Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (55)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Mama frate, da' scrieti nu gluma...abia reusesc sa recuperez

Ixxi - Alex bea cam 100 -150 ml de apa (apa chioara nu ceai) pe zi in plus fata de lapte (210 apa dimineata si 210 seara) si zeama de supa. In plus, de vreo cateva zile am inceput sa-i dau iar zeama de portocala sau clementina (il ia aproape pe tot - dat cu lingurita)

Lavinia - scuze dar nu citisem mesajul tau de asta vara. Deci il stii pe Bogdan?

Ieri i-am dat sa roada un colt de paine si a supravietuit. O sa inlocuiesc biscuitii cu coltul de paine. In ultima vreme musca mult din biscuite si foarte des, aproape ca nu avea timp sa morfoleasca dumicatul. S-a inecat de 2 ori si ne-am speriat. Desi ea nu a parut deloc deranjata si a ras la final (cand s-a vazut scapata...)

Am fost la cantar, si avem 8.700 (asta dupa pranz cand mancase vreo 300 ml de papica - caci in rest ne duceam la cantar pana in pranz si eram cu burta goala). Am auzit-o pe dr. spunad : "A luat bine in greutate". Wau...ce sentiment de bucurie am avut atunci.
Azi ii dau galusti in supa (pasata ca inca nu am curajul sa-i dau bucatele) sa vedem ce o sa zica. Ieri i-am pus conopida si i-a placut tare mult. De maine incep cu carnita caci am scapat de urticarie.
In rest avem 2 dinti in fata, unul mai ridicat altul abia se iteste acum. Am masurat-o acasa si are 74 cm.

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ubi, sa inteleg ca parasiti categoria pana si treceti la categoria fluture?:)
Felicitari!
Noi nu am mai cantarit-o pe dra, dar 8.700 nu are clar...

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ingerul a strigat
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Multzu pt. raspunsurile despre cezariana! A mea e f. jos si mica (incizia in sine), atunci cand mi-a facut-o si era proaspata era tare bine, ca o linie subtire trasata cu creionul, ca un zambet mic. La primul control dr. meu a spus ca nici nu o sa se vada cu timpul, dar vad ca nu e asa, pt ca apoi a inceput sa se reliefeze si sa se inroseasca, acum s-a mai estompat dar nu de tot cum ma asteptam. Adica e inca reliefata si are culoarea cum spune Oana, rosiatica precum o arsura veche. Iar in mijloc este mai in relief decat la capete, invers decat spui tu Ixxi, adica e si mai groasa cicatricea.
Sincera sa fiu ma asteptam la mai bine intrucat stiu ca am "carnea destul de buna" cum se spune popular, nu fac semne urate iar dr. meu e cunoscut ca si chirurg cu "mana buna". Eu am tot sperat ca inca nu-i timpul trecut, ca poate e inca devreme pt. o cicatrizare dar vad ca voi stati mai bine ca mine in privinta asta, deci probabil ca va ramane destul de urata. Eh, asta sa fie tot baiul, desi nu-mi prea convine, va dati seama!

Amaya, toti au astfel de perioade. Si al meu a spus, "mama", "baba", etc., apoi iarasi "che" si "chi", "g" si "ga" ca la inceput, iar de un timp incoace a redevenit "vorbaret". Dar are si perioade in care e mult mai tacut. Stiu insa cum este cu ingrijorarile astea, eu un timp am fost f. speriata ca are ceva la corzile vocale pt. ca a fost de 2 ori super ragusit cand era mai mic, fara alte simptome si i-a trecut de la sine, in mod spontan si natural in cateva zile. Toate astea desi nu plansese in mod exagerat, s-a intamplat din senin. El insa are o voce f. sonora si puternica, ceva iesit din comun. Asa ca sunt perioade si perioade, pana se invata si ei sa vorbeasca, eu sunt convinsa ca nu e nimic ingrijorator! Si la fel cica e si dupa ce invata sa mearga bine in picioare, o vreme vor numai in carucior sau in brate, sunt perioade de regres normale cred, multa lume mi-a spus despre ele.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Ubi da il stiu,mai mult din vedere.Stiu ca are un frate de seama mea sau chiar cu un an mai mic si o sora parca.In liceu la noi ne stiam care cum cat de cat.Dar mai mult stiu dintre fostii lui colegi,intreaba-l de Giani Zodila,cred ca sunt si vecini.Stiu ca Bogdan era tare la mate,asa-i???Am avut cam aceesai profesori,m-am uitat cu placere la pozele din albumul tau,cu revederea colegilor si profesorilor.Tu ai fost cu el atunci?

Lavinia si Natalia(17.01.05)
http://community.webshots.com/user/lavinia171 http://community.webshots.com/user/lavinia285

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

Buna fetelor!
Ce sa spun,am fost azi dimineata la doctor si spre surprinderea mea,Elena nu are nimic,in afara de faptul ca are nasul infundat si de acolo se trag toate problemele.Adica,avea un miros care-i venea din gurita si eu credeam ca a facut vreo stomatita,nu minca si ochhi ii lacrimau mereu .Deci in ordine de idei,ii mirosea gurita pt ca ii mai ramin mucisori si atunci e normal sa-i miroase respiratia,nu maninca pt ca are nasul infundat si atunci nu are gust(e ca si cind am minca noi cu nasul prins cu un cirlig),ochii ii curg pt ca ,canalul care duce la nas e infundat tot din cauza nasucului.Si gata,ma lamurit si stau linistita,facindui curatarea nasului de nu stiu cite ori pe zi.
Gabi.i,spuneti-mi si mie cam ce v-ar interesa si eu va spun preturile inainte de toate,asa puteti sa va ginditi daca va convine sau nu.
Witchie,am citit povestea Laurei si m-am intristat rau,astea sint probleme adevarate in viata(nu ca eu ma cert cu sotul)si-mi pare nespus de rau ca trebuie sa treaca prin asa ceva,tinind cont si de virsta frageda care o au.Eu o sa pun anuntul tau si pe site-ul www.italia-romania.it (daca-mi permiti)si cred ca daca ei vor veni in italia, cei de la pescara si din imprejurimi vor fi sigur alaturi de ei,nu stiu daca economic,dar sufleteste mai mult ca sigur,stiti cum e cind esti intr-o tara straina.Am mai citit un articol pe acest site,cu un baietel roman care avea cancer si a venit aici si toti cei care stateau in acel oras ,mergeau la el in fiecare zi si i-au facut o multime de cadouri,macar sa-i ridice un pic moralul bietului copil.E bine ca mai sint si oameni de suflet printre noi !
Oricum incercarea moarte nu are si bine ar fi sa auzim numai de bine.

Va pupic dulce ....

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

fetelor, am si eu o intrebare la voi:
cum va dati seama ca fac febra de la dinti??? ca uite ieri am facut vaccinul ACT+HIB si dupa 2 ore avea 38,2 - iar seara la culcare avea 38,5 si i-am dat 5ml de Calpol la sfatul dr-ului. a dormit neintors toata noaptea, ba pe la 2-3 m-am dus eu la el sa-l mai pipai si era parca tot cam fierbinte si l-am luat usor sa-l pun la sin (am zis sa-i dau sa suga ca-i face bine sigur) si s-a trezit si il dureau dintii iar nasol cred ca plingea cu mina in gura desi se vedea ca moare de somn... i-am dat iar Calpol si a adormit rpd dupa el. dim avea 37,2, deci ok. nu i-am mai dat nimic, a papat normal, si acum inainte sa-l pun la nani avea 37,8 , deci crescuse iar. nu i-am mai dat nimic decit niste ceai dupa masa. acum a adormit si ne intrebam amindoi ce o fi? eu sincer nu prea stiu ce sa cred, caci prea s-a suprapus febra asta cu vaccinul... insa acelasi vaccin l-a facut si acum o luna si nu a avut NIMIC ...

banuim doar ca poate fi de la dinti fiindca de ceva zile se vede clar ca-l dor niste dinti, habar am care de data asta ca lui ii ies asa rpd unul dupa altul ; si tine jucariile acelea moi de plastic reci de la frigider in gura si le rpade.

Intrebare:

1. cam cit de mare a fost febra la dinti la voi??? (cei care au facut vreodata)
2. cite zile a durat "joaca" asta a febrei, apare/dispare ?
3. dupa cite zile au aparut dintii de la aparitia febrei?

ca banuiesc ca pot spune ca a fost de la dinti pt ca nu apare altceva DOamne fereste, nu??? ca doar nu sintem Mafalda
mentionez ca nu are nici un fel de muci/tuse/alte chestiuni... este la fel de chiuitor chiar, doar ca miriie mai mult si sta cu miinile in gura constant si roade alea reci.

aaaa, ieri la control, l-a si vazut d-ra si nu avea nimic rosu in git sau altele cica. dar deh, nu avea febra acolo la ea, ci a facut-o ac. ea mi-a zis la tel ca poate fi de la multe (inclusiv dinti), dar cum nu creste alarmant nici nu o mai sun.

Inca ceva, am citit urmatoarele rinduri in Dr. Spock, asta ca sa ma bag in ceata si mai si:

"Se credea ca aparitia dintilor poate da raceli, diaree, febra. Acestea sint produse de germeni, adica virusi / bacterii, si nu de cresterea dintilor. Practic cresterea dintilor produce doar dinti si nimic altceva. Cind copilul dvs are febra sau pare bolnav, nu presup. ca e din cauza dintilor, chemati dr."

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabry spune:

quote:
Originally posted by gabry

Buna fetelor!
Ce sa spun,am fost azi dimineata la doctor si spre surprinderea mea,Elena nu are nimic,in afara de faptul ca are nasul infundat si de acolo se trag toate problemele.Adica,avea un miros care-i venea din gurita si eu credeam ca a facut vreo stomatita,nu minca si ochhi ii lacrimau mereu .Deci in ordine de idei,ii mirosea gurita pt ca ii mai ramin mucisori si atunci e normal sa-i miroase respiratia,nu maninca pt ca are nasul infundat si atunci nu are gust(e ca si cind am minca noi cu nasul prins cu un cirlig),ochii ii curg pt ca ,canalul care duce la nas e infundat tot din cauza nasucului.Si gata,ma lamurit si stau linistita,facindui curatarea nasului de nu stiu cite ori pe zi.
Gabi.i,spuneti-mi si mie cam ce v-ar interesa si eu va spun preturile inainte de toate,asa puteti sa va ginditi daca va convine sau nu.
Witchie,am citit povestea Laurei si m-am intristat rau,astea sint probleme adevarate in viata(nu ca eu ma cert cu sotul)si-mi pare nespus de rau ca trebuie sa treaca prin asa ceva,tinind cont si de virsta frageda care o au.Eu o sa pun anuntul tau si pe site-ul www.italia-romania.it (daca-mi permiti)si cred ca daca ei vor veni in italia, cei de la pescara si din imprejurimi vor fi sigur alaturi de ei,nu stiu daca economic,dar sufleteste mai mult ca sigur,stiti cum e cind esti intr-o tara straina.Am mai citit un articol pe acest site,cu un baietel roman care avea cancer si a venit aici si toti cei care stateau in acel oras ,mergeau la el in fiecare zi si i-au facut o multime de cadouri,macar sa-i ridice un pic moralul bietului copil.E bine ca mai sint si oameni de suflet printre noi !
Oricum incercarea moarte nu are si bine ar fi sa auzim numai de bine.

Va pupic dulce ....

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Pediatra mi-a zis ca de la dintisori poate sa apara febra dar nu mai mult de 38. Daca depaseste e de la altceva. ACu prietena mea m-a sunat disperat ca bb are 38.5 si nu scade. Am trimis-o la spital unde s-a constatat ca bb nu avea nik. Deci era de la dinti. Nus tiu care e varianta corecta.
Kita, nu imi amintesc exact unde am citit chestia cu dintii si rahitismul. Dar mi-am adus aminte de asta cand am citit la mamici d enoiembrie ca rahitismul s-ar diagnostica si in functie de numarul dintilor pe care bb ii arel aun an. Stefan are un pic costele evazate, dar medicul mi-a zis ca asa le are el, nu e rahitic. Mai verificam mai tarziu ce si cum.
Si eu ii dau Imunobaby (saru mana Adita pt sfat) si pana acu Stfean nu a racit desi tacsu a fost racit de doua ori. L anoi a fost f eficient. Ii mai dau vit C picaturi.
Cat despre petrecere cum facem cu cadourile. Se Strang bani si luam jucari la fel pt toti copii? SAu fiecare cu cadoul de acasa?
Specialiattea de ieri a fost piersica cu carne de vita. No commnenntt
pupici multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Fetelor am deschis subiect nou
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62109" target="_blank">Bebelusi de ianuarie februarie 2005(56) Poftiti dar mai cu spor.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

gabry, multumesc.

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Ingerul a strigat
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput