el o cheama Smoky. Insa pozele asa erau descarcate in calculator si nu am mai schimbat numele.

Iar swing-erul l-am luat de la Cora si a fost destul de ieftin parca 160 lei.

Pupici

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

maddy, la multi ani pentru ieri. Poate o sa ia mai bine in luna a 2-a, nu dispera.
nicole, mersic pentru info cu swinger-ul.

Am fost in vizita la magazine pt bb-i. Nu-mi place ca nu gasesc nimic rosu (mi-am dat seama ca fata nu are nimic rosu). Toate hainutele de bb-i sint in culori pastelate, hm. N-am luat nimic, m-am abtinut cu greu.

Ioana, mama Mirunei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Asistentele din maternitate mi-au spus ca laptele de mama poate fi pastrat 8 ore la temperatura camerei .Eu nu m-am muls pina acum deloc si nu stiu din experienta cum e .

Mie mi-au trecut lohiile dupa vreo 4 sapt de la nastere si nici nu au fost chiar asa de abundente .La prima nastere insa am avut vreo 6-7 sapt .Imi venise si mica menstruatie (asa ii spunea dr) , care dupa cum arata era de fapt marea menstruatie .

Ieri i-am cumparat si eu vaccinul Infanrix hexa , iar azi mi-am sunat dr si-mi spune ca putea ea sa-l ia mai ieftin , dar cind am fost la ea n-a spus nimic de asa ceva .

La vaccinul asta am voie sa hranesc copilul in urmatoarele 2 ore dupa intzepatura ?

Ieri l-am cintarit si are 5230 g, asta inseamna ca a luat in 3 sapt 930 de grame .Si pina pe 20 noiembrie cind face 2 luni mai e .

Gabi

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

uau! pai ar fi ca un vis frumos sa pot tine trei-patru ore laptele muls la temperatura camerei! sa indraznesc oare sa sper? mai spuneti pareri, va rog. voi cat tineti laptele?

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Buna seara la mamici si bebici!
Kristinutza, mi se pare cam mult sa-l pastrezi 3-4 ore la temperatura camerei. Poate la frigider. Laptele praf preparat nu se poate tine atat de mult la temperatura camerei, se acreste. La frigi se poate. Nu am eu experiente din astea, dar nu mi se pare bine. Eu zic sa-l bagi la rece si sa-l incalzesti. E mai sigur asa. Nu face experiente pe copilul tau.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

mai fetelor,
va rog eu mult, ajutati-ma ca fi-miu m-a disperat, ne-a rupt in doua pe amindoi (eu si sotu)
nu stiu daca sint crize de colici sau nu, pentru ca de vreo 2-3 ori pe sapt are program. urla incontinuu cam o ora, indiferent ce as face. dupa care, pina sa adoarma mai urla, insa daca e luat in brate se potoleste. problema e ca "pina sa adoarma" inseamna alte 2-3 ore. doarme mai deloc ziua, iar seara pina nu se face 11-12 nu inchide ochii. se freaca la ochi, semn ca i-ar fi somn, dar e in stare sa urle si cu ochii inchisi. sintem singuri si nu prea avem cui altcuiva sa "il pasam". aseara ma gindeam cu sotul sa il las sa urle, pentru ca ne lasa nervii pe amindoi. imi e totusi frica sa il las, de aceea va intreb daca stiti, la cit timp devine dependent de luat in brate si cit timp pot sa il las sa plinga. nu vreau sa i se intimple ceva, nu vreau nici sa traumatizez copilul in vreun fel, insa sint zile in care fac mincare si maninc cu el in brate.
aseara spre ex, era mincat, schimbat, nu avea gaze, ii era somn si urla de mama focului. s-a aplecat sotul catre el, ca si cum ar fi vrut sa il ia in brate si cind l-a vazut, a tacut brusc. asa ca ... nu cred eu ca asa ar trece o criza de colici. voi ce ziceti ?
precizez ca simpaticul nazdravan, are 2 luni si jumatate, mesele sint ok - adica la intervale relativ regulate, pipi-kk ok, nu are nici o iritatie pe corp sau de la pampersi.

Va doresc, zile si nopti linistite (ca eu asta imi doresc)

Mergi la inceput

Anda Panda, dependenta de brate apare cam pe la varsta lui bb al tau. Cam cand apare si plictiseala, faptul ca nu-i place sa stea singur. Adika, cc cam cand incepe sa te vada, sa te recunoasca etc. Bebe "are voie" sa planga cam 2 ore pe zi, daca este fara motiv.(Asa zice in Cartea Cartilor). Cand baiatul meu era pe la varsta aia, se invatase in brate, ca eu tot il tinusem din motive de colici. Cand mi-am dat eu seama despre ce e vorba, il puneam pe burta (ca isi tinea bine capul) si plecam sa-mi fac treburile prin bucatarie. Urla acolo cam 15, 20, 30 de minute, pana obosea si adormea. De aia il si puneam pe burta, ca se foia mult si obosea mai repede. Evident ca ma uitam la el foarte des sa vad ce face, sa nu se sufoce. Curatam un morcov, mai ma duceam o data la el. Un cartof, iar ma duceam. Si uite asa, pana adormea. Altfel nu se mai putea. Si eu eram cam toata ziua singura cu el acasa, pe taica-su nu il cunostea. Daca il lua el in brate, plangea. de parca cine stie ce-i facea.
Voi ati mers la dr la controlul de 6 saptamani chiar daca nu ati terminat cu lohiile? Eu ar trebui sa merg in seara asta si nu stiu daca are sens sa ma duc sau nu. Ca lohii avem.

Mergi la inceput

Anda Panda, urla si in brate? Eu zic ca daca e doar de 2-3 ori pe saptamana, nu e de la brate. Sau coincide cu zilele cand ai tu de facut mancare sau altceva si nu ii mai acorzi atat de multa atentie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy77 spune:

ioana,mersi de urari...si eu m-am uitat dupa hainute rosii pentru fata si nimik.Cum e la aerobic,nu te doare operatia?

anda,eu cred ca e si alintat,vrea in brate..si a mea face uneori la fel,nu vrea sa adoarma si doar in brate se potoleste..dar nu prea ai ce sa-i faci,ca doar n-o sa-l lasi sa planga ca ti-e mila.

kristinutza,eu stiam ca poti sa-l tii la temperatura camerei jumate de ora..ar fi bine 3 ore..eu nu am combinat laptele de la doua mulsuri,as vrea s-o fac sper sa nu pateasca nimik bebe..ca de unde atata lapte..de exemplu acum a mancat 50 ml,mi se pare putin..si eu am incalzit 100,dar mi-e frica sa-l mai dau pe asta mai tarziu.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/buburuza_77/my_photos

Mergi la inceput