Mamici de mai-iunie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Buna seara la burtici! Eu tocmai am vb cu o prietena care a nascut ieri un baiat de 3,7 kg si m-a luat cu plans de emotzie ... De abia astept sa dau si eu vestea asta! Si-mi spunea (printre altele) sa am grija sa nu pap urmatoarele: ficat, maioneza (orice are ou crud), mezeluri, tocaturi (adica nu tu o sarmalutza, un mititel, o perisoara, o chiftelutza, un carnacior!!!!!). Pai cand ma gandesc ca vine perioada sarmalutzelor si a carnaciorilor (sper ca nu fac pofta nimanui) ma cuprinde nebunia. Acum nu as manca, dar peste o luna, cand sper sa se termine cu gretzurile, sunt sigura ca o sa salivez la greu. Iar despre maioneza .... macar din cand in cand poti oare sa papi? Macar la un fast food ceva! ca io sunt tare pofticioasa ... as manca numai la KFC de ex (sosul ala cu maioneza ...iami). De fapt chiar am papat zilele astea ... E rau?
Va rog sa nu ma alergatzi daca v-am facut pofta, dar lamuriti-ma si pe mine ca sa am timp macar sa ma resemnez.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Fetelor eu nu stiu cum e cu mancatul unor produse sau nu. Cert este ca atat vreme cat nu vomit, imi pica bine si nu fac abuz e ok.
Acum e la alegerea voastra sa facetzi cum credetzi, eu una nu ma abitin de la nimic, daca imi place pap.
Sa avetzi un weekend placut fara prae multe greturi si multa sanatate.

Diana 9+

Mergi la inceput

ama_kaly "la multe saptamani!!!" ca sa zic asa. Ce mare e bebele tau! wow! Eu ma gandesc ca la 16 saptamani o sa ma simt mult mai linistita decat acum.
Si pe mine ma doare burtica din cand in cand dar nu tare si am inteles ca e normal totusi ... mai am si junghiulete din cand in cand ... sper ca nu trebuie sa-mi fac griji si din cauza asta ca deja o iau razna!
Magg, draga de tine ... pupici si lasa ca vine si perioada plimbarilor acusica ...
Si bv zau ca asta e scenarita curata! cum poti sa crezi ca dr tau s-a si gandit la avort si la tot ce e mai rau? ca pana nu are rezultatul analizelor nici el nu stie ce este de facut. Stai linistita si nu te mai gandi chiar la ce este mai rau! Ca sfat, incerca sa gandesti la modul "mie nu mi se poate intampla asta!" La mine da roade ... Hai pupici si curaj ca bb are nevoie de liniste. OK????

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Maggyc . AI grija de tine si de luptatorul mic din burtica.

Shoricuta, asa e cum a zis prietena ta. Eu la prima sarcina m-am ferit de toate si greu mi-a fost, da acum ma mai scap. Ca uite am mancat mezeluri, ca alta carene nici sa nu vad... Maioneza cred ca nu e voie daca e facuta cu ou crud (pericol de salmonela pentru bebel), daca e facuta numai cu ou fiert (se poate!) sau din alea cumparate (care nu au ou crud) eu stiu ca e ok.Acum, ce sa zic, fiecare se abtine cat poate...

Si bv hai incearca sa ai putina rabdare, nu cred ca doctorul a vrut sa sugereze ceva de avort, cred ca te temi tu de asta. Pupici si iti tin pumnii sa fie bine. Cat despre candida, Inaioana are dreptate.

Fetele si eu stiu ca baia e interzisa la sarcina ca de la caldurica aia placuta se pot declansa contractiile... Eu nu am facut deloc cat am fost graviduta si nici nu intentionez...

Aura , e tare greu cand esti doar tu cu Nicoleta toata ziua. N-ai putea sa gasesti o activitate care sa o atraga o jumate de ora sa iti vezi de treuri mai linistita. De ex, da-i si eu ustensile de plastic sa se joace ca gateste si ea alaturi de tine. Sau pune-o sa iti aduca zarzavatul. Astia mici se simt importanti daca pot ajuta pe cei mari.

July , mai ce informata esti. Saru mana pentru informatii. Chiar asa, maine-poimaine navalim toate la capitolul de mamici unde o sa fii tu, sa iti dam si noi sfaturi (cat putem si noi :-)).

Ama, durerile de burtica nu sunt anormale daca nu sunt foarte mari. Se intind ligamentele uterului, creste. Daca sunt mari, sau daca seamana cu durerile de ciclu (alea sunt contractii), poate fi o problema si trebuie dus la doctor sa vezi ce se intampla.

Fetelor eu azi am avut ceva asemanator cu contractiile doreroase, adica dureri ca la ciclu da usoare. Nu stiu daca sa ma ingrijorez. M-au lasat acum. Ma gandesc daca e posibil sa le fi avut pentru ca nu m-am dus din prima la baie cand am simtit nevoia (pipi). Dar fusesem cu doar o ora inainte si nu bausem nimic. Stiu ca mi se mai intampla cand nu eram graviduta daca ma abtineam mult (ceea ce n-a fost cazul acum), sa ma doara burtica. Chiar nu stiu daca sa ma duc sau nu la doctor.O sa incerc sa ma misc mai in reluare si sa vad cum ma mai simt si daca se repeta, ma duc si la doctor.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 16+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Sa va povestesc ce am patit azi cand am plecat sa fac contolul la cardiologie.....am cazut pe scari. Sa o iau de la capat.....langa mine s-au mutat niste nebuni de prin Pitesti (nu imi ajungea nebuna de sub mine care ne-am mancat nervii de 18 ani de cand stam in blocul asta - eu cu parintii - si cu reclamatii tampite de 4 ani de cand sunt casatorita), acum ii am pe astia si cum oamenii isi zugravesc de vreo 2 saptamani azi s-a gandit cucoana sa spele scarile.....fratilor cred ca scos furtunul si a dat drumul la apa, altfel nu imi explic cum le-a udat in halul asta de la noi de la 3 pana la parter, si normal ca mizeria s-a facut si mai mare. Asa ca atunci cand am iesit din casa pe la et.1 m-am tot dus, noroc ca am reflexe buna si am apucat sa pun mainile ca de nu ma loveam la popou si la coloana......oricum de la zdruncinatura, atunci cand am ajuns la policlinica ma cam durea burta. Maine ma duc sa ii explic cum se spala niste scari lui gospodina lui mos peste

LYL casa de piatra.

Magneziu......mai da ce proasta sunt, doar eu am facut injectii cu sulfat de magneziu, care mi-a scazut si din greata si a "ridicat" si pe bebe mai sus, ceea ce e bine......deci ma duc si mai iau niste pliculete din alea de la Additiva....calciu tot de la firma asta luam de obicei

12+

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

deh, io nu prea cred ca cei de la KFC stiu ce e aia ou crud in maioneza. Oricum, eu stiu de cand tineam post de maioneza vegetala de la Bunica, e chiar ok la gust, pe cuvant. Are E-uri la greu, dar nu are ou...deloc.

Cat despre ce e voie si ce nu, atata timp cat nu se candeste nimeni la carne tratar...cred ca e ok. Si eu cred ca de fapt cheia e calea de mijloc, fara excese de nici un fel.
Eu luasem vreo 3 kg in sarcina - ca nu aveam suficiente, dar nu stiu cum, le-am dat jos...cu tot statul la pat. Dar cred ca in urmatoarea luna recuperez sigur, ca noile mele pasiuni sunt covrigii proaspeti si pizza cu ciuperci si cascaval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Intrebari, intrebari, intrebari.
Parca sarcina nu era o boala, dar din cate citesc ca sunt interzise, pare cea mai grea boala. Prietena mea a mancat doar de la KFC, spunea ca le-a facut vanzare....si are o fetita de 3 ani si este superba
Eu vreau sa nasc normal pt. ca mi-e foarte, dar foarte frica de operatii. Cine s-a operat stie despre ce vorbesc.
Anuska- referitor la triplul test, o sa-ti povestesc cat pot eu de clar ce mi-a spus dr. meu si un dr. de la TV pe relitatea.
Deci: acest teste se face sa iti arate daca exista anumite anomalii la fat, dar ele nu au nici o relevanta fara testul lichidului amniotic. Adica, testele pot iesi bine, tu te culci pe o ureche ca totul va fi ok si la nastere surpriza...neplacuta. Varianta 2 este cand testele arta ca exista anumite probleme dar doctorul nu poate interveni (sarcina va fi destul de mare la 16 sapt.) decat daca aceste teste sunt insotite de rez. lichidului amniotic. Facem si amniocenteza, care costa de te rupe si descoperi ca nu ai nici o problema. Toate bune si frumoase pana acum, dar se poate intampla ca la 1 sapt. dupa amnio sa ai un avort spontan. Dr. meu a spus ca 1 din 5 amnio, provoaca av, spontan. Cam asta e cu triplul test, si nu e doar o parere a unui medic, peste tot ti se explica toate riscurile. Triplul test nu este relevant singur.
MAi bine faci tu o eco de morfologie fetala pe la 18-20 sapt. si stai cuminte, asta in cazul in care nu ai peste 35 de ani, ca atunci va trebui sa le faci pe toate.
Sper sa fi fost destul de clara in explicatii, pe mine dr. m-a convins sa nu-l mai fac, cu toate ca a lasat la alegerea mea, deci mai am timp sa ma razgandesc, dar cum am mai spus...prea multe riscuri si prea putine rezultate.
La tv, nenea dr. a spus ca exista posibiliatea ca tr. test sa iasa bun si copilul sa fie bolnav dar exista si varianta sa iasa rau dar copilul sa fie perfect sanatos. Asa ca why bother?

13+

Mergi la inceput

Dar io chiar azi am mancat salata cu maioneza facuta de casa si evident cu un ou crud. E de rau? si am mancat cu o pofta .....

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Iar eu in acest moment poftesc icre rosii, din acelea cu bobitza mare si zemoasa, yami yami. Simai poftesc o cana, nu, o canutza, chiar o lingura de zeama de varzaaaaaaaaa
Ajutor!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

shoricutza multam!pai trece repede timpul..parca ieri eram si eu in 11sapt si acum m-am trezit deja in 16..si grijile cred ca o sa le avem mereu..si eu imi fac pb acum din cauza durerilor de burta.. cat despre alimentele zise de tine nici eu nu-mi refuz nimic..am mancat si de la MC si de la KFC si pate(pe vremea cand nu stiam ca nu e bun da n-am mankt decat o data si nici atunci mult),mezeluri mananc..am evitat in schimb tocaturile,carnatii..ca oricum nu-mi plac nu cred ca tb sa le evitam doar sa nu facem excese..e mai rau daca poftim la ele!Irinel nu sunt f mari si nici nu seamana cu durerile de ciclu.Intr-adevar uterul e cel care ma doare ma tine asa nu stiu cum sa explic da nu e deloc placut ..sper sa fie normal si sa nu fie nimik rau! Vad ca si tu ai dureri de burtik..sa speram ca e bine!gabi25 eu zik s-o iei la paruiala pe vecina aia a ta..pai ce inseamna asta??cum sa cazi din kuza ei!tu esti gravidutza si n-ai voie!!fa-i scandal si daca ai nevoie de ajutor cheama-ne si pe noi! pup fetele!!
poze bebe eco:
http://community.webshots.com/album/481016601qXGbAhio15+(maine 16) si Seby

Mergi la inceput