Mamici de mai-iunie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 8
DianaR spune:
Asa, si mai am un sfat ptr. tine Carmina inainte sa intri de tot in panica, repeta glicemia. Cat mai de dimineata si pe nemancate, fara sa fi consumat altecva decat apa plata (deci si fara cafea, ceai, sucuri etc) si vezi ce iese.
Aura, multumesc ptr. raspuns.
Diana , Vladut
(16.05.2004) & samburelul (12+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005
raalucutza spune:
eu am o doctoritza care mie mi se pare ca isi face bine treaba!si parerea mea e ca vitaminele se iau neaparat in primul trimestru de sarcina!ca acum se formeaza toate organele bebelui si trebuie sa ii dam din toate!daca a-ti face un calculc simplu la cat calciu,magneziu,fier,etc,etc,etc ar trebui sa luam zilnic din mancare vi-ati da seama ca tre sa mancam un camion de mancare zilnic!!!si nici atunci nu se stie.....ca daca nu papi mg atunci nu se asimileaza calciu in corp!!!complicat si cu vitaminele astea!important e ca trebuie luate cu 3 luni inainte de conceperea fatului si 3 luni dupa fecundatie!primele trei luni stim ca e imposibil de aflat.....dar cand suntem gravide stim cu siguranta asa ca vitaminele trebuie luate 3 luni -adica exact primul trimestru!
raluca
Diana79 spune:
Raluca si eu la fel ma gandeam ca vitamine iti trebuie acum cand copilul se formeaza. Eu vomit zilnic asa ca din alimente nu prea pot asimila mai ales ca nu prea am pofta de mancare. Eu iau meterna in continuare, pt ca medicul mi-a recomandat.
Numai bine fetelor.
Diana
9+
Irinel spune:
Carmina si mie mi-a iesit acum o luna glicemia (la examenul urinei) mai mare, si doctorul a pus asistenta sa imi faca testul si din sange (din deget). Acolo a fost in limite. La sarcina trecuta am avut aceeasi problema dar mai pe final si se cam speriase doctorul sa n-am diabet gestational. Dar la testul de toleranta la glucoza (care cel putin aici se face la 28 de saptamani) a iesit totul ok, deci nu aveam diabet. Doctorul a zis ca vom avea din nou temerea astam dar uite ca mult mai devreme,dar ca el crede ca totul va fi ok, ca uneori la gravidute se intampla asta. acum o saptamana cand am fost din nou la control, mi-a iesit bine glicemia (din urina), dar nu mancasem acasa (data trecuta mancasem). Oricum parerea competenta e a DianeR, eu ti-am povestit cam cum a fost la mine. Eu din ce am citit, daca se descopera ca ai totusi diabet gestational, se monitorizeaza mai atent copilul, dar nu neaparat ca se intampla ceva rau. Dupa ce vine bebelul de cele mai multe ori, mamica scapa de diabet, dar are sanse mai mari decat alte persoane ca in viitor sa faca diabet - forma normala. DianaR te rog daca spun prostii sa ma contrazici, eu asa citisem pe internet ca eram ingrijorata la prima sarcina cand am aflat.
Fetelor eu Materna iau, am mai facut pauze tocmai din cauza greturilor dar incerc sa le iau constant. Mie doctorul mi le-a recomandat sa le iau dinainte de a ramane graviduta, apoi pe tot parcursul sarcinii si cat alaptez. Pe finalul alaptatului nu le-am mai luat dar in primele luni le-am luat. Acum, o fi bine, o fi rau, eu le iau. Si am luat si calciu. Cum nu luam, incepeam sa simt muschii tremurand si sa am carcei rai (am avut probleme cu lipsa de calciu cam mereu nu din cauza sarcinii).
DianaR asa e, suntem tare norocoase ca ii avem si sunt momente ca iti vine sa ii mananci de drag. Si la mine greturile inca sunt, da tot asa, unele zile mai rele, altele mai usoare. Da vad ca tot nu ma lasa...
Azi am avut o senzatie tare ciudata, nici nu stiu ce poate fi. Simteam ca vibreaza ceva undeva in vagin in interior. Presupun ca era ceva de la bebe, da nu ma prind ce putea sa faca de se simtea asa. A durat ceva, nu a fost chestie de secunde.
Megbeng, esti o draguta ca ne dai lamuriri. Pupici.
va pup pe toate si mai vorbim maine.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 16+ saptamani
raalucutza spune:
haide-ti sa va propun si eu un subiect!v-ati hotarat cum o sa nasteti?ca eu stiu sigur ca voi naste prin cezariana...nu ca nu as putea naste normal ci pt ca vreau sa ma feresc de toate chinurile nasterii!
raluca
july_g spune:
Neata fetelor!
Hai sa o iau pe puncte, din cate imi amintesc.
1. Pateul: e facut din ficat( despre care unii spun ca e bun, altii nu) plus nu stiu cati conservanti(care sigur fac rau). In acelasi timp, unii medici spun sa manaci orice iti pofteste inima, dar cu masura.
2. Glicemia marita da semne despre un posibil diabet gestational. Ideea e sa iti mentii glicemia in valori normale pe timpul sarcinii. Asta inseamna: nu dulciuri (de nici un fel), mai putina paine si fainoase, consum de fructe si legume. Fructe nu banane, nu struguri. Nu cumva ai papat multa ciocolata seara si ai facut glicemia dimineata? E posibil ca pancreasul tau sa fie mai lenes.
3. Fetelor, nu va mai panicati. Face rau lui bebe. Va spune una patita. Uitati ca eu eram paranoica sefa?Schimbarile de dispozitie sunt specifice sarcinii, dar starea de emotie permanenta nu face bine.
4. Nu stiu de vitamine nimic. Eu nu am luat si acum imi pare rau
5. Ma pregatesc sa pun niste poze, sa vedeti ce frumoasa m-am facut
Va pup.
adib spune:
fetelor, ce aveti in ultima vreme?
sinteti cam agitate.
nu cred ca trebuie sa va panicati pt orice. Doctorita la cere mergem noi spunea ca trebuie avut in vedere ca corpul unei femei gravide sufera modificari, normale, avind in vedere ca mai e un corp care consuma. Asta duce la modificarea tensiunii, pulsului, glicemiei, etc. Deci fara panica. Orice nemultumire referitoare la starile traite trebuie lamurita de catre un doctor. Nu e bine cind ai gasit un doctor "mut". Care nu spune nimic. Comunicarea medic-pacien face 90 % din bunastare si liniste. Tocmai am cumparat o carte despre viata viitoarelor mamici. Orice stare emotiva se transmite prin adrenalina pina la bb. Nu e bine!!! Nici macar sa va speriati pe strada de un claxon nu e bine.
Raceala sotiei mele ne-a panicat dar nu foarte tare. Se pare ca trece.
A fost probabil o urmare a oboselii. Am avut musafiri si chiar daca nu au nevoie de cine stie ce conditii (masa, cazare) tot nu poti sa stai.
Deci fara panica, voiosie si veselie ![]()
![]()
La toti stresantii 
inaioana spune:
Ia sa ma bag si io in discutzie! Deci:
Eu cred ca e ok sa iei vitamine in timpul sarcinii, eu am luat. Dr. mi-a recomandat sa iau 3 pe saptamana (prenatale) nu in fiecare zi, oricum greatza am avut si cu vit si fara deci... Calciu poate da contractii deci mai bine nu luati in plus. In schimb eu iau Magneziu (de la Additiva, 300mg) zilnic, pentru a proteja sarcina de eventualele riscuri de avort. Am luat si cu Katja cand avusesem probleme si mi-a fost foarte bine.
Pateu, ficat si altele asemenea e bine sa fie evitate pe cat posibil (eu mai fur uneori din ficatul de pui al Katjei, de pofta
)pt ca au cantitati mari de vit. A care e toxica pt sarcina si daca iei prea multa nu se elimina usor precum vit. C de exemplu.
De asemenea orice lactate care nu sunt din lapte pasteurizat pot da Listeria...in fine...
Baia in cada stiu ca e interzisa, eu nu am facut cu toate ca inainte numai asa faceam. Oricum , mai incolo nici nu prea o sa mai puteti sa faceti altceva decat dush decat daca aveti macara in baie sa va ajute
. Oricum stiu si tipe care au facut baie in sarcina si sunt bine mersi! Acuma...fiecare evalueaza riscurile singurica.
Ioana
14 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Si bv spune:
Salutare!
Casa de piatra pentru Lyly 809!!! 
Eu am fost ieri sa repet analiza papanicolau. am facut si o lama. pana joia viitoare cand merg dupa rezultat, cred c-o iau razna. Mi s-a parut ca ceva este in neregula... Doctorul a pomenit despre ceva patologic. O fi vorba de vreo boala? imi este foarte teama! parea grabit si parca ar fi vrut sa obtinem rezultatul mai repede ca sa avem timp de un avort in caz de nevoie... asa mi s-a parut mie... nu stiu cum sa fac sa ma linistesc... offf! nu-mi mai este capul la nimic altceva...
Adib, pentru raceala este foarte buna vitamina C. Eu, de cand iau, pot sa beau chiar apa rece fara probleme, ceea ce inainte avea urmari rele imediate asupra gatului.
Va pup si va doresc multa liniste, sa nu treceti prin ce trec eu acum...
Simona
10+
http://community.webshots.com/user/simonarotaru