Copilasi de mai 2003 (35)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamici! Am facut si noi vaccinul ieri dimineata. Spre surprinderea mea Ilinca nu a spus nici "pas". Doar s-a impotrivit putin la dezbracat. A cantarit-o, are 14 kg si vreo 92 cm.
Dupa vaccin am fost afara, pe la Selgros sa admiram bradutii si jucariile si sa cumparam cate ceva de mancare. Ilinca a mers destul de mult pe jos fara sa comenteze. Abia la culcare (la pranz) i-am pus o compresa cateva minute, i-am dat 5 ml Nurofen si la somn. A dormit fata mea vreo doua ore iar cand s-a sculat nu se putea misca. O durea fundul asa de tare ca nu se scula din pat si doar striga dupa noi sa stam pe langa ea. Cu chiu cu vai am sculat-o si am pus-o pe oala, dupa care a stat pana seara in patul nostru cu fundul gol in sus si cu comprese. Pana la culcare s-a dat si ea jos din pat si a inceput sa alerge prin casa.
Noaptea m-au sculat gemetele ei, cand am pus mana pe ea, ardea ca focul. Repede i-am mai dat o masura de Nurofen si comprese unde pe picioare, maini si frunte. Nu-i scadea deloc asa ca i-am bagat si un supozitor cu Novocalmin si am luat-o cu noi in pat sa stau cu mana pe ea. Intr-un tarziu a inceput sa se raceasca.
Dimineata iar nu se putea misca si toata ziua a schiopatat. Sunt curioasa maine dimineata daca se mai scoala intepenita.
In rest e bine, mananca, doarme, face numai la olita, si canta "ratzustele meleee... pe apa s-au dus, stau cu capu-n apa si coditza-n sus....." . A ascultat Cd-ul de cateva ori si a invatat ce i-a placut mai mult.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Doamne mai Dana...sper sa nu avem asa reactie ca voi...o durea locul injectiei?Cat despre febra mi-e groaza...oricum noi nu facem luna asta vaccinul pentru ca luam Luivac pentru stimularea imunitatii si astea doua nu sunt compatibile...cred ca o sa-l luam doar in ianuarie...sa treaca si sarbatorile...

Alycia si cei doi flacaiasi!
daca vreti sa ne vedeti da-ti clik aici:
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

O durea rau piciorul, ei i l-a facut in fundulet, cica reactiile sunt mai slabe. Dar o durea numai dupa o perioada mai mare de repaus, adica dupa somn. Daca se misca ii dadea drumul incet incet.
Poate trebuia sa-i pun comprese mai devreme, cand am ajuns acasa, eu i-am pus abia dupa cateva ore bune, vreo 5-6.
Si eu ii dau Oscilococcinum, sper ca nu e incompatibil, ca am uitat sa intreb doctora.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Fetelor la noi a nins superb iar eu nu imi revin din bucuria asta. Abia astept sa il plimb pe Dori cu sania.

Noi am trecut cu bine peste vaccin. Abia pe seara s-a plans un pic de durere de picior si a avut un pic de febra. Dar a doua zi deja era in regula. El are vreo 16 kg si peste 95 cm. Orice ii spun ca ii cumpar el adauga "masini" :) Sa ca astept sa vina sarbatorile, sa facem bradul si sa vina mosul cu ....masini :))
Sanatate la toti puii bolnaviori. Sa va faceti bine.
Pupici

Mergi la inceput

hihih..si noi il asteptam pe Mosu sa vina cu un camion male , male de tot...si cu kk in pampers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

ehehehe alycia cam asa suntem si noi.
sambata Maia are cursul de patinaj si imediat dupa, incepe cursul de hokey.Nu-ti spun ca ttrebuie sa stam sa vada Robert.Daca indraznesc sa-l iau incepe criza.Vrea si el acolo pe gheata cu baieteii care drept este nu sunt foarte mari fata de el.Insa problema noastra este kk din pampers...

Dana mario,multumim frumos.Am pus poze de la petrecerea ei.

http://community.webshots.com/album/506050112suloAK

sanatate maxima.

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna tuturor.

Dana Mario nu ne-au chemat ei, trebuia sa merg eu la dentist, si m-am gandit sa-l iau si pe el. Sa se obisnuiasca cu ideea. La noi e o vreme mizerabila, cu ceata si cam rece. As vrea si eu nitica zapada, dar poate o sa mergem la Whistler in wk.
Fetelor, eu va sfatuiesc pe cele care nu ati inceput trainingul cu pampersul, sa-I lasati in pace. Mie acum imi pare rau ca am inceput asta, si nu mai am cum da inapoi. Tare e chinuit saracul cu kk. Nu stie ce si cum sa faca, desi am reusit si am prins de cateva ori la oala, inca reactioneaza ca o "curca beata" cum zic eu.
Ii vine sa faca, zice, hai la oala, hai, ba nu ca nu sta, ba incolo, ba incoace, pana iar nu mai face. Dupa 10 minute iarasi aceeasi poveste. Nu vreti sa vedeti cum e. Si mai ales ca tine cat e ziua de lunga, si cand trebuie sa mergem la culcare atunci incepe distractia:(
Si ma gandesc si eu ca uneori, e pt distractie, sa amane somnul, dar pana la urma face kk. Si zice ca il doare burta. Nici nu situ ce sa ma mai fac cu el. Asa ca mai bine il lasam sa faca atunci cand avea de facut. Acum e prea tarziu, caci nici in pantaloni nu mai vrea. Va spun, greu tare:(
In alta ordine de idei, e bine fara mama pana acum, el isi mai aminteste vag de ea. Dar nu plange dupa ea. Are si el vreo 16,5 kg, si probabil undeva in jurul la 97cm. Vorbeste din ce in ce mai mult, dar cum spuneam stricat, de nici nu stiu de unde le scoate(ex. Veverita e zaza, pasarea e vava, elefantu e tzantzu, gaina e ghina, si tot asa).
In engleza nu prea ca nu ii vorbim deloc, doar bye, see ya, hi, thank you and sorry.
Apoi mai imita el de pe la desene, oh no, mom si tot asa.
De cuminte, la fel ca si pana acum, sa te fereasca sfantul cand isi pierde rabdarea sau s-a plictisit si nu ii dai atentie.
In rest bine sanatosi ceea ce va dorim si voua. Noi nu stim ce sa-I luam de Mos, de cateva saptamani ne tot uitam ce l-ar putea atrage, ca tare se plictiseste repede.
Va dorim numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Buna fetele, nu am mai fost de mult p'aici. Treaba multa! Abia apuc sa stau p'acasa...
La noi dimineatza e o cursa contra cronometru: scularea, spalarea, imbracarea, halim ceva la repezeala, fuga la gradi, si eu fuga la tren...
Nu stiu daca ai vostrii copii fac la fel, dar cel putzin Anaïs (si Emma din cand in cand, dar mai rar) face adevarate crize cand o imbrac cu ceva ce ea nu vrea. Ma innebuneste de kap. Zau asa! Azi dim, fiind f f frig, i-am pus un pulover pe gat si deasupra un hanorac cu gluga. Ei bine, de la hanoracul ala, fiind prima oara cand il punea, a inceput sa planga si incerca sa-l scoata. (dupa ce m-am chinuit sa i-l pun, ca nu voia...) Simteam ca explodez! Mai ales ca avem timpul limitat! Si mai are niste perechi de pantaloni la care nu renuntza nici de frica (desi sunt scurti ca i s-au lungit picioarele...) Sau aseara, voia musai sa isi puna jachetica roza cu gluga, peste pijama! Altfel n-a fost chip s-o conving sa se duca la culcare! Ma innebuneste!
Voi cum rezistatzi la crizele astea? Ca eu una nu mai rezist! cred ca imi fac abonament la psiholog!

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Ollo asa e mai cu fetele...de mici sunt cochete...Mircea habar nu are ce si cum il imbrac important e sa-i dau cizmulitele ca atunci e sigur ca-l scot afara la plimbare...in rest cum e in-mbacat nu conteaza pot sa-l scot si in pampers ca nu riposteaza ...in schimb necazul asta cu hainele il am cu baiatul cel mare....imi face niste figuri ca aia nu...ailalta nu-mi place, imi trebuie alti blugi sau alta bluza...si tot asa...cred ca asta manechin se face...ca prea i place sa fie bagat in seama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rainbow spune:

Fetelor dragi,...nici nu stiti ce dor imi era sa vin si eu la povesti cu voi....si sa mai citesc povestirile voastre care fac haz de necaz de multe ori. :)
Timpul liber extrem de putin, aproape inexistent nu-mi mai permite decit eventual sa intru repede pe net sa mai vad de mail-uri si sa imi listez diverse chestii necesare.
Vad ca starea generala este de oboseala in rindul mamicilor de mai 2003, puisorii sint marea majoritate sau au fost bolnaviori...dar tot e bine daca mai exista o bruma de umor in povestirile voastre.
Remus de aseara e si el tare bolnav...cu febra mare, antitermice alternate la 4 ore, antibiotic..n-am dormit toata noaptea de grija febrei si a compreselor care trebui-au schimbate des, iar de la 2-4 dimineata asta micu isi revenise la normal (scazind febra) si ma tinea de povesti intrebindu-ma tot la 2 minute daca il ascult. Azi mergem la doc sa vedem ce zice si daca e cazul sa-i dau alt tratament decit ce am inceput. Vaccinul de 2.6 cred ca va trebui aminat...offff...toate au fost aminate tot timpul.
AAA....si apropo...cum s-a imbolnavit asta micu???...pai normal, din nou de la femeia care sta cu el si care nu vrea sa inteleaga ca daca e bolnava sa faca bine sa ne anunte si sa nu vina sa stea cu el. In vara l-a mai imbolnavit tot asa dar asta numai nu intelege si daca ii spun ceva se bosumfla de imi vine groaza sa-i mai si vad fatza.
In rest Remus e o figura mare desi ma termina de-mi vine de multe ori sa o iau razna...dar asta e, ca doar eu am comandat copil activ sa nu stea un minut.:)....am primit cu virf si indesat. Nu exista zi in care sa nu se intimple ceva in casa noastra...
Vorbeste foarte bine, aproape perfect de corect si e tare simpatic cind pune tot felul de intrebari filozofice de genul: " dar de ce stau stelele pe cer? ". Imi face declaratii de dragoste continuu, eu sint iubita lui iar el e iubitul meu, sau eu sint printesa si el printul care trebuie sa ma trezeasca din somn cu un sarut dulce....ma bufneste risul cind il vad cu cita seriozitate imi face toate declaratiile. Si ma intreaba de cite ori face pisu sau kk la olita : "da esti fericita mami? " sau ma mai intreaba " esti bucurita mami?" si-mi pupa miinile si ma pupa toata numai sa scap vre-un : vai ce ma doare .." si apoi ma intreaba serios :" asa-i ca nu te mai doare?, gata linisteste-te ca aici sint eu sa te apar " ......e un lipicios si un dulce de-mi vine sa-l maninc....
L-am chemat acum intr-o zi..." hai dragul meu pina la mine " si el mi-a dat un raspuns de m-a magulit : "vin draga mea imediat "...ar cam trebui sa-i dea lectii de dulcegarii lu ta'su care nu le prea are cu astea :)
Dar si partea a doua....e un teror - horor de cele mai multe ori...nu stau jucariile intregi in miinile lui si a facut o pasiune pentru sabii, pistoale, pusti, arcuri cu sageti...adevarul e ca pe jumatate este el de la origini un mic hun tatar si se comporta ca atare. Cu groaza cumpar cite o sabie de jucarie dar n-am de ales, oricum asta e pasiunea lui si cu altceva nu-l fericesc. Iar daca nu- cumpar ustensilele necesare le utilizeaza pe ale mele din bucatarie asa ca lingurile mele de lemn sint toate sabii si sageti...si normal toate rupte. Cartile...sint si ele frumoase si ne plac povestile...dar le mai si rupe din cind in cind si pe mine ma enerveaza de mor...urasc lucrurile rupte..
Alycia si Remus a fost si este pasionat de filmul Dinosaurii (pe care l-a vazut de zeci de ori) si la faza cu focul...aoleeeuuu...e jale mare...: " da scoate-l mami pe Dino de acolo ca-l arde focul..vaaaiii saracu Dinooo "...plinge asta micu la filme ca o baba la telenovele :)))...si tre sa-l tot linistesc si sa-i explic...
Alte filme care ne plac sint "Looking for Nemo", "Garfield", "Lion king", "Shrek" -una din marile pasiuni ultra vizionate...de stim deja replicile pe de rost..si alte filmulete pe care tata i le aduce pt PC.
Durerea e cind la cartoon se termina Scooby si asta micu urla in gura mare sa-l mai pun o data si eu ma chinui sa-i explic ca doar nenea ala din Bucuresti stabileste ce ne da la TV asa ca nu avem ce face, ca doar nu e calculator...
Parpa, stai linistita ...jucarii in cap primim si noi des si ma apuca dracii ca atit de lovita, ranita de diverse jucarii si cu buze umflate nu am fost in viata mea...dar cind isi cere scuze intr-un mod angelic imi trece brusc supararea oricit de mare ar fi durerea...ca asta micu si da bine de nu-ti vine sa crezi ca a venit de la unul asa de mic. Imi spune :"Mama, da te rog frumos iarta-ma ca nu am vrut...scuze...stai ca te verific-vorba lu ta'su-..uite, gata n-ai nimic".
Cu olita...acum stam bine...dar sa va zic sincer cum am ajuns la acest rezultat??? dupa indelungi incercari fara rezultat....toata vara l-am lasat fara scutec sa pishe si sa kace toata casa...ca nu spunea cind ii vine decit cind facea...si atunci ma aducea sa-i vad opera rizind fericit...mie imi venea sa urlu de nervi...dar numai asa am scapat de scutec...acum mai avem doar noaptea, in rest se cere frumos la olita...de mii de ori pe zi, pina ne timpeste de cap :)
Cu mincatul...uneori maninca bine..uneori doar alergind dupa el prin toata casa...si ii dau doar mincare gatita de mine. Cea mai buna mincare e supa lui mama sau a lui tata si doar atunci cind e pe terminate. Cind ne vede ca mincam seara ne zice : " mai da nu minca tot, tu nu stii ca aia-i supica lui Memi?? "...asta ca ma tot aude pe mine certindu-l pe Stefi sa nu manince mincarea aia si aia ca-i pentru copil ..si normal, asta micu a bagat la meclutza :).
Am trecut printr-o perioada cu injuraturi...pe care le auzise el in diverse locuri...mai si s-a apucat asta sa-si spuna tot repertoriul prin magazine..urla in gura mare si eu muream de rusine...cu cit insistam mai mult sa taca, cu atit urla mai tare. L-a tinut cam mult perioada asta si m-a exasperat pt ca singura metoda de a-l face sa se opreasca a fost sa-l ignor...si a functionat, acum s-a mai potolit, dar mai scapa din cind in cind cite una, normal cind mi-e mie lumea mai draga :)
Acum va las si sper sa mai reusesc sa intru si eu din cind in cind sa va mai citesc si sa mai si particip la discutii...ca de citit mai incerc uneori...doar cu participatul e mai greu, accesul la net fiindu-mi limitat...adica doar la serviciu uneori.. :)
Koriiiii....apropo...:) te-am gasit si pe culinar :))...e buna papi pe acolo...

V-am pupat pe toate mamici cu puiti simpatici si multa sanatate la toti.

Remi si Ioana, mami lui..

Mergi la inceput