Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 6
codruta_grg spune:
Petra, cand incepe sa planga, de fapt sa urle, aud in pereti ecoul. Efectiv vibreaza peretii si nu aud nimic altceva.
Codruta & Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
nicole74 spune:
Buna seara! Si bine v-am gasit la clubul scutecelor! Felicitari tuturor! Sa va bucurati de puiutii vostri si sa fiti sanatosi!
Eu nu prea am mai intrat. Nu am mai avut timp, am pregatit botezul pe care l-am avut duminica, am lucrat, am iesit afara cu bebelusha, iar pe net am mai aruncat cate o privire.
Ioana de ii usuci buricul? Eu o sterg dupa baie cu un betisor, dar nu o usuc.
Pupici
Nicole & Ioana Alexandra
Ioana75 spune:
nicole, bine ai venit. Sa-ti traiasca Ioana Alexandra cea crestina! Nu ne arati niste poze? Am avut ceva problemute cu buricul, s-a uscat tare greu (la o luna si ceva inca mai supura). Am fost la un chirurg care a zis ca are buric ombilicat, adica foarte adinc, ca la oamenii grasi (seamana cu taica-su). Si a zis sa ii usuc buricul f bine dupa baie; si cel mai bine stiu sa fac asta cu feonul.
Ioana, mama Mirunei
nicole74 spune:
Multumim Ioana!
Am sa pun poze, dar trebuie sa le micsorez si imi trebuie nitel timp.
Nicole&Ioana Alexandra
irina81 spune:
Kristinutza,ma bucur ca esti mai bine. Noi mergem la un chirurg pediatru,dar suntem din Constanta (mi-a fost profesor si e foarte dragut).Il cheama Tica Constantin.Cred ca am activat pm.
Maine imi vin fratele cu cumnata si soacra mea pentru botez care va fi duminica.Eu mi-am cumparat un costum clasic-taior si pantalon maron.Mie mi-a ramas o burta destul de mare si in fusta parca se cunoaste si mai tare!
Noi am avut la nastere-3 500 g,
la o luna- 4 000 g
la 2 luni- 5 500 g.
Luni dupa botez vom face si noi Infanrix Hexa.
In legatura cu lacrimile,Matei are uneori,nu tot timpul.
Irina si Matei-Cristian (1.sept.2005)
Poze
dani_flor spune:
Da, Codruta, io' sunt bruneta ai observat bine si sunt si paroasa . La mine ambele fete au avut TONE de par la nastere. Si pe cap si pe corp. Si nu cade tot ... Dar noi sa fim sanatoase.
Ioana, si a mea e grasuna bine, nici nu stiu daca sa imi doresc sa ia mai mult in greutate, asta era doar un semn ca totul e ok cu cresterea, dar altfel, crede-ma ca as dori tare mult sa o vad mai slabutza. Era doar efectul psihologic. Vezi si tu cum numara fetele gramele multe asezate pe bebelini.
Mai fetelor, am si eu 2 intrebari intrebatoare:
1. M-am uitat si eu pe la pozele voastre. Cind incep si ei sa se uite focalizat? Cele care aveti bebelusii de 2-3 lunisoare, ca eu am uitat cind incepe sa se intimple chestia asta. Cred ca dimensiunile fiica-mii ma induc in eroare, am impresia ca am in fata un copil de 2 luni si ma stresez cind vad se uita pe linga mine
2. Cind o sa treaca buricul asta? Vad ca si voi ati mai avut probleme. Pe mine ma incurajeaza moasa ca pina la 6 saptamini e ok. . Ceea ce mi se pare jalnic. Voi cele care ati mai avut probleme cum / cind i-ati facut baitza? Eu ii fac momentan la 2 zile facindu-mi 1000 probleme. Moasa zice ca e ok, dar stiti voi cu baitza si buricul, parerile sunt impartite.
Va ,
Daniela
Antoanela23 spune:
Buna fetele,
Ca de obicei, eu sunt bufnita de serviciu. Si cred ca ma mosteneste si copilul, azi-noapte a facut show pana la 3 (a stat sotzu cu el) si apoi a dormit pana la 9 dimineata de ma uitam la ceas si nu-mi venea sa cred, apoi a papat si a dormit iar pana la 12.
In seara asta i-am facut baie la 9, a papat si pana acum nu a adormit, face gimnastica in pat dar macar zic mersi ca nu plange, Doamne ajuta.
Am cumparat si eu azi o suzeta asa-zis de noapte, adica nu are inel ca s-o agate el cu mana, dar oricum daca o scuipa sau ii scapa din gura tot trebuie sa ne infiintam langa el s-o mufam la loc.
Kristinutza, ma bucur ca esti mai bine, am vrut sa-ti scriu ieri sa te incurajez dar nu am mai apucat. Cu luatul in greutate mie mi-a zis pediatra ca 150 gr pe saptamana e OK deci 600 gr pe luna nu e asa putin incat sa te ingrijorezi. Curaj mult de acum incolo si fii optimista, ai vazut ca nu esti singura pe lume, fetele te sustin.
Fetelor, noi nu-i uscam si nici nu-i stergem buricul, nu ne-a zis nimeni si nici prin cap nu ne-a dat, e musai? El nu a avut probleme, l-a pierdut la fix o sapt si apoi l-am mai sters cu alcool cateva zile si atat.
Pe mine ma ingrijoreaza in continuare vomatul lui, ca scoate lapte imediat dupa ce mananca inteleg, dar ca vomita la 2 ore dupa ce a mancat nu mi se pare in regula. I-am dat si medicament, gaviscon, dar nu-i place si-l scuipa. Si mi-a teama sa nu se innece daca vomita in somn. Voi ce stiti despre asta?
Am pus poze noi pe yahoo, facute cand a implinit o luna.
Hai ca va pup, noapte buna,
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
Antoanela23 spune:
Uitasem: Simodina am vazut pozele de la botez, e foarte dulcic baiatul tau si s-ar parea ca a fost tare cuminte la botez. Vorba Ioanei, sa-ti traiasca micul crestin.
Anto si bebe Victor (8 octombrie 2005)
simodina spune:
Ete nu mai am somn. Ca dupa ce ne-am luptat ieri toata ziua cu colicii de nu mi-a dormit cupilu' de la 9 la 19 decat cate 10-15 min furate, pe la 19 a adormit la mine in brate si s-a mai trezit la 23 cu ditamai guroaia. De, ii era foame. Eu tocmai dadeam sa ma culc dar i-am dat san si apoi soacra mea s-a indeletnicit cu biberonul. Eu ca o mama denaturata am adormit fuga langa ei. S-a mai trezit copilul meu pe la 4 dimineata si iar sa te tii urlete. Iar san, apoi biberon si intr-o ora dormea la loc. Numai ca eu, care n-am mai dormit 5 ore legate de vreo 2 luni juma', acum sunt ca floricica :D...M-am spalat pe cap si tzusti la calculator.Tare mi-as dori sa se repete figura, dar fara sa aiba colici ziua daca se poate :(
Anto, multzumim de apreciere.Mie imi vine sa-l mananc tot timpul... Chiar eram trista ca nu ne-a bagat si pe noi nimeni in seama :(. In ceea ce priveste vomatul eu te-as intreba daca intr-adevar vomita sau regurgiteaza. Regurgitarea este cand ii curge pur si simplu lapticul din guritza, iar vomatul este cand il scoate cu jet la distantza. Eu stiu ca regurgitarea este normala, vomatul insa nu si tre' sa mergi la pediatru cu el. Mie mi s-a intamplat de vreo 2-3 ori sa regurgiteze la interval asa de mare dupa masa, in somn, si nu s-a intamplat nimic. O data i-a venit lapticul si pe guritza si pe nas si a inceput imediat sa urle, desi dormea. Eu dorm cu el in camera si l-am ridicat repede din pat. S-a linistit imediat. Dar de frica sa nu se innece in somn eu am folosit pana acum vreo 2 saptamani un suport care tine copilul culcat pe o parte. Acum nu-l mai folosesc insa al meu chiar daca doarme pe spate s-a obisnuit sa tina capul usor inclinat.
Ioana75 spune:
Neata fetele!
nicole, asteptam poze; daca nu ai timp, poti sa pui doar o poza-doua, de orice marime, la "panoul de onoare" cu bebelusi (vezi aici, apoi te loghezi cu user-ul septoct2005, si adaugi la albumele de o zi, o luna, 2 luni, care vrei tu).
simodina, v-am admirat, cum sa nu.
Anto, imi place girafa aia portocalie. Frumusel Victor al tau.
dani, nu mai tin minte cind a inceput sa se uite focalizat; dar acum, la 2 luni jumate, intoarce capul cind ii vorbeste cineva oriunde in camera, si se uita fix; se mai uita crucis doar cind ii dau jucarii sub nas. Noua metodologie de crestere a bebelusilor zice ca poti sa-i faci baie din prima zi, nu conteaza buricul; eu asa i-am facut (la inceput la chiuveta ca nu ne prea descurcam cu cadita). Nici eu nu-mi doresc un copil supraponderal, permanent ma uit pe grafice sa nu o ia pe aratura. Ca si la oameni mari, grasimea nu le face nici un bine.
irina81, distractie placuta la botez! Si bafta cu vaccinul, o sa fie bine, ai sa vezi.
Ioana, mama Mirunei