Mamici de mai-iunie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Fetelor simt ca pocnesc, am bagat in mine o conserva de caracatita si acum ma chinui cu un castron de cereale cu scortisoara cu lapte.....oare ce iese :shock:
Sunt asa de deprimata de ieri, am fost la doctorita si in afara de o trimitere la cardiologie din cauza unei dureri in piept mai ca nu m-a bagat in seama si eu care facusem lista de dureri.....asa m-a enervat ca nici nu am mai cerut trimitere pentru ecograf.....of dar oare nu apar de undeva niste bani zilele astea si imi bag picioarele in ele trimiteri si ma duc eu din proprie initiativa si fac un eco general. Asa vad si cu durerile de ficat si cele de pancreas ce e si il vad si pe bebe ca tare mi-e dor.
Stiu ca comportamentul el se datoreaza faptului ca de mult nu am dus nimic......si nici nu-mi place.....of, viata.
A si cu toate ca stia cat de prost au iesit analizele si i-am mai si spus ca ma ia cu lesin, de la lipsa de calciu mi-a spus ca nu cumva sa iau calciu pana in luna a 7-a. Si cu mare greu cica mi-a prescris Supradyn.......cand sunt atatea vitamine pentru gravide, oricum eu am inceput sa iau Materna fara sa ii spun ei.

July_g eu am ramas insarcinata la 2 luni dupa pierderea sarcinii, deci spor cat de repede

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

CUM NU AM VOIE SA PAP PATEU????DAR IMI TREBUIE MEREU...IMI ESTE TARE POFTA!!!!!!!!!!!SI INCA CEVA VREAU SA INTREB...CE STITI DESPRE BAIE IN VANA IN TIMPUL SARCINII???CA EU DE CAND STIU DE BEBE TOT BAIE AM FACUT...ADEVARAT MULT MAI RECE DECAT FAC EU DE OBICEI!

raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

gabi, nu te supara as tare pe doctor ca nu iti sa voie sa iei calciu...calciu stimuleaza contractiile uterine si risti sa il pierzi sau sa ii faci rau lu bebe..cat despre vitamine si ele sunt interzise in primul trimestru de sarcina

starile astea de lesin ale tale pot fi cauzate si de tensiunea mica..ti-a luat tensiunea? cat e? daca e mica, baga apa la greu, macar 2,5 litri pe zi!
pupici si nuami bine!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

carminabulina: si eu sunt tot in aceeasi oala cu tine Si eu fac tot felul de ipoteze(de la Adam si Eva pana in zilele noastre ), ca daca se intampla nu stiu ce, daca bebe se naste cu nu stiu ce probleme, daca, daca si iarasi daca. Cu cat stii mai multe cu atat esti mai ingrijorat si nu te poti bucura pe deplin de sarcina.
Sunt multe mamici care nu-si permit sau nu realizeaza ca tb. sa mearga la medic si uite ca nasc copilasi sanatosi - oare nu ar trebui sa ne gandim ca totul o sa fie perfect sa ne putem bucura de sarcina(ca eu stau cu frica)?
Apropo de glicemie: si la mine in mod normal e buna dar acum e un pic cam mare dar tot in valorile preferentiale.
Diana, a fost un subiect(la odiseea sarcinii) despre consumul de ficat in sarcina - nu este indicat, chiar este interzis. Norocul meu este ca nu mi-a placut niciodata ficatul.
gabi25, imi pare rau ca ai parte de un asa tratament din parte doctoritei. Daca ai lipsa de calciu: poti papa muuuulte lactate si o sa-ti revii, fara medicamente. Eu am probleme cu asimilarea calciului dar imi place laptele si-l consum(nu mai pot acum datorita greturilor), evitand aceasta problema.
Daca iti faci iaurt in casa sa nu arunci zerul pt. ca acolo este mai mult calciu(un medic mi-a spus asta).
Of, mamici oare de ce sunt atatea probleme? Nu se poate fara ele?

bebe la purtator(10+)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Cum adica vitaminele sunt interzise in primul trimestru? Eu iau Materna de la 5 sapt. Si cred ca e ok, am vorbit si cu medicul si a spus ca sa iau.
Voi nu luati??? Sau nu ati luat daca ati trecut de primul trimestru?
Sunt in ceata, dar oricum eu iau in continuare.

Diana 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Raalucutza: poti face baie dar sa nu fie la temperaturi ridicate sau scazute. Sa nu fie apa nici prea fierbinte dar nici rece - nu stiu temperaturile.

bebe la purtator(10+)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

hai sa le luam pe puncte:
1. Pateul - nici nu va pot spune cata poftesc la acest aliment dar pt. ca am avut cateva probleme, gen bube la gura, am hotarat ca pe timpul sarcinii sa nu consum de loc. Insa pofta e cat casa. Am sa-l intreb pe nenea dr. daca pot manca pate ambalat in membrana si nu in cutie.
2. Baia in cada e cu dus si intors. Eu nu mai fac pt ca mi-a uscat pielea intr-un hal fara de hal, si cu ajutorul unui produs cosmetic ULEI BABY JOHNSON, cah. Dermatologul mi-a recomandat in cazul meu doar dusuri.
3. Vitaminele din luna a patra, pana atunci doar alimentatie sanatoasa si variata si acid folic. Cel putin asa mi-a spus medicul. Cica f. multe stari de greata sunt si din cauza poli, multivitaminelor, ca ele se recomanda sa se bea dimineta si creeaza anumite stari. Eu am luat Elevit o saptamana dupa care m-am lecuit....si cica sunt mai bune decat materna.
4. Ce bine ca suntem aici toate adunate ca sa ne batem capul cu toate problemutele pe care altfel le-am tine in noi si am face rau copiilor nostri. Multumesc lui Dzeu ca nu o sa-si mai aminteasca de perioada intrauterina ca m-ar uri pt. cat l-am stresat.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

pai eu stiu de la 3 ginecologi ca nu se iau vitamine in primul trimestru, de aia am zis..
desore glicemie: e normal in sarcina sa fie mai crescuta..se descrie chiar un "diabet gestational" dar care e reversibil dupa nastere

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

megbeng m-ai lamurit si cu glicemia, cu leucocitele m-a lamurit doctora de familie, multumesc. treptat treptat ajung si eu la concluzi ca sunt foarte sanatoasa si sa incep sa ma bucur si eu de sarcina....oops, cum?...am nascut deja? Cam asa o sa ne trezim noi la realitate.
Ce ma incurajez eu singura, ma tine 5 minute dupa care iar ma apuca.
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Lyly, felicitari! Si casa de piatar!

Irinel inca mai am greturi. Dar nu sunt chiar in fiecare zi la fel, am avut si zile fara greturi.

Irinel si Aura, eu stau acasa cu Vladut (un an jumate) si am zile cand imi vine sa ma urc pe pereti ca nu mai fac fata. Dar si zile fericite cand sunt bine dispusa si Vladut e un ingeras dragalas si imi vine sa-l mananc si nu pot sa cred cat sunt de norocoasa. Aura, eu zic sa mai apelezi si la sot, cand vine acasa, fara discutii sa preia copilul. Si atunci mai respiri si tu putin.

Carmina, nu cred ca poate sa-ti dea cineva un raspuns competent cu privire la riscurile hep B decat infectionistul. Ti-am mai spus, apeleaza la unul, va stii si ce investigatii ai nevoie ptr. evaluarea riscului. Raceala si diareea cum au spus si fetele nu sunt motiv de ingrijorare cata vreme nu ai luat medicamente daunatoare.
Glicemia, nu e asa o veste buna... Adica, nu e o tragedie, poate si TREBUIE tinuta sub control cu regim si daca nu chiar insulina, altfel pot fi consecinte neplacute. Musai sa vorbesti cu ginecologul tau cat mai repede. Daca glicemia este controlata, atunci nu e absolut nici un pericol.

Vitaminele in primul trimestru, cati medici atatea pareri. Nu vad de ce ar fi interzise, altfel medicii din SUA, Canada, Ungaria ar fi niste inconstienti sa le recomande, dar nici nu cred ca sunt absolut necesare. Poate la femeile cu greturi puternice care nu pot manca, se justifica...

Pupici la toata lumea!

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (12+)
pozulici: bebelus si copilas
Marea Rosie 2005

Mergi la inceput