Copilasi de iunie-iulie 2003 (64)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Ideea asta cu Mosul mi se pare laudabila, acum sa vedem si in masura suntem in stare sa o concretizam.

In alta ordine de ide, noi cand ne mai vedem..noi, mamicile.

Noi am descoperit un loc de joaca tare dragut, pe langa Lacul Tei, Bo-bo Jungle se cheama.Initial am fost acolo invitati de o fetita care si-a serbat ziua de nastere acolo. Este 200.000 lei intrarea in care intra un suc mic la cutie pentru copil, si poti sa stai toata ziua....copiii se joaca intr-un spatiu de joaca, supravegheati,..iar parintii in alta sala (despartita printr-un geam de sala de joaca, deci vezi ce se intampla cu copilul) cu cafele, tigari, sucuri..si chiar mic dejun. Sambata asta mergem din nou.

Maya s-a mai vizitat cu Luca( al Andrei) si pot sa va spun ca, in sfarsit au inceput sa socializeze..adica isi pun intrebari, isi raspund unul altuia..m-am distrat pe cinste.

Altfel suntem bine, frumoase, sanatoase si guralive,ceea ce va dorim si d-voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

BUNA FETELOR!

DANA FELICITARI, MAMI si sunt placut impresionata de aceasta veste! Trebuie sa spun ca nu luasem asa in serios ca il faci repede pe al doilea, gandindu-ma la serviciul tau! Sa fie baiat, as spune ca paleta sa fie completa! Felicitari!

In alta oridine de idei , saptamana viitoare voi fi in Bucuresti si ma apuc de cautat garsonirea sau apartamanet cu 2 camera in zona , 1 mai, pajura si care o mai fi aproape de Grivco si de Giulesti langa gara. revin cu rugamintea ca daca stiti cev ain acest sens sa-mi dati de stire caci orice ajutor e bine venit
Madi sa stii ca nu voiam sa-l "barfesc" pe Flaviu ci doar il laudam cu dexteritatile!
Insa ma pot plange ca nu mananca si cred ca iar l-am scapat la "viermi" nu stiu sigur insa!!!!

Astept vesti de la voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdynaB spune:

Saliu fetele,

in primul rind vreau sa te felicit DANA si sa ai o sarcina usoara!!!

La capitolul Pampers,noi nu mai folosim decit noaptea,pt. ca Selina mai bea apa si noaptea.In rest in timpul zilei deloc,se duce singura la toaleta.
In rest noi nu sintem asa bine,Selina e iar bolnava si e prima oara cind a "agatat" o tuse ,de nici nu mai stiu cu ce sa o tratez.Ne-a dat pediatra sirop de tuse dar cica sa nu-i mai dau dupa 5 seara(la 5 sa fie ultima data)pt. ca cica tusea nu se combate seara.....si io nu mai pot de nervi ca fimea taman seara toseste de rupe.Imi dati voi ceva retete "babesti" ca eu una nu mai pot s-o aud,mi se rupe sufletul(va rog).
Simbata dau o raita si eu prin magazine,astia au decorat aici deja pt. craciun...cautam asa incet cadouri!

Va tzuc si mai vorbim

Adyna si Selina bambina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Nu am mai scris pt. ca nu mai vreau sa ne tot plangeti de mila. Dar Maria nu e bine deloc. Sunt asa de indurerata si disperata.

Eu tot spuneam ca e mai bine si dupa o zi-doua lucrurile se agravau.

Sper sa exagerez eu totul si sa nu fie asa de grav cum vad lucrurile azi.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinna spune:

Buna seara si dela noi~~~
Dana,felicitari si o sarcina usoara!!!
Imi pare rau sa aud de copilasi bolnaviori ,tare rau este cind sunt ei bolnaviori.
Cornelia,sanatate multa Mariucai,sper sa depasiti momentele astea si sa va bucurati de zile mai bune.
Daniel este bine chiar daca mai tuseste putin macar nu mai are probleme cu respiratia.Si-a mai dat si drumulla vorbit dar le cam incurca,adica le amesteca spune un cuvant in romana si celalat in engleza chiar daca noi vorbim cu elsi in casa numai romaneste.Azi faceam puzzle cu el ,un puzzle cu animale si elim spune:vaca,gaina...etc...cind ajunge la porc ii zice pig,eu ii spun porc,el pig...si tot asa
Fug,s-a trezit siplinge
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

noi suntem ok, tudor a inceput sa nu mai planga asa tare dimineata la cresa, doamnele il lauda mereu ca e cumintel si papa tot!
au inceput sa se joace si ei mai frumos, impreuna. au zile cand se inteleg perfect, si de multe ori certurile pe jucarii sau te-miri-ce le rezolva ei singuri, mult mai bione decat daca aparem si noi in 'peisaj'... bogdan a invatat sa scrie toate cifrele pana la 10 si numara pana la 100, mai uita cate un nr, dar in general le nimereste la gradi face cursuri de 'informatica' - adika dupa ce a invatat din ce e compus un pc, cum ii dai drumul etc... ceea ce, recunoasteti si voi, parea promitator in domeniul 'stiintific'! acuma se joaca niste jocuri cu curse de masini... lasa ca are el timp sa ajunga si prof universitar...

acu 2 zile am fost cu el la dentist, pt detrartraj. a fost destul de speriat, mai ales ca ne-a auzit cu o zi inainte vorbind despre asta. desi i-am explicat ca nu il va durea, doctorita ii aratase si ea la prima consultatie ce o sa ii faca... nu ne-am inteles cu el si a tras cateva crize de plans. pana la urma in timpul tratamentului a stat cuminte, l-am tinut eu in brate pe scaun. a durat vreo ora tratamentul, asa ca chiar sunt mandra de el c-a avut stare... a tot pus intrebari despre ce ii face/ instrumente, etc. a mai si vorbit, dar per total a fost cuminte. a costat 800 de mii, si sunt foarte multumita de tratament. ne-a recomandat periuta electrica pt acasa si sa revenim in cca 6 luni. cica in tarile 'civilizate' asa se merge la detrartraj, de 2 ori pe an. (asistenta resp a lucrat in SUA vreo 10 ani)

cornelia - imi pare rau sa aud ca tot tensionata esti din cauza mariei... ma tot gandesc la voi, la problemele ei emotionale. ati ajuns totusi la psiholog? ai grija de ea, si stai linistita, ca se va rezolva.

adyna - si noua ne recomanda dr la fel- un siropel expectorant / secretolitic pe care il dam de 3 ori pe zi, ultima data la ora 17. la culcare, daca tusesc foarte tare, ne-a recomandat sa le dam un siropel calmant pt tuse (Paxeladine, Sinecod, chiar Codeina pastilute- vezi ce gasesti si tu pe acolo) in plus, e bine daca vrea si daca bea laptic seara, sa i-l dai cu vreo ora inainte de culcare, si sa fie doar un pic caldutz. la accesele de tuse nocturne da-i un pic de apa/ ceai - ajuta sa se calmeze.

anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Buna fetelor,

Bobi, multa sanatate lui Andi. Bine ca nu v-au internat.

Adyna, de cand nu ai mai scris! Pentru tuse, era ceaiul de ceapa.

Cornelia, nu stiu cum sa te mai incurajez . Doar sa iti spun ca noi ne gandim la tine si speram sa rezolvati problema si sa ramana numai o amintire urata...

Lya, suntem foarte apropiate, credeam ca esti mai avansata . Eu am UM pe 4.10 si merg la Corina Grigoriu (momentan).

Doinna, tu mai ai un pic de tot!

Mihaela, voi vreti numai de inchiriat, nu?

La Mos Craciun subscriu si eu, dar inainte de Craciun ca dup-aia noi plecam din Bucuresti.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

byci, adauga-ne si pe noi la lista.Raresu` meu intra la 25 iunie...

Am vazut ca-s multi bebici de varsta noastra care au inca problema cu pampersul.Noi ziua, am scapat....dar noaptea nu i-l scot pentru ca face f mult pipi(bea doua biberoane de lapte inainte de culcare).Caca face numai pe el, refuza cu hotarare olita sau wc-ul...

Singuram mea problema este faptul ca Rares de la 11 luni nu-mi mai mananca carne.Sub nici-o forma....nici pasata, nici prajita, nici fiarta, nici pui, nici porc nici peste....Mai ciuguleste, dar foarte rar....pastrama(si de porc si de oaie) si mici.Dar ffff putin(restul nici nu se atinge...si nu numai ca nu se atinge , cand le vede icneste, ii vine sa vomite).La toate astea mai adaug ca nu-mi mananca nici fructe.In afara de o banana pe saptamana....NIMIC!
Nu a fost racit niciodata( i-a mai curs nasucul dar l-am rezolvat cu nurofen-2 zile), este activ, vioi, obraznic....Adica un copil dezvoltat normal...
Practic nu pot pleca pe nicaieri cu el mai multe zile pt ca nu am ce sa-i dau sa manance la un restaurant....

Vorbim destul de mine, este capabil sa-mi povesteasca ce face in cursul zilei, ii plac povestile si sta foarte cumintel( la povesti).Seara, inainte de culcare citim trei carticele si ii spun 4 povesti(Capra cu trei iezi, Alba ca Zapada si cei 7 pitici-variant scurta, povestea celor 3 purceluis si....Scufita Rosie).I le-am bagat treptat...in "meniu".Am crezut ca daca ii zic una noua....renunta la cea de dinainte....dar nu s-a intamplat asa...O sa ajung probabil sa ne asezam in pat la culcare de pe la ora 20...

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Bobi - sanatate lui Andi!

Mirunaa - bine ati revenit printre noi. Citisem mai demult de problema lui Rares cu carnea, dar credeam ca s-a rezolvat, se pare insa ca-i mai hotarit decit multe dintre noi cind e vorba de regim . La noi e cam invers, dupa carne se da in vint, mai ales daca are e-uri (mezelurile trebuie ascunse, e fan crenvusti si tot asa), in schimb cu fructele cam tot asa, unde nici n-a mincat mic fiind decit banane, la ele a cam ramas.

Mai fetelor, cind ne intilnim si noi la o sala de-asta ptr parinti cu copii, gen Bo-Bo Jungle, KiddyLand, Playgrounds? Ce ziceti de 1 decembrie, plecati pe undeva sau ne vedem loco cu copiii?

Noi sintem bine, se pare ca mama a reusit saptamina asta sa-l faca si pe Luca sa foloseasca olita si sa stea in chilotii fara plinsete gen "sint mic, vreau pampersi", dar sintem inca departe de a scapa de ei. In schimb e super-haios cind are tovarasi de joaca: cu Maya se conversa savant, amindoi erau fr. seriosi si corecti, nu (prea) s-au mai batut pe jucarii, iar la plecare s-au pupat pe botic de nu mai puteam noi de ris... Nu stiu fetelor cum le educati pe dom'soare, dar Maya a fost fr. prompta in a se urca in patul lui Luca, sa nu mai zic de pupatul in bot ... generatiile astea tinere nu mai sint ce eram noi Si ca sa intregesc tabloul, si baietii sint cum va asteptati: nestatornici! A doua zi l-a vizitat prietena lui mai mica Ioana, care inca nu-l bate la cap cu intrebari (ca are doar un an jumate ), in schimb e la fel de amatoare sa se lase dusa de minuta la el in camera, departe de ochii vigilenti ai parintilor Uf, uf, mai, mai!...

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetele,

Noi maine dimineata sper sa mergem la Balonul Copiilor in Herastrau sa mai topaie putin copilul ca nu ii ajung acasa saltele de la pat :-). Mai nou sare din fund direct picioare si e tare incantata de isprava asta.
Eu duminica o sa plec, am incercat sa-i spun Irinei, dar n-a parut interesata, sa vedem cum o sa reactioneze cand o sa imi fac bagajul.
Miercuri am fost la o petrecere si a fost foarte incantata cat ne-am imbracat, prinsese ea ceva cu plecarea mea in Franta ca tot alerga prin casa si zicea ca "Mami pleaca cu avionul, tati o duce la aeroport" desi noi ii spusesem de restaurant. Totul a fost bine pana ne-am pus hainele pe noi si am dat sa iesim pe usa cand s-a pus pe urlat ca vrea cu mami, la mami in brate si tot asa pana a luat-o bunica-sa si a aburit-o la fereastra ca sa putem sa plecam.

Si pe mine ma incanta ideea cu Mosu' si ma gandeam ca acolo la Balonul copiilor se poate organiza ceva. Cand am fost data trecuta se serba un copil si era OK, locul e foarte mare. Vorbim cu aia sa ne puna niste mese alaturi si venim cu cadouri, brad banuiesc ca o sa fie acolo iar clown si animatori sunt acolo.

Cornelia - am tot citit, si imi pare tare rau ca treci prin asa ceva, n-am nici o solutie, dar sunt alaturi de tine si iti urez mult succes . Parerea mea e ca Maria e 1. precoce si asta o face sa inteleaga mai multe decat poate sa duca dpdv emotional , 2. data peste cap de venirea lui Stefan, gradinita, casa noua.
Asa cum ti-a sris si Madic, poate e mai bine sa mai tai din carticele, puzzeluri, desene animate si sa aveti mai multe activitati fizice, gen alergari prin casa, sarituri in pat dat tumba, gadilat. Stiu ca itit e greu ca il ai pe Stefan , dar deocamdata el e mic si se multumeste si cu prezenta unei bunici.

Pa, Adi

Mergi la inceput